Българско овчарско куче
Публикувано: 10 January 2007 - 11:33 PM

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!
Публикувано: 10 January 2007 - 11:39 PM

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!
Публикувано: 11 January 2007 - 12:37 AM
А и тази тема ОЛЕКНА вече и интригата не се развива вече така ,както ви се би искало.Хората проумяха доста истини и това не върши вече работа.Време е да измислите нещо друго.
И поздрави за Българското Кавказко Средноазиатско куче.Това е наистина успех!
Публикувано: 11 January 2007 - 09:39 AM
Цитат
А и тази тема ОЛЕКНА вече и интригата не се развива вече така ,както ви се би искало.Хората проумяха доста истини и това не върши вече работа.Време е да измислите нещо друго.
И поздрави за Българското Кавказко Средноазиатско куче.Това е наистина успех!
Мдааа, господинчо...
Хората проумяха доста истини и мъките ви тук не хващат дикиш .
Хората ,които се интересуват от кучета тук във тези форуми гласуваха и предпочетоха и избраха името:
Българско Овчарско Куче , пред обидната турска дума каракачанско.
И както сте се изразили :
Петков, може да бъдеш по-сдържан, караш ли я така пак ще влезеш в бан листата
от мода
Публикувано: 11 January 2007 - 04:50 PM
Публикувано: 11 January 2007 - 05:01 PM
Името ти са го дали твоите родители по тяхни съображения и причини ,както народа е именувал кучето -Каракачанско и със сигурност е имало причини за това .
Няма нищо лошо да се почита и уважава наследството на поколенията , от нас се иска само да го запазим ,както са го запазили те ,а не да го променяме или преименуваме!
Поздрави!
Публикувано: 11 January 2007 - 09:48 PM
Цитат
Името ти са го дали твоите родители по тяхни съображения и причини ,както народа е именувал кучето -Каракачанско и със сигурност е имало причини за това .
Няма нищо лошо да се почита и уважава наследството на поколенията , от нас се иска само да го запазим ,както са го запазили те ,а не да го променяме или преименуваме!
Поздрави!
БЪЛГАРСКОТО ОВЧАРСКО КУЧЕ
е съществувало много много преди по нашите земи да се появят каракачаните.
Които също го ползват и в някои райони по инерция го наричат така. Аз също съм употребявал това име. Но предпочитам Българското.
Каракачанските номадски племена нито са донесли със себе си кучето, нито са го създали.
И вие го знаете това, но каменните ви тикви не искат да го проумеят, или не им е изгодно.
Ще пусна цитат от наш колега:
"Българското овчарско куче е най- старата порода за която има исторически свидетелства за законодателство касаещо ползвателното предназначение и описание на визията на служебна порода, което по същество е и първия стандарт ! Участници в нашия клуб- историци, като гн. Иван Бъчваров директор на историческия музий в Силистра и неговия съгражданин, бляскавия изследовател на историята на породата Николай Тодоров непрекъснато и неоспоримо доказват че и по прабългарска и по тракийска линия тези кучета са заслуга единствено на нас българите, които сме единствени правоприемници на културата на тези два древни генетични клона на българската нация. Васко Райчев от Стара Загора-брат на един от най- известните природолюбители и егери на България в своята брошура "Българската овчарка" изнася урок по българщина и обективност цитирайки множество неоспорими древни извори от всички епохи след основаването на нашата държава ..."
bgflag
Публикувано: 12 January 2007 - 01:48 AM
Чета ви форума от няколко дена само защото искам да си взема КК (или БОК все тая) и исках да се ориентирам за развъдниците.
А какво намирам?!!? нищо ново ;-(
Аз се занимавам с аграрна икономика, и съм също башка националист.. ама на какво има в България тия дни?? евро това евро онова..... пфу...
Исках информация за нещо, викам ще попитам асоциацията.. ама коя?!?! то такива много и неим дремем изобщо за въпросните производители а за евро фондовете...
Ето дойдох поне тук утеха да намеря в най-добрия приятел на човека.. а то пак същото, толкова много свестни хора и вместо да градят те се карат за името ;-(
Да името е важно нещо но това което вие правите е дребнаво....
Ако не се появява тук там снимка на пишещите бих останъл с впечатление че това е форум на видиотени тинейджъри... а то е по зле, умни хора които се държат като деца.... не ами още по зле, умни и можещи Българи които вместо да градят заедно България прекарват дните си в боричкане кой да кръсти това и онова .. и кой какви парички ще гущне.. или можеби славата слет десетилетия да го нарекат бащата на КК или БОК, даже и имената не изписвате че ми трябваше малко време да схвана кое какво е... и дали не си говорите за Българския олимпийски комитет...
и какво излиза сега, мечтата ми от дете да имам това прекрасно куче, най накрая имам възможност да я осъществя.. за моето собственно дете (но най-вече за мен) само дето незнам как се казва тя.. КК или БОК или ...
и знаете ли какво почвам да си мисля... че както съм заебал нещата около Дядо Мраз или Коледа (все тая) ще трябва май и КК и БОК да заеба и вместо "легендарно БЪЛГАРСКО куче да си взема един Леонбергер или Ирландски Вълкодав и ще съм по добре.. даже повече с Ирландеца ще се гордея повече щото не намерих много инфо за тях из България....
А навремето мислех дори да ида и да открия тия братя със странни имена (Атила и Сидер) и да ги помоля за едно кутре (щото нямах пари) па ко ще и изтърсачето да ама да е от БТЛГАРСКИТЕ кучета ;-(
мдааа... а сега с парите на (кухите) германци ще градя ферми за чудо и приказ в България... но ще ги "оборудвам" с Леонбергери вместо нашенски овчарски кучета...
това е резултата от многоцловестната ви дискусия господа.... дискусия която Българите водят по всички нива и етажи от 1887ма насам... (моля отворете архива на Народното Събрание за да се уверите в думите ми, после минете през разни весници от поледните 15 години и пак си вижте постинга)
bash вместо всички заедно да bgflag и като братя да drink
подпис:
s) ZDV74 - не съм някой във вашата сфера така че какво значение има, просто исках да си намеря куче... винаги съм искал, и вместо да ми помогнете вие ме объркахте и огорчихте
Публикувано: 12 January 2007 - 10:37 AM
Добре дошли !
Щом твърдите че сте изчели форума не би трябвало да сте огорчен.
Защото за всички е ясно че кучетата са едни и същи независимо кои как ги нарича.
И това е най важното.
Посетете изложби, там участват много развъдници и прекрасни кучета.Ще видите и развъдни групи където участват дядовци,бащи,синове ...
Имай впредвид че "чисти" кучета по принцип няма, защото все още няма такава порода.Кой с кого се е заклещил преди 30-40 години само един господ знае.
Освен това не всяко кутре от добри родители става превъзходно куче.
Не винаги парите /с случая швабските/ са най важни.
Трябва да си го има човек вътре в сърцето.
Желая ви успех !
bgflag
Публикувано: 12 January 2007 - 11:38 AM
Публикувано: 12 January 2007 - 12:08 PM
Цитат
Петков, ти май изобщо не ходиш по изложби, аз вече не помня от кога не съм виждал развъдна група от БОК, на повечето изложби има по няколко кучета. Има и няколко изложби като в Пазарджик къде има повече кучета, но от 20 изложби не са повече 5 изложбите на който може да видиш повече от 3-4 БОК
Цитат
Сега последно имали порда БОК или няма l) l) Според БРФК порода БОК има да я признала като такава.
добре се посмях bravoS bravoS
Публикувано: 12 January 2007 - 01:45 PM
Цитат
Цитат
Петков, ти май изобщо не ходиш по изложби, аз вече не помня от кога не съм виждал развъдна група от БОК, на повечето изложби има по няколко кучета. Има и няколко изложби като в Пазарджик къде има повече кучета, но от 20 изложби не са повече 5 изложбите на който може да видиш повече от 3-4 БОК
Цитат
Сега последно имали порда БОК или няма l) l) Според БРФК порода БОК има да я признала като такава.
добре се посмях bravoS bravoS
Не знам дали Петков ходи по изложби ама ти определено не ходиш. На всяка изложба на БОК участват развъдни двойки и развъдни групи. Колкото до кучетата участва ли по изложбите , Ст. Попов наскоро писа тук , че са над 1000 оценачни листа. На изложбата в Силистра /за нея мога да говоря конкретно / имаше 55 кучета само от породата БОК. Всичко това може да се провери в БРФК-а.
Публикувано: 12 January 2007 - 01:56 PM
А иначе колко ходите или ще ходите на изложби си е ваша работа, това вие си го решавате.
Публикувано: 12 January 2007 - 05:11 PM

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.
Публикувано: 12 January 2007 - 05:39 PM
Защо не доидохте, а bg dog или къвто си там.
Ти като не си ходил по-изложби не зна4и , 4е вси4ки не са ходили.
Престанете да плюете наистина,4е станахте ве4е банални.
Вие си имате друг форум пишете си в него.
Публикувано: 12 January 2007 - 06:31 PM
Цитат
А иначе колко ходите или ще ходите на изложби си е ваша работа, това вие си го решавате.
След Пазарджик и Силистра , можеш да продължиш със Добрич , Хасково , Ст.Загора , Пловдив , Камчия и т.н . Не те знам кой си и откъде си но ако си от София разходи се из провинцията и тогава давай "компетентно " мнение.
Публикувано: 12 January 2007 - 09:06 PM