Dog.bg Форуми : Българско овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (386 Страници) +
  • « Първа
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Българско овчарско куче

#2231 Потребителят е офлайн   Bulgariandog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 December 2006 - 10:05 PM

Цитат

Ти можеш ли да докажеш, че на света има 100% чистопородно куче? Дори в древните породи тече кръвта на поне две разнопородни кучета! Малко по-напред имаше илюстрация на някакво котило, дето кутрето взело дългите крака на еди-кой-си дядо и тялото на еди-коя-си-баба...? ...? Я пак! ...?

При една порода има строго определени параметри, които трябва да се спазват (разбира се с допустимите отклонения изразяващи се при някои породи до 1 - 2 сантиметра).

То и аз имам едно куче от една порода, но точно поради факта, че са му по-дълги краката отколкото трябва, няма родословие и не запложда! Иначе всичко друго му е като за идеалното куче, но краката му са проблем. И съм достатъчно съобразителен и отговорен, за да не продължавам кръвната му линия. А какъв характер и темперамент има... от тази гледна точка са малко кучетата като него от породата му.

Lagerfeld,

Немога да го докажа... имаш право!
Но когато някой имам три кучки в двора си и едната при първо кучило му дава кутре което може да се сбърка с Кавказака овчарка, втората от първо кучило му дава кутре, което е типичен Сан Бернар, а третата му дава кутре дето си е чиста Руска стражевая .... моля да ме извините, но как стана че и трите кучки са от породата Българско овчарско куче! Две от кучките идват от един и същи развъдчик!!
Някои веднага ще кажат: А бащите кои са? Бащата беше едно и също куче!

Собствениците се оказаха, както Вас, съобразителни хора и кастрираха и трите кучки! Според мен това е правилното! Тези хора избраха правилното решение на въпроса. Не продадоха кучетата, ами ги кастрираха и си ги гледат, защото си ги обичат. Животинките не са виновни, че някой ги е развъждал неправилно!

#2232 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 December 2006 - 10:51 PM

Уважаеми участници във форума, може би по- уравновесените от вас са разбрали че по всяко време съм готов за сътрудничество, диалог и помощ, но липсата на култура на общуване и обективност у нашите колеги, опитващи се да бъдат алтернатива ме карат наистина да вляза и може би за последен път в полемика, която с нищо не помага на нашата порода а е чиста загуба на време . Българското овчарско куче е най- старата порода за която има исторически свидетелства за законодателство касаещо ползвателното предназначение и описание на визията на служебна порода, което по същество е и първия стандарт ! Участници в нашия клуб- историци, като гн. Иван Бъчваров директор на историческия музий в Силистра и неговия съгражданин, бляскавия изследовател на историята на породата Николай Тодоров непрекъснато и неоспоримо доказват че и по прабългарска и по тракийска линия тези кучета са заслуга единствено на нас българите, които сме единствени правоприемници на културата на тези два древни генетични клона на българската нация. Васко Райчев от Стара Загора-брат на един от най- известните природолюбители и егери на България в своята брошура "Българската овчарка" изнася урок по българщина и обективност цитирайки множество неоспорими древни извори от всички епохи след основаването на нашата държава . Големия писател- разказвач Добри Жотев, който е израстнал в район на стари езически обичаи и с дядо си сред овчарски кучета написва сборника "Вълчи вървища" който третира само и изключително темата за овчарското куче,както той го нарича и неговите епични борби с вълците. Моля всички противници на името на овчарското куче да прочетат поне този сборник тъй като явно четенето не им е най-голямото амплоа, което е видно от "писанията им". Ако желаят ще им осигуря по един екземпляр и ги уверявам че разказите са изключително интересни и лесно се четат. Аз лично ги прочетох през 1969г. и едва миналата година намерих екземпляр от тази стара книга и пак с не спаднал интерес прочетох тези безкрайно интересни разкази. А как наричат това куче другите "староверци- капанците? Разбира се овчарско!!! Защото те са в една изолирана общност съхранила по неповторим начин българския дух бит и народно творчество. Прав е Ване от Банско да скача защото в Неговия град, който е древна опора на българщината от време оно се гледат очарски кучета защото овцевъдството е основния поминък през вековете. А какви само бяха овчарските кучета на банскалии? Вие, които не сте ги виждали наведете глави и замълчете ! Там бяха страховитите кучета на фамилиите: Валеови на които пряк пра, пра внук и син е Иван Валеов , Дурчови с потомък Лазар Дурчов младия "Крокодил". Семействата ГоведарЕви, Кехайови и много други, да не ги изброявам всички че няма да стигне вечерта -всички имащи живи потомци и доднес занимаващи се с овцевъдство и имащи овчарски кучета. Засрамете се бе българи. Защо предавате името българско бе? Не ви ли е грях бе да окаляте и окаракачаните труда и името на толкова поколения българи ? Срамота, срамота!!! Или както е казал великия земляк на Ване "О, не разумний юроде! Защо се срамиш да се наречеш българин? И перефразирам "Или не сме имали овце и овчарски кучета. За това казвам че помаците са по-българи от вас, защото и те отричат кучето да е друго освен овчарско и по старите помнят как при тях са идвали каракачани от "беломорието" да купуват кучета от дядото на Иляс и Джамбаза. Да не говорим за сем. Караманови от Сливен и дядо Цанко бащата на майка ми. Но аз имам родова памет и национално съзнание и в гроба ще се обърна но ще продължа да отстоявам вярното име на овчарското куче на България . Колкото до кръстоските не ви ли е срам да лицемерничите така бе момчета? Аз се опитвам да внеса познание и грамотност в празните ви души а вие ме съдите и плюете. Ми че кои сте вие ? Я ми избройте какво сте направили по съществено досега? Вие само за мен пишете и главно пускайки долнопробни лъжи пуснати незнайно от кого обаче не забравяйте: когато аз имах дейност вас ви нямаше ама никъде. Пръв направих организация, пръв започнах да запознавам хората по между им, пръв направих публикации, пръв направих изложби и то не само в Пазарджик но и в множество градове и то с мои собствени средства, пръв направих телевизионни и радио предавания , пръв започнах грамотното чистопородно развъждане и поставих правила, забраняващи кръстоските и другите негативи в селекцията , пръв започнах отдаването на овчарски кучета на овчари и то не такива каквито пращат псевдо радетелите та попиляват аборигенните популации . Само идете и вижте и тогава да ме критикува "Шаро". Има още поне двадесет важни пункта , които съм заложил в по- нататъшната работа с породата и които са основополагащи както за НК БОК така и за алтернативите и в които бях пръв, защото в началото просто бях сам и беше страшно да ти се чудят що за дейност е това ищо за луд човек съм! А вие къде бяхте тогава Шаро с най- българското име? Ако момчето с което се запознах преди месец на изложбата на БРФК е Шаро - моля да ме извините че не си спомням името Ви ,то Вие нямате право да ме коментирате, тъй като нищо не знаете за мен и ние не се познаваме . Между другото тогава ми се видяхте възпитан и хрисим, а не като във форума. За сведение -разбира се ако кучетата Ви са от Рангел аз продължавам да поддържам твърдението че кучетата му бяха чисти и много хубави, но нито едно от тях не беше елит с изключение на Тито, който беше най едър и близо до елита . Двамата братя от Костенец, които бяха хубави и широки но не големи и с недостотъчно обемни глави както и почти всички други кучета на Рангел той получи чрез бачи Мите Димитров от Брани Поле, с който се скараха и за съжаление Рангата , който е хубав момък премина към перничани, въпреки че аз пазя чудесните му статии за българското овчарско куче с чудесни цветни снимки . Но да оставим Рангел той човека имаше хубави и истински кучета и участваше на изложби та всеки можеше да ги види и да ги хареса или отхвърли а Вие господине до сега нищо още нямате като дейност. Трябва да сте на ясно ,че от хората, които гравитираха край Рангел се направиха едни от най грозните неща за чистотата на породата, а един от вашите видни каракачански функционери запитан пред много свидетели защо розмножава откровенни кръстоски отговори : Ами то чисти няма! Всъщност от колко време сте в породата и какво по- съществено сте направил и произвел ? Предупреждавам Ви че много знам да не се окажете в цайтнот, тъй като съдейки по изявите Ви сте много нов в нашите среди и малко не ви достигат опит и познания. Колкото до овчарите на всеки един който посочите Вие аз ще посочвам по 30 , което зночи че разликата е 300 %. При това аз непрекъснато контактувам с най важните за породата овчари и въртя кръв с тях а там лъжа и компромис не може да има, тъй като това са изворни зони и успях да ги запазя от навалицата . Лъжа е друго че в НК БОК няма чистопородни и типични овчарски кучета и не се работи за съхраняване на ползвателните качества, но в живота често става така че крадеца вика -дръжте крадеца! Още повече че във вашата гилдия се работи с доста мои кучета и ако сте разбрани хора щи ви кажа кое какво е за да можете да работите и вие правилно и грамотно. 13 от снимките на календара за 2007 год. са правени при овцете и всички са при овчари българи били те християни или мюсулмани с които нашия клуб работи. Е а кажете ми как да го наричаме пустото овчарско куче като няма и един каракачанин за ляк а на календара има снимки по на сто години а той е правен без стъкмистики и е доста красив по мое скромно мнение. Хубаво е че благодарение на вас другарчета каракачанчета се научавам полека-лека да пиша и работя с компютър, а това ще ми е необходимо но трябва да приключвам че времето напредна, а това все пак са си безплатни усилия във ваша полза, превръщащи се постепенно в безплатне уроци. На всички приятели на българското овчарско куче пък били те и каракачанисти опорционисти и всякакви други "исти" желая отсърце здраве, лична изява ум и съзряване през новата 2007година та да влезем като достойни българи в Европа а не като преименувани незнайно как мишоци. На всички вас, които участвуваха в голямото "писане" без значение от коя организация сте, ако успеете да се свържете с мен ще подаря по 2 добри календара. Весело посрещане и догодина с нови сили ! Ваш Стефан Попов. bgflag bgflag bgflag bgflag
User's Signature

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!

#2233 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 December 2006 - 11:10 PM

На мен и един календар ми стига,но до Пазарджик май точно сега няма да имам път ,въпреки ,че ходя често.Та как другояче може да се сдобие човек с такъв?
User's Signature

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл

#2234 Потребителят е офлайн   barsa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 December 2006 - 12:09 AM

zdraveite na vsi4ki lubiteli na balgarsko ov4arsko ku4e pojelavam vi veseli praznici i 4istita nova godina 2007.

Прикачени файлове

#2235 Потребителят е офлайн   barsa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 December 2006 - 12:13 AM

ispashtam vi nqkolko snimki ot moite kucheta

Прикачени файлове

#2236 Потребителят е офлайн   barsa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 December 2006 - 12:16 AM

i o6te edna sled nqkolko dena o4akvaite o6te snimki

Прикачени файлове

#2237 Потребителят е офлайн   barsa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 December 2006 - 12:21 AM

poznahte li koi sam bgflag b) b) b) b) b) b)

#2238 Потребителят е офлайн   Lagerfeld Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 December 2006 - 12:37 AM

Цитат

Уважаеми участници във форума...

Евала! Винаги ми е интересно да те чета, и много добре те разбирам, какво точно имаш предвид, но явно с една част от пишещите тук съвсем не е така!

#2239 Потребителят е офлайн   barsa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 December 2006 - 12:41 AM

kakvo 6te kajite za tazi ku4ka

Прикачени файлове

#2240 Потребителят е офлайн   barsa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 December 2006 - 12:42 AM

a za tova kuche

Прикачени файлове

#2241 Потребителят е офлайн   barsa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 December 2006 - 12:44 AM

a za tozi tank b) b)

Прикачени файлове

#2242 Потребителят е офлайн   barsa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 December 2006 - 12:48 AM

tova ne e karaka4anka a BALGARSKO OV4ARSKO KU4E

Прикачени файлове

#2243 Потребителят е офлайн   barsa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 December 2006 - 12:52 AM

kakvo mislite za 4ernata ku4ka

Прикачени файлове

#2244 Потребителят е офлайн   barsa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 December 2006 - 12:54 AM

a za tezi dvete

Прикачени файлове

#2245 Потребителят е офлайн   barsa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 December 2006 - 12:58 AM

a za tazi

Прикачени файлове

#2246 Потребителят е офлайн   barsa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 December 2006 - 12:59 AM

a za tozi 6tenak

Прикачени файлове

#2247 Потребителят е офлайн   barsa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 December 2006 - 01:05 AM

a za tova bebe

Прикачени файлове

#2248 Потребителят е офлайн   barsa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 December 2006 - 01:09 AM

tezi snimki sa ot r-k ,,Barsa'' leka no6t 6te vi izpratq i drugi snimki ako se interesuvate imam snimki i na mnogo stari ku4eta

#2249 Потребителят е офлайн   barsa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 December 2006 - 01:32 AM

sprete s tiq drazgi mejdu nas ku4karite ima to4no utvarden standart za balgarsko ov4arsko ku4e. 6tom edno ku4e otgovarq na tozi standart za men tova e ku4eto .ili ima ku4e ili nqma ku4e.tova e .vsi4ko drugo e igra na dumi i na pluene i kepezene na edna poroda.az mnogo dobre poznavam i karaka4anskite mi6ki ot edno kotilo po edrite 6teneta ostavaha za balg.ov4arsko ku4e a po drebnite mi6ki ot tova kotilo gi vzimaha karaka4anistite i tqh gi narekoha 4istokravni a tova sa edni i sa6ti ku4ence koito proizlizat ot edni i sa6ti roditeli .koeto e drebno pri karaka4anite koeto e edro pri bok.i ako iska nqkoi moje da me obori v obratnoto s fakti

#2250 Потребителят е офлайн   ШАРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 December 2006 - 01:53 AM

Стефане ПОПОВ,
На първо място съжалявам,че именно много от хората които те познават като кучкар и за делата ти не знаят дори откъде се включва компютъра за да ти отговорят на много от нещата които написа.
От многото написано от теб,изпъква ярко мисълта ти за теб ,че си ти първият в всичко и ти си най-най най- ок,спор няма ама забравяш основното ,че нямаш кучета мой човек.Рангел и Петьо/не забравяй и него/ са имали кучета и винаги ще имат за разлика от теб.Те нови породи като теб не искат да правят а само запазват истинското.Аз РАнгел съм го питал -и той ми каза ,че никога не е бил в БОК и никога не и искал да има и няма д а има нищо общо с теб.Не ме интересува какво си направил ти за породата "ти"-въпреки ,че мнозинство от хората виждат ,мен ме интересува кой какво има сега...Пиши каквото искаш и колкото искаш се напъвай-напролет ще се пробваме и двамата пред мно
User's Signature

Развъдник за автентични КАРАКАЧАНСКИ кучета-"ТИТО"..../www.bulgariandog.com/[br][br]..."САМО НАЙ-ДОБРОТО Е ДОСТАТЪЧНО ДОБРО"

• (386 Страници) +
  • « Първа
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни