Dog.bg Форуми : Българско овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (386 Страници) +
  • « Първа
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Българско овчарско куче

#2211 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 December 2006 - 08:54 PM

Няма страшно адаш,ще доидеме специално за това. BEER super best
User's Signature

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.

#2212 Потребителят е офлайн   ШАРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2006 - 09:06 PM

VAne ,
Аз не се подигравам,отговорих с думата "велики"заради многото натякване ,че вашите кучета в Банско са най-хубавите според теб.Знаеш добре какво мисля за хубавите кучета и мелезията .Мисля когато се видяхме с теб и поговорихме ти стана малко по -ясно относно представите ми за кучета.
РАйона Якоруда,Разлог,БАнско ми е познат.Аз няма да обиждам кучетата ви но не искам и ти да говориш в множествено число"елате и ни вижте кучетата"..
Не искам също да забравяш факта ,че Банско бе първото място откъдето тръгна мелезията в БГ с санбернар..../предполагам това го знаеш/.А това ,че няма да дойдеш при мен заради това ,че развъждам от друга порода -Ване ,подчертай го добре пред другите защото ак о е така само ще се гордея.
Напролет,имаме едно малко да го наречем"съревноваване"с мои кучета и на С.ПОПОВ в с.Динката.Поканвам те и теб да присъстваш на събитието.Ще водим само по 1 кучка и 1 куче.

п.с на 5 страница в форума на КК ,в темата снимки на каракачански кучета едно момиче от Сандански е публикувала снимки на куче което е взела от Банско,затова ти казвам не говори в мн.число-нищо лично...Попитах за малко инфо от собственичката на кучето за произхода и тя ми даде това на лични:
""""""
""ами развъдника се намира малко извън града,човека се казва Радко ,на 1 км извън Банско ,мисля ,че след него има едно известно заведение ,Пири,то даже е хотел и малко прди да стигнеш там,има развъдник,той има доста кучета,има нещо като ферма"".

весели празници и на теб
User's Signature

Развъдник за автентични КАРАКАЧАНСКИ кучета-"ТИТО"..../www.bulgariandog.com/[br][br]..."САМО НАЙ-ДОБРОТО Е ДОСТАТЪЧНО ДОБРО"

#2213 Потребителят е офлайн   Bulgariandog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2006 - 09:08 PM

Цитат

Те въобще не ходят,няма за тях рингове ,първо трябва да ги поочистят малко, да придобият вид.Та теб ,ако не те интересува хората от този форум ги интересува ,защото гледат баш българско овчарско куче и ги водят по изложби.Твойте и въобще КК не ме интересуват в момента нито пишещите в този форум.Има си място за вашите.

judge,

Ти като си съдя...... що не кажеш и не определиш кое или кои кучета на страница 119 и 120 са Български овчарски кучета? Че аз като гледам снимките, забелязвам поне четири породи.......

#2214 Потребителят е офлайн   judge Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2006 - 09:38 PM

Първо ще ти кажа ,че ако беше чел форума щеше да знаеш,че един съдия не може да си позволи да съди по снимки.Второ тези снимки са правени от любител кучкар,който е снимал всичко, каквото види около ринговете и никъде не е казала ето това е БОК.Има различни кучета снимани без да са БОК.А Вие щом мислите ,че разбирате все пак бихте разпознали БОК ПО ТОВА че са еднотипни дори по снимките. bgflag

#2215 Потребителят е офлайн   Bulgariandog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2006 - 09:38 PM

Цитат

Относно Шаро--да за нас ку4етата са си велики,ако ти си имаш друг вкус това си е твое мнение.Само не искам да ни обиждаш ку4етата и да говориш за тях с подигравка.Помниш,4е ме покани на едно място когато се запознахме да доидем да видим твоите нали така??Само ,4е аз няма да доида защото ти развъждаш от друга порода,но ти ако искаш ела да видиш наште и после се подиграваи.

Ване,

Много правилно се изрази! Шаро има друга порода! Порода, в която не е наливана друга кръв!
Може би голяма грешка направи г-н Попов, че когато започна да се занимава с кучета не си каза още в началото, че се стреми да СЪТВОРИ нова порода кучета, които да се наричат Българско овчарско! Сега вече е късно да си го признава!

Ако го беше признал преди години, сега нямаше да има караница кое куче какво е ....и откъде е...... и кое е по-истинско!!! А щеше да си има две различни породи:
1. Автентична българска порода - Каракачански кучета
2. Българска порода - БОК, направна на базата на 6 различни породи, от които едната е Каракачанското куче!

#2216 Потребителят е офлайн   ШАРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2006 - 09:40 PM

Цитат

Първо ще ти кажа ,че ако беше чел форума щеше да знаеш,че един съдия не може да си позволи да съди по снимки.Второ тези снимки са правени от любител кучкар,който е снимал всичко, каквото види около ринговете и никъде не е казала ето това е БОК.Има различни кучета снимани без да са БОК.А Вие щом мислите ,че разбирате все пак бихте разпознали БОК ПО ТОВА че са еднотипни дори по снимките. bgflag

по какво ги разпознавате ,че са еднакви по цветовете ли? bash или по височина и дължина евентуално на козината ouu
User's Signature

Развъдник за автентични КАРАКАЧАНСКИ кучета-"ТИТО"..../www.bulgariandog.com/[br][br]..."САМО НАЙ-ДОБРОТО Е ДОСТАТЪЧНО ДОБРО"

#2217 Потребителят е офлайн   judge Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2006 - 09:52 PM

Ай,ай,какво прозрение.Много си чак ,как позна ,направо ме засрами.Хехехей. l) fow oleeee bgflag

#2218 Потребителят е офлайн   zhel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2006 - 09:55 PM

ООООООО,пак се е почнала старата песен кои е по-по-най,в темите за овчарскотокуче на Бг. BEER BEER BEER

#2219 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2006 - 10:02 PM

Леле,какъв диспут се е заформил,точно да се разсъни човек.judge, защо им се ловиш на радиоточките,само им гледай сейра.Те просто си спорят за спорт.Черно на бяло нямат нищо,от примерно тридесет кучета ,които показват във форума няма едно с едно да си пасват ,виждаш тридесет и ЕДИН типа. super best angelpik
User's Signature

#2220 Потребителят е офлайн   bgdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2006 - 10:11 PM

Между споровете за (банско)-чубанско или българско горанско по добре гледаите котки.... b) b) b) b) b) (ili kudravi snejanki) hahaha-4etireset negur4eta i edin rom......
pozdravi Stefan Sopov(i mama sus surva surva metla)

#2221 Потребителят е офлайн   bgdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2006 - 10:14 PM

ha si gozatril ha sum ta zatril.... b) b) b) b) b) b) b) b) b) b) b) b) b) b) b) b)

ot:Dqdo Mras

#2222 Потребителят е офлайн   judge Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2006 - 10:21 PM

bash bash bash ouu ouu ouu oo oleeee

#2223 Потребителят е офлайн   Lagerfeld Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 December 2006 - 02:25 PM

Все си мислех, че тук може да се води приличен спор, ама то палачинката пак се обърнала oo

#2224 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 30 December 2006 - 03:02 PM

worthy oleeee fow bgflag
User's Signature

#2225 Потребителят е офлайн   Bulgariandog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 December 2006 - 06:31 PM

Цитат

Все си мислех, че тук може да се води приличен спор, ама то палачинката пак се обърнала oo

Lagerfeld,

Приличен спор неможе да се води с хора, които си затварят очите пред истината. Всеки един участник тук в този форум знае каква е истината за БОК и КК! Всеки един знае какви грешки са допуснати в развъждането. Повечето дори 100% си знаят, че в домашните им любимци тече кръв от друга порода, но си затварят очите и устата и продължават да развъждат и да правят кучетата си шампиони.
Жалко е, че хората, които биха могли да направят нещо и да помогнат в това тези спорове да изчезнат, неправят нищо друго освен да спорят във форума!

#2226 Потребителят е офлайн   vane bansko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 December 2006 - 07:26 PM

Шаро, нямам нищо напротив да доида на вашето съревнование.
И ако ме поканите ще доида.Щом за теб ще бъде гордост да не доида да ти видя ку4етата ти, тва мене въобще, ама въобще не ме интересува.Знам ,4е от тука за 1-ви път е кръстосано БОК със санбернар но това е 86-година,а сега сме ве4е 2007.Хората тука работиха и още работят за из4истването на породата.
Да знам,4е си идвал в нашия регион казаха ми.Разпитал съм и съм осведомен за някои неща,така 4е на мене ми е все едно от твоето мнение.Нямам нищо ли4но против тебе само си защитавам нашето,и винаги ще си го защитавам.Независимо кои е срещу мене дали ти или някои друг.
Весело посрещане на новата година и приятно изкарване.
Пожелавам ви много здраве,късмет и любов на вси4ки.

cheers drink victoryVVV bgflag bgflag bgflag

#2227 Потребителят е офлайн   Lagerfeld Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 December 2006 - 08:25 PM

Цитат

Цитат

Все си мислех, че тук може да се води приличен спор, ама то палачинката пак се обърнала  oo

Lagerfeld,

Приличен спор неможе да се води с хора, които си затварят очите пред истината. Всеки един участник тук в този форум знае каква е истината за БОК и КК! Всеки един знае какви грешки са допуснати в развъждането. Повечето дори 100% си знаят, че в домашните им любимци тече кръв от друга порода, но си затварят очите и устата и продължават да развъждат и да правят кучетата си шампиони.
Жалко е, че хората, които биха могли да направят нещо и да помогнат в това тези спорове да изчезнат, неправят нищо друго освен да спорят във форума!

Абе ще ме прощаваш, ама аз така като гледам, хората са т.нар. каракачанки, нещо ги е хванало яд, че не техните кучета, а кучетата на Стефан Попов биват наричани Българско овчарско куче. Тук, в този форум, достатъчно е писано за това що е то порода и има ли почва тя у нас. Много добре знаете също, че хората от които зависи ПРИЗНАВАНЕТО на една порода не живеят в планината (за неразбралите имам предвид съдиите). Съгласни или не - факт!

Колкото до грешките - незнам какво е допускано, но това което аз виждам в породата ми харесва!

Ти можеш ли да докажеш, че на света има 100% чистопородно куче? Дори в древните породи тече кръвта на поне две разнопородни кучета! Малко по-напред имаше илюстрация на някакво котило, дето кутрето взело дългите крака на еди-кой-си дядо и тялото на еди-коя-си-баба...? ...? Я пак! ...?

При една порода има строго определени параметри, които трябва да се спазват (разбира се с допустимите отклонения изразяващи се при някои породи до 1 - 2 сантиметра).

То и аз имам едно куче от една порода, но точно поради факта, че са му по-дълги краката отколкото трябва, няма родословие и не запложда! Иначе всичко друго му е като за идеалното куче, но краката му са проблем. И съм достатъчно съобразителен и отговорен, за да не продължавам кръвната му линия. А какъв характер и темперамент има... от тази гледна точка са малко кучетата като него от породата му.

Тук някой беше споменал, че едва ли не се развъждали характери, че кучето трябвало да има характер. Абе Мадлен Алгафари да не е почнала да терапевтира песове?

Е да, трябва да има характер, но преди всичко кучето си е куче и трябва да прилича на нещо първо по външните белези на породата си.

И ловните кучета са с не по-малък темперамент и твърд характер, но като погледнеш няколко поколения на един ягд териер, например, не можеш да объркаш, че това е представител на точно тази порода, а не на друга, и ако не си "майка им" ще ти е трудно да разпознаеш, кое кутре кое е.

И извинявайте много, но на вас как би ви се сторило, ако собственици на питбули седнат да пишат при стафовете, при положение, че си имат тема?

#2228 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 December 2006 - 08:55 PM

Ей,Lagerfeld,голяма лекция ,голяма работа и като се замисли човек се оказваш прав b) 1super
User's Signature

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл

#2229 Потребителят е офлайн   Lagerfeld Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 December 2006 - 09:32 PM

nikigen wink

Просто ме хваща яд, когато се хаби словесна (в случая писмена) енергия за махленски спор. Тъкмо почне да влиза темата в някакви рамки и ааайде пак наново старата песен...

Разбира се, като изразявам мнението си не задължавам никого да се съгласява с мен!

#2230 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 30 December 2006 - 09:46 PM

bravoS 1super victoryVVV bgflag
User's Signature

• (386 Страници) +
  • « Първа
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни