Dog.bg Форуми : това мини Чихита ли са

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

това мини Чихита ли са

#61 Потребителят е офлайн   Tomi Chi Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 September 2012 - 04:01 PM

Показване на мнениетоLilTed, в 02 September 2012 - 03:30 PM, написа:

Tomi Chi ,и? Дай да си купим всички куче от борсите,после ще почнем да развъждаме и малките ще ги продаваме на народни цени,и след 5-6 години всички масово ще са нездрави,братя и сестри или дори няма да доживеят до възраст подходяща за развъждане. Стига смешки.
Радвайте се,че кучето Ви е живо и здраво, и дори палете свещички,че нямате проблеми със здравето му.
А това как по снимки ще познаете мотор,кола и т.н. каква марка е,айде стига ала-бализми. И Вие ще познаете ротвайлер от доберман,нали? Ама айде познайте по снимки дали VW Golf 3 1,9 TDI е от '96 или '95?

И изпълнете заканата си.

:rc_036:

с тази марка коли съм наясно-както вече и Чихуахуа
разликата в годините, не променя визията все е VW Golf 3, а вече юбилеен,TDI, обикновен е различното
както при Чихуахуа- дали муцунката ще е 1/2 или 1/3 или тялото ще е квадратно или се допускат и малко по дълги............

#62 Потребителят е офлайн   Tomi Chi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 September 2012 - 04:10 PM

Показване на мнениетоboby_pl, в 02 September 2012 - 04:57 PM, написа:

Показване на мнениетоTomi Chi, в 01 September 2012 - 10:49 PM, написа:

Показване на мнениетоboby_pl, в 26 August 2012 - 10:41 PM, написа:

Тук виждам, че се води поредния спор за чистопородност. Не ми се иска да се намесвам защото този спор се води от години и виждам, че все още има неразбрали, че единствено родословието определя дадено куче към някаква порода, но само ще кажа, че по снимка не може да се каже дали кученцето е чихуахуа, Особено пък по тези снимки, които сте дали. Чихуахуато не е само ябълковидна глава и ясно изразен стоп. Има много други белези, които по тези снимки никой не може да види. Дължина на тялото, опашка, захапка, гърди, крайници, походка, характер. Разберете, че кученца като тези се развъждат без оглед на проследяване на наследствени болести, чистопороност на родителите. Внасят се на килограм, гледат се в клетки каквато виждам и на вашите снимки, поне една трета от тях измират. Да, на всеки му се иска да си вземе такова съкровище за 400-500 лв., но това няма как да стане от истински развъдник. Не правя реклама на развъдниците, но и тяхната работа не е лесна. Дават луди пари да внасят качествени кучета от чужбина, ходят по изложби, гледат кученцата при прекрасни услровия. Надявам се отговорът ми да не предизвика негативизъм у вас, но аз така разсъждавам от опита на човек гледал родословно чихуахуа 5 години. Предстои ми да се сдобия с още едно такова и се радвам, че послушах преди години хората, които тук защитават породата и не си взех кученце по обява. Ако пък си държите на своето тогава нашето мнение не ви е необходимо. Всяко куче заслужава любов, дори и нечистопородното. Лошото е, че взимайки си куче от зоомагазин или борса подпомагате развитието на този бизнес. Да, спасявате го от аквариумите и клетките, но отваряте вратата за още и още такива. Все пак късмет в намирате на кученце. Изборът си е ваш и се надявам да е правилен.

ЯСНО И ТИ СИ СКРИТ РАЗВЪДНИК
НЕ ТИ Е МЯСТОТО ТУК
ЗА РЕКЛАМА СЕ ПЛАЩА
ШЕ ПОВТОРЯ ИЛИ ПРОЧЕТИ ДОБРЕ ЗА МОТОРА И ЗА ЦИГАНИНА БЕЗ РОДОСЛОВИЕ,ДА НЕ БИ ДА НЕ Е ЦИГАНИН,А?

Скрит развъдник съм на КУКОВО ЛЯТО. И не правя реклама на никой. Да виждаш някъде да споменавам имена на развъдници? Аз съм истинска ценителка на породата чихуахуа и като такава смятам, че кученцата от която и да било порода трябва да се развъждат от лицензирани развъдници. Предлагам на нормалните хора пишещи в този форум да спрат да се занимават с лица, които просто не приемат друго мнение освен собственото си. Нека после си бият главите като станат горди собственици на болно 5-6 килограмово "чихи". Лошото е, че затова сайтовете бъкат от обяви за продажба на чихуахуата с майка пинчер и баща чихуахуаподобно. Докато няма някаква държавна политика за това кой и как може да развъжда кучета ще продължаваме да ставаме свидетели на тези безобразия.
А на мен въобще не ми се занимава с хора като Tomi Chi, така че ако обичаш не ми отговаряй - нямам намерение да споря с теб. След седмица в дома ми ще дойде едно страхотно родословно чихи от български развъдник и ще ме направи изключително щастлива, така както ме направи и първото ми кученце чихуахуа, което също беше с родословие. А на теб и останалите като теб, които не искате да прогледнете ви пожелавам да попаднете поне на здрави кученца, защото и те макар и нечистокръвни заслужават да получат топлина и обич! Успех!

малко кученце,в оф.развъдници няма-освен над 2.200кг, за теб да е малко.Даже мисля,че и като на възраст 60дни, също нямаше преди 12дни

започнах да търся кученце с родословие.но всички ми обясняваха, че породата е от 2кг до 3кг. Както и като Понятие - чаено,той... също няма.
много ще ми е интересно да си направи конкурс - твоето Чихи с моето Чихи и да се гласува.....За мен това не е проблем
Само ми пиши за да се включа, че вероятно още 2-3дни съм във форума

#63 Потребителят е офлайн   LilTed Икона

• Играчът е мъж, макар да е малко момиче...
  • PipPipPip

Публикувано: 03 September 2012 - 07:24 PM

Показване на мнениетоTomi Chi, в 03 September 2012 - 04:01 PM, написа:

разликата в годините, не променя визията все е VW Golf 3, а вече юбилеен,TDI, обикновен е различното
както при Чихуахуа- дали муцунката ще е 1/2 или 1/3 или тялото ще е квадратно или се допускат и малко по дълги............

Е,нали и аз това казах...колкото и да прилича на породата си,по снимки и приказки не можеш да прецениш,така е и с колата.. Трябва си допир, да го видиш на живо,да го видиш как се държи,движения и т.н. То и с колата уж си я взел с подобрения,по-добрият модел,ама като погледнеш под капака,като я покараш малко - бай Добри те е послъгал. :md_064:

За пореден път Ви призовавам - изпълнете заканата си.

User's Signature

В памет на убитото момче Ангел от с. Катуница
Обявяваме Траур !!! НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО, НИЩО НЕ Е ПРОСТЕНО!!! ........... Почивай в мир!

"Модераторите са готини пичове" Lauta

#64 Потребителят е офлайн   boby_pl Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 September 2012 - 09:38 PM

Цитат

малко кученце,в оф.развъдници няма-освен над 2.200кг, за теб да е малко.Даже мисля,че и като на възраст 60дни, също нямаше преди 12дни

започнах да търся кученце с родословие.но всички ми обясняваха, че породата е от 2кг до 3кг. Както и като Понятие - чаено,той... също няма.
много ще ми е интересно да си направи конкурс - твоето Чихи с моето Чихи и да се гласува.....За мен това не е проблем

Първо - не съм си поставяла за цел да си взема teacup чихуахуа, каквато явно е била твоята цел.
Второ - надявам се не смяташ, че 2.200 кг. са много за чихуахуа, вземи прочети все пак официалния стандарт.
Трето - кученцето, което аз ще взема е на 3 месеца, така че дали е имало в легитимните развъдници кученца на 60 дни не мога да коментирам. Още повече, че аз не съм звъняла във всичките, тъй като си харесах моя Тоби и се свързах с развъдчика специално за него.
Четвърто - нямам намерение да си съпоставям кученцето с нечие друго, но все пак би било хубаво след като имаш такова голямо самочувствие за твоето да ни го покажеш. Разбира се, сигурна съм че няма да го направиш.
Пето - не виждам смисъл да продължаваме да спорим, обичай си кученцето такова каквото е, но спри да рекламираш разни търгаши, за които е по-важно да печелят пари, отколкото до развиват породата в България. Доста хора ти го казват, явно има защо!
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#65 Потребителят е офлайн   Tomi Chi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 September 2012 - 07:15 PM

Показване на мнениетоLilTed, в 03 September 2012 - 07:24 PM, написа:

Показване на мнениетоTomi Chi, в 03 September 2012 - 04:01 PM, написа:

Е,нали и аз това казах...колкото и да прилича на породата си,по снимки и приказки не можеш да прецениш,така е и с колата.. Трябва си допир, да го видиш на живо,да го видиш как се държи,движения и т.н. То и с колата уж си я взел с подобрения,по-добрият модел,ама като погледнеш под капака,като я покараш малко - бай Добри те е послъгал. :md_064:

За пореден път Ви призовавам - изпълнете заканата си.

мога по снимка да определя колата-марка и модел.

припомнете ми за заканата

#66 Потребителят е офлайн   Tomi Chi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 September 2012 - 07:27 PM

Показване на мнениетоboby_pl, в 03 September 2012 - 09:38 PM, написа:

Цитат

Първо - не съм си поставяла за цел да си взема teacup чихуахуа, каквато явно е била твоята цел.
Второ - надявам се не смяташ, че 2.200 кг. са много за чихуахуа, вземи прочети все пак официалния стандарт.
Трето - кученцето, което аз ще взема е на 3 месеца, така че дали е имало в легитимните развъдници кученца на 60 дни не мога да коментирам. Още повече, че аз не съм звъняла във всичките, тъй като си харесах моя Тоби и се свързах с развъдчика специално за него.
Четвърто - нямам намерение да си съпоставям кученцето с нечие друго, но все пак би било хубаво след като имаш такова голямо самочувствие за твоето да ни го покажеш. Разбира се, сигурна съм че няма да го направиш.
Пето - не виждам смисъл да продължаваме да спорим, обичай си кученцето такова каквото е, но спри да рекламираш разни търгаши, за които е по-важно да печелят пари, отколкото до развиват породата в България. Доста хора ти го казват, явно има защо!

Първо прочети какво съм написала
Че аз си търсих мини Чихи 1-1,200кг, а от развъдниците ми обясняваха,че няма такива кг. Били от 2-3кг
Като търсиш, нещо определено и го няма, нормално да прозвърниш всичките развъдници
Като намеря време и направя хубава снимка и малко кв, ще я кача-с тези малки кв, не мога да кача нищо
Томи е сладък и е нормално, да се гордея и фукам с него

Ти няма ли да се гордееш с твойто мъничето си
Вероятно Тоби е от Златица...Иван е най-свестен от развъдниците....

#67 Потребителят е офлайн   Tomi Chi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 September 2012 - 09:56 PM

как се качват снимки

#68 Потребителят е офлайн   boby_pl Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 September 2012 - 09:59 PM

Ок, предлагам тогава да приключим със спора. Всеки вече е направил своя избор и за него той е най-правилния. Най-важно е мъниците да ни радват нас и да са здравички. Просто нашите цели са били различни. При теб водещото е било кученцето да е супер мини, аз пък тъй като наскоро загубих моето първо чихи при много трагичен инцидент, исках просто кученце което да ме грабне от пръв поглед и много държах да е с родословие, за да съм сигурна, че е чихуахуа. И така се случи, че като видях Тоби, който все още не е мой де, но до няколко дни ще стане част от семейството ми, се влюбих в него от пръв поглед :be_107:
Ще чакам с нетърпение снимки, а когато наснимам Тоби и аз ще кача, за да видите каква малка прелест е той. Вече нямам търпение да го взема вкъщи. :wub:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#69 Потребителят е офлайн   boby_pl Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 September 2012 - 10:01 PM

Ами мисля, че като пишеш нов отговор има едно бутонче до емотиконите - "вмъкни снимка", но не съм 100% сигурна.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#70 Потребителят е офлайн   LilTed Икона

• PipPipPip

Публикувано: 04 September 2012 - 11:33 PM

Tomi Chi, и аз мога да позная марката и модела...ставаше въпрос за подобренията,по двигателя например...като гоуфо - дали е '96 или '95.Няма как да го различите по снимки. :db_046:

Заканата Ви ли, (ей за това помолих Мод да върне мнението Ви)...да пуснете родословие на вашето куче и/или на болното чихи.

User's Signature

Обявяваме Траур !!! НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО, НИЩО НЕ Е ПРОСТЕНО!!! ........... Почивай в мир!

#71 Потребителят е офлайн   Tomi Chi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 September 2012 - 05:36 PM

Показване на мнениетоLilTed, в 04 September 2012 - 11:33 PM, написа:

Tomi Chi, и аз мога да позная марката и модела...ставаше въпрос за подобренията,по двигателя например...като гоуфо - дали е '96 или '95.Няма как да го различите по снимки. :db_046:

Заканата Ви ли, (ей за това помолих Мод да върне мнението Ви)...да пуснете родословие на вашето куче и/или на болното чихи.

Моя Томи, съм писала, че няма такъв документ.............Купила съм го от "Рая" - Пловдив

#72 Потребителят е офлайн   Tomi Chi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 September 2012 - 05:58 PM

не става нещо с качването на снимки пише "You cannot manage attachments using the Lo Fi theme"........неразбирам........

Настройки
Опции за публикуване
Показване на емотиконите?
Показване на подписа?
Абониране за темата?
Опции за редактиране
Добавяне на 'Редактирано от' ред в това мнение?

нямам за качване

Аз съм спокойна, че си имам Чихуахуа - потвърдeно от 2ма познавача и вет.ни доктор Борисов, който е с име в бранша си

ТОМИ Е роден на 10.06.2012 - унгарец - 350гр - зодия близнаци

#73 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2012 - 06:45 PM

Качи в някой сайт(прикачи и др.) и дай линк :ba_025:

#74 Потребителят е офлайн   boby_pl Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2012 - 06:56 PM

Точно така - пробвай в www.prikachi.com. После само копирай линка, който ще получиш при качването на снимката. 350 грама? Леле, той е като мишленце. Дори ми е трудно да си го представя, сигурно се побира в чаена чаша :tb_195: Наскоро гледах снимки на такива мъници, продаваше ги някоя от зоо фермите. Едното от тях така се беше сгънало в чашата, че му се виждаше само връхчето на главичката.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#75 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2012 - 07:21 PM

Такива "минита" има много по обявите. Повечето ги продават на по 20 дни. Бях свидетел във вет. клиниката дойде една жена, на която бяха набутали уж 'мини йорки', ама то няма и месец горкото. Нямаше зъбки още и не се беше хранило, болно та лекарите едва ми намериха вена.. :zz_020: Не знам дали оцеля. Каза, че човека от който го е взела не и вдигал телефона вече.. :ab_041:

#76 Потребителят е офлайн   LilTed Икона

• PipPipPip

Публикувано: 05 September 2012 - 07:23 PM

Показване на мнениетоLilTed, в 04 September 2012 - 11:33 PM, написа:

Добре,в случая е или. Хубаво е човек да се прави на приятно разсеян. :wb_052:
User's Signature

#77 Потребителят е офлайн   boby_pl Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2012 - 07:47 PM

Ако Томи е роден на 10.06.2012 г. това означава, че сега е на 14 седмици. Погледнах таблицата с теглото на чихитата, която е публикувана в началото на темата "Искам чихуахуа" и според нея нормалното тегло на чихуахуа в 14-тата седмица е 482 грама в най-мини размера. Тоест Томи е по-миниатюрен от най-малкото чихуахуа според стандарта. Това не е ли плашещо? Боже, мен ще ме е страх да го пипам това мъниче. Тук на морето преди два дни видях едно пинчерче, беше като плъхче. Стопанина му за малко да го настъпи по едно време. Направо настръхнах. За щастие му се размина на дребела :smile:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#78 Потребителят е офлайн   Tomi Chi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 September 2012 - 11:40 PM

http://www.prikachi....83/5233083i.jpg
снимка

http://www.youtube.c...channel&list=UL
видео
Здравейте
Казвам се Томи
Роден съм в Унгария. Бях малко в Пловдин,а сега вече съм Софиянец. :)
Роден съм на 10.06.2012.Тежа 350гр-вече 2седмици съм си толкова...Зодия Близнаци. Палав,енергичен и чаровен съм

След 170км в най-топлия ден ан 26.8.12 има още сили...

Като му направя фотосесия ще кача по успешни снимки и видео

Надявам се и на Вас да Ви хареса

На 29.8 все още си беше 350гр-измерен от вет.при 2рата му ваксина
Има си всички зъбки. Храни се със гранули на Стартер-ненакиснати във вода...яде и чушки,ориз -само тествах и той неотказва...Личи му по огромния корем...Лакомник
Тия дни ще го премеря пак...

нямаше да говоря на видеото, ако знаех, че ще стане обществено достояние - това малко ми е неприятно, но се налага, зада се види,че не е чихоподобно

Бяхме му избрали име Джеки, но в последствие го кръстихме ТОМИ....малко го ошашавихме...хаха..Вече, си знае името Томи...

#79 Потребителят е офлайн   Tomi Chi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 September 2012 - 12:07 AM

Показване на мнениетоboby_pl, в 05 September 2012 - 06:56 PM, написа:

Точно така - пробвай в www.prikachi.com. После само копирай линка, който ще получиш при качването на снимката. 350 грама? Леле, той е като мишленце. Дори ми е трудно да си го представя, сигурно се побира в чаена чаша :tb_195: Наскоро гледах снимки на такива мъници, продаваше ги някоя от зоо фермите. Едното от тях така се беше сгънало в чашата, че му се виждаше само връхчето на главичката.

Мерси. Възползвах се от информацията, която ми даде как и къде мога да кача поне една снимка и ми беше полезна. Вече имам снимка, която да ви покажа...
Е, отне доста време...не съм на Ти с комп.
Мерси

#80 Потребителят е офлайн   Tomi Chi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 September 2012 - 12:21 AM

http://prikachi.com/...73/5233373e.jpg

Само тези двете стават за пред хора-хаха

• (5 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3