Dog.bg Форуми : Национална База от Данни от микрочип номера

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (10 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Национална База от Данни от микрочип номера Микрочип е национален регистър за домашните любимци в България. Оцени темата: -----

#41 Потребителят е офлайн   Kasper Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 August 2012 - 03:57 PM

Не ми допада идеята.
Предишният сайт, който господин Микрочип оплю като ненужен, защото видите ли, хората не ходели с четци по улиците ми е вършил работа точно 7 пъти. СЕДЕМ!!!
Седем върнати кучета на седем семейства. Напълно безплатно.
Хората, които го направиха навремето са от вече разбития на части клуб "Северни кучета" - хора с достатъчно морал в кинологията, че да не злоупотребяват с данните, вписани там. Направиха го напълно безплатно.
Никой, ама никой на тази земя няма да отдели време, за да вкарва измислени данни, господир Микрочип. А хората, които намериха своите изгубени кучета са в пъти повече. Това бе нужно единствено, защото единната база данни на прословутата ни Ветеринарно - медицинска служба не съществуваше.
Приятели на сайта - лапички.бг? Един пъстър сайт, в който щедро се предлагат всякакви непородисти животни от фермери? И вие, респективно те да имат достъп до моите данни на моето куче? Че после да виждам имената му като баща на стотици непородисти кучета? Иди доказвай, че нямаш сестра.
Това е - калпава държавица и хищни търговци, използващи всеки удобен момент да прецакат някого.
Останете си със здраве, ама сайта ви е скъп и ненужен.

П. П. допълвам-

Цитат

Аз прецених и реших, че въпреки цената, за мен това е важно
?! това за ЖИВОТА на кучето ви??? Бата мата...

#42 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 August 2012 - 03:59 PM

Искали сте да направите нещо значимо и добро - ами да не бяхте си заплождали породоподобното куче!!! Ето това щеше да е супердобро при обстановката в страната! Още щом започнахте да говорите глупостите за развъдника и апартамента ми мина през ума, че сте направили глупости, но тайничко се надявах да не е точно така.... да, ама не!
Да, наистина ще е много интересно да споделите кой е бащата на бебетата! Това ще внесе голяма яснота по въпроса.

Освен това считам, че след като са платени почти 9 млн. лева от данъкоплатците за платформа за регистрация на всяко животно в тази страна няма нужда да се дават пари за дубликат. Откъде накъде ще улеснявам държавата ?! Да не би да правим малко като й вършим работата по кастрациите и одомашняванията ?! Хайде холан !
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#43 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 14 August 2012 - 04:02 PM

Показване на мнениетоmicrochip, в 14 August 2012 - 03:46 PM, написа:

1. Защото смятам , че е необходимо за нея, че трябва да има поне 1 път кученца. Така съм преценил...
2. Кои точно ? Кучето ми е напълно здраво, всичко е наред, достатъчно голямо е за да си има малки ...
3. Лабрадор ретривър, няма документ за родословие / поне у мен / , не е закупено от развъдник, но по всички показатели си е лабрадор ретривър, а не някаква смесица.
4. Също лабрадор ретривър, да има.
5. Кои изследвания по-точно ?

Млади господине,

До тук бе добре и дори адмирирах амбициозността и идеята Ви.

Но с по-горните си разсъждения Вие направо - не разбихте, Вие убихте Развъждането като наука !

User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

#44 Потребителят е офлайн   microchip Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 August 2012 - 04:04 PM

Показване на мнениетоDessyD, в 14 August 2012 - 03:54 PM, написа:

Браво! Значи попълнихте редиците на породоподобните и станахте "част от проблема", но ни говорите за неговото "решение"!
Млад човек сте и за разлика от маса потребители пишете грамотно. Не мога да си представя, че робувате на идеи отпреди 100 години - "трябвало един път да роди"; "кучето ми е здраво защото така го виждам"..... :dry: Не е истина просто .....

Вижте сега, при положение, че от ветеринарна клиника искат да си вземат 1 от малките и то за подарък за доста голямо име във областта на ветеринарната медицина, значи има защо.
Не робувам на нищо, просто изчетох толкова много статии по въпроса за заплождането, за мнимата бременност и прочие, взех решение, че искам тя да си има малки.
Откъде накъде някой ще осъжда решението ми?
Кучето ми е наред, няма проблем да си има малки, аз го искам, направил съм го. Пуснал съм я на мъжки лабрадор.
Някой ще ме съди за решението ми, което съм взел за МОЕТО КУЧЕ ???

Нито смятам да ходя по изложби, нито смятам да се записвам в клубове и т.н. Искам да имам такова куче, имам го. Това е единствено мое решение и никой не може да ми казва, кое е право и кое е криво ....

Това кучето ми да си гледа малките във вкъщи по-лошо ли е от това да се продават кученца в аквариуми по магазините ?

#45 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 August 2012 - 04:08 PM

Айде сега, господинчо, след малко по-надолу във форума и се ограмоти по темата, защото написа такива лаишки простотии, че нямам нерви да ти отговарям. Ще осъждам решението ти, защото маса народ си даде нервите, времето и здравето заради такива главоци като теб, които считат, че ветеринарните доктори учат кинология и развъждане и разбират от тази сфера.
Омръзнало ми е да обяснявам на подобни индивиди кое и защо при положение, че могат просто да прочетат, но не ги устройва това, което ще прочетат. Играят си на развъдчици, на разбирачи и на прочее глупости. Тръгнал си да правиш нещо добро по кучешкия проблем? Ами да беше разбрал първо къде е проблема и тогава да търсиш "решение".
И не ми говори кой какво искал да си вземе от теб. Идиоти има достатъчно, даже се плодят и това е проблема. Някой от тези ветеринари не ти ли каза, че се правят изследвания за определени наследствени заболявания?! Като чете толкова не прочете ли и за това?! Като чете толкова не разбра ли, че родословие не се дава само за да се ходи по изложби?! Къде ти?! Нали ветеринарите разбирали от всичко! :eg_033:

Цитат

Това кучето ми да си гледа малките във вкъщи по-лошо ли е от това да се продават кученца в аквариуми по магазините ?

Скъпи мой, ти направи точно това! Някое от тези кучета ще захранва този мръсен бизнес, но ти ще си почиваш у вас спокоен, че твоето куче било "родило за здраве". Живей с тази мисъл и с това усещане - помогнал си да страдат още животни !
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#46 Потребителят е офлайн   microchip Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 August 2012 - 04:17 PM

Показване на мнениетоKasper, в 14 August 2012 - 03:57 PM, написа:

Не ми допада идеята.
Предишният сайт, който господин Микрочип оплю като ненужен, защото видите ли, хората не ходели с четци по улиците ми е вършил работа точно 7 пъти. СЕДЕМ!!!
Седем върнати кучета на седем семейства. Напълно безплатно.
Хората, които го направиха навремето са от вече разбития на части клуб "Северни кучета" - хора с достатъчно морал в кинологията, че да не злоупотребяват с данните, вписани там. Направиха го напълно безплатно.
Никой, ама никой на тази земя няма да отдели време, за да вкарва измислени данни, господир Микрочип. А хората, които намериха своите изгубени кучета са в пъти повече. Това бе нужно единствено, защото единната база данни на прословутата ни Ветеринарно - медицинска служба не съществуваше.
Приятели на сайта - лапички.бг? Един пъстър сайт, в който щедро се предлагат всякакви непородисти животни от фермери? И вие, респективно те да имат достъп до моите данни на моето куче? Че после да виждам имената му като баща на стотици непородисти кучета? Иди доказвай, че нямаш сестра.
Това е - калпава държавица и хищни търговци, използващи всеки удобен момент да прецакат някого.
Останете си със здраве, ама сайта ви е скъп и ненужен.

П. П. допълвам-

Цитат

Аз прецених и реших, че въпреки цената, за мен това е важно
?! това за ЖИВОТА на кучето ви??? Бата мата...

1. Не виждам да съм казал нещо лошо и оплювал balkanpet.
2. Защо решихте, че lapichki.com има право да работи с информацията в системата и дори, че изобщо има някакъв достъп до нея ?
3. Чак такива обръщения и остри изказвания не очаквах.

Само едно ще кажа, МАНТАЛИТЕТ! Затова всичко ни е наопаки и младите хора бягат от тук .....

#47 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 August 2012 - 04:19 PM

Показване на мнениетоmicrochip, в 14 August 2012 - 04:17 PM, написа:

Само едно ще кажа, МАНТАЛИТЕТ! Затова всичко ни е наопаки и младите хора бягат от тук .....

Правилно ! Манталитет ! И ти го доказа с пълна сила и не се напъвай да се изкарваш неразбран и "изтичащ мозък" !
User's Signature

#48 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 14 August 2012 - 04:23 PM

Нещо интересно:) http://forum.dog.bg/...?showtopic=1964
http://forum.dog.bg/...?showtopic=2071
Значи попадате в оная графа,дето си въдим ей така,щото ни е кеф.Аз на такъв човек пари не бих дала ,както и повечето хора от тук.Чудно ми е поне правихте ли изследвания преди залождането: дисплазия снимка/ характерна за тази порода/, тест за бруцелоза на двете кучета и т.н.?
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#49 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 August 2012 - 04:31 PM

Показване на мнениетоmicrochip, в 13 August 2012 - 08:13 PM, написа:

Ние не извършаме чипиране на животни, това го правят ветеринарните клиники и се справят достатъчно добре :)
Това, което имаме като идея е следното:
- за животните, които вече са чипиране, ще бъдат регистрирани в системата, посредством техния паспорт и всяко животно, което не е било регистрирано ще може да бъде записано.
- за животните, които не са чипирани, ще се извърша чипиране + регистрация, като когато се прави това нещо заедно, ще бъде уговорена отстъпка от общата цена.

Реално погледнато, при загубване и открадване, проблема и всичко останало е за сметка на собственика. Интереса за откриване и идентификация е изцяло негов.

Смисълът на микрочипирането е единна база данни свързана с общините , БАБХ и европейския регистър. Тази база данни трябва да съдържа минимум:
-ЛИЧНА информация за собственик/ци
-проведените спрямо ЗВмД задължителни вет. манипулации

Ако вашата система не е вързана към общинска такава и към БАБХ, и към европейски регистър , какъв е смисълът от нея, освен че искате да спечелите лесни пари ?
User's Signature

#50 Потребителят е офлайн   microchip Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 August 2012 - 04:43 PM

Показване на мнениетоagalina, в 14 August 2012 - 04:31 PM, написа:

Показване на мнениетоmicrochip, в 13 August 2012 - 08:13 PM, написа:

Ние не извършаме чипиране на животни, това го правят ветеринарните клиники и се справят достатъчно добре :)
Това, което имаме като идея е следното:
- за животните, които вече са чипиране, ще бъдат регистрирани в системата, посредством техния паспорт и всяко животно, което не е било регистрирано ще може да бъде записано.
- за животните, които не са чипирани, ще се извърша чипиране + регистрация, като когато се прави това нещо заедно, ще бъде уговорена отстъпка от общата цена.

Реално погледнато, при загубване и открадване, проблема и всичко останало е за сметка на собственика. Интереса за откриване и идентификация е изцяло негов.

Смисълът на микрочипирането е единна база данни свързана с общините , БАБХ и европейския регистър. Тази база данни трябва да съдържа минимум:
-ЛИЧНА информация за собственик/ци
-проведените спрямо ЗВмД задължителни вет. манипулации

Ако вашата система не е вързана към общинска такава и към БАБХ, и към европейски такъв, какъв е смисълът от нея, освен че искате да спечелите лесни пари ?

1. Записват се личните данни на собствениците.
2. Цялата информация от паспорта в електронен вариант.
3. Всякакви манипулации, не само задължителните.

Лесни пари ? Всички говорят за пари .... Целта е далеч по-различна. Да има система / макар и частна / , която да се развива и да предлага сигурност за стопаните.
Може би нямаше смисъл да отварям тема по въпроса, В този форум почти всеки търси финансова подбуда в инициативата ми.

Целта на проекта е УЛЕСНЕНИЕТО, но явно докато не стане проекта реалност / което ще стане скоро / никой няма да се замисли трезво и ще мисли негативно. Предполагам и след това ще е така.

" - Разни хора, разни идеали" ;)

#51 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 August 2012 - 04:49 PM

Нагледали сме се.
Бях от тези, които биха ви ударили рамо. Но това:

Показване на мнениетоDessyD, в 14 August 2012 - 03:54 PM, написа:

Браво! Значи попълнихте редиците на породоподобните и станахте "част от проблема", но ни говорите за неговото "решение"!

e самата истина, макар още да не я знаете и да отдавате острата реакция на враждебност.
Пълно фиаско. Нямате основата да управлявате подобен проект, вие не разбирате защо идентифицирането на кучета е законово изискване.

#52 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 August 2012 - 04:50 PM

Лична информация е ЕГН. Защото сериозно инфо не може да се основава на име и адрес
Имам питане - ако си загуба куче в София и ми го приберат от Екоравновесие, вие как осъществявате връзка с тях ? А ако си загубя кучето примерно в Словения, вие как осъществявате връзка с тях?
User's Signature

#53 Потребителят е офлайн   microchip Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 August 2012 - 05:01 PM

Показване на мнениетоagalina, в 14 August 2012 - 04:50 PM, написа:

Лична информация е ЕГН. Защото сериозно инфо не може да се основава на име и адрес
Имам питане - ако си загуба куче в София и ми го приберат от Екоравновесие, вие как осъществявате връзка с тях ? А ако си загубя кучето примерно в Словения, вие как осъществявате връзка с тях?

Точно така, лична информация е ЕГН.
На всеки собственик ще се записва Име, фамилия, номер на лична карта, ЕГН, адрес по лична карта, телефони за връзка, имейл адрес.
Екоравновесие ще има достъп до регистъра.

В момента текат процедури по партньорства с различни държави от Европа.
Ще бъдат създадени и филиали.

#54 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 August 2012 - 05:04 PM

[quote name='microchip' date='14 August 2012 - 03:01 PM' timestamp='1344956471'

На всеки собственик ще се записва Име, фамилия, номер на лична карта, ЕГН, адрес по лична карта, телефони за връзка, имейл адрес.
[/quote]

На кое правно основание?
User's Signature

#55 Потребителят е офлайн   microchip Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 August 2012 - 05:10 PM

Показване на мнениетоagalina, в 14 August 2012 - 05:04 PM, написа:

microchip, в 14 August 2012 - 03:01 PM, написа:

На кое правно основание?

Целта е да може да се докаже собствеността. Целта е да няма злоупотреби.

Според "Условията за поверителност" и по смисъла на ЗЗЛД, Микрочип ЕООД е регистриран Администратор на Лични Данни и има правото да работи с такива. За да може да се разчита на информацията в регистъра, трябва да се записват личните данни на собственика и декларация за съгласие, тези данни да бъдат събирани. Трябва да същеструва начин да се докаже, че именно собственик "А" притежава дадено животно "Б". :)

#56 Потребителят е офлайн   dimo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 14 August 2012 - 05:10 PM

Това, че знаеш как се прави база данни не е достатъчно да се захванеш с подобно начинание.

Опитваш се да направиш пари - ок, но не заблуждавай хората, относно качествата на това което им предлагаш.

Един въпрос - утре когато мижавата ти фирмичка с 20 лв капитал фалира, какво ще се случи с базата данни?
User's Signature

Good blood doesn't lie !
Dimanovs Kennel

#57 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 August 2012 - 05:15 PM

[quote name='microchip' date='14 August 2012 - 03:01 PM' timestamp='1344956471'

.
[/quote]

Екоравновесие на кое правно основание ЩЕ са ви партньори ?
Па и чак с Държави ЩЕ сте партньори !.Кви тия процедури ?:)
User's Signature

#58 Потребителят е офлайн   dimo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 14 August 2012 - 05:17 PM

Младежът просто импровизира с отговорите .:db_046:
User's Signature

Good blood doesn't lie !
Dimanovs Kennel

#59 Потребителят е офлайн   microchip Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 August 2012 - 05:17 PM

Показване на мнениетоdimo, в 14 August 2012 - 05:10 PM, написа:

Това, че знаеш как се прави база данни не е достатъчно да се захванеш с подобно начинание.

Опитваш се да направиш пари - ок, но не заблуждавай хората, относно качествата на това което им предлагаш.

Един въпрос - утре когато мижавата ти фирмичка с 20 лв капитал фалира, какво ще се случи с базата данни?

Предвид всичко, което съм направил до момента е достатъчно за да докаже сериозността ми към един такъв проект.
Отделно от това, капитала на фирмата нищо не означава в случая, защото аз нито ще продавам дял , нито съм АД, че да ме интересува капитала.
Нито пък съм акционер.

Точно за това са договорите, ако мижавата ми фирмичка фалира, ще имам неустойки по неспазването на договорите ;)
Не смятам мижавата фирмичка да фалира, смятам да работя в името на 50% неблагодарници!

#60 Потребителят е офлайн   microchip Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 August 2012 - 05:21 PM

Показване на мнениетоagalina, в 14 August 2012 - 05:15 PM, написа:

microchip, в 14 August 2012 - 03:01 PM, написа:

.

Екоравновесие на кое правно основание ЩЕ са ви партньори ?
Па и чак с Държави ЩЕ сте партньори !.Кви тия процедури ?:)

Кой говори за партньорство с Екоравновесие?
Просто ще им дадем достъп до данните , да могат да си търсят на воля, когато кучето ви се изгуби!
А относно филиали в други държави, кое е невъзможното ?

• (10 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни