Dog.bg Форуми : нашийник против лаене - 80лв

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (18 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

нашийник против лаене - 80лв Оцени темата: -----

#201 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 02 March 2013 - 05:14 PM

Показване на мнениетоArolski9111, в 01 March 2013 - 01:49 AM, написа:

Извинявам се, че се намесвам в темата, но като чета няма как да не напиша някой друг ред.
Давам конкретен пример с човек ползващ ел. Нашийник - Фред Хасан и компанията му Sit mean Sit !
Пускам и едно негово видео, за това как изглежда неговото куче, тренирано с ел, нашийник.

Това може човекът - това прави.И ?
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#202 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:+359878787912
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 05 March 2013 - 02:53 AM

Показване на мнениетоsergeii, в 02 March 2013 - 07:38 AM, написа:

starrkopf
А ти какво видя в това клипче ? Просто спри да пишеш щото си некомпетентен и не си чел достатъчно !
Момчето Аролски ти даде пример и то с някакво безпородно куче ти обаче си продължаваш да си знаеш твоита точно за това не исках да се хабя да ти давам примери ,а просто да ти кажа ,че не разбираш

Първо, кучето не е Безпородно а е Белгийска Овчарка ( Малиноа )
Второ, какво общо има дали кучето е породисто или е безпородно ?!
Трето Пуснах клипа не, за да защитавам ел. Нашийниците, а защото Краси беше написал че иска конкретно име на човек от запада, които използва този метод.
User's Signature

Асен Аролски треньор на кучета
и
техните собственици

Качена снимка

#203 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2013 - 09:11 AM

Показване на мнениетоmlad6ito, в 01 March 2013 - 05:59 PM, написа:

Показване на мнениетоstarrkopf, в 01 March 2013 - 02:44 PM, написа:

Показване на мнениетоmlad6ito, в 01 March 2013 - 04:05 AM, написа:

Показване на мнениетоArolski9111, в 01 March 2013 - 03:49 AM, написа:

Е,шапка ти свалям разбирачо !!!Приятно гледане .
Липсва ти ебане на тебе личи ти. Изключително досаден типаж си...Еби си майката, пич ... ако пак нещо не си разбрал си изкарай главата от гъза.

Сериозни доводи. Браво.
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#204 Потребителят е офлайн   sergeii Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2013 - 06:08 PM

Показване на мнениетоArolski9111, в 05 March 2013 - 02:53 AM, написа:

Показване на мнениетоsergeii, в 02 March 2013 - 07:38 AM, написа:

starrkopf
А ти какво видя в това клипче ? Просто спри да пишеш щото си некомпетентен и не си чел достатъчно !
Момчето Аролски ти даде пример и то с някакво безпородно куче ти обаче си продължаваш да си знаеш твоита точно за това не исках да се хабя да ти давам примери ,а просто да ти кажа ,че не разбираш

Първо, кучето не е Безпородно а е Белгийска Овчарка ( Малиноа )
Второ, какво общо има дали кучето е породисто или е безпородно ?!
Трето Пуснах клипа не, за да защитавам ел. Нашийниците, а защото Краси беше написал че иска конкретно име на човек от запада, които използва този метод.

първо , второ и десето хич не ме интересува
ти да не си оръженосеца на Краси
ама много ги разбирате вие тук тези породи в квартала има 10-15 от този тип по улицата се разхождат

#205 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 05 March 2013 - 06:29 PM

sergeii

Сергейчо, не беше ли ти този който пускаше кучето си самО да се шляе по улиците да се разхожда?

Ако наскърбяваме тънката ти душевна организация с факта че можем да разберем къде е малиноа къде е помияр до кофата за боклук - първо си възпитай кучето.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#206 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 05 March 2013 - 06:50 PM

Показване на мнениетоborislavpenchev, в 28 February 2013 - 12:12 PM, написа:

Ето и нашия пример с електронен нашииник. Имаме го вече от около месец, мога да кажа, че направо се родихме с него. Имам хъски на 10 месеца, още като го взехме не спираше да вие- отиваш до тоалетна, то започва пред вратата, влизаш в банята същата работа. Взех си 2 месеца отпуск докато беше малко, за да опитаме да решим проблема. В последстие спря да вие ако го оставим само в стаята, но ние сме вкъщи, обаче излезем ли, нямаше спиране. Пробвахме какво ли не- каране, поощряване, оставяне от 5 сек до 5 мин. Резултат никакъв, ако единия ден имаме напредък, на следващия почваме от начало. Трябваше да се връщам на работа и го мъкнех по приятели през деня. В крайна сметка решихме да го запишем на училище- беше на около 5 месеца вече. Ходихме около 1,5 месеца в едно училище, научихме доста неща, но нашата цел беше да не вие- резултат никакъв. Посъветваха ни да се свържем с друг треньор- Венци Дачевски. По телефона човека ми каза, че трябва ел нашииник, ние обаче упорити бяхме твърдо против. Приятели ни упътиха към трети треньор, който каза '' О, няма проблеми това се оправя- 3 месеца при него по 25 лв на час'' и всеки път казваше трябва търпение, е да ама комшиите не го проявяват, а е и разбираемо единия ден го слушах близо 3 часа не спря да вие, чува се и в съседните входове, никой не би го понесъл.
Така решихме да вземем каишката, вече нямахме избор- ползвахме я при първите 3-4 пъти на излизане като започне да вие, сега само му я слагам и той незнам дали свикна, че не трябва да вие или от страх, но си мълчи.
Каишката наистина е краен вариант и е доста брутално нещо, но в нашия случай щеше да се наложи да го дадем на някой ако не спре.

Eто перфектно синтезираната бг псевдо треньорско-дресьорска шашмалогия.
Първият за месец и половина не успял да ги научи как да не лае излишно добитъкът ,
вторият директно по телефона , без даже да е виждал кучето и хората му казал, че му трябвало ,моля ВЕ, ел нашийник,
третият пък за 3 месеца не можал да намери проблема...това е пълна лудница. :zz_020:
User's Signature

#207 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 05 March 2013 - 07:21 PM

agalina
На Дачевски не му е за първи път това с ел-нашийника.
User's Signature

#208 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 05 March 2013 - 07:54 PM

Да ,подочувам. ма не e това най-важното - по-важното е пълната безхаберност и самозабравеност , при който е да е от тези хора ,самозвани безконтролни изпъпнения.
Колко ли па е трудно да овладеш едно куче без ток ??
Как нямат грам срам ,че взимат парите на хората и скапват съдби?
User's Signature

#209 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 March 2013 - 08:03 PM

Не е много справедливо. Работата на треньора не е да овладява кучето, а да обучи човека. Никой треньор не може и не е длъжен на тренировъчната площадка да овладява поведението на кучето у дома. И да, обучаването на стопанина може да отнеме и доста повече от 3 месеца.
Вярно е, че този с ел. нашийника не си е мръднал пръста да си свърши работата, тук изобщо не може да става дума за обучение.

#210 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2013 - 08:50 PM

Как се стига до ел-нашийник? Е, чрез нещастни кутрета затворени в клетка в склада като тук:
http://forum.dog.bg/...B2%D0%B8%D0%BC/

Хората просто взимат едно кутре застрашаващо изглеждаща порода: НОК, КО, САО, БОК и другите тям, и свято вЕрват че от това нещастниче ще порасне пазач.

Да, ама кутрето в клетка и на верига 24/7 пораства, и не се държи като пазач, даже напротив.
- Еха- казват хората - ние сме чули че на 6 месеца или на 1 година почва обучението, я дай да го извадим от клетката или да го отвържим от веригата и да почнем тепърва да го даваме на специалисти.

И ето този нещастник, изваден от клетката си тепърва, без социализация с обяснения от страната на стопанина че не се вади да не се зарази от болести, да не го пипат странични хора "за да стане пазач", го вадят от клетката, напикан, вмирисан, изгнил до кожата от паразити, ял най-много само шибани консерви "Чапи"( и то в най-добрия случай, за бульонец с варени кокали всички знаем), ужасЕн пес, стресиран пес , изранил се като хапал клетката си глупав пес, го дават на треньор с ел-нашийник. Да го направи "пазач".
Разбира се че всеки един по-опитен кучкар може да влезе вътре и да му шибне два шамара на тоз "пазач" със счупена психика, щом е рекъл да ошушка обекта. Сефте. До там ще му е "пазенето" на кучето...

Ужас и безумие.
User's Signature

#211 Потребителят е офлайн   borislavpenchev Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 March 2013 - 03:49 PM

Показване на мнениетоstarrkopf, в 28 February 2013 - 04:14 PM, написа:

Г-н Пенчев,
...Извинете за въпроса,но каква беше причината да си вземете куче и на каква възраст беше то?
Стига да желаете,можем да обсъдим нещата,които сте пропуснали в поведението на кучето и сте стигнали до решението за ЕН.
1.Кучешкото поведение винаги е мотивирано – то е признак на състоянието му и човек трябва да го познава и да реагира адекватно.
2.Мнозина смятат,че именно записването в кучешко училище ще реши даден „проблем” – кучето е способно да „върши” всичко за което човек може да се сети (според животинските си възможности) :
*да ходи бавно или бързо
*да спира,сяда и ляга
*да носи предмети
*да преодолява препядствия
*да ръмжи лае,преследва и хапе
*да охранява предмети
*да търси и намира дадени обекти
*да плува
Кучешките училища нямат нищо общо с домашните „проблеми”.Биха могли да помогнат единствено,ако отношението към кучето е насочено изцяло към подобряване на т.нар.контакт със стопанина,но за това не е необходимо училище.Командите за послушание (да не ги изброявам) с нищо не могат да сплотят Вас и кучето,защото това зависи само от Вас.
3.Ел.импулси могат да накарат кучето да пренасочи поведението си към съвършено друг обект – не е възможно да се пресъздаде „стерилна”обстановка и да се ползва ЕН . Виждал съм как куче „управлявано” с ЕН,по време на ел.разряд се защитава от друго куче,с което е играло само до преди минути,т.е. това показва,че то не прави асоциация с „наказанието”.И друго не по-малко важно нещо – Вие смятате,че контролирайки „нежеланото” поведение чрез ЕН,кучето винаги ще се съобразява с конкретната обстановка?А на каква цена –това опитвал ли сте да проумеете?
Изпадайки в стрес,кучето (макар да познава болката от тока),не знае кога точно ще бъде наказано и неизвестността го държи в постоянно напрежение.Ще Ви дам един пример : лежа си една вечер и гледам Тв.Изведнъж един зъб се „обади” така,че болката ме удари зад тила.Издържам на болка,но това бе извън възможностите ми.Скочих (то какво ли можех да направя) от леглото и побързах да изпия хапче...
Хапчето добре,но аз не знаех кога пак ще дойде тази сладка болка и вярвайте ми, в продължение на няколко дни не смеех да се отпусна.
Ето така въздейства ел.ток и на кучето.

Дано не съм прекалил с мнението...,Вие решете дали прочетеното е вярно.

Съжалявам за забавянето на отговора :md_064: Взехме кучето на около 2,5 месеца, а относно породата отдавна се бяхме насочили към нея и съм напълно запозната с минусите и плюсовете.Това не е първо куче за мен, но от тази порода е. Също така знам, че кучетата от тази порода често вият, но при нас това беше според мен освен от породата и т.нар страх от самота. А и когато го оставяхме за по около 2 часа освен, че виеше когато се прибирахме той едва дишаше от непрекъснатия вой. Подозирах честно казано, че с училищата проблема може да не се реши, но след като изпробвахме каквото чухме и прочетохме по въпроса и нямаше резултат, се доверихме на професионалисти.
Ел нашииник пак казвам за мен не е правилния избор, но беше единственото ни решение. И да нашииника е голямо мъчение за кучето, но не получих от никъде адекватен отговор как да се справим с положението, а то беше станало нетърпимо за комшиите- през ден на вратата имаше заплашителни бележки, яица и подобни гадости. Мисля поне за моя случай че по-добре с този нашииник отколкото някой да реши да трови животинката
Освен това ще помоля защитници на г-н Дачевски да не ми пишат съобщения, да му звъня, явно по повод предишното ми мнение за ел нашииник, защото тогава той ми го препоръча, аз проблема си го реших, така че не намирам смисъл да звъня на когото и да било

#212 Потребителят е офлайн   sergeii Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2013 - 07:19 PM

Явно този Дачевски някакъв професионалист (дано не е само като Аролски щото той не може да различи безпородно от породисто куче) го играе Аз предлагам да го линчуваме щото е оправил проблема проблема на жената !!! Ще почна и аз да предлагам такива нашийници току виж и аз съм станал известен не само в квартала.

#213 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 06 March 2013 - 07:26 PM

Някой си нещо казал по форумите вярно ли е не е ли?
Ама да плюем по хората....после нали знаете върви обяснявай,че нямаш сестра.
Смятам,че Венци Дачевски е един добър треньор ако сте го гледали и на живо каква връзка има с кучето си....не вярвам тя да се крепи на ел.ашийник.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#214 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 March 2013 - 07:28 PM

borislavpenchev, съжалявам да ви го кажа, но не сте решил никакъв проблем на кучето. Добавил сте му още един.
Но всъщност вие не сте искали да решите проблема на кучето, искали сте то да мълчи. Цената, обаче, не си заслужава, не знам имате ли и бегла представа как се чувства то по цял ден, очаквайки своето неизбежно наказание за естествена своя реакция. При което страхът му от самота не само не е отминал, а напротив.
Да, разбирам, че понякога човек не може да реши даден проблем на животното. Правилното решение е било да му потърсите стопанин, който може. Вместо това му устройвате баси шибания живот.

#215 Потребителят е офлайн   sergeii Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2013 - 07:29 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 05 March 2013 - 06:29 PM, написа:

sergeii

Сергейчо, не беше ли ти този който пускаше кучето си самО да се шляе по улиците да се разхожда?

Ако наскърбяваме тънката ти душевна организация с факта че можем да разберем къде е малиноа къде е помияр до кофата за боклук - първо си възпитай кучето.

Моето дете аз когато съм гледал кучета и съм ги обучавал ти се чудеше дали ти се пика или ти се прави нещо друго това ,че сте некадърни тук всичките и не знаете как се използват такива нашийници (за това ги отричате) това е ваш проблем не мои аз моето куче съм си го възпитал свиркам 2 пъти и се прибира ако не се прибере 220V

#216 Потребителят е офлайн   sergeii Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2013 - 07:37 PM

Показване на мнениетоmil_, в 06 March 2013 - 07:28 PM, написа:

borislavpenchev, съжалявам да ви го кажа, но не сте решил никакъв проблем на кучето. Добавил сте му още един.
Но всъщност вие не сте искали да решите проблема на кучето, искали сте то да мълчи. Цената, обаче, не си заслужава, не знам имате ли и бегла представа как се чувства то по цял ден, очаквайки своето неизбежно наказание за естествена своя реакция.
Да, разбирам, че понякога човек не може да реши даден проблем на животното. Правилното решение е било да му потърсите стопанин, който може. Вместо това му устройвате баси шибания живот.

аз само едно нещо не мога да разбера ти господ ли си ,че да съдиш хората освен това изобщо не знаеш как си гледат кучето или си от тези Професионалистите като старкоф ами тогава предложи да им станеш треньор да им вземеш паричките явно имат още

#217 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:AMERICAN PITBULL TERRIER

Публикувано: 06 March 2013 - 08:35 PM

"ако не се прибере - 220 волта" :flagbg:
User's Signature

Качена снимка

#218 Потребителят е офлайн   borislavpenchev Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 March 2013 - 11:40 AM

Показване на мнениетоmil_, в 06 March 2013 - 07:28 PM, написа:

Но всъщност вие не сте искали да решите проблема на кучето, искали сте то да мълчи. Цената, обаче, не си заслужава, не знам имате ли и бегла представа как се чувства то по цял ден, очаквайки своето неизбежно наказание за естествена своя реакция. При което страхът му от самота не само не е отминал, а напротив.

Кучето ми вече от началото на седмицата е без нашииник вкъщи и за сега не е имало проблеми, почти през целия ден го наблюдавам на скайпа от работа и искам да ви кажа, че дори когато беше с въпросния нашииник явно не му е било чак толкоз некомфортно (изключвам първите няколко дни), защото в последствие си играеше, гризеше си кокал. Това едно куче, което трепери от страх по цял ден не мисля, че би го правило.
И не вие сте човека, който да ме съди, защото само ние си знаем през колко перепети сме минали. И въпреки това се справихме с проблема. Дори да бях дал кучето си на други хора каква е гаранцията, че ще го гледат по добре от мен или няма да го сцепят от бой за това че вие. Защото си трябва доста време и занимавка да се реши такъв проблем, уви ние по добрия начин не успяхме
Освен това не мисля, че който и да било треньор си възпитава кучето с такъв нашииник- казаха ми че това е решение само за лаене и забранителни команди, като отучване да яде от земята.То тогава какъв треньор ще е ако това е основния му метод за възпитание. В никакъв случай не разхождам кучето си с него и не го гърмя за щяло и нещяло.
За ел нашииник съм твърдо против, но при нас подейства. Не искам да насърчавам, убеждавам или разубеждавам когото и да било в нещо. Само споделих какво се случи при нас.Всеки си има глава и си решава за себе си и дом си любимец

#219 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 March 2013 - 11:51 AM

Показване на мнениетоborislavpenchev, в 07 March 2013 - 11:40 AM, написа:

За ел нашииник съм твърдо против, но при нас подейства.

Разбира се, боят и ритниците също действат безотказно.
В пълното си право съм да упрекна всеки, който извършва жестокост. Защо мислите, че само вие минавате през перипетии?!

#220 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 07 March 2013 - 12:27 PM

Показване на мнениетоborislavpenchev, в 07 March 2013 - 09:40 AM, написа:

казаха ми че това е решение само за лаене и забранителни команди, като отучване да яде от земята.

"само".
А казаха ли Ви и че животното не е автомат??Че е нужно мислене и усилия, че е нeoбходим системен подход ?
И сега какво - не лае ли ,не взима храна от земята ли , всяко "Не" ще е натискане на копчето ли?
User's Signature

• (18 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема