Dog.bg Форуми : Нашийник удушвач

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (12 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Нашийник удушвач Оцени темата: -----

#161 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 12 September 2012 - 04:10 PM

Показване на мнениетоmarin4eto, в 12 September 2012 - 12:49 PM, написа:

Не знам доколко е тук мястото на въпроса ми, но сте споменали ел. нашийниците и затова реших да попитам. По какъв начин могат да се отразят на едно плашливо куче? Вярно ли е, че могат да нанесат непоправими вреди и ако да, в какво точно се изразяват?

Искам да уточня, че съм против тези нашийници, но тъй като съм се обръщала към треньор, той на своя глава реши да пробва такъв тип нашийник върху моето куче..Не искам да се сещам какво квичене и подскачане във въздуха последваха...Дали това е оказало трайни вреди върху нея?

Обсъждали сме го с теб и знаеш мнението ми относно цялото това изпълнение. Не, от еднократно такова безумие няма да й навреди фатално, не се притеснявай. Като човек, който поради медицински причини е изпитал върху себе си миостимулация (при атрофиране на мускули се прилага понякога като био-електронен тренажор, и който е живял няколко месеца в гипс е наясно за какво иде реч) мога да ти кажа че за един път чак пък повод за притеснения няма:-))))
Знаеш мнението ми относно цялата ситуация, изумена бях че без предварително тестиране, тренировки, а ей така му сложиха ЕШН на животното -..... без коментар.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#162 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 12 September 2012 - 04:14 PM

Показване на мнениетоNicholay Atanassov, в 12 September 2012 - 03:37 PM, написа:

Показване на мнениетоmil_, в 12 September 2012 - 03:32 PM, написа:

симбиозата е междувидово взаимоотношение?

това къде го прочете ?!

Навсякъде.
Даже прочетох и нещо, което не ми беше хрумвало поради ограничения смисъл на разговорното ползване на думата - че паразитизмът, при който единият вид страда, също е вид симбиоза.

#163 Потребителят е офлайн   marin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2012 - 04:23 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 12 September 2012 - 04:10 PM, написа:

Показване на мнениетоmarin4eto, в 12 September 2012 - 12:49 PM, написа:

Не знам доколко е тук мястото на въпроса ми, но сте споменали ел. нашийниците и затова реших да попитам. По какъв начин могат да се отразят на едно плашливо куче? Вярно ли е, че могат да нанесат непоправими вреди и ако да, в какво точно се изразяват?

Искам да уточня, че съм против тези нашийници, но тъй като съм се обръщала към треньор, той на своя глава реши да пробва такъв тип нашийник върху моето куче..Не искам да се сещам какво квичене и подскачане във въздуха последваха...Дали това е оказало трайни вреди върху нея?

Обсъждали сме го с теб и знаеш мнението ми относно цялото това изпълнение. Не, от еднократно такова безумие няма да й навреди фатално, не се притеснявай. Като човек, който поради медицински причини е изпитал върху себе си миостимулация (при атрофиране на мускули се прилага понякога като био-електронен тренажор, и който е живял няколко месеца в гипс е наясно за какво иде реч) мога да ти кажа че за един път чак пък повод за притеснения няма:-))))
Знаеш мнението ми относно цялата ситуация, изумена бях че без предварително тестиране, тренировки, а ей така му сложиха ЕШН на животното -..... без коментар.

Да, и аз все още не мога да си обясня как е възможно такова "тестване" върху куче, което треньорът дори не познаваше добре...Обвинявам се, че го допуснах, но няма връщане назад. Станалото-станало..
Благодаря ви за успокоението, надявам се, че няма да има последици.

#164 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 12 September 2012 - 04:40 PM

marin4eto
Извинение и обяснение за подобно нещо от страна на професионален треньор няма. Но и щетите не са фатални, повярвай ми:-))) Обади се по телефоните дето ти ги дадох и работи с кучето. Ще се натаманят нещата, не се притеснявай излишно:-)))))))
User's Signature

#165 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 12 September 2012 - 05:31 PM

Показване на мнениетоNicholay Atanassov, в 12 September 2012 - 01:38 AM, написа:

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 11 September 2012 - 09:48 PM, написа:

Не се сърдя когато е казано по нормален,а не надменен начин,защото хората са казали,че човек се учи докато е жив.

Към теб не мога и няма да бъда "нормален" и веднъж вече ти го казах - където ми се изпречиш на пътя, ще те режа по всички параграфи.

А причината за това е, че ти - като МОД на темата при кучетата пазачи ТОЛЕРИРАШ битките с кучета. Това ти поведение те прави човек, достоен да не бъде уважаван !

Не зная с какво те уплашиха онези комплексирани мъжлета, не зня как те "замаиха", но ти търпиш простотии и снимки, с което ставаш съпричастна на изродеността им.

Само ако си направиш труда да влезеш във форума ще видиш,че такива неща като бой с кучета НЕ се толерират,дори има и потребител с бан за пускане на линкове към борби.

Към Мил този цитат ,който си извадила е цитат на друг потребител,но нещо с копирането не стана.Не не смятам ,че с груба физическа сила може да се постигне нещо,пос коро с корекция на нежелано поведение примерно на агресивно куче.

Към Маринчето какво поведение по точно са се опитали да ви коригират с ел нашийник много ми е чудно и то на малък голдън :ud_009:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#166 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2012 - 06:18 PM

Показване на мнениетоmil_, в 12 September 2012 - 04:14 PM, написа:

Показване на мнениетоNicholay Atanassov, в 12 September 2012 - 03:37 PM, написа:

Показване на мнениетоmil_, в 12 September 2012 - 03:32 PM, написа:

симбиозата е междувидово взаимоотношение?

това къде го прочете ?!

Навсякъде.
Даже прочетох и нещо, което не ми беше хрумвало поради ограничения смисъл на разговорното ползване на думата - че паразитизмът, при който единият вид страда, също е вид симбиоза.

Ами освен да кажа, че малко четеш и трудно схващаш, друго не ми идва на ум.

Смени си източниците, които четеш и повече чети, а по-малко пиши.

Симбиозата е съжителство между два организма (не е задължително да са междовидови) с цел взаимна изгода от тази форма на живот.

От своя страна симбиозата може да бъде:

Мутуална – и двата организма имат изгода от взаимоотношенията си.
Коменсална – единият индивид има изгода без това да вреди на другия.
Паразитна – единият индивид извлича полза от съвместния живот за сметка на другия индивид.

Чети си книгите по строително инженерство или там каквото е, а не се рови из непознатата ти биология.

Защото, ако прехвърлим термина „симбиоза” в психологията (човешката) там нещата стват още по-сложни и още по-объркани Има цели теории за симбиоза между майка и дете, мъж (съпруг) и жена (съпруга) и т.н.

Но тъй като аз не съм нито биолог, нито психолог, спирам. Не искам да нахалствам с навлизане във води, които не са мои.

User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

#167 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 12 September 2012 - 06:22 PM

Позволявам си да кача едно клипче от нета,в което се използват до колкото виждам душачи.
Ще се радвам на коментари.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=WmnHsLify58#!

ПС:нещо излиза само линка не знам защо :dh_188:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#168 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2012 - 06:24 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 12 September 2012 - 05:31 PM, написа:

ако си направиш труда да влезеш във форума ще видиш,че такива неща като бой с кучета НЕ се толерират

ами за да го напиша, значи съм си направил труда. А помниш ли преди време, когато ти писах на лични за една снимка да я махнеш ти какво отговори?

"Щом няма кръв, няма да я махна"

Цялата тема "Кавказки вълкодав" не е нищо пвече от тема за пропагандиране боя с кучета. Тази тема НЯМА МЯСТО в един форум, претендиращ за цивилизованост.

Няма порода "кавказки вълкодав"! Всички наречени така кучета, са кучета, използвани за бой!

Това куче тук какво мислиш прави - сигурно ще участва в конкурс по модерни танци

Качена снимка

или това - сигурно е спечелило точно такъв конкурс:

Качена снимка

или на теб ти трябва да им видиш червата по земята, за да се усетиш за какво става дума.

Човек трябва да си познава материята и да е в темата по предназначение, а не по присъствие.

За мене ти си човек толериращ боевете с кучета и ще го твърдя винаги, защото с поведението си си го доказала!
User's Signature

Качена снимка

#169 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 September 2012 - 06:30 PM

Показване на мнениетоNicholay Atanassov, в 12 September 2012 - 06:18 PM, написа:

Симбиозата е съжителство между два организма (не е задължително да са междовидови) с цел взаимна изгода от тази форма на живот.

От своя страна симбиозата може да бъде:

Мутуална – и двата организма имат изгода от взаимоотношенията си.
Коменсална – единият индивид има изгода без това да вреди на другия.
Паразитна – единият индивид извлича полза от съвместния живот за сметка на другия индивид.

Дефиницията не е вярна. Ти си опресни познанията, защото 1. Е междувидова (не говоря за симбиоза в психилогията, а в биологията) и 2. Както сам си написал без да забележиш, изобщо не е задължително да има взаимна изгода.
Питах не за друго, а защото става пълен цирк когато се нарече глутница междувидова група (и с право), а сега изведнъж - вътревидова симбиоза. По собствените ти разбирания цялото изложение олеква, не знам на какво да вярвам.
Човек със широки интереси съм, чета много и никой не може да ми нарежда какво да е то. :md_064:

#170 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2012 - 06:39 PM

Показване на мнениетоwind, в 12 September 2012 - 03:55 PM, написа:

Показване на мнениетоNicholay Atanassov, в 12 September 2012 - 02:44 PM, написа:

Аз пък, за съжаление нямам време да пиша по форумите, защото не това е работата ми.

Благодаря за отделеното време за форума и моите въпроси :)

Доколкото схващам, психическият живот на кучето, както и "връзките" му с различните членове (по пол, възраст, но и по вид също) е почти толкова сложен, колкото и при човек и теорията е необятна и невинаги напълно обяснима и приложима за всеки един отделен случай с един и същи краен резултат :)

И както нито един родител и нито един психолог/психотерапевт не е застрахован, че ще успее да възпита правилно детето си или излекува трайно пациента си, така и при кучетата никой не е застрахован, че няма да допусне грешки при отглеждането или рехабилитирането.

Но както и при хората, така и при кучетата явно, не всички стават "проблем" за обществото поради допуснатите грешки във възпитанието :)

И както във всяка сфера, между теория и практика на практика винаги има някакво разминаване :)

Всеки стопанин би трябвало да избира позитивния метод на възпитание, ако иска да има щастливо куче и щастлив живот с щастливото си куче. Но за да успее да прилага този позитивен метод така, че да има успех, трябва да разбира психологията на кучето - защо постъпва така и какво да се направи, за да може кучето по свое желание да промени поведението си, а ние да затвърдим с положителни емоции за кучето това ново поведение. И че не всеки, на когото му липсват правилните познания, може да се справи сам и за конкретен проблем на конкретно куче най-добре би помогнал обучител с нужните правилни познания. Иначе може да се нанесе повече вреда, отколкото да се помогне.

Звучи почти отчайващо, ако някой иска да бъде добър стопанин на кучето си ;)

Предполагам, че голяма част от собствениците просто постигат "консенсус" какво могат да толерират, какво не, кучето вероятно също се "наглася" някак към ситуацията и ... се постига някаква сравнителна "хармония" ... Както при взаимоотношенията между хората :)

Точно така стоят нещата.
User's Signature

Качена снимка

#171 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2012 - 06:58 PM

Показване на мнениетоmil_, в 12 September 2012 - 06:30 PM, написа:

Човек със широки интереси съм, чета много и никой не може да ми нарежда какво да е то. :md_064:

Да четеш без да разбираш или въобще да не четеш - няма особена разлика. Дори второто е по-добре. Поне не вреди за околните.

А това, че не може да се говори за глутница между различни видове пръв го написах аз, казано най-скромно.

Иначе допреди доста време и ти подскачаше съвсем на друга вълна.

Мога да ти напомня от кой момент ти претеглих багажа и разбрах, че просто четеш и интерпретираш с комплекса за компетентност в тема, която ти е много чужда - поведението на кучетата.

Не ме предизвиквай, не искам да падам на нивото ти. Имам си достатъчно сериозни занимания и ако от време на време съм тук, то е заради такива, дето човек трябва да им покаже колко струват и да не си надскачат боя.

User's Signature

Качена снимка

#172 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 September 2012 - 07:07 PM

Много добре помня от кой момент "оцени нивото ми" - откакто те баннах за непростимо вулгарно поведение и 26 регистрирани ника. Изключително ми е забавно когато аплодираш мои постове, цитирани от други хора, без да знаеш, че са цитирали мен, :md_064: случва ти се.
Дискусията иначе можеше да бъде интересна, искрено се извинявам на останалите участници, че се налага да я разводнявам така, просто кротко и постоянно трябва да опровергавам една и съща лъжа и засега нямам намерение да я преглъщам.

Иначе питането ми за симбиозата няма нищо общо с личността ти, а с желанието ми да вникна. Не считам, че е възможно съществуването на "симбиотични групи" кучета. Тъй като са социални животни, ако групата е постоянна, ще възникне йерархия и в уличната глутница, макар тя да не е линейна.

#173 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2012 - 07:14 PM

Показване на мнениетоmil_, в 12 September 2012 - 07:07 PM, написа:

Много добре помня от кой момент "оцени нивото ми" - откакто те баннах за непростимо вулгарно поведение и 26 регистрирани ника. Изключително ми е забавно когато аплодираш мои постове, цитирани от други хора, без да знаеш, че са цитирали мен, :md_064: случва ти се.
Дискусията иначе можеше да бъде интересна, искрено се извинявам на останалите участници, че се налага да я разводнявам така, просто кротко и постоянно трябва да опровергавам една и съща лъжа.

Аз не оспорвам цитатите ти. Всички тия, които си наизустила от някъде са прекрасни, но такива от рода, че кучето си затрупвало лайната с вестник защото сигурно се чувствало виновно са показател до колко си в час и това бе момента, в който ти изхвърча като балон.

А това за безбройните никове просто вече е смешно и банално, както си беше от самото начало. То до там се свежда и "разбирачеството ти", всъщност.

Хайде сега, като любознателна жена припкай пак да прочетеш нещо и току виж после отново съм те аплодирал.

С тебе до тук. Поне за тази вечер. Освен, ако не изръсиш накоя поредна "гениалност".

User's Signature

Качена снимка

#174 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2012 - 07:15 PM

Показване на мнениетоmil_, в 12 September 2012 - 07:07 PM, написа:

Иначе питането ми за симбиозата няма нищо общо с личността ти, а с желанието ми да вникна.

ами то се видя, че и относно симбиозата толкова си в час.
User's Signature

Качена снимка

#175 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 September 2012 - 07:17 PM

Показване на мнениетоNicholay Atanassov, в 12 September 2012 - 07:14 PM, написа:

но такива от рода, че кучето си затрупвало лайната с вестник защото сигурно се чувствало виновно са показател до колко си в час и това бе момента, в който ти изхвърча като балон.

НИКОГА не съм писала такава глупост.
Кучетата не изпитват вина, обяснено още 2007 в параграф Защо наказанията не помагат. А такова чудо да си затрупват с вестник не съм виждала, че чак пък да го пиша. Пък симбиозата си остава междувидово отношение, колкото и да не си способен да си признаеш дребна грешка, ще е добре да я коригираш в научните си изяви.

#176 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2012 - 07:19 PM

Показване на мнениетоmil_, в 12 September 2012 - 07:17 PM, написа:

Показване на мнениетоNicholay Atanassov, в 12 September 2012 - 07:14 PM, написа:

но такива от рода, че кучето си затрупвало лайната с вестник защото сигурно се чувствало виновно са показател до колко си в час и това бе момента, в който ти изхвърча като балон.

НИКОГА не съм писала такава глупост.

ОК, сигурно ми се е привидяло.
User's Signature

Качена снимка

#177 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2012 - 08:03 PM

mil_
Не спори. Игнорирай. То неговото не е тролстване или хейтърстване, а си е жива диагноза. Ако целия форум тук дружно ще му теглим един игнор, може би само тогава ще ни остави на мира и ще се премести другаде. А те там вече с него да се оправят, както си знаят.
User's Signature

#178 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2012 - 08:12 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 12 September 2012 - 08:03 PM, написа:

mil_
Ако целия форум тук дружно ще му теглим един игнор, може би само тогава ще ни остави на мира

Е, и това ще реши ли проблемите, които до голяма степен ти си една от тези, които ги създава с глупавите си коментари.

Колкото до това да ви оставя на мира.

Въобще не сте в границите на моите интереси и никога не бих ви обърнал внимание, ако не ръсехте толкова много глупости, че да подвеждаге незнаещи, но търсещи млади хора.

и ако Милена за много неща не е в час, но поне интерпритира правилно, то ти си направо патология. Веднъж вече го писах - просто не проумявам какво се случи с тебе. Едно време не беше такова момиче. Какво ти повлия, какво те обърка не зная. Интересен обект си ти, лошото е, че не се препокриваш с интересите ми - психология на кучето, а не псхиатрия при хората.

User's Signature

Качена снимка

#179 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 September 2012 - 08:49 PM

Много интересна работа. Хем пиша чудни наизустени нещица, хем ги интерпретирам правилно, хем вредя на горките събратя простосмъртни кучкари. Брях, да му се не види какъв оксиморонски коктейл.
Айде, следващият, на когото няма да обърнат внимание, да се готви за психологически профил :db_046:

#180 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2012 - 10:05 PM

Кольо Танасов, отивай да съ занимаваш с по-Важните си неща, мола ти съ! Преди ти бях казал да съ отбиваш, ма ти съ заседя! И така,по между другото, съ обади на Л. Иванова, наборката, да я питаш дъл няма останал учебник по Биология от 7-ми клас. Там пише за симбиоза, ако си фнимавал, щял си да го запомниш. Малко като Нациите и Историята... :re_037: :md_064:

• (12 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни