Публикувано: 07 March 2013 - 06:02 PM
Емиле, никой не ти навира в ръцете неподходяща порода, която да я дърмониш с ел-нашийник, защото големите разбирачи ти го пробутват за да изкарат хляба върху неграмотни хора. Днешното поколение е като другите, проблема е че кучетата са леснодостъпни за всеки един скучаещ келеш, който дори не знае за какво му е куче, освен мотива "Аз така искам, ноу ме кефят". Има хора всякакви, мислещи хора почват да си задават правилни въпроси и да проявяват достатъчно търпение и желание да овладеят проблема, или - ако се наложи - да се откажат от кучето ако разбират че не им е по силите.
Преди години и аз бях против раздялата с куче, "Ууу, ааа, как може да дадеш животното другаде", след време осъзнах че е добре за самото животно и стопаните, ако те нямат време, желание, ресурс и търпение, да го дадат на някой, който може да го гледа качествено, вместо да тормозят кучето.
Идея си нямаш колко хора са взимали животни от определена порода, подведени от красиви снимки и картинки, без изобщо да имат време и възможност да го гледат както трябва.
Чау - кучето, близнало небето...