Българско овчарско куче
Публикувано: 20 November 2006 - 10:09 AM
къде лъжата!?
Ами Вано, скъпичък ти така беше удебелил името на д-р Денков в поста си че направо можеше да извади очите на някой, а пък ти разправяш че не си го прочел правилно и си го объркал с Динчев! Едва ли не "черната овца"Динчев е в основата на космополитен заговор! Ей много ви тормози тоз човек, не човек, а Дзвер! Ами той имаше желанието да ви покани на диспут, ако не се лъжа все още предложението е в сила, забери си консултантите и отговорете на поканата му! Бъдете любезни!
И Вано, никой преди 1993г. не е изпращал каквито и да е документи до МФК в които да се споменава БОК, СМОК и т.н. За първи път тогава МФК е запазната с Каракачанското куче с произход - България! Факт!
Г-н Съдията, като отворихте темата, що не кажете на хората какво бяхте замислили пък то какво стана в Белград! b)
Публикувано: 20 November 2006 - 10:16 AM

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.
Публикувано: 20 November 2006 - 10:19 AM

Публикувано: 20 November 2006 - 10:24 AM
Цитат
брей брей, сега и метереолог станахте г-н Димитров!
Разбирате ги ветровете вие! Вещ сте явно в много научни области!
Всичко излиза накрая - на лъжата краката са къси! l) l)
Публикувано: 20 November 2006 - 10:25 AM
Цитат
Така добре са овладели гръцките мурафети, че от от 10 реки вода ще докарат за да излъжат.
И различните глави при техните кучета - кое с дядо санбернар или САО го представят като различни фенотипове. Добре е че и децата разбраха Византийските им номерца.
С радиоточка няма надприказване. Прилича ми на комунистическата пропаганда навремето-цялата им енергия на парата в локомотива отива в свирката, а самата машина МАКК стои на място.
Еееей голяма ЛАТЕРНА ! Върти, сучи все една и съща изтъркана мелодия се чува l) b) l) Та вече и на децата не си интересен с лъжите и фобиите си.

http://www.karakacha...forum/index.php
"All truth passes through three stages.
First, it is ridiculed.
Second, it is violently opposed.
Third, it is accepted as self-evident"
Arthur Schopenhauer /1788-1860/
Публикувано: 20 November 2006 - 11:31 AM
Цитат
Лайката,
демонстрираш, че бързо забравяш неудобните моменти от случилото се в Белград или ти изнася да пускаш дезинформации.
Не единственото, а последното представяне на шарено куче от България бе в Белград. FCI покани балканските федерации да представят подтипове(цитирам) на планираната от д-р М.Урошевич (и обкържение) ЕДНА БАЛКАНСКА ПОРОДА - Балканско пастирско куче (на сръбски Балкански пастирски пас). И БРФК не само, че не протестира срещу идеята, а с кеф отиде да представи БОК като част от общоБалканската FCI порода. И с какъв героичен патос след това Хлебаров представи нещата в България... ;)
Сръбските "дребосъци" са известни още като Хомольски пастирски пас и Копаонички пастирски пас. Тези кучета са разпространени по сръбските баири на Стара планина и по Копаоник. За разлика от нашите БОКове, сръбските пастирски кучета са запазили оригиналният си тип. Така че не се очудвам, че комисията се е оказала "изненадана"(цитирам) и най много са "описвали" БОКовете. Те се отличават от другите породи на Балканите поради вливането на кръв от набухватели като САО, КО, Московска сторожевая и Санбернар.
Има причини само българи, сърби и румънци да покажат кучета. Румънците представиха Буковина като част от Балканския пастирски пас. Сърбите използват Балканския за да регистрират малката си популация на Сръбския пастирски пас. Румънците показаха и другите си две породи Карпатин и Миоритик, чиято процедура по регистрация в FCI бе в завършваща фаза. Сега вече те са FCI породи.
Останалите балкански страни бойкотираха мероприятието защото не желаят кучетата им да са част от Балканския пастирски пас!
Интересно, щом една малка техническа поправка, която уж ви е деляла от регистрацията във FCI не можете да извършите за 2 години, то какво остава за нещо по-голямо... Всъщност историята е до болка позната. Преди години Лудогорското гонче не бе регистрирано защото в нашата мила федерация не можаха да откликнат на направените бележки от страна на FCI. А гончето дори имаше и запазен номер. За БОК, FCI номерчето като самостоятелна порода е твъъърде далечна мечта.

First, it is ridiculed.
Публикувано: 20 November 2006 - 11:55 AM
Аз знам (без значени кой ми го е казал), че документи на порода КК не са представени официално ("депозирани") в МФК, от когото и да било - виж че са информирани (както ти каза), за наличието на такова куче - може - не съм твърдял обратното.
За себе си съм убеден в три неща, които бяха написал някъде по-нагоре -дали съм бил прав, времето ще покаже.
Дано и вие успеете да се преборите за това, в което вярвате.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 20 November 2006 - 12:00 PM
Цитат
Аз знам (без значени кой ми го е казал), че документи на порода КК не са представени официално ("депозирани") в МФК, от когото и да било - виж че са информирани (както ти каза), за наличието на такова куче - може - не съм твърдял обратното.
За себе си съм убеден в три неща, които бяха написал някъде по-нагоре -дали съм бил прав, времето ще покаже.
Да бъде! Амин!
Публикувано: 20 November 2006 - 12:02 PM

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"
Публикувано: 20 November 2006 - 02:03 PM
Цитат
Какво да коментирам - той нали го е направил коментара - и доколкото знам е прав - срещата е била за една обща балканска порода (поне така твърдяха, всички медии, отразили случая - а дали е била наистина така могат да кажат само тези които са присъствали на тази среща и които са били поканени нея).
Има по осведомени по този въпрос от мен, нека те да кажат какво е трябвало да бъде и какво е било.
Само мога да кажа, че явно "набухвателите" САО, КО, Московска сторожевая и Санбернар са причина сега да има порода БОК, която възпрепядства свободното развитие на КК - поне така излиза. В противен случай щеше да има една балканска порода и всички които милеят да има българска порода сега щяха да са в редиците на МАКК - но явно господата от МФК мислят друго.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 20 November 2006 - 02:42 PM
Цитат
Vano, твърдиш, че знаеш(без значение от кое лице), че документи за българската автохтонна порода Каракачанско куче не са представяни официално във FCI. В случая ми се струва, че някой дребен хитрец и лъжец те подвежда под милозливия предлог да те информира.
Що пък да не убедиш "лицето" да се яви с всичките си факти и доказателства на публичния научен диспут. Нали е казано, че в научният спор се ражда истината! Нека я видим най сетне...и да се спре със споровете wink
Пък доколкото ми е известно, документи за породата Каракачанско куче не само са изпратени във FCI, но това е станало и с дейното участие на председателят на БРФК Камен Литов и световният кинолог Николай Атанасов. Странна работа! bl)

First, it is ridiculed.
Публикувано: 20 November 2006 - 03:54 PM
Прикачени файлове
-
060622_193656.jpg (43.18K)
Брой сваляния: 65
Публикувано: 20 November 2006 - 05:10 PM

Публикувано: 20 November 2006 - 05:43 PM
А ако някой ме информира грешно, то си е за негова сметка - рано или късно истините излизат.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 21 November 2006 - 10:47 AM
bok-ruse.awardspace.com
Публикувано: 21 November 2006 - 12:36 PM

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 21 November 2006 - 12:44 PM

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 21 November 2006 - 01:55 PM
Цитат
Лайката,
информаторите ни са надеждни и не възнамеряваме да ги сменяваме wink
Цитат
Цитат
Веселяк l) b) Научи се да четеш преди да коментираш резвеселен.
Да ти припомня кво пише по-горе: "Пък доколкото ми е известно, документи за породата Каракачанско куче не само са изпратени във FCI, но това е станало и с дейното участие на председателят на БРФК Камен Литов и световният кинолог Николай Атанасов. " Твърдиш, че това не е вярно ли?

First, it is ridiculed.