agalina, в 15 January 2013 - 08:52 PM, написа:
wind, в 15 January 2013 - 03:33 PM, написа:
Хората са различни, мислят различно, действат различно.
Стига да не вредят.
Не смятам, че действието ми е навредило по някакъв начин.
Стига да не вредят.
да ,не трябва да им вадим зъби защото ни се иска да сме спасители ,да си погъделичкаме и начешем смотаното его .на каквото и да е цена
Добре де, агалина, ти какво би предложила в съответната ситуация?
Да изхвърли кучето на улицата/в гората?
Да изхвърли част от другите кучета?
Да го, хм, тук вече съвсем абстрактно стана, го е оставила потрошено пред портата си?
И пак към първото питане - какво би предложила? Ама тогава да го беше предложила
Никак не ми допада идеята за вадене на зъби. Далеч е от осакатяване в класическия смисъл на думата, но е ... гадно
Но е било някакво решение при липса на КАКВАТО и да било алтернатива.
Очевидно работещо решение, колкото и да ми е неприятно.
Кой как разбира хуманното отношение към кучетата (котките)?
Подминаваш 99% от умиращите по улицата и спясяваш 1%?
Прибираш наред, не успяваш да се справиш, викаш за помощ, помагат ти?
Прибираш наред, не успяваш да се справиш, викаш за помощ, не ти помагат?
Прибираш избирателно, викаш за помощ, помагат ти...
Прибираш избирателно, викаш за помощ, но не ти помагат...
Прибираш инцидентно....
И така нататък...
Бушката, чест и почитания, принципно шапка ти свалям, но как, аджеба, успя да приравниш надраните мебели с травмите, дори живота на някое куче?
Куче без кучешки зъби не е инвалид - храни се нормално, не изпитва болка. Просто не наранява сериозно другите...
Не като рязане на опашка на едногодишна възраст и далеч не е като ампутация на крайник.
Процедурата не е извършена просто за спорта или с някаква псевдонаучна цел - очевадно е, че е липсвала алтернатива...
Обгрижвам в момента 2 котки - на миниатюрна площ, с еднократно (късо) дневно посещение. Ако се помелят, надявам се няма да ме обвините в събирачество, нито ще обвините Мечо Пух, че се чуди как да спаси всички... В конкретния случай няма дълго да имам вземане-даване с тях, но ако имах и едното животно контузваше другото И НЯМАХ алтернатива, подозирам, че бих обезноктила агресора