Dog.bg Форуми : Българско овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (386 Страници) +
  • « Първа
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Българско овчарско куче

#2371 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 January 2007 - 11:33 PM

bgflag Пак започнахме с ненужни и груби излияния ! Жалко - наистина много жалко. Защо така бе хора? Ще се опитам да отговоря - разбира се от своя гледна точка . Германците нямат много висок процент изявени личности - особенно сравнени с нас. Но когато се появи един всички го следват уважават и всячески го подкрепят. И развивайки потенциала му дават ход на прогресивното и полезното , от което след това се ползва голямата маса. При нас е обратното . Безкрайно сме богати на талантливи и можещи личности и няма място за средностатистически. По тази причина жестоко се конкурираме и рядко прояваваме уважение и партньорство . Самоизяждаме се мили българи и това е най- тъжното. Ето ви един съвсем пресен пример от безброя , който мога да цитирам: появява се във форума един позитивен-добронамерен човек в случая Стефчо "Делфина" -човек дал много на породата, на движението и на клуба произвел много кутрета от кучета , които знам колко трудно и дълго е събирал и веднага се намира някой да оплюе многогодишния му труд. Слушай Стефчо, моя дядо -също Стефан лека му пръст имаше една любима поговорка:курвите най-много плачат за чест! Не ни обичат името на нас с теб "куцовласите". Наричам ги така за да не ги наричам каракачани тъй като съдейки на националната изложба на турските местни породи в Анкара и споменавайки думата "каракачан" извиках странно вълнение у колегите и те изпаднаха в хумирически смях, а аз се почувсвах адски неловко, но после ми обясниха че "каракачан" е обидна дума означаваща магаре въпреки че има синоним-"ешек" но той не се ползва в този смисъл. До преди стотина години каракачаните са наричали себеси "Влахос" но после волю-неволю са възприели натрапената им насила обидна формула. И завършвайки искам адаш да те поздравя за това че не искаш да се именуваш магаре без кавички а българин, Стефан и патриот, а на тези , които не са дозрели за това чувство пожелавам да намерят сили в себеси и да не бягат от името и рода български ! bgflag bgflag
User's Signature

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!

#2372 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2007 - 11:39 PM

Поздрав на всички Стефановци на всички българи-патриоти и на всички радетели на овчарското куче на България - много сме-силни сме !!! bgflag bgflag bgflag
User's Signature

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!

#2373 Потребителят е офлайн   Кунев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2007 - 12:37 AM

Стига сте спекулирали с името-каракачанско куче.До скоро пишехте в списанията "Моят приятел кучето" за Каракачанското куче и го вазхвалявахте.Броевете на списанието със статиите още ги има и това ,че обърнахте плочата не променя нещата.

А и тази тема ОЛЕКНА вече и интригата не се развива вече така ,както ви се би искало.Хората проумяха доста истини и това не върши вече работа.Време е да измислите нещо друго.

И поздрави за Българското Кавказко Средноазиатско куче.Това е наистина успех!

#2374 Потребителят е офлайн   Петков Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2007 - 09:39 AM

Цитат

Стига сте спекулирали с името-каракачанско куче.До скоро пишехте в списанията "Моят приятел кучето" за Каракачанското куче и го вазхвалявахте.Броевете на списанието със статиите още ги има и това ,че обърнахте плочата не променя нещата.

А и тази тема ОЛЕКНА вече и интригата не се развива вече така ,както ви се би искало.Хората проумяха доста истини и това не върши вече работа.Време е да измислите нещо друго.

И поздрави за Българското Кавказко Средноазиатско куче.Това е наистина успех!

Мдааа, господинчо...
Хората проумяха доста истини и мъките ви тук не хващат дикиш .
Хората ,които се интересуват от кучета тук във тези форуми гласуваха и предпочетоха и избраха името:
Българско Овчарско Куче , пред обидната турска дума каракачанско.
И както сте се изразили :

Петков, може да бъдеш по-сдържан, караш ли я така пак ще влезеш в бан листата
от мода

User's Signature

История на Българите - http://www.youtube.c...JBu7VnjWaQ&NR=1
Изберете Българското !

#2375 Потребителят е офлайн   bat_ico Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2007 - 04:50 PM

На лайката по злобните коментари си личи, че е лайка. Айде хвани такива "драгалевски" от улицата, та да ги видим колко са стока. Аз лично мисля, че ти такова куче просто не си виждал и така както коментираш скоро време няма да видиш, защото просто ги "претопиха". Също считам, че тук не си заслужава да показвам снимки от личната си колекция, които да бъдат коментирани по този да го нарека балкански начин.

#2376 Потребителят е офлайн   Кунев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2007 - 05:01 PM

Петков, предполагам ,че ти като си се родил си нямал възможност да си избереш името сам нито се е организирал компютърен референдум за избора.

Името ти са го дали твоите родители по тяхни съображения и причини ,както народа е именувал кучето -Каракачанско и със сигурност е имало причини за това .

Няма нищо лошо да се почита и уважава наследството на поколенията , от нас се иска само да го запазим ,както са го запазили те ,а не да го променяме или преименуваме!

Поздрави!

#2377 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 11 January 2007 - 08:25 PM

bat_ico, показвай .. ще е ни е интересно какви са били кучетата. 1super

#2378 Потребителят е офлайн   Петков Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2007 - 09:48 PM

Цитат

Петков, предполагам ,че ти като си се родил си нямал възможност да си избереш името сам нито се е организирал компютърен референдум за избора.

Името ти са го дали твоите родители по тяхни съображения и причини ,както народа е именувал кучето -Каракачанско и със сигурност е имало причини за това .

Няма нищо лошо да се почита и уважава наследството на поколенията , от нас се иска само да го запазим ,както са го запазили те ,а не да го променяме или преименуваме!

Поздрави!

БЪЛГАРСКОТО ОВЧАРСКО КУЧЕ
е съществувало много много преди по нашите земи да се появят каракачаните.
Които също го ползват и в някои райони по инерция го наричат така. Аз също съм употребявал това име. Но предпочитам Българското.
Каракачанските номадски племена нито са донесли със себе си кучето, нито са го създали.
И вие го знаете това, но каменните ви тикви не искат да го проумеят, или не им е изгодно.
Ще пусна цитат от наш колега:
"Българското овчарско куче е най- старата порода за която има исторически свидетелства за законодателство касаещо ползвателното предназначение и описание на визията на служебна порода, което по същество е и първия стандарт ! Участници в нашия клуб- историци, като гн. Иван Бъчваров директор на историческия музий в Силистра и неговия съгражданин, бляскавия изследовател на историята на породата Николай Тодоров непрекъснато и неоспоримо доказват че и по прабългарска и по тракийска линия тези кучета са заслуга единствено на нас българите, които сме единствени правоприемници на културата на тези два древни генетични клона на българската нация. Васко Райчев от Стара Загора-брат на един от най- известните природолюбители и егери на България в своята брошура "Българската овчарка" изнася урок по българщина и обективност цитирайки множество неоспорими древни извори от всички епохи след основаването на нашата държава ..."
bgflag
User's Signature

Изберете Българското !

#2379 Потребителят е офлайн   zdv74 Икона

Публикувано: 12 January 2007 - 01:48 AM

Мислех да пуликувам съобщение в стила на г-н Попов, но той добре го е казал, само дето завърши по начин дето няма нищо общо с изказването му ;-(

Чета ви форума от няколко дена само защото искам да си взема КК (или БОК все тая) и исках да се ориентирам за развъдниците.

А какво намирам?!!? нищо ново ;-(
Аз се занимавам с аграрна икономика, и съм също башка националист.. ама на какво има в България тия дни?? евро това евро онова..... пфу...
Исках информация за нещо, викам ще попитам асоциацията.. ама коя?!?! то такива много и неим дремем изобщо за въпросните производители а за евро фондовете...

Ето дойдох поне тук утеха да намеря в най-добрия приятел на човека.. а то пак същото, толкова много свестни хора и вместо да градят те се карат за името ;-(
Да името е важно нещо но това което вие правите е дребнаво....

Ако не се появява тук там снимка на пишещите бих останъл с впечатление че това е форум на видиотени тинейджъри... а то е по зле, умни хора които се държат като деца.... не ами още по зле, умни и можещи Българи които вместо да градят заедно България прекарват дните си в боричкане кой да кръсти това и онова .. и кой какви парички ще гущне.. или можеби славата слет десетилетия да го нарекат бащата на КК или БОК, даже и имената не изписвате че ми трябваше малко време да схвана кое какво е... и дали не си говорите за Българския олимпийски комитет...

и какво излиза сега, мечтата ми от дете да имам това прекрасно куче, най накрая имам възможност да я осъществя.. за моето собственно дете (но най-вече за мен) само дето незнам как се казва тя.. КК или БОК или ...

и знаете ли какво почвам да си мисля... че както съм заебал нещата около Дядо Мраз или Коледа (все тая) ще трябва май и КК и БОК да заеба и вместо "легендарно БЪЛГАРСКО куче да си взема един Леонбергер или Ирландски Вълкодав и ще съм по добре.. даже повече с Ирландеца ще се гордея повече щото не намерих много инфо за тях из България....

А навремето мислех дори да ида и да открия тия братя със странни имена (Атила и Сидер) и да ги помоля за едно кутре (щото нямах пари) па ко ще и изтърсачето да ама да е от БТЛГАРСКИТЕ кучета ;-(

мдааа... а сега с парите на (кухите) германци ще градя ферми за чудо и приказ в България... но ще ги "оборудвам" с Леонбергери вместо нашенски овчарски кучета...

това е резултата от многоцловестната ви дискусия господа.... дискусия която Българите водят по всички нива и етажи от 1887ма насам... (моля отворете архива на Народното Събрание за да се уверите в думите ми, после минете през разни весници от поледните 15 години и пак си вижте постинга)

bash вместо всички заедно да bgflag и като братя да drink

подпис:
s) ZDV74 - не съм някой във вашата сфера така че какво значение има, просто исках да си намеря куче... винаги съм искал, и вместо да ми помогнете вие ме объркахте и огорчихте

#2380 Потребителят е офлайн   Петков Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2007 - 10:37 AM

Здравейте zdv74,

Добре дошли !

Щом твърдите че сте изчели форума не би трябвало да сте огорчен.
Защото за всички е ясно че кучетата са едни и същи независимо кои как ги нарича.
И това е най важното.
Посетете изложби, там участват много развъдници и прекрасни кучета.Ще видите и развъдни групи където участват дядовци,бащи,синове ...
Имай впредвид че "чисти" кучета по принцип няма, защото все още няма такава порода.Кой с кого се е заклещил преди 30-40 години само един господ знае.
Освен това не всяко кутре от добри родители става превъзходно куче.
Не винаги парите /с случая швабските/ са най важни.
Трябва да си го има човек вътре в сърцето.

Желая ви успех !
bgflag
User's Signature

Изберете Българското !

#2381 Потребителят е офлайн   alpin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2007 - 11:38 AM

Петков, ти освен глупости да говориш друго май не можеш... интересно ми е - ти овчарите за малоумни ли ги смяташ? дори някоя тяхна кучка да е има вземане даване с пумиар, дали те ще оставят поколението? Разбира се, че не... ама дай да си мелим наща, па квото стане...

#2382 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 January 2007 - 12:08 PM

Цитат

Посетете изложби, там участват много развъдници и прекрасни кучета.Ще видите и развъдни групи където участват дядовци,бащи,синове ...

Петков, ти май изобщо не ходиш по изложби, аз вече не помня от кога не съм виждал развъдна група от БОК, на повечето изложби има по няколко кучета. Има и няколко изложби като в Пазарджик къде има повече кучета, но от 20 изложби не са повече 5 изложбите на който може да видиш повече от 3-4 БОК

Цитат

Имай впредвид че "чисти" кучета по принцип няма, защото все още няма такава порода.Кой с кого се е заклещил преди 30-40 години само един господ знае.

Сега последно имали порда БОК или няма l) l) Според БРФК порода БОК има да я признала като такава.

добре се посмях bravoS bravoS

#2383 Потребителят е офлайн   Стефан Йорданов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2007 - 01:45 PM

Цитат

Цитат

Петков, ти май изобщо не ходиш по изложби, аз вече не помня от кога не съм виждал развъдна група от БОК, на повечето изложби има по няколко кучета. Има и няколко изложби като в Пазарджик къде има повече кучета, но от 20 изложби не са повече 5 изложбите на който може да видиш повече от 3-4 БОК

Цитат

Сега последно имали порда БОК или няма l) l) Според БРФК порода БОК има да я признала като такава.

добре се посмях bravoS bravoS

Не знам дали Петков ходи по изложби ама ти определено не ходиш. На всяка изложба на БОК участват развъдни двойки и развъдни групи. Колкото до кучетата участва ли по изложбите , Ст. Попов наскоро писа тук , че са над 1000 оценачни листа. На изложбата в Силистра /за нея мога да говоря конкретно / имаше 55 кучета само от породата БОК. Всичко това може да се провери в БРФК-а.

#2384 Потребителят е офлайн   bgdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2007 - 01:54 PM

Стефане, в Анкара да не са се смяли на друго - че съкращението "БОК" на турски значи изпражнение

#2385 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 January 2007 - 01:56 PM

Стефане, не така, фактите са си факти. На специлка на БОК не съм присъствал с изключения когато е направе с някой ЦАЦ или ЦАЦИБ, и виждам много добре къде какво участва. Казах също, че на няколко изложби на който ходят повече кучета, изложбата в Силистра не е определящо за всички изложби в България. Мога да ти помогна, в Пазарджик също имаше доста БОК тая година, но по малко от колко бяха през 2004.
А иначе колко ходите или ще ходите на изложби си е ваша работа, това вие си го решавате.

#2386 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2007 - 05:11 PM

Ангеле,ти какво, на всяка манджа меродия слагаш.Не е нужно да пишеш на всякъде без да си на ясно по въпроса.!Да ,хората гледат по специализираните изложби Бълг. овч. куче .Преди идваха и на САС И САСИБ,НО АКО НЕ ЗНАЕШ ДА ТЕ ОСВЕТЛЯ ,ТОГАВА ПЛАЩАХА СИМВОЛИЧНА ТАКСА ЗА УЧАСТИЕ.Тази година това спря ,защото не може да взимаш титла САС,да плащаш за участие 5 лв.,а другите да плащат по 25лв.т.е. всички трябва да са равноправни.Попов беше против,защото овчарите нямали да дават пари ,но това е положението ,за всички едно.Ст.Йорданов ти каза ,че на изложбата в Силистра е имало 55 кучета,но я го попитай човека кой доплати сумата ,той лично уреди парите.Затова не плюите срещу вятъра ,понеже може да се оплюете.
User's Signature

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.

#2387 Потребителят е офлайн   vane bansko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2007 - 05:39 PM

А защо не доидохте на изложбата на БОК в Разлог да видите на едно място над 80-ку4ета от тази порода и то класни ку4ета,не говоря за някакви смивки.
Защо не доидохте, а bg dog или къвто си там.
Ти като не си ходил по-изложби не зна4и , 4е вси4ки не са ходили.
Престанете да плюете наистина,4е станахте ве4е банални.
Вие си имате друг форум пишете си в него.

#2388 Потребителят е офлайн   Стефан Йорданов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2007 - 06:31 PM

Цитат

Стефане, не така, фактите са си факти. На специлка на БОК не съм присъствал с изключения когато е направе с някой ЦАЦ или ЦАЦИБ, и виждам много добре къде какво участва. Казах също, че на няколко изложби на който ходят повече кучета, изложбата в Силистра не е определящо за всички изложби в България. Мога да ти помогна, в Пазарджик също имаше доста БОК тая година, но по малко от колко бяха през 2004.
А иначе колко ходите или ще ходите на изложби си е ваша работа, това вие си го решавате.

След Пазарджик и Силистра , можеш да продължиш със Добрич , Хасково , Ст.Загора , Пловдив , Камчия и т.н . Не те знам кой си и откъде си но ако си от София разходи се из провинцията и тогава давай "компетентно " мнение.

#2389 Потребителят е офлайн   vane bansko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2007 - 06:47 PM

Много правилно.
Не коментираи без да си видял вси4ко.

bgflag bgflag bgflag

#2390 Потребителят е офлайн   Петков Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip