Dog.bg Форуми : това мини Чихита ли са

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

това мини Чихита ли са

#21 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 25 August 2012 - 07:27 PM

Мдам 3 направо за всяка порода по един. :ab_041:
Не знам толкова е глупаво това- чистокръвно ли е кучето ми кажете...
Не е ли достатъчно просто да го обчичаш такова каквото е?
Защо е тоя вечен спор?Породисто е куче,което има документ за произход доказващ принадлежността му към дадена порода.Т.е кучето е еди какво си ,защото майка му,баба му и тн са такива поколения назад.
Съгласна съм с Навар донякъде ако примерно от родители с родословие се родят кученца,но да се знае назад какво се случва и да имат необходимите изследвания(за чихи специално не зная има ли и какви са)
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#22 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2012 - 07:30 PM

Показване на мнениетоDjeri Ko, в 25 August 2012 - 05:46 PM, написа:

Много ми хареса и отговора на

" barge
Posted 04 April 2012 - 03:00 PM
Дори е правилно да спасите някоя клета душа от борсите, според мен.

Егати тъпнята!!! Отдавна не бях чела такава простотия във форума!
Ти му давай пари, че да върви бизнеса, та на мястото на едното "спасено" фермичката да произведе още 200. От занемарени майки, прекарали целия си живот изолирани от света, за да може някой "спасител" да спаси едно от стотиците кученца, които ще се родят от това нещастно животно.
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#23 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2012 - 08:33 PM

Той самият въпрос "истинско ли е" е странен. Що питаш дали е истинско, като ужким знаеш, че е , а другите не са това което всъщност са. :ab_041:

#24 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 25 August 2012 - 10:42 PM

аз все още чакам отговора от хора наясно с породата..а иначе,Шибуми щом родителите са с родословия,бъди сигурна че и назад прародителите са с родословия,няма друг начин..а това че постоянно се измислят условия за допускане до разплод си е чиста проба бизнес..
аз още чакам да чуя-не,това не са чихита защото...или да това са чихита,защото..
както се вижда вероятността тези палета да са с родословие е 50/50 или имат или нямат..в момента си говорим ,за това което определя породата-породните белези..ама май всички разбират от породисти кучета,дотолкова че ако има родословие е породисто,иначе не..ми да стана и аз "кинолог" тогава?

#25 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 25 August 2012 - 10:59 PM

Показване на мнениетоnavar, в 25 August 2012 - 12:38 PM, написа:

..човекът задад въпрос-отговарят ли на стандарта

Че кой може да му каже по някакви снимки ?
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#26 Guest_navar_*

Публикувано: 25 August 2012 - 11:21 PM

Показване на мнениетоagalina, в 25 August 2012 - 10:59 PM, написа:

а нима не може?? значи толкова разбират от породата-както казах ,развъдници тип гарсониера с едно купено сръбско куче..породните белези се виждат-наживо,на снимка ,на клип-или ги има или ги няма...ама когато си форумен герой,развъдчик и специалист нищо не можеш да кажеш,тогава се криеш зад въпроси -има ли родословие..
я пробвай да покажеш на един специалист по мотори от марка "сузуки " примерно няколко снимки на мотор и го питай дали това е сузуки ,или не,да видим какво ще ти отговори...или ще пита има ли талон,и какво пише в него..ако пише сузуки значи е сузуки...жалка картинка..и си има име "кинология" кавичките са за да се разграничи от кинология..айде лека нощ

#27 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 25 August 2012 - 11:46 PM

Показване на мнениетоnavar, в 25 August 2012 - 09:21 PM, написа:

Показване на мнениетоagalina, в 25 August 2012 - 10:59 PM, написа:

а нима не може?? значи толкова разбират от породата-както казах ,развъдници тип гарсониера с едно купено сръбско куче..породните белези се виждат-наживо,на снимка ,на клип-или ги има или ги няма..

Виждат се и още как. Виждат се и движенията .Особено добре се вижда и характера.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#28 Guest_navar_*

Публикувано: 26 August 2012 - 12:16 PM

даа, и при моторите е така-на снимка не се чува звука на двигателя,нито твърдостта на амортисьорите се вижда -но снимките са достатъчни за да се определи аджеба -да или не..останалото е търсене на оправдания за собствената некомпетентност,или псевдокомпетентност..движения,характер -може би заветното РОДОСЛОВИЕ дава гаранция и представа за движения и характер на палета на 30-40 дни?? хайде да не се мъчим да се баламосваме моля ви..или разбираш от породата ,или не..останалото са оправдания...

#29 Потребителят е офлайн   boby_pl Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 August 2012 - 10:41 PM

Тук виждам, че се води поредния спор за чистопородност. Не ми се иска да се намесвам защото този спор се води от години и виждам, че все още има неразбрали, че единствено родословието определя дадено куче към някаква порода, но само ще кажа, че по снимка не може да се каже дали кученцето е чихуахуа, Особено пък по тези снимки, които сте дали. Чихуахуато не е само ябълковидна глава и ясно изразен стоп. Има много други белези, които по тези снимки никой не може да види. Дължина на тялото, опашка, захапка, гърди, крайници, походка, характер. Разберете, че кученца като тези се развъждат без оглед на проследяване на наследствени болести, чистопороност на родителите. Внасят се на килограм, гледат се в клетки каквато виждам и на вашите снимки, поне една трета от тях измират. Да, на всеки му се иска да си вземе такова съкровище за 400-500 лв., но това няма как да стане от истински развъдник. Не правя реклама на развъдниците, но и тяхната работа не е лесна. Дават луди пари да внасят качествени кучета от чужбина, ходят по изложби, гледат кученцата при прекрасни услровия. Надявам се отговорът ми да не предизвика негативизъм у вас, но аз така разсъждавам от опита на човек гледал родословно чихуахуа 5 години. Предстои ми да се сдобия с още едно такова и се радвам, че послушах преди години хората, които тук защитават породата и не си взех кученце по обява. Ако пък си държите на своето тогава нашето мнение не ви е необходимо. Всяко куче заслужава любов, дори и нечистопородното. Лошото е, че взимайки си куче от зоомагазин или борса подпомагате развитието на този бизнес. Да, спасявате го от аквариумите и клетките, но отваряте вратата за още и още такива. Все пак късмет в намирате на кученце. Изборът си е ваш и се надявам да е правилен.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#30 Guest_navar_*

Публикувано: 26 August 2012 - 11:05 PM

ам не,родословието не винаги е признак за порода-бъкано е с фалшиви родословия,с дефектни кучета допуснати до разплод,и с други злоупотреби-а и родословието е документ валиден за дадена организация,нима ще се опиташ да ме убедиш че само БРФК,и ФЦИ произвеждат истински кучета?? ..родословието е документ за произход..породата се определя от породни белези-не само при кучетата,а въобще... и правилно казахте- БГ развъдниците дават луди пари да внесат кучета..ако бяха наистина развъдници,щяха да произвеждат качествени такива,щото човек внесъл две животни,платил няква смешна такса за регистрация е вече развъдник( как авторитеттно само звучи,а) но хал хабер си няма от кучета,порода и отглеждане..но е "развъдник" и неговите чихуата струват по 2000 евро..не приятелю,не всичко е толкова розово и лесно..и не всичко опира до заветното "родословие"

#31 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 August 2012 - 11:17 PM

Сигурно не всичко опира до заветното родословие ,но без този документ как ще се проследи от къде идва и какво оставя ?
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#32 Guest_navar_*

Публикувано: 27 August 2012 - 02:34 PM

иам си начини..това че дадено куче няма родословие,не значи че родителите му не може да са клубни,шампиони и квот се сетиш...но темата е дълга,дъвкана и е тегава..неми се спори,нито ми се пише-всеки се спасява както смята за добре..аз за себе си съм намерил начин ..айде лек ден

#33 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 August 2012 - 03:06 PM

Няма как да се съглася,че Иванчо ще тръгне да прави ДНК тестове.Просто гушка кучето и като стане време намира още едно такова,с породни белези естествено и си имаме още 5 такива,но с течение на времето то и породните белези избледняват.Но всички са с титлата Чистокръвен......
Лек ден и на теб :smile: и на мен не ми се спори.
User's Signature

Елинор Рузвелт

#34 Guest_navar_*

Публикувано: 27 August 2012 - 03:22 PM

породните белези ,са тези които определят породата..често се случва ,куче с родословие да не носи някой белег,или няколко от тях-това прави ли го безпородно??

#35 Потребителят е офлайн   KaiZen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Маркетинг, Реклама, Компютри, Котки и Кучета...
Публикувано: 27 August 2012 - 04:21 PM

Добре бе, navar, как да каже някой по снимките?
Ако аз видя един негър, как да кажа той от Мароко ли е, от Алжир или Гана?
Негър бе - вижда се.
Ама откъде е? Майка му коя е? Баща му?
Ако той каже, че е Обама, аз да му вярвам ли?
User's Signature

Гореизложеното е лично мое мнение и не ангажирам никого с него!

#36 Потребителят е офлайн   boby_pl Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2012 - 11:22 PM

Добре де, ама не мога да разбера защо хора, които са си наумили че ще си вземат куче от борса или от зоомагазин трябва да питат тук: Ама това чихуахуа ли е? Предполагам за собствено успокоение... И като им кажеш, че най-вероятно не е, ставаш най-черния защото си им го казал. Да си вземат тогава каквото са си решили и да си се питат цял живот каква порода им е кучето. То е ясно, че взимайки си куче от развъдник не означава задължително, че си се сдобил с най-прекрасния екземпляр, ама поне знаеш от къде произлиза кучето ти. За фалшиви родословия не мога да коментирам, защото не ми се е случвало, но не ми се вярва един истински развъдник да издава такива. Иначе сравнението с негъра ме разсмя много - страшно е сполучливо като пример. :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#37 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 August 2012 - 11:56 PM

Показване на мнениетоnavar, в 27 August 2012 - 02:22 PM, написа:

породните белези ,са тези които определят породата..често се случва ,куче с родословие да не носи някой белег,или няколко от тях-това прави ли го безпородно??

А куче носещо само някои от породните белези прави ли го породно ? Колко от хората не запознати с породата могат да изброят породните белези? А дефектите ? Да не се заблуждаваме,куче с големи лапи ,черно и с кафявичко по веждите за масата е ротвайлер,че и чистокръвен :) В случаят ротвайлер го ползвам само като пример.
User's Signature

Елинор Рузвелт

#38 Guest_navar_*

Публикувано: 28 August 2012 - 11:35 AM

казах че породните белези определят породата,стандарта е написан въз основа на породни белези,там пише кои задължително трябва да има ,и кои може да ги няма..но пак питам,куче с родословие ,с липса на породни белези породисто ли е..
а примера с негъра не става-породните белези определят расата, националността е друг пиниз...все едно като видиш едно куче с родословие да кажеш от немски развъдник ли е или от пакистански..въпреки че хората които се занимават с антропология и пр.много лесно разпознават японци,от китайци,корейци ,виетнамци,филипинци и то точно въз основа на някакви белези,а не на лична карта..щото може да си роден в япония ,но да си кореец

#39 Потребителят е офлайн   KaiZen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Маркетинг, Реклама, Компютри, Котки и Кучета...
Публикувано: 28 August 2012 - 12:07 PM

Показване на мнениетоnavar, в 28 August 2012 - 11:35 AM, написа:

казах че породните белези определят породата,стандарта е написан въз основа на породни белези,там пише кои задължително трябва да има ,и кои може да ги няма..но пак питам,куче с родословие ,с липса на породни белези породисто ли е..
а примера с негъра не става-породните белези определят расата, националността е друг пиниз...все едно като видиш едно куче с родословие да кажеш от немски развъдник ли е или от пакистански..въпреки че хората които се занимават с антропология и пр.много лесно разпознават японци,от китайци,корейци ,виетнамци,филипинци и то точно въз основа на някакви белези,а не на лична карта..щото може да си роден в япония ,но да си кореец

Да, куче с родословие, без породни белези е породисто! Но впоследствие не се допуска до разплод, нали?! Говорим спрямо правилата.
И за какви белези говорим на толкова малко куче? Нима някой може да каже, гледайки 45 дневни кученца, кое от тях е шоу клас, кое е брийд, кое е пет? Изключваме ако има сериозни аномалии.

Въобще не знам защо се бистри тая тема. Пак ще кажа, че ако този форум е за чистопородното развъждане, такива теми НЕ ТРЯБВА да съществуват.
Няма смисъл да се обяснява безкрайно на все нови и нови хора нещо, което може да се обобщи в закарфичена тема.

Значи аз не мога да кажа "Търся женска за кучето си!", ама мога надълго и нашироко да оспорвам значимостта на родословията.
User's Signature

Гореизложеното е лично мое мнение и не ангажирам никого с него!

#40 Guest_navar_*

Публикувано: 28 August 2012 - 02:44 PM

ами форума е за любителите на кучета,не за чистопородно развъждане,всъщност въобще не е за развъждане...а идея си нямаш колко кучета с пороци се допускат до разплод

• (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни