Dog.bg Форуми : Българско овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (386 Страници) +
  • « Първа
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Българско овчарско куче

#2411 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 January 2007 - 06:44 PM

Един пич

#2412 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2007 - 06:46 PM

Видях го твоя, super best братче и нямам думи 1super
User's Signature

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл

#2413 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2007 - 06:48 PM

това харесвалити

#2414 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2007 - 06:54 PM

Малко се обърках и имали прилика с това.От тези ще има и за теб.

Прикачени файлове

#2415 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2007 - 06:56 PM

Който видял - видял l) Ако има някой като кутраците на Ванко да вземе да ми се обади. cheers Леле ,леле.Оказва се верна приказката ,че който много говори си остава само с приказките-имам предвид повечето философи в темата.
Правилно ,Ванко,че ги махна снимките .Иначе повечето писачи щяха да си изпоядат ушите от яд ,че нямат и те такива кутраци ,а кои са всъщност няма да казвам (Кучетата де) wink
Поздрави ,батка.Ще се чуеме 1super
User's Signature

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл

#2416 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 January 2007 - 12:28 PM

Цитат

Ангеле,ти какво, на всяка манджа меродия слагаш.Не е нужно да пишеш на всякъде без да си на ясно по въпроса.!Да ,хората гледат по специализираните изложби Бълг. овч. куче .Преди идваха и на САС И САСИБ,НО АКО НЕ ЗНАЕШ ДА ТЕ ОСВЕТЛЯ ,ТОГАВА ПЛАЩАХА СИМВОЛИЧНА ТАКСА ЗА УЧАСТИЕ.Тази година това спря ,защото не може да взимаш титла САС,да плащаш за участие 5 лв.,а другите да плащат по 25лв.т.е. всички трябва да са равноправни.Попов беше против,защото овчарите нямали да дават пари ,но това е положението ,за всички едно.Ст.Йорданов ти каза ,че на изложбата в Силистра е имало 55 кучета,но я го попитай човека кой доплати сумата ,той лично уреди парите.Затова не плюите срещу вятъра ,понеже може да се оплюете.

Значи това което съм казал е вярно. Никъде не съм написал защо не ходят по изложби. Дали ще ходят или няма да ходят, това си е тяхна работа.
това което е направил Стефан е супер. Каква такса ще плащат за изложбите мен лично не ме интересува, каква е определяна такава ще се плаща, както всички.
Последното изречение изобщо не ми харесва, писна ми постоянно да се отправят заплахи, ти не говори защото да не стане страшно. Мда всичко е супер страшно.

#2417 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 January 2007 - 12:38 PM

Цитат

Който го интересуав дали ходя по изложби може да се върне назад във форума и да провери. Едно от хобитата ми е фотография и не пропускам да направя много снимки. Но не мисля че това е най важното.
За колегите alpin и Face явно е трудно да преглътнат съществуването на БОК и това че почитателите му стават все повече и повече.
Аз не мога да приема че щом едно номадско племе се е подвизавало известно време по нашите земи и е ползвало НАШЕТО овчарско куче ние трябва да го наричаме на тяхно име-Каракачанско.
Ако разсъждавам като вас то би трябвало след като сме били под турско робство близо 500 години вас да ви наричам турци.
Нашата нация е велика с това че е устояла толкова века на робството и е запазила духовността си и традициите.
Така и Нашето Българско Овчарско Куче ще преживее и вашите смешни напъни да му купите нова риза.
bgflag

Петков, осъзнай се човече. Какви ги дрънкаш? На мен не ми пука дали има порода БОК или няма. Аз се интересувам основно само от една порода и съм фен на още няколко, който нямат никаква връзка с овчарски кучета.
Тия който имат проблем с порода сте вие самите, вие се карате постоянно, темата ви прилича на BIG Brother III. Ако някой иска да разпусне влиза чете и залива от смях.
Ако това ви е призванието и по тоя начин правите порода известна ваша си работа.

п/с Има българска порода която харесвам, това е Барака. wink

#2418 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 January 2007 - 12:46 PM

Цитат

Face,
Според мен порода има когата е призната от FCI.
Всичко друго е много работа и желание да се стигне до там.
Макар и бавно аз се надявам това да стане. И се надявам вие искренно да се зарадвате когато това се осъществи.
Така че не си задавайте отговори.
bgflag

Петков, стига с тия смешки. Американския булдог след като не е призnат от FCI а е призната от AKC, няма ли я тая продата. АСТ като не признат от KC (kennel klub)а е призната от FCI и AKC пак ли го няма като порда? Южноафрикански бурбул който има самостоятелна организация и не е нито към FCI, AKC и KC това пка ли означава че я няма такава порода?
Смешни изказвания Петков, даже е смешно фен като теб да казва, че няма порода БОК.

#2419 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 January 2007 - 12:47 PM

Цитат

Лайката си е лаика!

С такива съдии и пишман патриоти особенно ако имат власт ,тежко им на нашите породи! oleeee bash bash oo
Кратък исторически преглед: Каракачанското куче е една от най-старите породи кучета в Европа. Типичен молос. Създадено да охранява стадото и имота на стопанина си, то не се колебае да влезе в бой с вълк или мечка и да защити семейството му и него самия от всякаква опасност. Неговите предци започват да се формират още в 3 хилядолетие преди Христа. То е потомък на кучетата на траките, най-старото население по българските земи и прочути животновъди, описани от Херодот като най-големия народ след индийския. Съществена роля при оформянето на каракачанското куче са изиграли прабългарите, довеждайки своите кучета при преселението си от Памир и Хиндукуш.
Името си това куче дължи на каракачаните, пастири - номади с тракийски произход, които са запазили благодарение на консервативните си животновъдни традиции някои от най-старите форми домашни животни в Европа - каракачанската овца, каракачанския кон и разбира се каракачанското куче. С това име то е описано в произведенията на някои от класиците в българската литература като Йордан Йовков, Георги Райчев и Йордан Радичков. За него пише и Х.Б. Петерс през 1938 г. в немското киноложко списание. Първия изследовател на породата е д-р Тодор Гайтанджиев, който още през 70 - те години предлага приемането на стандарта й.
Смелостта и чувството за собствено достойнство на каракачанското куче, съчетани с изключителната му вярност, го правят незаменим приятел и помощник.

Понеже това изказване ме засяга ПРОФЕСИОНАЛНО, ще помоля да не намесвате траките и кучетата им като праотци на породата. Известни са ми всички кучешки погребения от тракийско време до късно средновековие и никое от тях не е на молосоид. Един ваш привърженик се опита да докаже, че скелета на кучето, намерено в Златиница миналата година е на молосоид, ПОЗНАЙТЕ ДАЛИ УСПЯ.
Правете си породата, но не намесвайте траките или някой до късното средновековие в нея. Списание "Моя приятел кучето" не е научно списание и не е аргумент във ваша полза.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#2420 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2007 - 03:17 PM

Ангеле,Ангеле,значи съм прав за меродията?След като заявяваш,че те интересува само една порода(далматин),защо пишеш във всички породи и философстваш??Гледам те по всички сайтове почваш да спориш с някой опонент и ви избива една философия та чак ветеринарните доктори да ви завидят и да се чудят за какво са учили,вместо да говорите за кинология.И стига си преиначавал думите на хората ,когато напишат нещо или си мислиш,че като си администратор някъде или модератор можеш да префасонираш нещата.!!Ето ти пример,не бил си казал,защо хората с БОК не ходели на изложби ,а че не ходят.Напротив това е важното,причината заради която не ходят.А не твойта тънка мисъл,разбирайте ,че няма кучета ,затова не ходят!!И да те питам пред всички ,къде ти се привидяха тези заплахи,като съм написал да не плюете срещо вятъра ,защото ще се наплюете??Искаш да им втълпиш на хората,на вижте ги съдиите се заканват и заплашват.Няма да стане ,защото повечето хора ме познават и знаят ,че на мен не ми оказва никакво влияние отношението към собственика със отношението ми към кучето му!!А когато искам да заплаша някой ще му го напиша на лични,не се притеснявай!
Така ,че престани да правиш разбор,кой какво искал да каже ,хората достатъчно имат акъл в главата за да разберат сами!!
User's Signature

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.

#2421 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2007 - 10:48 PM

Здравейте, уважаеми колеги ! Такава демагогия и манипулация на най- святото, което имаме- българщината - просто ум не го побира. Каква е тая злоба бе господа? И това само от страна на каракачанистите насочено срещу защитниците на "българското". Момчета, та вие нищо до тук не сте направили. Вас ви няма. Вие вдигате много шум за нищо, както е казал великия Шекспир, който съдейки по езика ви не ви е много познат. До сега мълчах но вече потеглям и всеки път ще доказвам че точно някои "разбира се не всички" каракачанисти имат най- голям дял в извършването на кръстоски. Затова при тях колкото и малобройни да са има най-висок процент не типични животни. Но народа ни- разбира се не "каракачанския"- такъв няма, е казал: Крадеца вика дръжте крадеца, но и с продължението- кучето си лае- кервана си върви! В питомника за бездомни кучета на град Пловдив до питомника на МВР срещу къмпинг Горски кът имаше три четири или по- малко отлични овчарски кучета главно от района на Костенец, които по- късно -тъй като не достигаше желание и умение не бяха развити като родители и постепенно аз загубих интерес към този иначе добре стартирал център. Но има още една причина, поради която престанах да ходя там. Вкараха се няколко не нечистопородни кучета с овчарска кръв, а откровенни нюфове и сентбернари и мястото се превърна в основен химически цех на каракачанистите, който дълго време ги захранваше с "чиста кръв". Да не говорим за не типичните, лимфатични, с нехарактерни изражения на лицето, конституция и скакателни стави, къдрави и некрасиви, с не добри пропорции и телосложение кучета, които се родиха в Пернишко и от които вече никой "стар" или грамотен в породата не се интересува. През това време ние- участниците в НК БОК създадохме правила и документи, които са единствените лостове за съхранение на старите автентични овчарски кучета и оръжие срещу "химиците" каквито имаше в новоформиращите се отношения на древната порода. Създаден бе правилник за развъждане- основен документ в дийността на клуба, която датира от 1983г. и племенна книга с около 2000 кучета, която непрекъснато се увеличава от приплоди, които се произвеждат по правила и с документация. Пък вие господа каракачани ни наричайте както си искате и си развъждайте вашите чисти и свръх качествени кучета. Знаем за финансовите ви и комерсиални успехи но знаем и че при вас освен че са малко кучетата много малък е и процента на тези, които представляват племенен интерес и за това вдигате джангър за да ви забележат, а иначе в киноложкия живот "ви няма и в телефонния указател". Колкото до господина който говори за жените, които най-много плачат за чест му казвам така: Не плагиатствайте ! Между другото това е характерна черта на каракачанистите, които от мен лично разбраха че има такова куче и участваха - за което има документи в изложби с името българско овчарско куче, тогава когато ги въведох в породата, а до тогава не знаеха кучето колко крака има. Осъзнайяте се че в България винаги е имало овце и овчарски кучета иначе нямаше да го сложите като синоним в стандарта си. Излиза че вие само от една дума се дразните - БЪЛГАРСКО. Защо бе джанъм? Не си ли спомняте думите на великия Паисий? Пък после ние сме били такива и онакива и сме се крили зад родолюбието. Не! Не демагогствайте тъй като ние само се опитваме една справедливост и то българска да възтържествува в родината си. А на всички, които искат могат да се свържат с мен и да получат календар с около 50 фотографии, от които 15 са правени при овцете и все при българи овчари, пък били те християни или мюсулмани. Поместени са и няколко много стари снимки при овцете и с известни военни и всички и само българи . А на най - горещите поддръжници на овчарското куче като г-н. Петков и Стефчо Йорданов подготвям такива кутрета, че като ги видят "каракацанос" ще лъцат като мисирче на мърша ама пак ще им са "нечисти" щото гроздето е високо, а забравиха когато вървяха по мен като лисица по коч и чакаха да паднат на коча....... та едвам успявах да ги изгоня. Но всъщност по- добре че не са в НК БОК това са хора, които не могат да живеят в общество и по правила и само плюят чуждия труд и избиват комплекси и за това са един файтон народ барабар с кучетата. Поздрави на всички родолюбиви българи с вярно отношение към овчарското куче на нашата тъй грабена родина. Календарите са подарък дори и за каракачанисти а кутретата за г-н. Петков и Стефчо струват по два лева или по едно евро. bgflag bgflag bgflag bgflag bgflag
User's Signature

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!

#2422 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2007 - 11:06 PM

По въпроса за три годишната Дарина питам как и на какъв адрес можем да окажем помощ и като българи и хуманисти да намерим форма и да помогнем спешно всички от форума кой с каквото може на това мило българско детенце с тъй красивото българско име? Така не само ще покажем че сме достойни българи, но и ще помогнем на един млад български живот. Тук вече не е важно дали сме българисти или каракачанисти а спешно да се организираме защото аз не разбрах от съобщението как да организираме и изпратим помощта за детенце ! Давайте аз съм готов ! bgflag
User's Signature

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!

#2423 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2007 - 11:19 PM

Цитат

По въпроса за три годишната Дарина питам как и на какъв адрес можем да окажем помощ и като българи и хуманисти да намерим форма и да помогнем спешно всички от форума кой с каквото може на това мило българско детенце с тъй красивото българско име? Така не само ще покажем че сме достойни българи, но и ще помогнем на един млад български живот. Тук вече не е важно дали сме българисти или каракачанисти а спешно да се организираме защото аз не разбрах от съобщението как да организираме и изпратим помощта за детенце ! Давайте аз съм готов ! bgflag

Не съм чела форума по нагоре но отговарям само на твоя пост !
Относно болното детенце Дарина има направен сайт от нейната всеотдайна сестра който набира средства чрез Смс-и фондове и по банкови сметки ....аз лично се включих отдавна и поставяйки линк както към сайта ми така и във форума за Йоркширски териери правя това възможно както финансово така и популяризирайки "нуждата " от помощ за този невинен човешки живот !
Най-голямата сила на българина е в неговата доброта и обединение което смело мога да кажа .....ГО МОЖЕМ!!!
Дай Боже и този път да сме победители в едно найстина голямо състезание !
Наградата ще е ЕДНА ИСТИНСКА НЕВИННА ДЕТСКА УСМИВКА И БЛАГОДАРНОСТТА И ЩАСТИЕТО НА ЕДНО БЪЛГАРСКО СЕМЕЙСТВО!!!

http://www.save-dari...view/13/28/lang,bg/
User's Signature

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751

#2424 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 January 2007 - 11:40 PM

Ето това са банковите сметки

Darina Rosenova Pencheva
PROCREDIT BANK (Central Branch)
CITY OF VARNA
3 GENERAL KOLEV STREET
TEL. +359 52 687 878
BIC: PRCBBGSF
BGN: BG83 PRCB 9230 2013 9512 15
EUR: BG06 PRCB 9230 2413 9512 10

Абонатите и на трите мобилни оператора могат да изпратят празно съобщение (SMS) на

кратък номер 1365

и по този начин даряват 1 лв (М-тел, Вивател) или 1,50 лв (Глобул) за лечението на Дарина.

11.01.2007 MTel - 50 000 BGN
07.01.2007 Globul - 35 000 BGN

p/s сайта е направна от Пламен Петров члена на екипа на Jooma Bulgaria, също то него за закупени хоста и домейна. Досега в кампанията се включиха много хора, вярно е че все още не са събрани и 1/3 от средствата, но се надявам това скоро да стане. r)

#2425 Потребителят е офлайн   Стефан Йорданов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2007 - 01:30 PM

Цитат

Цитат

Ангеле,ти какво, на всяка манджа меродия слагаш.Не е нужно да пишеш на всякъде без да си на ясно по въпроса.!Да ,хората гледат по специализираните изложби Бълг. овч. куче .Преди идваха и на САС И САСИБ,НО АКО НЕ ЗНАЕШ ДА ТЕ ОСВЕТЛЯ ,ТОГАВА ПЛАЩАХА СИМВОЛИЧНА ТАКСА ЗА УЧАСТИЕ.Тази година това спря ,защото не може да взимаш титла САС,да плащаш за участие 5 лв.,а другите да плащат по 25лв.т.е. всички трябва да са равноправни.Попов беше против,защото овчарите нямали да дават пари ,но това е положението ,за всички едно.Ст.Йорданов ти каза ,че на изложбата в Силистра е имало 55 кучета,но я го попитай човека кой доплати сумата ,той лично уреди парите.Затова не плюите срещу вятъра ,понеже може да се оплюете.

Значи това което съм казал е вярно. Никъде не съм написал защо не ходят по изложби. Дали ще ходят или няма да ходят, това си е тяхна работа.
това което е направил Стефан е супер. Каква такса ще плащат за изложбите мен лично не ме интересува, каква е определяна такава ще се плаща, както всички.
Последното изречение изобщо не ми харесва, писна ми постоянно да се отправят заплахи, ти не говори защото да не стане страшно. Мда всичко е супер страшно.

Искам да внеса едно пояснение. Доплащането на таксата на участниците със БОК
стана по решение на РК БОК Силистра. Парите дадоха дарители.
Face , не мога да си обясня как човек с претенции като теб , занимаващ се с кинология може да каже , че не се интересува от Българското Овчарско Куче .
Какво правиш в тази тема тогава ? Че и акъл даваш и пръст размахваш.

#2426 Потребителят е офлайн   boiko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Свиленград

Публикувано: 16 January 2007 - 01:33 PM

Ето едно куче от моят край.

Прикачени файлове

#2427 Потребителят е офлайн   boiko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip