Dog.bg Форуми : Нашийник удушвач

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (12 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Нашийник удушвач Оцени темата: -----

#41 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 September 2012 - 06:12 PM

Показване на мнениетоGaliadogs, в 03 September 2012 - 08:05 AM, написа:

Много хора мислят , че магията е в кликера ,но това е само едно щракащо устройство.Магията е това, за което пише Краси Цветанов.Доверие и разбиране и връзка.Обучение с мотивация, използвайки инстинктите на кучето, както прекрасно е показано в клипчето, което Николай Атанасов е постнал. Кликера е чудесно помощно средство, с което тренера подкрепя поравилно поведение, възможно е да се прави и само със звуков сигнал.Номера е да е в най-точния момент.Преди да се стигне до там обаче има много работа, но пък резултатите си заслужават.
Поздрав !
http://www.youtube.c...h?v=zX169HOMMgQ
http://www.youtube.c...Ws&feature=plcp

Кликера, или ако трябва да бъда конкретен – „щракалката”, не е панацея. В случая тук е важен звукът.

На единия от клиповете, които си качила, се вижда на каква възраст е кученцето и как се подхожда. Няма място за коментари. Единствено - адмирации!

Много хора не могат да разберат, че кучето не е хладилник или печка – когато не ти трябва или когато не гоползваш, да го изключиш и когато отново си „на кеф” да започнеш и да очакваш положителни резултати. Особено, когато говорим за младо, подрастващо животно.

Поздрави и от мене!

User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

#42 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:+359878787912
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 03 September 2012 - 10:22 PM

Забелязал съм, че много хора не правят разлика между обучение и корекция на поведението. Защото това са две напълно различни неща.
Обучението е възпитание на кучето, а корекцията е промяна на вече съществуващото възпитание.
Позитивните техники на обучение съвсем не са новост, те са доста познато средство. Ще повторя вече горните постове, но връзката между човека и кучето е най - важната предпоставка за добри резултати в обучението. Всичко друго е само в помощ на изграждането на тази връзка.
За да не казвам вече неща казани, по горе ще спра до тук !

Поздрав и от мен ! http://www.youtube.c...h?v=2917FWom-ik
User's Signature

Асен Аролски треньор на кучета
и
техните собственици

Качена снимка

#43 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 03 September 2012 - 10:42 PM

Показване на мнениетоArolski9111, в 03 September 2012 - 10:22 PM, написа:

Обучението е възпитание на кучето, а корекцията е промяна на вече съществуващото възпитание.

Определено мисля, че корекцията е стремеж да поправим инстиктивно поведение. Минало възпитание рядко има нещо общо. В много случаи кучетата, чието поведение се налага да се коригира, никога не са били възпитавани. Те е трябвало да се справят без да имат човек до себе си при положение, че им е програмирано да имат.
Затова предпочитам да го наричаме рехабилитация или който си измисли по-хубава думичка. В интерес на истината мисля, че рехабилитацията е много благодарно занимание, резултатите му се виждат много бързо.

#44 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 04 September 2012 - 12:28 AM

Асене,Mil
И двамата сте прави донякъде.
Възпитанието,а на по-късен етап и обучението имат една цел – да провокират желано поведение в точно определен момент,съобразявайки се с индивидуалните особености на кучето.Мисля,че сте достатъчно умни за да разяснявам още.
Mil, с Вас сме давали неведнъж съвети по такива въпроси, нали?... Защо кучето „тегли”?Причините може да са много,но задачата е човек да му покаже какво всъщност желае,а именно да се движи с определена скорост и посока.
Сега към Асен : и двамата сме виждали безгранична любов /да не я бъркаме обаче с връзка/ човек- куче.Но...,защо на разходка „любовника” изневерява с чужда кучка?
Ето го общото във Вашите разсъждения – връзката,доверието,но и не на последно място умението за създаването на същата и подтика /мотивацията/, каращ кучето да изгражда желаните навици.А що се отнася до корекцията – поправя се нещо грешно,но нима когато желаем да „накараме” кучето да лае чуждият,или да е спокойно,това също не е корекция....,или обучение?... Пример:
Младо семейство си купува ротвайлер на 4мес. и съпругът го извежда,но.....то „нещо се дърпало”?! И тук се намесила съдбата в лицето на изявен кучкар,който казал че „това”се решава с каране на велосипед.Когато се срещнахме кучето дойде с кола – отказвало да се движи щом му сложили поводът....Според Вас как съм постъпил- коригирал ли съм отказът от следване,или съм използвал знанията си за да го отърся от неприятното усещане?
Знаете ли, бедата е там,че малцина си позволяват да учат четейки.
User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

#45 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 September 2012 - 03:16 AM

Защо средностатистическият стопанин има „проблеми” с кучето си?
Често се забравя,че кучешкото поведение не е самоцелно,а следствие от дейността на В.Н.Д. и взаимосвързани фактори.Тяхното разпознаване,разчитане и използване е възможно само ако стопанинът вложи усилие за да ги разбере...

Естеството на работата ми изисква, кучетата които подгатвям да реагират единствено на кучешка свирка,друга разновидност на акустични сигнали и жестове. Бих ли могъл да ги обуча ако нямам представа как те възприемат и реагират на различни въздействия и защо именно по този,а не по друг начин? Затова използвам естествените заложби и ги развивам още от ранна възраст. Но темата, макар за някои вече оспамена е все същата- неумението за взаимодействие с кучето.И от който ъгъл да я погледнем-повикване,следване,апорт,охрана,оставане на място, изложбено поведение, фристайл и каквото се сетите,тя винаги ще е актуална! Бедата на хората е,че не се замислят,а изискват от кучетата си, поставяйки себе си на първо място!
Оттук идват грешките – непознаване на причините за конкретно поведение,личното „виждане” за правилното и недоумението...”защо, ти куче тъпо не идваш ?”...
Не желая да съдя никой- всеки сам решава как да живее с кучето си,но винаги четем едни и същи „жалби”...
PS.Обзалагам се,че ако хипотетично приравним животът с куче към електрическата енергия, нямаше да пишем тези тиради!
User's Signature

#46 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 04 September 2012 - 10:42 AM

Starrkopf имате ли някъде издадени публикаций? Представяте ценна информация по начин, който е лесно разбираем.Това е форум и информацията потъва с времето,а ако издадете книга или публикувате статий примерно в ''Моя приятел Кучето'' ,ще има повече ефект. :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#47 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 04 September 2012 - 11:22 AM

Показване на мнениетоGaliadogs, в 04 September 2012 - 10:42 AM, написа:

Starrkopf имате ли някъде издадени публикаций? Представяте ценна информация по начин, който е лесно разбираем.Това е форум и информацията потъва с времето,а ако издадете книга или публикувате статий примерно в ''Моя приятел Кучето'' ,ще има повече ефект. :rc_036:

Приветствам идеята на Галя !
User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

#48 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:AMERICAN PITBULL TERRIER

Публикувано: 04 September 2012 - 01:35 PM

Пиейки англисйкия си чай на стола си от слонова кост, аз също приветствам идеята, стига да се публикува в сайтове които биват посещавани от аристокрацията, а не от плебеите които впрочем едва ли имат желание да се образоват.
User's Signature

Качена снимка

#49 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 04 September 2012 - 01:36 PM

Показване на мнениетоmlad6ito, в 04 September 2012 - 11:35 AM, написа:

Пиейки англисйкия си чай на стола си от слонова кост, аз също приветствам идеята, стига да се публикува в сайтове които биват посещавани от аристокрацията, а не от плебеите които впрочем едва ли имат желание да се образоват.

Ми дай да ги пускаме кучетата на помиярите да се упражняват. Нали това пропагандираш?
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#50 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:AMERICAN PITBULL TERRIER

Публикувано: 04 September 2012 - 01:38 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 04 September 2012 - 01:36 PM, написа:

Показване на мнениетоmlad6ito, в 04 September 2012 - 11:35 AM, написа:

Ми дай да ги пускаме кучетата на помиярите да се упражняват. Нали това пропагандираш?

Моля? Къде съм "пропагандирал" да ги пускаме на "пумярите" и какво всъщност имаш предвид под "пускаме на пумярите"?
User's Signature

Качена снимка

#51 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 04 September 2012 - 02:24 PM

Почвате лееееко да ме поотегчавате с лаенето си по така наречените "сноби".

Да, вменяем и много грамотен инструктор или стопанин под ръководството му могат да използват това оборудване. Работила съм с душач при корекция точно два или три пъти в продължение на няколко месеца, но с изграждането на контакта и промяна в цялостната картинка-възприятие на кучето.

И тук няма кой да е сърбал английския чай в стола от слоновата кост. Тук има срещу теб хора, които ежедневно се потят с грозни обувки в дъжд и кал за да установят КОНТАКТА с кучето, и след като го установят, да му осигурят нужните неща: храна, движение, контакт.
Кой си ти, та да ги упрекваш в глупостите, които си извезал?
Кои са тези, дето са накацали снобарски столчетата си? Не познавам такива хора. Мче аз ставам в 05.30 да си поиграя с кучето и да го изведа пълноценно и да му направя съобразно възрастта му тренировките, докато не ни е набарал проверяващия инспектор (макар че нося в чантата за играчки и лакомства цялата документация барабар с вет. паспорта и справката за регистрацията от общината.)
За това ли ще наричаш читави стопани като мен " седнали в столчето с английския чай"? Защото сме отговорни?
Не те е срам.

В това, за което говорим тук, няма снобария, и не се изживяваме като аристократи. Противопоставяме се на невежеството и консуматорското общество в качеството си на отговорни стопани.
Достатъчно изчерпателна ли бях?

ПС:
Поболявам се от такива идиотски реплики и дуплики. Излиза ч е всичко, което е било писано и преписано, за потребителя е само игра. Пфу, аман.
User's Signature

#52 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 04 September 2012 - 02:37 PM

Връзка Furia_S, връзка, контакта е моментно преживяване така да се каже. :smile:
Младши, нещо против ли имате тук да се коментира не само техника? Всъщност откъде тази раздразнителност у Вас?
User's Signature

Качена снимка

#53 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 04 September 2012 - 02:42 PM

Galiadogs
Бях единствена , коята не се яви с душач на контролните изпити. Рекох си "Майната им, кучето ми ходи редом, гледа ме в очите, ще отработи своето, защо му е душача, като имаме контакта? (връзката ли го наричаш? ми аз контакт м у викам:-)))

А пък на разстояние с гласови и жестови команди къв ти душач, кви пет лева... С толкова пот и труд си работиш с кучето, та да ти кажат после за някакви сноби с чая и стола. Ега ти, не мога да повярвам просто.
User's Signature

#54 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 04 September 2012 - 03:31 PM

Аз пак да си поспамя. :smile: Фурия на изпити и състезания по правилниците на BH и IPO душача е единствения разрешен нашийник.....но на мъртва халка. Използван по този начин той си е един обикновен нашийник.
Фурия не с лошо към младежта :ab_041: ,че ей на наложи ми се да си стана от шезлонгчето и да пиша, а чая ми изстина :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#55 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 September 2012 - 03:50 PM

Предварително се извинявам,че ползвам пост от друг подфорум,но той идва само за да подкрепи написаното по-горе :

„Здравейте и от мен. Отдавна съм във форума, но само чета мненията и спестих задаването на излищни въпроси.
Кученцето ми е женско ротвайлерче на 3 мес. и половина мога с нескрито задоволство да кажа, че според мен е доста умничко и бързо възприема за момента като се има впредвид, че е още бебе и не може да се очаква кой знае какво от месец и половина е при нас и се научи на доста неща. Имам обаче един макък проблем, с който за момента не успявам да се справя. За кученцето съм предвидил отделна стая, която е само за него и като не сме вкъщи го оставямяме да стои там както и нощно време когато спи. Има си "кошарка в която да спи и паничка с вода. Проблемът който се формира е че, когато усеща че сме в апартамента не иска да стои самичко и започва да драска по вратата и да скипти. Това може да продължи и повече от час. На първия едтаж сме и съм пробвал да оставя открехнат прозореца и излизам навън да го подслушвам дали скипти понякога само 2-3 минути и като разбере че няма никой и млаква. Вечер когато ще лягаме трябва предварително да сме го изморили и да му се спи и тогава по лесно мирясва, но когато му се играе и го затворим отново започва да драска и да скимти. Опитвал съм да го успокоявам когато е превъзбудено и тогава да го затворя опитвал съм и да му се карам когато скача по вратата, но няма особенно подобрение. когато отворя да му се скарам веднага млаква сгушва се в "кошарката" и ме гледа жално. Разбирам, че кученцето просто иска да бъде покрай нас, но искам да го науча че когато аз кажа трябва да стои кротко в стаята си.
Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем и е успял да се справи можя споделете съвети или техники а това тъй като вече се притеснявам че няма да свикне. „

Бих могъл да покажа и отговорът:

„Никога не съм гледал куче в апартамент, но понеже никой не отговаря, ще се пробвам аз.Щом искаш да го научиш, трябва хладнокръвно и упорито да продължаваш, независимо от протестите му. Може да ползваш клетка, да го затваряш да не драска по вратата. Успех.”
* * *

Сигурно живея в илюзорен свят, но вярвам че ако държавата отделя повече внимание на кучетата,ако клубовете /без изключение/ провеждат още по-добра политика,ако медийте престанат да „бягат” само защото има по-важни неща,кучетата ще се чувстват по-разбрани.Знам че съществуват клубове,знам че имат успехи и така трябва.Знам, че не може да се принуди никой да посещава заниманията им дори само като наблюдател.
Благодаря на Galiadogs и г-н Н.Атанасов за пожеланията – мои материали се публикуват в ловно списание,а що се отнася до издаване на книга – тя е завършена в работен вариант и части от нея / Откровено за кучетата/ има във форума.За съжаление поради социалният ангажимент,който ми отнема време,заради ред други причини,засега не мога да я издам.Освен това друга информация има много и всеки може да чете,стига да я проумее.
User's Signature

#56 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 04 September 2012 - 04:18 PM

Разбирам. Аз също съм давала отговори с нотка на раздразнителност. Пращала съм питащи за ''хапане'' я във фитнес, я в зали за бойни изкуства за овладяване на излишна агресия и смиряване на духа :ab_041:
Наистина спрях да пиша преди време не намирайки смисъл ,защото теория без практика или баене по телефона не става.Постовете на Starrkopf ме накараха да се замисля.Трябва да има достъпен теоретичен материал не толкова за техника, а за методика на изграждане на едно куче.
Когато човек е запознат и осъзнал какво трябва да си постави като дългосрочна цел, е готов да премине към практиката или приятното съжителстване и общуване със своя приятел кучето.
User's Signature

Качена снимка

#57 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 September 2012 - 04:37 PM

Но хората обикновено питат за нещо конкретно. Като искам пералнята да центрофугира, кой бутон да натисна? И когато някой започне да им обяснява какво представлява центробежната сила, губят интерес, та те искат само да си изстискат прането.
Затова мисля, че е добре да им се подават конкретни позитивни техники, макар да е много неиздържано като метод за обучение на самите хора. Един малък успех в конкретната задача може да съживи интереса им към цялото и тогава да потърсят повече теория.

Младшито наистина го приема като игра, в която има отбори, той е решил в кой отбор е и трябва да вика долу цесека с цяло гърло. Всъщност няма никакви отбори.

#58 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 04 September 2012 - 04:56 PM

Оф .Човекът пита и му се изнасят маса речи. Ма има тук поне 3-4 теми за нашийници - какви, защо. Все едно и също, новото е новото мазане. Връзка , та връзка .Хубу, аз съм последният човек ,дето не разчита на връзката с кучето ,ама се поставете малко на мястото на новак ,дето хал хабер си няма ,вие за връзка му пилите.
Корекцията кво било или не било. Ми това е просто поправка в ситуация .В случая - механична. Не може неопитен човек да корегира с душач или строг ,па за нагръдник хептен! Писна ми да виждам наоколо хора ,дето грам не разбират защо, си накичили кучета с душачи и много често строги нашийници ,щото им били казали некви треньори , че това им ще реши проблема. Ма не е толкова до щадене на врата, до техника е. С най-обикноен нашийник и повод се работи прекрасно ,врата не се съсипва изобщо ,аз никога не ползвам друго. Нито нашийникът сам по себе си ,нито връзката като такава ще реше проблема.

Galiadogs ,помниш как се опита да приучваш един пит да ходи чрез строг нашийник ?
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#59 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 September 2012 - 04:58 PM

Е, не си права за нагръдника.
При позитивните методи няма механична корекция, нито пък са толкова трудни за усвояване от неопитен човек.
Ронго и Елза са ми научени да ходят ред без нито една корекция. Единият се страхува от хора, само дърпане му трябва, другата - с припадъци, пищеше само при опит да й се сложи нашийник. И двамата са учени изобщо без повод, чак после слагаме повода. Джинджър се държи по-добре и по-уравновесено с нагръдник без да правя нищо различно.

#60 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 04 September 2012 - 05:07 PM

Но това го правиш ти. Като и аз да мога. Като да мога и без да е вързано.
Питащият е съвсем неопитен. Само нагръдник му требе - да го засили с пълна сила

п.с. Джинжо не съм я виждала как се държи с нагръдник. това, че не правиш "нищо различно" - не е от аксесоара. :)
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

• (12 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема