Dog.bg Форуми : Измамник в животновъдна ферма

Към съдържанието

• (25 Страници) +
  • « Първа
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Измамник в животновъдна ферма Оцени темата: -----

#401 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 30 August 2012 - 12:21 PM

Да, тъп лапсус , благодаря .

ЗЗЖ,Глава ІV. Животни-компаньони :
Чл. 35
(5) Собственикът на куче, който го отглежда с цел развъждане, се регистрира по чл. 137 от Закона за ветеринарномедицинската дейност и заплаща в общината такса.
(6) Таксата по ал. 5 не се заплаща от развъдчици и членове на киноложки клубове, членове на Българската републиканска федерация по кинология или на други български или международни киноложки федерации, които извършват развъдна дейност на чистопородни кучета.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#402 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 30 August 2012 - 12:24 PM

Показване на мнениетоagalina, в 30 August 2012 - 11:30 AM, написа:

Показване на мнениетоmikivt, в 30 August 2012 - 08:40 AM, написа:

Нито в ЕУ, нито у нас се разграничава развъждането на чистопородно и комерсиално. Развъждането е едно. С държавни правила и регулации, но без значение родословни по не знам си кой или не.
Да вметна, че има разграничаване дори и бг законодателството. Това разграничаване цели стимулиране на едното и ограничаване на другото, забранителни текстове не може да има естествено
Та примерно от такси за притежаване на кучета са освободени членовете на киноложки федерациИ . Развъдниците се регистрират като животновъден обект и ако са на печалба от тази дейност ,следва да плащат за такава по търговския. Всички останали, които имат нестерилизирани кучета плащат такси за притежанието им и броят отглеждани животни е ограничен от закона.

мноого глупости се изписаха ,особено от модератора -потребител с 20 годишен стаж в развъждането..адмирации..единственото което си успял да направиш е да сееш интриги между почитателите на породата,а като гледам напоследък и в клуба..забрави ,че имаше момент в който разни твои"колеги" ти показаха истинското лице,ама нейсе...нямало да продаде кучилото на някой си венци,няма ако дава по 200 лева ,ако се бръкне по 2 000 за всяко чак и краката ще му целуваш..айде спрете да се изкарвате все на загуба,все онеправдани спрямо кварталните развъждачи...а колкото до ротвайлер форума-не си ли забелязал че там вече никой не пише,ако продължава така ,току виж те лишат от най ценното ти -модераторския пост ,поради липса на потребители ,които да модерираш...хайде успех с работата с която издържаш себе си и хобито си ,което все е на загуба ,миличкия..съчуствам ти ,даже се разсополивих малко..( що ли мислиш че някой все още ти вярва)
за плащане на данъци нека не говорим-нито един развъдник не издава касови бележки,фактури или друг вид отчетен документ за да плаща данъци после..
значи един развъдник продал две кучила годишно,средно 15 кучета по 2000 лева,е на загуба с 30 000 приход( щащото съм сигурен че никой развъдник не плаща данъци,както го е правила и федерацията -майка,тя рибата се вмирисва откъм главата),а баба станка продала 5 кученца по 100 лева е търговец и бизнесмен??
за родословията-в света има няколко киноложки организации,и не всички признават родословията си ,което автоматично за едната ,родословните кучета на другата са безпородни..и щото ФЦИ е най голямата,значи нейните правила важат за всички..е що ??

темата за развъждането е дъвкана 1000 пъти,и колкото и милеещите за породата и правещи го от любов развъдници да се мъчат да изнамерят причини ,които да ги изкарат света вода,факт е че се продават кучета..
ама видиш ли клубните кучета били здрави,а неклубните боледували-дрън дрън,повечето модерни напоследък болести засягат основно клубните ,"чистопородните " кучета,при тях в стремежа да се развият някакви екстериорни качества се скапват други..там се правел тест за дисплазия-ще се прави,като я докарахте дотам..аз не съм чул за улично куче с дисплазия...природата си знае работата.човешката намеса еб@ва майката на положението..

произвеждат с годишно около 3 000 клубни кучета ,средно по 1 000 кинта и оборота става много сериозен,като реалния най вероятно е по висок...голяма любов към породите ,голямо нещо...

#403 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 August 2012 - 12:34 PM

А що мой пост си цитирал, като се обръщаш към Орлин :smile:

п.п. FCI не е най-голямата киноложка структура ,ако имаш предвид броят на членовете
п.п.п.Не издават касови бележки щото не им ги искат. А трябва да им искат, ма тъпота.
Ти издаваш ли такива за посредническата си дейност? Вписваш ли я като перо в данъчната си декларация ?
User's Signature

#404 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 August 2012 - 12:41 PM

Показване на мнениетоnavar, в 30 August 2012 - 12:24 PM, написа:

аз не съм чул за улично куче с дисплазия...природата си знае работата.човешката намеса еб@ва майката на положението..

Ми то и аз не съм виждала жираф.
Има жестоки случаи на дисплазия у безпородни кучета. Обикновено се разбира като ги осиновят в чужбина, защото тук няма кой да прави снимки за дисплазия на улични кучета.

#405 Guest_navar_*

Публикувано: 30 August 2012 - 12:45 PM

Показване на мнениетоagalina, в 30 August 2012 - 12:34 PM, написа:

А що мой пост си цитирал, като се обръщаш към Орлин :smile:

п.п. FCI не е най-голямата киноложка структура ,ако имаш предвид броят на членовете
п.п.п.Не издават касови бележки щото не им ги искат. А трябва да им искат, ма тъпота.
Ти издаваш ли такива за посредническата си дейност? Вписваш ли я като перо в данъчната си декларация ?

щото стана объркване някакво..липсват неща от поста ми ,с тея цитати нещо не мога да се оправя..
и колкото и интересно да ти звучи,издавам документ за всяка сделка ,която се сключи -без значение дали става дума за куче или друго,а реално и клиента си иска документ..щот според договора ми дължи комисионна при финализиране на нещата..ако не му дам документ ,удостоверяващ това че съм получил пари,утре току виж си ги потърся още един път-а българина хич не обича да го цакат..така че за мое съжаление ми се налага да осчетоводявам повечето си приходи,че и данъци да плащам за това...други въпроси ?

#406 Guest_navar_*

Публикувано: 30 August 2012 - 12:48 PM

Показване на мнениетоmil_, в 30 August 2012 - 12:41 PM, написа:

Показване на мнениетоnavar, в 30 August 2012 - 12:24 PM, написа:

аз не съм чул за улично куче с дисплазия...природата си знае работата.човешката намеса еб@ва майката на положението..

Ми то и аз не съм виждала жираф.
Има жестоки случаи на дисплазия у безпородни кучета. Обикновено се разбира като ги осиновят в чужбина, защото тук няма кой да прави снимки за дисплазия на улични кучета.

нима не си ходила в зоопарка?? милата,кажи кога ти е рождения ден ще ти направя подарък-посещение в зоопарка,за виждане на жираф...я ми кажи процентно съотношение на дисплазия при улични и породисти..няма как да стане ,но сами можем да си направим извода..а все по често появяващия се "чери ай" при булдози,борда и мастифи?? и разни други такива болежки ,причинени от мерак ана развъдчиците да "развиват" и "усъвършенстват" породата..

#407 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 August 2012 - 12:53 PM

Наследствените заболявания у чистопородните кучета са по-често срещани не поради нечий мерак да усъвършенства, а поради ограничения генофонд. Повечето заболявания се причиняват от рецесивни гени, които трябва да се "срещнат", за да се прояви заболяването у поколението. Тъй като породите делят ограничен генофонд, вероятността въпросните гени да се срещнат е по-голяма. Но пък без генотип, няма фенотип - няма порода.

Аз за пореден път взех да не разбирам - ти си против чистопородното развъждане изобщо? Против породите като такива или против кинолозите? Защо тогава харесваш определена порода? Защо посредничиш при продажби на "породисти"?

В зоопарк в български вариант не ходя, мразя го от дете, не искам посещение.

#408 Потребителят е офлайн   sosy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 August 2012 - 12:58 PM

Аз напълно подкрепям мнението на навар относно модерните клубни болести , защото е от ясно по ясно , че уличните кучета са много по здрави и издържливи .Ако изкараме нашите навън едва ли ще оцелеят .Хранени с висок клас храни , постепенно преминаващи от едни към други храни да не би да им стане нещо , спящи под климатици и в легла ...Мил , може и да има улични с дисплазия , но едва ли нашите са много по здрави .Казвам го и от личен опит - стига с тези вълшебни родословия .Кучетата ми които са работни и безпородни са живи и здрави повече от 10 години , само обезпаразитени и ваксинирани , а това което ми е домашно и при това от чужд развъдник ми е проблемно .Всяка порода си има слаби страни и това , че е от развъдник означава , че са направени изследвания на родителите и кученцето , но това не изключва множеството характерни породни болести .Човешката намеса нанесе доста изменения в породите и сигурно ще си сърбаме попарата ....

#409 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 August 2012 - 01:00 PM

Показване на мнениетоsosy, в 30 August 2012 - 12:58 PM, написа:

Човешката намеса нанесе доста изменения в породите и сигурно ще си сърбаме попарата ....

Като цяло не споря. Ама ей това не го разбирам.
Има ли породи без човешката намеса, та те са възникнали чрез нея. Да не говорим, че без човешката намеса нямаше да го има животното куче.
Кучето е животно, създадено от човека. За каква природа говорите само вие си знаете. И не породните произхождат от безпородните, а обратното. Те всъщност не са безпородни, а са смесени породи.

#410 Потребителят е офлайн   sosy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2012 - 01:09 PM

Определено не в този аспект МИЛ, а като цяло имам предвид , че развъдчиците до скоро се стремяха да задълбочат някои породни белези - примерно бръчките при булдогът и се стигна до там , че доста кучета , с по големи над носови бръчки , закриващи част от нослето - трудно дишат .Може много други примери да дам , но мисля , че ме разбрахте .За моя радост наблюдавам все повече развъдчици как започват да поглеждат назад и да се стремят към приближаване към първообраз и по подвижни и здрави кучета .

#411 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 August 2012 - 01:12 PM

navar, в 30 August 2012 - 10:45 AM, написа:

издавам документ за всяка сделка ,която се сключи -без значение дали става дума за куче или друго,а реално и клиента си иска документ..щот според договора ми дължи комисионна при финализиране на нещата..ако не му дам документ ,удостоверяващ това че съм получил пари,утре току виж си ги потърся още един път-а българина хич не обича да го цакат..

Аз от толко живот па съм разбрала ,че българинът ИСКА да го цакат! Не иска касов бон от зъболекаря ,от зарзавадчията ,от тенекеджията ,от зоомагазина продал му кутре за илядо лева и пр.
User's Signature

#412 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 August 2012 - 01:13 PM

Това е така, защото генетиката е твърде млада наука. Човек е създал дефекти, търсейки ефекти, без да знае достатъчно кой ген с какъв върви в комбина. Имаше тема тук за екстремалното развъждане и съм съгласна, че е вредно. Но мисля, че в световен мащаб текат обратни процеси.
Това е само още едно доказателство, че развъждане не трябва да се прави джаста-праста от всеки.

#413 Потребителят е офлайн   parcheka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Чехословашки вълчак

Публикувано: 30 August 2012 - 01:14 PM

Съгласен съм с предните мнения,но си мисля и друго. Домашните кучета просто се снимат за дисплазията от там идва и по-големия процент спрямо броя им. Уличните кучета не ги знаят точно колко са камо ли някой да тръгне да ги снима за дисплазия!
Подобна си мисля,че е и ситуацията с човешките болести.Преди 50-100 години няма изследвания и не се е знаела кой от какво умира. Писали в смъртния акт "Остър корем" и това е обяснението за 30 вида болести.Сега имало бум на рак-еми просто се диагностицира като такъв,но може и преди да е бил висок процента просто не са знаели

#414 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 August 2012 - 01:25 PM

Така е, parcheka. И понеже се обръща все повече внимание на стремежа да се избегнат наследствени заболявания, за тях се говори все повече, а дали реално са се увеличили не се знае. Как си представяте някой да е знаел за дисплазия преди да е имало рентген?
От друга страна пък средната продължителност на живота на кучетата много се е увеличила.

#415 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 August 2012 - 02:35 PM

Показване на мнениетоparcheka, в 30 August 2012 - 01:14 PM, написа:

Съгласен съм с предните мнения,но си мисля и друго. Домашните кучета просто се снимат за дисплазията от там идва и по-големия процент спрямо броя им. Уличните кучета не ги знаят точно колко са камо ли някой да тръгне да ги снима за дисплазия!
Подобна си мисля,че е и ситуацията с човешките болести.Преди 50-100 години няма изследвания и не се е знаела кой от какво умира. Писали в смъртния акт "Остър корем" и това е обяснението за 30 вида болести.Сега имало бум на рак-еми просто се диагностицира като такъв,но може и преди да е бил висок процента просто не са знаели

:ba_025: Абсолютно те подкрепям. Преди време в друга тема имаше точно такава дискусия. Там по същия начин някой изтърси, че видиш ли преди 100 години нямало луксации. Освен, че е нямало и рентген да не забравяме колко и какво точно място е имало кучето тогава. Ще седне някой да мисли дали кучето куца, кашля , ходи накриво и т.н. За кучилата, пък още по-малко. Което оцелее - това е кучето. Ама то така е било и с децата. Затова тогава са раждали по 10 и повече деца. Освен нуждата от работна ръка или наследник, просто не всяко бебе е оцелявало. Моята прабаба е родила 12 деца, а от тях са останали 3, две от които с двустранни луксации, придобити в бебешка възраст. Те са оцелели, но онези, уж здравите не са. Всичко тече (респ. се променя), както беше казал гръцкия философ. Защо породите да стоят на етапа от развитието, на който са били при създаването им?! Промяната носи и нови проблеми.

Личното ми мнение е, че битува още една заблуда, че безпородните (мелезите) са задължително по-здравите. Откак се сблъсквам с тази проблематика по-активно смея да твърдя, че изобщо не е така. Повечето от тях са просто по-устойчиви към определен вид заболявания, но по отношение на луксациите процентите едва ли се разминават кой знае колко много. Факт е, че целта на изследванията е да ограничат, а не да ликвидират заболявания като наследствените. Идеята е да ги държат в поносимия минимум, а не да ги ликвидират, защото става дума за генетични структури, чието доминантно или рецесивно предаване не е изследвано и изучено, иначе Гатака ряпа да яде.

Ако има нещо, което да ме дразни в тази често дискутирана тема, то това е ,че в момента, в който се обясни на някого, че е по-добре да придобие куче от развъдник веднага се появяват дежурни образи като navar или valnata, които започват да обясняват как имало еди си какви измекяри и търгаши и между развъдниците, как т'ва дето го обясняват като принцип не е точно така защото - и на това място почват да се дават примери с някой развъдчик, дето бил такъв и такъв.
Хубаво, бе, хора! Ама дори когато се обадите на някой от клубните председатели или отговорници по развъждане те няма да ви обясняват кое кучило колко е здраво или добро. Обяснява се къде има клубни кучила, т.е. произхода е на базата на някакъв регламент/принцип. Никой не обяснява как родословието ще гарантира вечен живот и щастие. Няма такива обяснения! Това, че в желанието си да подкрепи тезата си някой потребител обяснява, че родословието гарантира изпълнение на всички желания не означава, че ще го чуете от представителя на клуба. Някой в някакъв форум писал нещо си и то вече се приема като меродавно. Някакви развъдчици на лична основа се чепкат някъде по виртуалното пространство и автоматично всичко, което се е написало се приема за чиста монета.
Хора, реалността не е това ! В реалността всеки случай има своите характеристики и това ,че има някакви мърши някъде, не означава, че всички са такива, че да се плюе принципа. Ама то има и доволен брой крадци, убийци и лъжци. Правили ли това всички граждани такива и прави ли това закона лош?! Законите и правилниците регулират отношения и създават ред, а това, че има хора, които не искат да се съобразяват с нищо такова не може да поставя под въпрос верността на самите закони и правилници.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#416 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2012 - 02:52 PM

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 30 August 2012 - 09:44 AM, написа:

Няма как да уважавам "труда" на някакви измислени посредници, щото хората били прости и можело да бъдат излъгани от мен. Ами аз може да искам да подаря някое - друго куче, в случая посредникът само ще ми пречи, нали се сещате, щото откъде комисионна, а? (от сегашното ни кучило също подаряваме кученце, естествено без посредници и само срещу много, много внимателен подбор на надарения)

И поради каква точно причина туй неуважение, обобщаване и някак си неразбираема за мен агресивност?Или може би на този етап след всичко прочетено до момента е най добре да задам въпроса по различен начин, а именно...'Що е то посредник и има ли почва у нас' :ud_009: ?Объркал си се и то много, ако евентуално наистина разбираш думичката 'посредник' , като фактор, който едва ли не те омаловажава или пък се наема с единствената цел поръчителите да не бъдат евентуално излъгани?!.Няма такова нещо, даже напротив.
Разбирам, че си имате там някакви вътрешни търкания, проблеми и антипатии...но хич не съм съгласна да се генерализира , особено пък когато поне според моето скромно мнение и опит говорим за хора, които са в огромна услуга, както на едната, така и на другата страна.В България знам, че всеки е най-способен, най-знаещ, най-всичко, освен това си имаме и точна приказка по повод хора, които посредничат в нещо, ама хайде да излезем от схемата и да погледнем малко по напреднало на нещата.Или поне да се опитаме...де да знам и аз дали въобще е възможно...
п.п.Въобще не оспорвам факта, че е много трудно да намериш качествен, съвестен, компетентен или там какъвто и да е в положителен аспект консултант(ето подавам друга думичка, ако звучи по приемливо :ae_085: )....то и затова заплащането е различно, а и най-вече се разчита на интелект и преценка...Ако липсват, ами сори, така или иначе е същото и губи само този, който е с ограничен интелектуален капацитет.

п.п.2.Уточнение...Захванала съм се не за друго, само поради простичкия факт, че съм се възползвала в най различни сфери от подобни специалисти, доволна съм, а и както мама и тати са ме учили като малка ...Хубаво е да се уважава труда на хората, еле пък, ако конкретно са ни в помощ, понякога дори безценна( на двете заинтересовани страни естествено). :rc_036:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#417 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2012 - 03:00 PM

Цитат

как имало еди си какви измекяри и търгаши и между развъдниците

Има разбира се. Даже по високите етажи на свидната бг кинология има такива :ab_041: Ама това не е проблем, защото всичко е от любов към породата. То няма нарушения, не продават сакати кучета(снимки ли не бяха, клипчета ли не бяха..), няма нищичко.. Всичко е осеяно с рози. Разбира се който е извън тоя кръг е търговец, кучетата му са мелези, с дисплазии разни и не живеят много.

#418 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 August 2012 - 03:04 PM

valnata кой е този кръг? Айде кажи кой е този кръг, че да се включим и ние в него, че вече "ми писна на дедовия" (както казва navar).
Това прави ли принципите на развъждане лоши, деградиращи или комерсиални?! Това, че има убийци прави ли закона срещу тях лош? Прави ли всички лоши?
Винаги даваш примери с някакви виртуални кавги, а не си наясно кое доколко е истина или вярно, кой точно какъв е и какво точно е направил.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#419 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2012 - 03:08 PM

Не знам дали ги прави комерсиални. Като гледам с какво темпо се развиват и колко обяви има напускани. Ти кажи дали ги прави

#420 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 August 2012 - 03:09 PM

valnata, ти твърдиш това, не аз. Погледни какво съм написала ! Поне го прочети!
За мен правилата са за да се спазват, защото само натрупването на опит чрез определен метод може да доведе до промяна или развитие. Обаче, винаги има хора, които не искат да спазват никакви ограничения или принципи. Те могат да се маскират както пожелаят и никой не е застрахован от сблъсък с тях. Това прави ли принципа погрешен?! Какво като са се появили толкова обяви? Ми то и населението се увеличаваше през определени години после различни фактори повлияха на темпото. Е и?! Защо изолираш едни показатели от други и приемаш автоматично, че нещо е вярно само защото ти звучи приемливо и е в тон с представата ти за света?!
User's Signature

• (25 Страници) +
  • « Първа
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни