Dog.bg Форуми : Нашийник против лаене?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Нашийник против лаене? Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:AMERICAN PITBULL TERRIER

Публикувано: 10 July 2012 - 12:50 PM

Тия френски булдоци 40-60 мин. и са гроги.
User's Signature

Качена снимка

#22 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 10 July 2012 - 01:00 PM

Показване на мнениетоmlad6ito, в 10 July 2012 - 10:50 AM, написа:

Тия френски булдоци 40-60 мин. и са гроги.

Всеки един нормално здрав брахицефал с адекватен стопанин изисква движение. И контакт. Ако го извеждат животното за 20-30 минути докато се изака то е обяснимо да лае и вие след като е затворено в апартамент в пълна самота след стреса от смяна на стопаните.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#23 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2012 - 01:11 PM

Furia...Права си за повечето от нещата, които си споменала :ba_025: , Обаче в нормалният живот и ежедневие понякога се объркват понятията...Какво трябва, какво не трябва, какво е оптималното решение, какво е грешното решение.
Лично продължавам да мисля, че е винаги по добре едно куче за момент да бъде подложено на "стреса" мирис, отколкото да бъде намерено гърчещо се от незнайно точно от какво съставено "апетитно кюфте".Съжалявам , но си имам принципи и приоритети и те ми подсказват дори и в най трудните моменти, че е най добре да се реагира според определена ситуация и по възможност да се излиза от същата индивидуално и по същество :wb_052: .Та в този смисъл тук чета...
Имаме проблем с лай на куче , който все повече и повече се задълбочава и евентуално имаме доста недоволни и не знам до каква степен толерантни съседи.Имаме и човек, който пита(и забележи е само посредник в цялата ситуация :wb_052: ), че търси нещо за разрешаване на проблема(надяваме се само възпитателно и моментно), но при всички положения според мен най коректно е просто да се отговори по същество и посъветва до колкото човек е в положение да го направи...От там нататък, ако хората имат желание да се занимаят сериозно с възникналата им ситуация, мисля ще го направят.Ако нямат съжалявам, но съвсем не смятам, че аз или ти или който и да било би имал истинската възможност да повлияе на дадено решение или начин на живот.
Е, има някакъв минимален шанс принципно...но си трябва време, определено подходящо отношение и начини за комуникация. :ae_085:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#24 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 10 July 2012 - 01:19 PM

Григо,
Но нали за това помолих посредника да не си играем на развален телефон и да препоръча на въпросните стопани да се регнат тук, за да можем да нищим ситуацията крачка по крачка, Да се види здравословно състояние на кучето, а още по-добре да се обърнат към инструктор, който да не е фен на тия джаджи, а знае как да гради контакта и залага на него, а не на отрицателно подкрепление, механика, силова корекция и всичко останало, дето е така модерно в забързаното но общество.
Щрак- и няма проблем. Това не е робот, все пак.
User's Signature

#25 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2012 - 01:32 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 10 July 2012 - 12:19 PM, написа:

Григо,
Но нали за това помолих посредника да не си играем на развален телефон и да препоръча на въпросните стопани да се регнат тук, за да можем да нищим ситуацията крачка по крачка, Да се види здравословно състояние на кучето, а още по-добре да се обърнат към инструктор, който да не е фен на тия джаджи, а знае как да гради контакта и залага на него, а не на отрицателно подкрепление, механика, силова корекция и всичко останало, дето е така модерно в забързаното но общество.
Щрак- и няма проблем. Това не е робот, все пак.

Ми не знам какво да ти отговоря честно...
Ако ти имаш необходимото време, знания и т.н да "нищиш крачка по крачка" и то в интернет- пространството всеки подобен случай...Аз да си призная не бих се наела.Пожелавам ти успех. :ae_085:

п.п.Принципно не съм особено съгласна с теорията ти за "модерното" и т.н...но както и да е...
Аз написах вече това, което исках, което се изискваше и което съм сметнала за удачно...Тъй, че за мен тази тема e приключена за момента. :ae_085:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#26 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2012 - 01:42 PM

Григо,
Търпеливо да се нищи крачка по крачка е възможно само при реална консултация с умен инструктор.. Ние тук само си препоръчваме типове оборудване или не препоръчваме да се хваща човек веднага за чистата механика, а първо да види как да премахне причината на нежелателното поведение.
Аз не съм фен на чистата механика, макар че точно с душачите ми се е налагало да работя. Без контакт и осигуряване на елементарните нужди за кучето като правило механиката не дава нужен ефект.

А за модата много мога да разкажа, ела в темата за куче-компаньон да не спамим тука, ако искаш. :-)
User's Signature

#27 Потребителят е офлайн   sosy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2012 - 02:18 PM

По коментара ви съдя че НИКОГА не сте гледали такова куче .Не е задължително да е френски булдог , какъвто и да е брахицефал не издържа повече от 30 - 40 минути разходка . Не стопанина а физиологията на кучето налага това .Ако прочетете за породата ще видите че те не са много активни в спорта и именно за това се харесват от много хора , които нямат време или дори желание за големи разходки и преходи всеки ден . Аз много се дразня когато ме срещне някой по време на разходка и започне да ми обяснява че те били такива едни мързеливи .Ами не всички собственици обичаме двучасови разходки и именно за това си взимаме и обичаме булдоци .Групичката ни за разходки се състои от английски и френски булдоци , както и мопсчета и е доста забавно да гледаме присмиващите ни се хора как подтичват забързано след кучетата си а ние си пим кафето в и не си даваме зор , както правят и кучетата ни . Собствениците ли приличат на кучетата си или кучетата на собствениците - не зная ,но не осъждайте веднага стопаните в мързел , не е там проблема . :md_064:

#28 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2012 - 02:28 PM

Тогава носете кученцето в чантичката на работа, като вие и лае след като изпихте кафето за 15 минуте понеже се е изакало.
Безумие.
Ща за логика е това - ще му закачим анти-лай но няма да се откажем от кварталната компания и няма да обърнем внимание на самото куче.

Този подход към кучетата е ужасен, после се чудите кой нашийник да им се закачи.
Отчайвам се, все едно слушам нашите в кварталната градинка: или сядат за по 15 минути да си сърбат кафето или въртят в кръг до обезумяване с други стопани, където никой не може да си хване кучето.
А контакта и игрите с кучето къде са? Умствено и емоционално натоварване на животното къде е? Или вие свято вЕрвате че вашата порода няма нужда от контакта със стопанина, игри, упражнения, занимания, обучение?
User's Signature

#29 Потребителят е офлайн   sosy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2012 - 02:41 PM

Не знам защо изказвате мнение за породи които видимо не познавате . Не знам и къде четете че кучетата и собсвениците не правят разходка , а именно като вървят .Защо мислите че дърпането против волята на кучето е добре защото и ние да сме като другите .Всяка порода има своите нужди и претоварването на булдог е прост безумие .Когато моят английски булдог реши че не иска да върви повече просто ляга и няма тръгване доста време , или предлагате да ги влачим и насилваме , нищо че започват да издават силни гърлени звуци и започват да пръхтят . Първо опознайте породата и след това давайте УМНИ коментари .

#30 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2012 - 02:50 PM

Абсолютно всяко едно животно не бива да се дърпа когато заляга в умора, независимо от породата.
Има породи - брахицефалите също- където трябва да се следва естественото им темпо.
Енергична и интензивна разходка не задължително означава тичане след кола или колело, по- горе го споменах.
Означава игра и занимания със стопанина, като тези неща не задължително трябва да са хиперактивни. Дори апортировка с пръчка, хвърляна половин метър, не отнема толкова движение, но в рамките на половин час чиста работа със стопанина по хлад сутрин рано натоварва кучето много повече от безсмислено въртене 40 минути вкръг по парка и кафета.
Като преди това кучето вече трябва да се изходило по голяма нужда. Ето ви близо час като сложим и обратния път на прибррането вкъщи.
Вместо да си обикаля и да се пият кафетата човек може с много по-интересни неща да заинтересува кучето и да го измори пълноценно.
Опитайте да видете как задръжката по команда "Легни" и отработка на тази команда ще ви измори и вас и кучето. Давате команда "Легни/Долу" и се отдалечавате, обикаляте, кучето лежи. Давате команда "Ела/Тук" и кучето идва до лявото ви коляно "със заобикаляне от зад или завъртане - по ваш избор. С времето вкарвате нови дразнители, увеличавате разстоянието...
Въобще, много по-забавно и по-изморително от обикаляне в кръг с групичките с кафенце.
User's Signature

#31 Потребителят е офлайн   sosy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2012 - 03:22 PM

Един от първите развъдчици в България на породата английски булдог препоръчва средно от 20 - 30 минутна разходка , филм за булдозите по ANIMAL PLANET , пълен с изказвания и препоръки от дресьори и развъдчици предупреждават да не се претоварват кучетата от тази порода, във dog wisperer Сийзър Милан не веднъж е споменавал ,че кучетата от породите булдог се изморяват по бързо и не е необходима продължителна разходка - така че първо се информирайте и след това давайте ценни съвети . Всако куче има различни нужди , за това че дали на вас ви се ви се прави едночасова разходка , кучето няма да е на това мнение .Хубавото е че има много породи кучета и човек си преценя дали иска по спокойно или по спортно куче .Когато си вземете булдог тогава ще си поговорим още по темата спорт . :xg_131:

#32 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2012 - 03:25 PM

Не споменавайте този мексикански клоун, Сизър Милан. Моля.
Този шарлатанин няма ли да го осъдят накрая?

Григо, ей за това говорих, като споменах "модата" . ТВ-шоу и модерни джаджи.... Това цари в градинките.
Тъжна гледка.
User's Signature

#33 Потребителят е офлайн   sosy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2012 - 03:59 PM

Отново свеждате нивото на разговора , но явно само така можете .Или дайте съвет относно въпросния френски булдог - /между в прочем имате ли такова , изобщо работили ли сте с какъвто и да е булдог , наистина - какъвто и да е / - или просто не обърквайте питащия .Проблемът едва ли е в липса на разходка , освен ако такава липсва .ТВ шоутата и всякакви други предавания търсят за цел да ориентират собствениците в дадена ситуация , на всеки му е ясно че с всяко куче трябва да се работи индивидуално , а не да се взимат решения от хора които не познават породата , като вас примерно .....

#34 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 10 July 2012 - 04:10 PM

Точно .
Или дайте практични съвети/ цени относно шибаният нашийник , или
кажете методи за спиране на подобно лаене .
Моят примерно лае сутрин по минувачи охранявайки улицата ...

#35 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2012 - 04:21 PM

Показване на мнениетоemilvr, в 10 July 2012 - 02:10 PM, написа:

Точно .
Или дайте практични съвети/ цени относно шибаният нашийник , или
кажете методи за спиране на подобно лаене .
Моят примерно лае сутрин по минувачи охранявайки улицата ...

Разбира се. Аз преди да дам практични съвети или методи за спиране на лаенето трябва да РАЗБЕРА ПРИЧИНИТЕ НА ЛАЕНЕТО. А преди това ТРЯБВА да поговоря с новите стопани и при какви обстоятелства им е попаднало в ръцете това куче на 2.5 години. Прочети преди да се изходиш предната страница. Не можеш да рекламираш лекарство, метод, начин, преди да си разбрал за кое иде реч.
Ами ако от съставките в ампулата песа получи алергия и задушаване?
Експериментатори.
User's Signature

#36 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2012 - 04:40 PM

На първо място се успокой.
User's Signature

Качена снимка

#37 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2012 - 05:30 PM

Какъв чуден съвет. Съгласна съм. Първо да се поуспокоят. Да се върнат към факта що е то кучето, да преразгледат знанията си около този биологичен вид, Да разберат първо какво искат, а после вече да градят отношението си с него. С камшик и бухалки или ЕШН спрямо контакт срещу ПП. Но, разбира се въпрос на личен избор. Защото нещо ми подсказва че ще спечели ЕШН и другарчетата му а не контакта.
User's Signature

#38 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2012 - 05:55 PM

Сега сте малко по-спокойна, но може и още. :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#39 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2012 - 06:01 PM

Спрете я тая дрога, младежо. В момента съм буквално бясна.

Хора, не виждате ли какво става по улиците ни?
Буквално на всеки един като му кажеш че трябва да се захване с Социализация, дресура, възпитание на кучето си ще го обявят за луд. Ще ти препоръчат джаджи за да спестиш времето, а няма да те предупредят как въздействат тези джаджи върху психиката на животното, което планираш да оставиш до децата си в последващите 10 години.

Не бъдете така безотговорни.
User's Signature

#40 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 July 2012 - 06:08 PM

Коя дрога?! Дръжте се по-нормално, ако обичате !!! Това дали сте бясна или не изобщо не вълнува останалите.
User's Signature

Качена снимка

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни