Българско овчарско куче
Публикувано: 21 November 2006 - 04:43 PM
Все пак, дано видим скоро поне сайта на КК - той би трябвало да е готов - щом на едно мое предложение да им направя безплатно сайт - те ми отговориха че съм закъснял с предложението.
Публикувано: 21 November 2006 - 05:51 PM
Цитат
Защото ще се разглеждат едни и същи кучета

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл
Публикувано: 21 November 2006 - 09:26 PM
За МАКК няма да коментирам за да предотвратим поредния флейм.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 21 November 2006 - 09:32 PM
Г-н С.ПОПОВ беше/незнам защо/единственият представител на БОК и от негова страна както винаги много силно участие този път с един наследник на "чиста кръв"от Беловският Мурат и единственото куче което естествено стана че стана шампион сред толкова силна конкуренция и спор в ринга/сам/.
браво,,,
Прикачени файлове
-
popow_2.JPG (55.81K)
Брой сваляния: 75

Развъдник за автентични КАРАКАЧАНСКИ кучета-"ТИТО"..../www.bulgariandog.com/[br][br]..."САМО НАЙ-ДОБРОТО Е ДОСТАТЪЧНО ДОБРО"
Публикувано: 21 November 2006 - 09:36 PM
поздрави,,

Развъдник за автентични КАРАКАЧАНСКИ кучета-"ТИТО"..../www.bulgariandog.com/[br][br]..."САМО НАЙ-ДОБРОТО Е ДОСТАТЪЧНО ДОБРО"
Публикувано: 21 November 2006 - 09:52 PM
исках да кажа че взе първо място и купа, но да ти кажа не грешката ми е най -важна от публикуваното от мен.Постарай се да видиш неща които трябва да се видят а не че съм допуснал грешка... 1super

Публикувано: 21 November 2006 - 11:46 PM
Но както казваш Шаро - чиста кръв - значи трябва да сте доволни едно, но чисто.
Иначе на специалките (ако може така да се каже) на БКК за БОК имаше от 60 до 260 кучета - но нали те са мелези. b)
А иначе сайта го чакам с интерес - а що се отнася до
Цитат
аз съм твърдо за
Нека се казват факти, а не да се опитваме да налагаме собствените си схващания.
- За съжаление от многото приказки за мелези в БОК, е изнесен един единствен факт - че дорковото куче е с майка - мелез със санбернар (и това го е казал собственика му, защото бил честен човек).
- Другото но не доказано е за Караман от София и наследниците му в Монтана.
Всичко останало е само приказки - за мелези, еднометрови или двуметрови кръстоски със САО, Кавказец, Санбернар, Нюфаундленд и разбира се за чистите КК с множество вътрешнопородни типове.
Това е до сега - давайте нататък.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 22 November 2006 - 09:17 AM
Цитат
Ето , това вече е интересно 1super

Развъждането на расови кучета с високи качества спада към културното и национално богатство на всеки народ !Българско Овчарско Куче , Българската национална гордост !
Публикувано: 22 November 2006 - 09:50 AM
А що се отная до събора в Добрич - инфо няма никъде, така че Жел ако имаш повече инфо - казвай - къде ще се проведе, от колко часа, кой го организира (за жалост вече и това трябва да се споменава - нали си имаме две организациики за БОК).

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 22 November 2006 - 01:43 PM
и това само от две кучета ,ами ако има и други ? мен друго ме учудва - защо след като се знаят, продължават да работят с тези линии защо не се отнемат родословията им или там каквото и да е, но да не продъжават. Как може да титуловат кучета с подобен произход, а за друго да казват ,абе харесва ми ама.......не е атрактивно ,там е истината. много хора си вземат бок само защотото е едро ,други пък са усетили теченията в модата и естествено че ще заплоди на доказаното санбернарско, от колкото на дребното овчарско.
Моля, пишете на български !

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"
Публикувано: 22 November 2006 - 02:42 PM
Цитат
и това само от две кучета ,ами ако има и други ? мен друго ме учудва - защо след като се знаят, продължават да работят с тези линии защо не се отнемат родословията им или там каквото и да е, но да не продъжават. Как може да титуловат кучета с подобен произход, а за друго да казват ,абе харесва ми ама.......не е атрактивно ,там е истината. много хора си вземат бок само защотото е едро ,други пък са усетили теченията в модата и естествено че ще заплоди на доказаното санбернарско, от колкото на дребното овчарско.
Моля, пишете на български !
Ми ето всички го знаят това, а никой не прави - нищо - именно поради тази причина в момента има много кучета с неясен произход - но хората които виждат това къде щяха да са по-полезни - като останат в НКБОК или там както се е казвала организацията когато всички са били заедно, и правят всичко възможно да спрат този процес или като се отделиха в друга органицация и започнаха да си въдят кучета по между си.
И какъв е резултата - нова порода (както казваш ти - следвайки теченията на модата).
Въпрос - защо тези които милеят за това куче не предотвратиха появата на хиляди "омелезени" кучета - какво направиха те за да попречат на тази модна вълна - ами нищо - Най-лесното - да си вземат шапките и да си основат собствена организация.
Защо не свикаха общо събрание на клуба - защо не смениха ръководството, защо не убедиха обикновения развъдчик, че те са правите.
Защо не помислиха тогава какво ще стане един ден когато МФК признае тази порода. Мислите ли че ще успеете да предпазите развъдчиците си от изкушението да продават кучета навън. И не мислите ли, че именно поблазнени от тези пари, точно тези развъдчици сами ще отидат при БОК - защото чужденците ще искат кучета със шампионско потекло, (за ваше съжалени БФК и МАКК не издават легитимни пред МФК такива, такива издават БРФК )- на тях ще им е все едно дали са чистопородни или мелези - те ще виждат по изложби кучета БОК и ще искат да правят развъдници с такива кучета. Е Шаро да ви каже колко ги е еня например холандците дали кучетата са мелези - те виждат едри, хубави кучета, идеални домашни пазачи. А ако породата е и призната от МФК, за тях абсолютно няма да има значени произхода на кучетата им - щом имат валидно родословие и ги допускат на участия по изложби.
Хайде някой от феновете на МАКК да каже - как вижа бъдещето на овчарското куче в България. Как ще се премахнат мелезите, как ще остане само "автентичното" КК, как ще се развие породата КК, как ще получи световно признание - като хората които радеят за това сами се изолираха от киноложкия живот в България.
Е поне овчарите, доколкото продължава да ги има във вида им от преди 20-30 г. - ще са доволни - ще имат от къде да взимат работни кучета - макар че се съмнявам в работните качества на голяма част от каракачанските кучета, които съществуват в момента.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 22 November 2006 - 03:03 PM

Публикувано: 22 November 2006 - 04:06 PM
Цитат
b)
Казах го образно - добре значи вземат си ги за домашни любимци.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн