Dog.bg Форуми : нашийник против лаене - 80лв

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (18 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

нашийник против лаене - 80лв Оцени темата: -----

#221 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 March 2013 - 12:36 PM

Показване на мнениетоborislavpenchev, в 07 March 2013 - 11:40 AM, написа:

И не вие сте човека, който да ме съди, защото само ние си знаем през колко перепети сме минали.

Не си го слагай на сърцето, тука е така. :ab_041:
Секи дава ъкъли и наклон в живота. И се съмнява в интелектуалните, моралните, физическите, психическите и финансови възможности на другите. :ab_041:
А има и такива, дето вярват, че спасението на Света минава през ръцете им. :ab_041:

#222 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 07 March 2013 - 12:54 PM

Да бе, капи ли да хвърляме ,че едното НЕ не могат ,а трябва да пържат животното си.
Като си взимахте куче сигурно си мислехте, че е мебел?.Единствено да му бършете праха от време на време.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#223 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 07 March 2013 - 02:27 PM

Бе аайде моля ви се ,нали нашийникът се захранва от 3 волта батерия , на кучето няма да му падне главата .
Пържат животните ,...аа й ...с ... моля , всеки гледа да те депресира .

#224 Потребителят е офлайн   borislavpenchev Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 March 2013 - 02:52 PM

Много компетентни ''разбирачи'' се навъдиха. Не виждам защо не давате съвети на хората които имат подобен проблем и са писали във форума и не успяват да го решат, ами критикувате. Спирам да коментирам по темата понеже всеки си има мнение и не виждам смисъл да споря.
И не не минавам само аз през перипети, далеч съм от тая мисъл mil_ споделям личен опит

#225 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:AMERICAN PITBULL TERRIER

Публикувано: 07 March 2013 - 03:34 PM

абе понеже гледам, че се напълни с видни специалисти искам да ви попитам какво правите като кучето свикне с ел.нашийника, душача или какъвто там боклук използвате СИСТЕМНО уж за да го "възпитавате" ?
User's Signature

Качена снимка

#226 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 07 March 2013 - 03:41 PM

Показване на мнениетоmlad6ito, в 07 March 2013 - 01:34 PM, написа:

абе понеже гледам, че се напълни с видни специалисти искам да ви попитам какво правите като кучето свикне с ел.нашийника, душача или какъвто там боклук използвате СИСТЕМНО уж за да го "възпитавате" ?

Повечето качват степен на силата на тока при ел.нашийник или като свикне с душач практикуват "обеска" - удушване с душач с приповдигане на предната част на тялото във въздуха при едри породи, и изцяло вдигане във въздуха при средните породи. Това е, което знам и съм виждала лично аз. Удушване с душача го правих при мъртвата хватка по време на сбиване, когато нито едно, нито друго куче не пускат за да ги разтърва (имах такъв случай). В едно елементарно всекидневие не го препоръчвам на никого - травмоопасно е и можеш да му счупиш гърлото на кучето, ако действаш неправилно.

Изобщо с ел-нашийник трябва да се работи единствено и само когато си тествал кучето много внимателно и си сигурен че друг начин няма. А не по телефона.... Или с качване на степените като не усеща слаб токов удар да го засилиш импулса.

И пак оставам с въпроса:
- Как са ги възпитавали кучета преди да измислят тези джаджи? Хилядолетия наред хората са гледали животни без ел-нашийник, изведнъж - едва ли не джаджа от първа необходимост.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#227 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 07 March 2013 - 03:44 PM

Добър въпрос,младши.
Обикновено командироват добичето на село.Където имало дворче и "ще е щастливо". Ко няма село се отзовава в изолатора примерно
User's Signature

#228 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 07 March 2013 - 03:45 PM

Дублирано
User's Signature

#229 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2013 - 03:45 PM

Аз също съм ползвал т.нар. "душач", но тия работи са за обучение, а не ежедневна употреба както някои хора си мислят. Кучето свиква с тези боклуци, ако е от по-едра и силна порода. Аз съм ги виждал такива - откровенни педерасти застанал и щрака там копчето и се чуди защо кучето въобще не му обръща внимание и търчи след него с женствен маниер.

Да използваш това ежедневно е като вместо да обясниш човешки на детето ти какво искаш от него да го пребиваш с точилка постоянно, а то понеже е на 5-6г. па няма да те разбере по този начин.
User's Signature

Качена снимка

#230 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 07 March 2013 - 03:49 PM

Точно така, младши, тези работи са за периода по време на обучение, и то не всеки ден, аз моя душач го дадох да се хване едно бездомно куче и дори не го знам къде е, обучено възпитано куче няма нужда ни от душач, ни от строг, ни от парфорс, ни от ел-нашийник.
Не казвам че в ръцете на опитен треньор не се използва, но се използва много внимателно и умерено и то не със всяко куче. Да не говорим че повечето стопани дори не знаят как правилно се слагат душачи или парфорси и че са нужни не повече от веднъж -два пъти за корекция на движение, естествено при условие ако имат контакт и връзка със стопанина.
Инак ги гледам около нас - бесят се върху парфорси и строги нашийници и душачи, хъхрят и влачат стопаните си, защото хич не им дреме за тези джаджи.
User's Signature

#231 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2013 - 05:21 PM

Използването , на душачи за мен е мн по- голямо варварство , и изтънчен садизъм , отколкото ел. нашийник .
Тука видях една женица как вдигна едно куче на душач , и буквално му изкара душата на 2 метра от тялото . :ud_009:
Аз който се имам за корав , и за Коледа убивам коледното прасе с един удар с 7 кг боен чук м/у очите ( последното което вижда прасето от този свят е моята ухилена физиономия :ab_041: ) ,
като видях какво стана с кучето и изтръпнах .
Да не казвам , като и направих забележка на тази Врачанка , какво ми каза , и къде ме навря , мани - мани .

#232 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2013 - 05:26 PM

Що, парфорса и строгия със шипове навътре да не е по-милосърден? В ръцете на всеки един неграмотен двукрак всичко може да е садизъм за кучето, и ел-нашийника не е изключение.
User's Signature

#233 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2013 - 05:40 PM

Аслъ.
Срещу нас пък има едно дребно момиче , бременно поне в 8 месец , което водеше френски булдог.
Преди всяка команда ( като ме види булдога се дърпа към мен да ми се радва ) тя му нанася такъв мощен удар с ролетката по главата , че тва мощно куче пада по корем , и според мен губи съзнание .
Питах я каква марка е ролетката - ( Флекси ) , и си купих такава - супер здрав уред !!
Обаче за да спасим булдога от бой - вече ги заобикаляме мн отдалеч , :af_089:

#234 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2013 - 05:44 PM

Именно. И с обикновен нашийник и сенджир тъп двукрак може с шут в ребрата с тежка обувка да "възпита" кучето. Само че тук не говорим за това, нали?

Говорим за една все по-модерна индустрия, която се рекламира като панацея едва ли не. Днешното поколение "Клик" иска резултат тук, сега, веднага. Не желае да анализира къде бърка, не желае да работи с животното, а просто смята че всичко се решава с натискане на копче.
User's Signature

#235 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2013 - 05:53 PM

Аслъ .
Обаче днешното поколение не е виновно за нищо .
То е навряно в една нечовешка среда , и е изправено в режим на екстремно оцеляване .
С всяко поколение става все по- трудно , и индивидът е все по- зависим .
Същото е и за кучетата ,... и затова не може да обвиняваш никой .
Дори не е виновно за липсата на култура , бих казал , че днешното поколение е по- интелигентно , и според сегашните условия е по- адаптивно .

#236 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2013 - 06:02 PM

Емиле, никой не ти навира в ръцете неподходяща порода, която да я дърмониш с ел-нашийник, защото големите разбирачи ти го пробутват за да изкарат хляба върху неграмотни хора. Днешното поколение е като другите, проблема е че кучетата са леснодостъпни за всеки един скучаещ келеш, който дори не знае за какво му е куче, освен мотива "Аз така искам, ноу ме кефят". Има хора всякакви, мислещи хора почват да си задават правилни въпроси и да проявяват достатъчно търпение и желание да овладеят проблема, или - ако се наложи - да се откажат от кучето ако разбират че не им е по силите.
Преди години и аз бях против раздялата с куче, "Ууу, ааа, как може да дадеш животното другаде", след време осъзнах че е добре за самото животно и стопаните, ако те нямат време, желание, ресурс и търпение, да го дадат на някой, който може да го гледа качествено, вместо да тормозят кучето.

Идея си нямаш колко хора са взимали животни от определена порода, подведени от красиви снимки и картинки, без изобщо да имат време и възможност да го гледат както трябва.
User's Signature

#237 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2013 - 06:12 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 07 March 2013 - 05:44 PM, написа:

Именно. И с обикновен нашийник и сенджир тъп двукрак може с шут в ребрата с тежка обувка да "възпита" кучето. Само че тук не говорим за това, нали?

Говорим за една все по-модерна индустрия, която се рекламира като панацея едва ли не. Днешното поколение "Клик" иска резултат тук, сега, веднага. Не желае да анализира къде бърка, не желае да работи с животното, а просто смята че всичко се решава с натискане на копче.

Еми и аз това казах по-назад в темата обаче оня специалист седна да ми пише километричните си постове. Това са бързи и временни резултати, достатъчно за да се приберат парите на "обучавания" клиент.
User's Signature

Качена снимка

#238 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2013 - 06:17 PM

Младшито,
Сигурна съм че не те е разбрал правилно заради интернет-общуване. Това се случва много често. Обикновена грешка във виртуална комуникация, случва се.
User's Signature

#239 Потребителят е офлайн   sergeii Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2013 - 07:18 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 07 March 2013 - 06:02 PM, написа:

Емиле, никой не ти навира в ръцете неподходяща порода, която да я дърмониш с ел-нашийник, защото големите разбирачи ти го пробутват за да изкарат хляба върху неграмотни хора.

Извинете госпожо разбирач ,ще ми дадете ли някои частен урок ама нали са няма да ми вземете много пари

#240 Потребителят е офлайн   sergeii Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2013 - 07:24 PM

не мога да разбере нещо друго що дрънкате един тон простотии при условие ,че корекция е имало винаги и ще има било тя натурална или чрез разни нашийници каквито и да са те !! Съвсем друг е въпроса за насилието върху животните това ,че има глупаци които ги използват за да си тормозът животните това не означава ,че тези неща са създадени за по лесен тормоз

• (18 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни