Българско овчарско куче
Публикувано: 17 November 2006 - 10:55 AM
порода Каракачанско куче има! И то призната като такава от Комисия по породи животни към Министерство на Земеделието на Република България!
Каракачанското куче като автохтонна, примитивна порода съществува в няколко вътрепородни типа според развитието на лицевата част на главата. Както вече разбра има кучета с тежка глава и муцуна и кучета с лека глава и муцуна. съществува и междинен тип. Това е! Има фенотипно сходство при кучетата от съответните вътрепородни типове! И понеже се пишеш разбирач - отговори ми, как аджеба разбра че няма генотипно сходство?
А сега да ми отговориш и на въпроса - от кога е в процедура признаването на БОК от ФСИ и знаеш ли ти лично, колко пъти досега са изпращани документи на БОК и са връщани от там, поради неграмотност?
Друг въпрос - Знаеш ли кой е изпращал първия стандарт за признаване от ФСИ и под какво име е било записано кучето?
Друг въпрос Вано, понеже пишеш че едва ли не БОК са със супер фенотипво сходни животни и вече могат да претендират за признаване като порода, кои БОК-ове ще признаят - тези на НКБОК или на БККБОК?
Ти лично виждал ли си кучетата от двата клуба на БОК? Едни са кучетата от Монтана, съвсем други са кучетата от Разлог а пък трети са кучетата от съвременната Пазарджишка селекция! Ако считаш тази сборна популация за фенотипно сходна - здраве му кажи! На какво според теб се дължат тези разлики? Хайде позамисли се и да видим дали ще познаеш! b)
Публикувано: 17 November 2006 - 02:56 PM

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 17 November 2006 - 02:57 PM

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 17 November 2006 - 02:58 PM

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 17 November 2006 - 02:59 PM

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 17 November 2006 - 03:01 PM

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 17 November 2006 - 03:02 PM

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 17 November 2006 - 03:35 PM
опитваш се да се измъкваш ли нещо?
Не ми отговаряш на конкретни въпроси.
А що се отнася до снимките - добре си ги подбрал, ама не съвсем. Да ги коментираме - добре подбрани (случайно може би) шарени животни с що годе еднакво оцветяване. Обаче ето точно доказателство на фактите за които говорехме в по предни постове. За какво иде реч - кучетата на снимка 1 и снимка 8 от постваните, са си мелези с кръвност от Санбернар идващ по бащина линия. Ето пример когато иначе що годе добре изглеждащо фенотипно животно, крие в себе си набухватели.
Да продължим с коментара - забеляза ли Вано, след като си ги снимал лично тези кучета за какво разнообразие в типа на главите (костите на главата) им има. Ако не си - разгледай ги ама наистина внимателно. Кучета с ясно изразени стопове и такива с не чак толкова. Тук може да се включи и Жел - той ги разбира тези работи. b)
Та това ли е сходството за което ми говориш - да, ама само по цвят. Ако за сходство по цвят говориш - съгласен съм, така е.
Така, защо не покожеш снимки на известните Монтански кучета, произлизащи от линията на известния Мечо? А показваш костенското куче на снимка 13, което беше купено с цел "изчистване" на трагично известната Монтанска популация.
Защо не покажеш шампионите на изложбата в Пазарджик, да им се порадваме на ръста и главите?
Дай да го правим по честно, а без да подбираме снимки на кучета що годе изравнени по цвят и окосмяване, защото ако някой който не е запознат със същността на нещата може да бъде подведен от "хубавите шарени кучета".
Публикувано: 17 November 2006 - 04:53 PM
Цитат
опитваш се да се измъкваш ли нещо?
Не ми отговаряш на конкретни въпроси.
А що се отнася до снимките - добре си ги подбрал, ама не съвсем. Да ги коментираме - добре подбрани (случайно може би) шарени животни с що годе еднакво оцветяване. Обаче ето точно доказателство на фактите за които говорехме в по предни постове. За какво иде реч - кучетата на снимка 1 и снимка 8 от постваните, са си мелези с кръвност от Санбернар идващ по бащина линия. Ето пример когато иначе що годе добре изглеждащо фенотипно животно, крие в себе си набухватели.
Да продължим с коментара - забеляза ли Вано, след като си ги снимал лично тези кучета за какво разнообразие в типа на главите (костите на главата) им има. Ако не си - разгледай ги ама наистина внимателно. Кучета с ясно изразени стопове и такива с не чак толкова. Тук може да се включи и Жел - той ги разбира тези работи. b)
Та това ли е сходството за което ми говориш - да, ама само по цвят. Ако за сходство по цвят говориш - съгласен съм, така е.
Така, защо не покожеш снимки на известните Монтански кучета, произлизащи от линията на известния Мечо? А показваш костенското куче на снимка 13, което беше купено с цел "изчистване" на трагично известната Монтанска популация.
Защо не покажеш шампионите на изложбата в Пазарджик, да им се порадваме на ръста и главите?
Дай да го правим по честно, а без да подбираме снимки на кучета що годе изравнени по цвят и окосмяване, защото ако някой който не е запознат със същността на нещата може да бъде подведен от "хубавите шарени кучета".
Така
Първо никакви снимки не съм подбирал - повечето кучета съм ги снимал, но не знам нищо за тях - (сега видях че на снимка 8 е прословутото куче, потомък на още по прословутото такова от Дорково, чиято баба била Санбернар).
Що се отнася до снимките на тях има кучета от линията Мечо на Аврам Петков - щом са толкова различни би трябвало веднага да ги познаеш.
На кой въпрос не съм ти отговорил, че не разбрах, може би от кога тече процедурата - ами ще проверя и ще ти кажа точната дата - за разлика от вас аз не познавам всички кучета поименно и не помня точни дати на изсут.
А и аз не съм показал снимките с цел да крия някое куче - просто тези имам в момента на компютъра - като се прибера в нас ще кача точно.
Ако четеш внимателно ще видиш че съм го написал - нека хората сами си правят изводите.
Виждам че твоите добре си ги направил.
Само не видях къде видя кучета с ясно изразени стопове.
А ето ти тук да разгледаш кучетата на Аврам Петков - виждам че са ти любими.
http://www.kbok-montana.net/
Вътре има и галерия от първите 3 изложби на БКК за БОК - София, Пловдив и Монтана.
Там освен кучетата на Аврам Петков ще видиш и тези от Банкя, Разлог, Видин, Варвара (но го няма дорковския потомък), Семчиново, Враца, Видин, Пловдив, Памидово, може да има и други - това са клубовете присъединили се към БКК за БОК след отцепването им от НКБОК.
Това имам това показвам - покажете и вие - да видим голямото вътрешнопородно разнообразие. :)

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 17 November 2006 - 05:28 PM
Цитат
Виждам, че това е втория конкретен въпрос на който не съм ти отговорил:
Ми незнам - я кажа за да науча и да научат всички.
Само знам, че твърдението на Венелин Динчев, че е "депозирал" /точно това е израза, използван от него/ стандарта на породата КК в МФК е поредната лъжа с която се опитвате да манипулирате хората - ако не е така нека го докаже - знам че по едно време и той се подвизаваше в този форум
Само, чета кои са били в комисията приела първия стандарт - Българско планинско куче от 23.01.1997 приет от Комисия по стандартите на БРФК с Председател Янко Тодоров и членове: д-р В.Денков, Вихра Григорова, Димитър Драганов, Стефан Попов и Мирослав Арсенов.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 17 November 2006 - 05:39 PM
Цитат
Защо този организация не се е казвала Каракачнско куче - или може би се е казвала така а, Стефан Попов лъже.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 17 November 2006 - 07:29 PM
Обърнете пак внимание на Торняка.Вижте главите и изобщо екстериора и да питам - е те как регистрираха породата?

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл
Публикувано: 17 November 2006 - 08:16 PM
обърни внимание на снимки 9 и 13 и ги сравни със снимка 5! Гледай и виждай!
Ако не знаеш да ти обясня - "любимите" ми кучета от Монтана са толкова различни от която и да е порода че дори и радетелите от БОК свенливо навеждат глави! Говоря за периода преди да започнат да ги "изчистват" чрез вливане на кръв от чистопородни Каракачански кучета, като въпросното куче от костенската кръв, а също и със всевъзможни шарени кучета!
И Вано, ако си сигурен че "твърдението на г-н Динчев"е лъжа, готов ли си на облог! b) Стиска ли ти да приемеш? Както казваш и ти самия - отговарям конкретно и с факти, нали така?
П.п. Вземи се ориентирай - В.Динчев , д-р В.Денков. Открийте разликите! l)
Попитай и съветника си, той знае! l)
Публикувано: 17 November 2006 - 09:18 PM
Цитат
обърни внимание на снимки 9 и 13 и ги сравни със снимка 5! Гледай и виждай!
Ако не знаеш да ти обясня - "любимите" ми кучета от Монтана са толкова различни от която и да е порода че дори и радетелите от БОК свенливо навеждат глави! Говоря за периода преди да започнат да ги "изчистват" чрез вливане на кръв от чистопородни Каракачански кучета, като въпросното куче от костенската кръв, а също и със всевъзможни шарени кучета!
И Вано, ако си сигурен че "твърдението на г-н Динчев"е лъжа, готов ли си на облог! b) Стиска ли ти да приемеш? Както казваш и ти самия - отговарям конкретно и с факти, нали така?
П.п. Вземи се ориентирай - В.Динчев , д-р В.Денков. Открийте разликите! l)
Попитай и съветника си, той знае! l)
И в какво точно издишам - че не разбрах.
Аз не съм специалист и дори да издишам не е срамно. Срамно е когато издишат специалисти, за какъвто се имаш ти.
Но все пак - просто не съм прочел името на В. Денков, в бързината, ако това имаш предвид.
А относно лъжата на Веселин Динчев (вашият гуро - шефа на БФК, нали така се казваше), няма какво да се обзалагаме - показваш доказателствата и печелиш, тогава аз официално ще му се извиня във форума, пред всички. Но просто ти нямаш такива.
Също така можш да докажеш и едно друго твърдение, което тръбяхте, че породата ви епризната от Американския кенъл клъб.
И за да не издишаш като мен, се постарай от тука нататък (то се отнася за всички радетели на МАКК, които се оказва че се интересувате повече от БОК, отколкото от КК), когато кажете за някое куче че е мелез е добре да го доказвате.
Например куче XXXX е мелез защото в родословието му на еди кое си ниво стои куче YYYYY, което е порода WWWW.
За дорковското знаем вече - давай другите.
А що се отнася до съветниците ми те са много - кой точно да попитам?

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 17 November 2006 - 09:35 PM
Гледай да си оправиш погледа и правилно да разчиташ имена, събития и факти! Малко инфантилно ми звучи твоето обяснение - не бил прочел правилно имената! Щом сте толкова ербапи да отправяте обвинения, четете правилно бре!
Та да се върнем в твоето обвинение в лъжа - ти твърдиш че не е истина че още през 1993 година ФСИ не е информирана за Каракачанското куче!
Нещо не схващаш че твоя гуру г-на Атанасова пак те плъзга по нанадолнището! Питай го дали би могъл да ти поеме разноските по облога! l) l) l)
Със извинения и баба знае! Вие трябва да се научите веднъж за винаги че нямате право да сипете обвинения от въздуха и да заблуждавате хората!
Публикувано: 17 November 2006 - 09:59 PM
Цитат
Гледай да си оправиш погледа и правилно да разчиташ имена, събития и факти! Малко инфантилно ми звучи твоето обяснение - не бил прочел правилно имената! Щом сте толкова ербапи да отправяте обвинения, четете правилно бре!
Та да се върнем в твоето обвинение в лъжа - ти твърдиш че не е истина че още през 1993 година ФСИ не е информирана за Каракачанското куче!
Нещо не схващаш че твоя гуру г-на Атанасова пак те плъзга по нанадолнището! Питай го дали би могъл да ти поеме разноските по облога! l) l) l)
Със извинения и баба знае! Вие трябва да се научите веднъж за винаги че нямате право да сипете обвинения от въздуха и да заблуждавате хората!
Чакай малко - има доста голяма разлика от
Цитат
да информира и да "депозира" (може би под този термин се разбира "представи" стандарта на КК).

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 17 November 2006 - 10:16 PM
Цитат
Да ,що заблуждавате хората ,бе БОК??? b) b) b)
Те от МАКК ги лъгаха ,лъгаха,че има племенна книга,че са признали КК от Американския кенъл клуб,че техните кучета имат ДНК тестове и така влизат в разплод и още и още....
Сега и вие почнахте b) b) b) .
Публикувано: 17 November 2006 - 10:36 PM
Цитат
И все пак къде е лъжата тук.
Цитат
Това ме питаш ти:
Цитат
Ето го и отговорът ми:
Цитат
Само знам, че твърдението на Венелин Динчев, че е "депозирал" /точно това е израза, използван от него/ стандарта на породата КК в МФК е поредната лъжа с която се опитвате да манипулирате хората - ако не е така нека го докаже - знам че по едно време и той се подвизаваше в този форум
С кое манипулирам хората - че първия стандарт е на Българско планинско куче, че знам че не са представени пред МФК документи на КК.
На мен по-манипулативно ми звучи твоето твърдение "Знаеш ли кой е изпращал първия стандарт за признаване от МФК и под какво име е било записано кучето" - хайде кажи къде е записано това куче в МФК.
Преди малко написах едно запитване до FCI, може пък някой да ми отговори - и тогава ще видим кой е манипулатора.
И ти предлагам ако нямаш да кажеш нещо конкретно по въпроса, да не продължаваме да надуваме главите на хората - можеш да ми пишеш, на лична и ако искаш да публикуваш отговорите ми - за да показваш как съм паднал по гръб, изложил или Н. Атанасов ме е хлъзнал по нанадолнището за пореден път. По такъв начин ще избегнем манипулирането на хората от моя страна. - Ти ще публикуваш тези мои отговори които си поискаш.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 17 November 2006 - 11:38 PM

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.
Публикувано: 18 November 2006 - 12:20 AM
Така добре са овладели гръцките мурафети, че от от 10 реки вода ще докарат за да излъжат.
И различните глави при техните кучета - кое с дядо санбернар или САО го представят като различни фенотипове. Добре е че и децата разбраха Византийските им номерца.
С радиоточка няма надприказване. Прилича ми на комунистическата пропаганда навремето-цялата им енергия на парата в локомотива отива в свирката, а самата машина МАКК стои на място.