Българско овчарско куче
Публикувано: 13 January 2007 - 06:54 PM
Прикачени файлове
-
Photo_0349.jpg (15.56K)
Брой сваляния: 73
Публикувано: 13 January 2007 - 06:56 PM
Правилно ,Ванко,че ги махна снимките .Иначе повечето писачи щяха да си изпоядат ушите от яд ,че нямат и те такива кутраци ,а кои са всъщност няма да казвам (Кучетата де) wink
Поздрави ,батка.Ще се чуеме 1super

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл
Публикувано: 14 January 2007 - 12:28 PM
Цитат
Значи това което съм казал е вярно. Никъде не съм написал защо не ходят по изложби. Дали ще ходят или няма да ходят, това си е тяхна работа.
това което е направил Стефан е супер. Каква такса ще плащат за изложбите мен лично не ме интересува, каква е определяна такава ще се плаща, както всички.
Последното изречение изобщо не ми харесва, писна ми постоянно да се отправят заплахи, ти не говори защото да не стане страшно. Мда всичко е супер страшно.
Публикувано: 14 January 2007 - 12:38 PM
Цитат
За колегите alpin и Face явно е трудно да преглътнат съществуването на БОК и това че почитателите му стават все повече и повече.
Аз не мога да приема че щом едно номадско племе се е подвизавало известно време по нашите земи и е ползвало НАШЕТО овчарско куче ние трябва да го наричаме на тяхно име-Каракачанско.
Ако разсъждавам като вас то би трябвало след като сме били под турско робство близо 500 години вас да ви наричам турци.
Нашата нация е велика с това че е устояла толкова века на робството и е запазила духовността си и традициите.
Така и Нашето Българско Овчарско Куче ще преживее и вашите смешни напъни да му купите нова риза.
bgflag
Петков, осъзнай се човече. Какви ги дрънкаш? На мен не ми пука дали има порода БОК или няма. Аз се интересувам основно само от една порода и съм фен на още няколко, който нямат никаква връзка с овчарски кучета.
Тия който имат проблем с порода сте вие самите, вие се карате постоянно, темата ви прилича на BIG Brother III. Ако някой иска да разпусне влиза чете и залива от смях.
Ако това ви е призванието и по тоя начин правите порода известна ваша си работа.
п/с Има българска порода която харесвам, това е Барака. wink
Публикувано: 14 January 2007 - 12:46 PM
Цитат
Според мен порода има когата е призната от FCI.
Всичко друго е много работа и желание да се стигне до там.
Макар и бавно аз се надявам това да стане. И се надявам вие искренно да се зарадвате когато това се осъществи.
Така че не си задавайте отговори.
bgflag
Петков, стига с тия смешки. Американския булдог след като не е призnат от FCI а е призната от AKC, няма ли я тая продата. АСТ като не признат от KC (kennel klub)а е призната от FCI и AKC пак ли го няма като порда? Южноафрикански бурбул който има самостоятелна организация и не е нито към FCI, AKC и KC това пка ли означава че я няма такава порода?
Смешни изказвания Петков, даже е смешно фен като теб да казва, че няма порода БОК.
Публикувано: 14 January 2007 - 12:47 PM
Цитат
С такива съдии и пишман патриоти особенно ако имат власт ,тежко им на нашите породи! oleeee bash bash oo
Кратък исторически преглед: Каракачанското куче е една от най-старите породи кучета в Европа. Типичен молос. Създадено да охранява стадото и имота на стопанина си, то не се колебае да влезе в бой с вълк или мечка и да защити семейството му и него самия от всякаква опасност. Неговите предци започват да се формират още в 3 хилядолетие преди Христа. То е потомък на кучетата на траките, най-старото население по българските земи и прочути животновъди, описани от Херодот като най-големия народ след индийския. Съществена роля при оформянето на каракачанското куче са изиграли прабългарите, довеждайки своите кучета при преселението си от Памир и Хиндукуш.
Името си това куче дължи на каракачаните, пастири - номади с тракийски произход, които са запазили благодарение на консервативните си животновъдни традиции някои от най-старите форми домашни животни в Европа - каракачанската овца, каракачанския кон и разбира се каракачанското куче. С това име то е описано в произведенията на някои от класиците в българската литература като Йордан Йовков, Георги Райчев и Йордан Радичков. За него пише и Х.Б. Петерс през 1938 г. в немското киноложко списание. Първия изследовател на породата е д-р Тодор Гайтанджиев, който още през 70 - те години предлага приемането на стандарта й.
Смелостта и чувството за собствено достойнство на каракачанското куче, съчетани с изключителната му вярност, го правят незаменим приятел и помощник.
Понеже това изказване ме засяга ПРОФЕСИОНАЛНО, ще помоля да не намесвате траките и кучетата им като праотци на породата. Известни са ми всички кучешки погребения от тракийско време до късно средновековие и никое от тях не е на молосоид. Един ваш привърженик се опита да докаже, че скелета на кучето, намерено в Златиница миналата година е на молосоид, ПОЗНАЙТЕ ДАЛИ УСПЯ.
Правете си породата, но не намесвайте траките или някой до късното средновековие в нея. Списание "Моя приятел кучето" не е научно списание и не е аргумент във ваша полза.

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 14 January 2007 - 03:17 PM
Така ,че престани да правиш разбор,кой какво искал да каже ,хората достатъчно имат акъл в главата за да разберат сами!!

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.
Публикувано: 14 January 2007 - 10:48 PM

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!
Публикувано: 14 January 2007 - 11:06 PM

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!
Публикувано: 14 January 2007 - 11:19 PM
Цитат
Не съм чела форума по нагоре но отговарям само на твоя пост !
Относно болното детенце Дарина има направен сайт от нейната всеотдайна сестра който набира средства чрез Смс-и фондове и по банкови сметки ....аз лично се включих отдавна и поставяйки линк както към сайта ми така и във форума за Йоркширски териери правя това възможно както финансово така и популяризирайки "нуждата " от помощ за този невинен човешки живот !
Най-голямата сила на българина е в неговата доброта и обединение което смело мога да кажа .....ГО МОЖЕМ!!!
Дай Боже и този път да сме победители в едно найстина голямо състезание !
Наградата ще е ЕДНА ИСТИНСКА НЕВИННА ДЕТСКА УСМИВКА И БЛАГОДАРНОСТТА И ЩАСТИЕТО НА ЕДНО БЪЛГАРСКО СЕМЕЙСТВО!!!
http://www.save-dari...view/13/28/lang,bg/

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751
Публикувано: 14 January 2007 - 11:40 PM
Darina Rosenova Pencheva
PROCREDIT BANK (Central Branch)
CITY OF VARNA
3 GENERAL KOLEV STREET
TEL. +359 52 687 878
BIC: PRCBBGSF
BGN: BG83 PRCB 9230 2013 9512 15
EUR: BG06 PRCB 9230 2413 9512 10
11.01.2007 MTel - 50 000 BGN
07.01.2007 Globul - 35 000 BGN
p/s сайта е направна от Пламен Петров члена на екипа на Jooma Bulgaria, също то него за закупени хоста и домейна. Досега в кампанията се включиха много хора, вярно е че все още не са събрани и 1/3 от средствата, но се надявам това скоро да стане. r)
Публикувано: 15 January 2007 - 01:30 PM
Цитат
Цитат
Значи това което съм казал е вярно. Никъде не съм написал защо не ходят по изложби. Дали ще ходят или няма да ходят, това си е тяхна работа.
това което е направил Стефан е супер. Каква такса ще плащат за изложбите мен лично не ме интересува, каква е определяна такава ще се плаща, както всички.
Последното изречение изобщо не ми харесва, писна ми постоянно да се отправят заплахи, ти не говори защото да не стане страшно. Мда всичко е супер страшно.
Искам да внеса едно пояснение. Доплащането на таксата на участниците със БОК
стана по решение на РК БОК Силистра. Парите дадоха дарители.
Face , не мога да си обясня как човек с претенции като теб , занимаващ се с кинология може да каже , че не се интересува от Българското Овчарско Куче .
Какво правиш в тази тема тогава ? Че и акъл даваш и пръст размахваш.
Публикувано: 16 January 2007 - 01:33 PM
Прикачени файлове
-
PICT5159_thumb_thumb.jpg (73.46K)
Брой сваляния: 77
Публикувано: 16 January 2007 - 01:43 PM
Прикачени файлове
-
PICT5207_thumb_thumb.jpg (59.23K)
Брой сваляния: 78
Публикувано: 16 January 2007 - 01:46 PM
Прикачени файлове