Нашийник против лаене?
Публикувано: 10 July 2012 - 01:00 PM
mlad6ito, в 10 July 2012 - 10:50 AM, написа:
Всеки един нормално здрав брахицефал с адекватен стопанин изисква движение. И контакт. Ако го извеждат животното за 20-30 минути докато се изака то е обяснимо да лае и вие след като е затворено в апартамент в пълна самота след стреса от смяна на стопаните.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 10 July 2012 - 01:11 PM

Лично продължавам да мисля, че е винаги по добре едно куче за момент да бъде подложено на "стреса" мирис, отколкото да бъде намерено гърчещо се от незнайно точно от какво съставено "апетитно кюфте".Съжалявам , но си имам принципи и приоритети и те ми подсказват дори и в най трудните моменти, че е най добре да се реагира според определена ситуация и по възможност да се излиза от същата индивидуално и по същество

Имаме проблем с лай на куче , който все повече и повече се задълбочава и евентуално имаме доста недоволни и не знам до каква степен толерантни съседи.Имаме и човек, който пита(и забележи е само посредник в цялата ситуация

Е, има някакъв минимален шанс принципно...но си трябва време, определено подходящо отношение и начини за комуникация.

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.
Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.
Публикувано: 10 July 2012 - 01:19 PM
Но нали за това помолих посредника да не си играем на развален телефон и да препоръча на въпросните стопани да се регнат тук, за да можем да нищим ситуацията крачка по крачка, Да се види здравословно състояние на кучето, а още по-добре да се обърнат към инструктор, който да не е фен на тия джаджи, а знае как да гради контакта и залага на него, а не на отрицателно подкрепление, механика, силова корекция и всичко останало, дето е така модерно в забързаното но общество.
Щрак- и няма проблем. Това не е робот, все пак.

Публикувано: 10 July 2012 - 01:32 PM
Furia_S, в 10 July 2012 - 12:19 PM, написа:
Но нали за това помолих посредника да не си играем на развален телефон и да препоръча на въпросните стопани да се регнат тук, за да можем да нищим ситуацията крачка по крачка, Да се види здравословно състояние на кучето, а още по-добре да се обърнат към инструктор, който да не е фен на тия джаджи, а знае как да гради контакта и залага на него, а не на отрицателно подкрепление, механика, силова корекция и всичко останало, дето е така модерно в забързаното но общество.
Щрак- и няма проблем. Това не е робот, все пак.
Ми не знам какво да ти отговоря честно...
Ако ти имаш необходимото време, знания и т.н да "нищиш крачка по крачка" и то в интернет- пространството всеки подобен случай...Аз да си призная не бих се наела.Пожелавам ти успех.

п.п.Принципно не съм особено съгласна с теорията ти за "модерното" и т.н...но както и да е...
Аз написах вече това, което исках, което се изискваше и което съм сметнала за удачно...Тъй, че за мен тази тема e приключена за момента.

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.
Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.
Публикувано: 10 July 2012 - 01:42 PM
Търпеливо да се нищи крачка по крачка е възможно само при реална консултация с умен инструктор.. Ние тук само си препоръчваме типове оборудване или не препоръчваме да се хваща човек веднага за чистата механика, а първо да види как да премахне причината на нежелателното поведение.
Аз не съм фен на чистата механика, макар че точно с душачите ми се е налагало да работя. Без контакт и осигуряване на елементарните нужди за кучето като правило механиката не дава нужен ефект.
А за модата много мога да разкажа, ела в темата за куче-компаньон да не спамим тука, ако искаш. :-)

Публикувано: 10 July 2012 - 02:18 PM

Публикувано: 10 July 2012 - 02:28 PM
Безумие.
Ща за логика е това - ще му закачим анти-лай но няма да се откажем от кварталната компания и няма да обърнем внимание на самото куче.
Този подход към кучетата е ужасен, после се чудите кой нашийник да им се закачи.
Отчайвам се, все едно слушам нашите в кварталната градинка: или сядат за по 15 минути да си сърбат кафето или въртят в кръг до обезумяване с други стопани, където никой не може да си хване кучето.
А контакта и игрите с кучето къде са? Умствено и емоционално натоварване на животното къде е? Или вие свято вЕрвате че вашата порода няма нужда от контакта със стопанина, игри, упражнения, занимания, обучение?

Публикувано: 10 July 2012 - 02:41 PM
Публикувано: 10 July 2012 - 02:50 PM
Има породи - брахицефалите също- където трябва да се следва естественото им темпо.
Енергична и интензивна разходка не задължително означава тичане след кола или колело, по- горе го споменах.
Означава игра и занимания със стопанина, като тези неща не задължително трябва да са хиперактивни. Дори апортировка с пръчка, хвърляна половин метър, не отнема толкова движение, но в рамките на половин час чиста работа със стопанина по хлад сутрин рано натоварва кучето много повече от безсмислено въртене 40 минути вкръг по парка и кафета.
Като преди това кучето вече трябва да се изходило по голяма нужда. Ето ви близо час като сложим и обратния път на прибррането вкъщи.
Вместо да си обикаля и да се пият кафетата човек може с много по-интересни неща да заинтересува кучето и да го измори пълноценно.
Опитайте да видете как задръжката по команда "Легни" и отработка на тази команда ще ви измори и вас и кучето. Давате команда "Легни/Долу" и се отдалечавате, обикаляте, кучето лежи. Давате команда "Ела/Тук" и кучето идва до лявото ви коляно "със заобикаляне от зад или завъртане - по ваш избор. С времето вкарвате нови дразнители, увеличавате разстоянието...
Въобще, много по-забавно и по-изморително от обикаляне в кръг с групичките с кафенце.

Публикувано: 10 July 2012 - 03:22 PM

Публикувано: 10 July 2012 - 03:25 PM
Този шарлатанин няма ли да го осъдят накрая?
Григо, ей за това говорих, като споменах "модата" . ТВ-шоу и модерни джаджи.... Това цари в градинките.
Тъжна гледка.

Публикувано: 10 July 2012 - 03:59 PM
Публикувано: 10 July 2012 - 04:10 PM
Или дайте практични съвети/ цени относно шибаният нашийник , или
кажете методи за спиране на подобно лаене .
Моят примерно лае сутрин по минувачи охранявайки улицата ...
Публикувано: 10 July 2012 - 04:21 PM
emilvr, в 10 July 2012 - 02:10 PM, написа:
Или дайте практични съвети/ цени относно шибаният нашийник , или
кажете методи за спиране на подобно лаене .
Моят примерно лае сутрин по минувачи охранявайки улицата ...
Разбира се. Аз преди да дам практични съвети или методи за спиране на лаенето трябва да РАЗБЕРА ПРИЧИНИТЕ НА ЛАЕНЕТО. А преди това ТРЯБВА да поговоря с новите стопани и при какви обстоятелства им е попаднало в ръцете това куче на 2.5 години. Прочети преди да се изходиш предната страница. Не можеш да рекламираш лекарство, метод, начин, преди да си разбрал за кое иде реч.
Ами ако от съставките в ампулата песа получи алергия и задушаване?
Експериментатори.

Публикувано: 10 July 2012 - 05:30 PM

Публикувано: 10 July 2012 - 06:01 PM
Хора, не виждате ли какво става по улиците ни?
Буквално на всеки един като му кажеш че трябва да се захване с Социализация, дресура, възпитание на кучето си ще го обявят за луд. Ще ти препоръчат джаджи за да спестиш времето, а няма да те предупредят как въздействат тези джаджи върху психиката на животното, което планираш да оставиш до децата си в последващите 10 години.
Не бъдете така безотговорни.