Dog.bg Форуми : Българско овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (386 Страници) +
  • « Първа
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Българско овчарско куче

#2451 Потребителят е офлайн   troian Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 January 2007 - 07:15 PM

Цитат

Хахахаххаа адаш вярно е така сега ще по4нат пак да плюват ама то се гледа.
Адаш какво ще кажеш за тия екземпляри,те си идат по-наша си стара кръв без кръстоски и тем подобни.

Ами кажете кога ще има кутрета от тях де b)
User's Signature

Развъждането на расови кучета с високи качества спада към културното и национално богатство на всеки народ !Българско Овчарско Куче , Българската национална гордост !

#2452 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2007 - 07:18 PM

Ване,така като ги гледам ми харесват ,но никога не правя коментар по снимки. bgflag
User's Signature

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.

#2453 Потребителят е офлайн   vane bansko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2007 - 07:28 PM

Ще има и кутрета ще има.
Адаш прав си ама аз ги познавам ли4но ку4етата и знам,4е са се доказали не един и два пъти.
Но нали ще доидете да ги видите така сте обещали,и тогава сами ще прецените.

bgflag bgflag bgflag

#2454 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2007 - 07:31 PM

Ще дойдеме,живот и здраве,щом съм казал. bgflag super best
User's Signature

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.

#2455 Потребителят е офлайн   Стефан Йорданов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2007 - 09:40 PM

Цитат

А ако искат ще ка4им и малко стари снимки за да видат за какво става на въпрос!!
Това се отнася главно за карака4аните които влизат в тоя форум и плюят по-наште ку4ета.
Когато Сидер и Атила произведат по-класни и работни от тези ку4ета тогава нека да говорят.
Шаро и твоито мнение 4акам ако още посещаваш този форум.

Браво Банско! Показвайте да гледаме всички. Има какво да се гледа при вас. bgflag

#2456 Потребителят е офлайн   Nikolov Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 January 2007 - 10:28 PM

Искаме,още снимки. bgflag
User's Signature

Качена снимка

#2457 Потребителят е офлайн   Bajur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2007 - 11:13 PM

Здравейте на всички.
Аз от три или четири месеца чета този форум и си мисля, защо тези от КК постоянно обиждат Банските кучета.Мисля че това не е редно при положение, че три от техните най - добри и красиви кучета, които показват по този форум, произлизат именно от нашият район.За да разберете кои са тези кучета, попитайте Сидер.
Моите кучета не членуват нито в БОК, нито в КК. Макар и да не членувам в нито една от двете организации, все пак съм привърженик на БОК.

#2458 Потребителят е офлайн   Bajur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2007 - 11:49 PM

Погледнете тази снимка.Това са четири невероятни кучета, които на времето, когато по Банско имаше по 50-60 стада със елитни кучет, те давеха всички тях.
Но през 1996 г. бяха отровени.

#2459 Потребителят е офлайн   Bajur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2007 - 11:59 PM

Съжалявам, че снимката не може да бъде публикувана.Имам доста снимки на стари кучета, но за момента не мога да ви ги изпратя.

#2460 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2007 - 12:35 AM

Най-напред на приятния призив за кучетата на банските овчари ! Действително едно от най-едрите и тежки и физически силни кучета, които съм виждал, беше кучето "Гриве" или Гривчо на Крокодиле - бай Никола Дурчов от гр. Банско в края на седемдесетте години. С бате Анчо Караджов го теглихме и излезе 94кг. Напомням че в България тогава имаше само гончета, бараци, вълчаци- а не немски овчарки, тук- там някой птичар и овчарски кучета- и нека не се сърдят каракачанистите и за кръстоски и дума не можеше да става. Кучетата до едно бяха на българи- овчари от историческия български град Банско. Бай Кольо "Крокодила" по-късно взе и едно по-голо и огромно куче от Чепеларе-смолянско за да бъде външна кръв да не се изродят неговите но то не се сработи с "колегите" си от крокодиловата група, а тя беше изключително силна и бай Никола го махна. Така неговата кръв си остана от собствени, местни дамазлъци. Гривчо беше чифт с брат си също такъв името му май беше Гарчо но не съм сигурен може и да греша, който не беше нито по-малък нито по-лош но беше много "студено" куче, както обичаше да казва бай Кольо и не успяхме да го премерим. На изказването на гн. Кунев- ако се казва така: Уважаеми, господине не се сещам с нищо за Вас, но щом като така добре ме познавате посочете имената на куче и кучка от две породи, които съм кръстосал иначе ви наричам лъжец пред целия форум, тъй като твърдя че не съм извършил нито едно заплождане на кучета от различни породи и бъдете мъж, и споделете пред всички от кого имате тази информация. На всички, които могат да бъдат истински кинолози и честни хора казвам така: аз съм "стара къща" и от мен има само файда - разбира се ако човека си струва и понеже много години подарявах кутрета из цялата страна от родители, които купувах сега смених малко собственото си поведение. Пак купувам и то главно стари кучета, които са почти винаги моя кръв. Но вече за да попълвам популацията с която работя. Това е защото вашите са свръх чисти а моите "мелез". Съжалявам че имам проблем с компютъра и не мога да кача снимки но и това ще се оправи , а имам над осем хиляди фотографии и тогава когато ги монтирам ще се види що за кучета са кръстоските ми. Тия дни купих Балкан- сина на Кьоравия Караман на 8 год. от бачи Мите Димитров от Брани Поле един от най- старите и вещи в овчарското куче след като от четири години се опитвам да се домогна до това уникално куче- отличен овчар и страхотен боец. Купих три стари кучки от Ефти от Велинград, който е роден и израстнал в овцете и овчарските кучета. От него взех и един млад сив-грив пес уникат от мой баща и негова кучка. От о bgflag вцете купих и Дара 68кг слаба и така общо 17 кучета за около месец. За тези, които не знаят аз храня 130 възрастни кучета и в момента събрах страхотна кръв и много як отбор тъй че спокойно-бай Стефан е тук и по-силен от всякога. А на тия дето искат да си го мерят с мен да знаят че съм готов по всяко време на денонощието и няма да им е хич леко още повече че нашите кучета са с произход и никой не може да им отнеме родословията, а днес съм направил 31 подигрета на Клуб БОК Добрич. Е как сте гн. Кунев или както там се казвате? bgflag bgflag
User's Signature

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!

#2461 Потребителят е офлайн   Bajur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2007 - 01:37 AM

Здравей бате Стефчо, от доста дълго време искам да те попитам, по какъв критерии определяш стандартите за БОК?
Едно куче, което е тежало 94 кг. може ли да бъде 65 - 70 см. високо?На какво основание определяш тези стандарти, при положение, че си добре запознат с ръста на нашите кучета?[

#2462 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2007 - 10:26 AM

Здравей Bajur, настоявам да се знае, че аз не съм против по-дребните кучета на всяка цена- напротив харесвам и някои от тях, които са в долните граници на стандарта и той за това е разширен, но затова е и с отворена горна граница. Аз обаче харесвам и давам предпочитание на по-едри и силни кучета. Такива са и моите опоненти но понеже нямат едри екземпляри не искат да си признаят. Аз обаче от много години събирам едри и изявени кучета от стадата овце от различни ройони главно от централна-южна и югоизточна България и в момента отбора ми е много ръстов, но още не съм достигнал старите "бански" кучета тъй като те бяха уникални по ръст, форма и съдържание. Бай Димитър Говедаревия имаше едно куче - той имаше много де, но едно от тях "Парцаливото" а той го наричаше така защото беше на големи сиво-черни кръпки и много облечено, което през осемдесет и четвърта с приятеля ми Гъльо мерихме излезе 93 см, а едва ли има човек у нас измерил повече кучета от мен и си давам сметка за какво говоря. От овчарника на с. Голиина Баня взех едно куче през осемдесет и пета год. точно 90 см, но Кольо Чолака от с. Ивайло пазарджишко го скопи и не остана нищо от него тъй като беше изпояло и братовчеда Боби Проданов и братя Чолакови. Поставям кучетата от Баня, Разлог, Добринище, Обидим и Кремен в Банската популация тъй като Банско бе центъра и от там идваше основно тая кръв. Няма как едно куче 65-70 см. да е толкова тежко, силно и така да впечатлява, респектира и надвива, макар че между 65 и 70 см. разликата е огромна . Такова куче е около 50 кг. и често и по-малко, а рядко малко над. Трябва да се знае че 5 кг. е огромна разлика а за 10 да не говорим. Апелирам към всички да мерят кучетата си и да записват килограми и биомотрични измервания и да записват във всички възрасти, защото само така ще върнем стария ръст без немотивирани и вредни кръстоски. А за тези които отричат едрите кучета казвам че не са искрени или не ги помнят защото не са ги виждали или нямат нужната информация, а това не става за една година. Запомнете : във всяко стадо най- добро и ценено беше най- едрото и силно куче и когато бяха много само най-здравия покриваше кучките. А как едно 65-70 снтиметрово куче, тежащо 45кг ще доминира. Още повече в сегашните условия на жестока конкуренция с навлезлите напоследък силови породи на които ние трябва да имаме равностойни и по-добри представители които хората да предпочитат. Разбира се тези кучета трябва да са екстериорни за да имат анатомия, кинематика и характер на смели и независими овчарски кучета . Древните римляни са казали: "Men sana in korpo resano" - "В здраво тяло-здрав дух" Благодаря от сърце за изключително важния и грамотно и навреме зададен въпрос от колегата Bojur и го каня да му покажа добри екземпляри със сравнително добър ръст, които не показвам от доста време, тъй като много ме тровиха и крадоха и понесох големи загуби, но сега твърдя че имам много добър и голям отбор с доста централни нападатели. bgflag
User's Signature

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!

#2463 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 January 2007 - 10:38 AM

И каква е средната височина на измерените кучета? В Банско (образнои казано) са с голяма височина, а в другите крайща на страна каква е била височината?

#2464 Потребителят е офлайн   Bajur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2007 - 10:43 AM

Средната височина на кучетата в Банско е достигала 75 см до 85 см.

#2465 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2007 - 10:44 AM

Към Ване от гр. Банско удивен съм от отлично съхранения тип и изражение на лицето-физиономия на кучетата от снимките ! Браво!!! Те напълно отговарят на представата и " калъпа" на старите бански кучета с отворени предници, здрави крайници и сухи очи и бърни и високо поставени латерални и ниско поставени медиални ъгли на очните прорези, с бадемовидна форма . С едно само пожелание: чрез правилно развъждане и отглеждане да постигнете тоя калъп с по- едри габарити. Иначе съм във възторг- браво, браво!!! bgflag bgflag bgflag
User's Signature

#2466 Потребителят е офлайн   Bajur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2007 - 12:10 PM

Здравей Стефане.
След няколко дни ще ти изпратим други снимки на тези кучета от различни гледни точки.След като получиш нашите пбликувани нови снимки, ще очакваме да им дадеш оценка.
Не мога да ти кажа, кога точно, но в близките няколко дни бихме могли да ти изпратим и едни от старите снимки на бански кучета.Тези кучета за които ти говоря, са били едни от най - добрите на Банско.Ти можеби ще се досетиш кои е бил техният собственик.

Прикачени файлове

#2467 Потребителят е офлайн   Bajur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2007 - 12:11 PM

Погледни и тази.

Прикачени файлове

#2468 Потребителят е офлайн   bradpet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2007 - 12:43 PM

Цитат

Здравей Bajur, настоявам да се знае, че аз не съм против по-дребните кучета на всяка цена- напротив харесвам и някои от тях, които са в долните граници на стандарта и той за това е разширен, но затова е и с отворена горна граница. Аз обаче харесвам и давам предпочитание на по-едри и силни кучета. Такива са и моите опоненти но понеже нямат едри екземпляри не искат да си признаят. Аз обаче от много години събирам едри и изявени кучета от стадата овце от различни ройони главно от централна-южна и югоизточна България и в момента отбора ми е много ръстов, но още не съм достигнал старите "бански" кучета тъй като те бяха уникални по ръст, форма и съдържание. Бай Димитър Говедаревия имаше едно куче - той имаше много де, но едно от тях "Парцаливото" а той го наричаше така защото беше на големи сиво-черни кръпки и много облечено, което през осемдесет и четвърта с приятеля ми Гъльо мерихме излезе 93 см, а едва ли има човек у нас измерил повече кучета от мен и си давам сметка за какво говоря. От овчарника на с. Голиина Баня взех едно куче през осемдесет и пета год. точно 90 см, но Кольо Чолака от с. Ивайло пазарджишко го скопи и не остана нищо от него тъй като беше изпояло и братовчеда Боби Проданов и братя Чолакови. Поставям кучетата от Баня, Разлог, Добринище, Обидим и Кремен в Банската популация тъй като Банско бе центъра и от там идваше основно тая кръв. Няма как едно куче 65-70 см. да е толкова тежко, силно и така да впечатлява, респектира и надвива, макар че между 65 и 70 см. разликата е огромна . Такова куче е около 50 кг. и често и по-малко, а рядко малко над. Трябва да се знае че 5 кг. е огромна разлика а за 10 да не говорим. Апелирам към всички да мерят кучетата си и да записват килограми и биомотрични измервания и да записват във всички възрасти, защото само така ще върнем стария ръст без немотивирани и вредни кръстоски. А за тези които отричат едрите кучета казвам че не са искрени или не ги помнят защото не са ги виждали или нямат нужната информация, а това не става за една година. Запомнете : във всяко стадо най- добро и ценено беше най- едрото и силно куче и когато бяха много само най-здравия покриваше кучките. А как едно 65-70 снтиметрово куче, тежащо 45кг ще доминира. Още повече в сегашните условия на жестока конкуренция с навлезлите напоследък силови породи на които ние трябва да имаме равностойни и по-добри представители които хората да предпочитат. Разбира се тези кучета трябва да са екстериорни за да имат анатомия, кинематика и характер на смели и независими овчарски кучета . Древните римляни са казали: "Men sana in korpo resano" - "В здраво тяло-здрав дух" Благодаря от сърце за изключително важния и грамотно и навреме зададен въпрос от колегата Bojur и го каня да му покажа добри екземпляри със сравнително добър ръст, които не показвам от доста време, тъй като много ме тровиха и крадоха и понесох големи загуби, но сега твърдя че имам много добър и голям отбор с доста централни нападатели. bgflag

Стефан Попов смятате да вдигнете ръста защото се появили конкурентни породи ??? това е нелепо .дане би конкурентните породи да са вдигнали ръста ?С какво конкурират останалите породи бок ?Нима те нападат стадата ,нима овчарското куче е само ръст и сила,санбернара може ли да конкурира бок,или смятата че до сега не сме имали овчарски кучета ,и вече ще ги създаваме ,убеден ли сте че новите ви (уедрените )кучета са по добри,ръста е хубаво нещо ,но тои не е нито единственото нито първото което трябва да притежава едно бок,не е вярно че че са се ценели наи големите кучета ,ценели са се наи силните (има разлика повярваите ми)от друга страна доминатноста им едно голямо куче може да победи всяко друго в глутницата по отделно,но неможе ли да се наложи като водач кръвта му е изгубена ,дори може и да си загуби живота

обяснете ,ако можете,на хората какво е овчарско куче,и те никога няма да изберат голямото ,ще изберат овчарското
User's Signature

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"

#2469 Потребителят е офлайн   vane bansko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2007 - 07:04 PM

Тези ку4ета,които са публикувани са крокодиловите ку4ета.
За да е ясно на вси4ки Bajur е внук на баи Коле Дур4ов.
Има доста голям архив на стари ку4ета.
Сега ще снимаме още някои ку4ета и ще ви покажем и дано се затворят устите на недоброжелателите на тази порода.
Каним наи-официално и Стефан Попов да доиде и да разгледа ку4етата,които не са показани в този форум.Заповядаи Стефане заедно с г-н Димитров вдигнете се и елате да поразгледате.А ако вие не поканите да видим ваште ку4ета ние ще доидем с удоволствие.
Още един път заповядаите!!!

bgflag bgflag bgflag super best

#2470 Потребителят е офлайн   troian Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2007 - 10:15 AM

Цитат

Тези ку4ета,които са публикувани са крокодиловите ку4ета.
За да е ясно на вси4ки Bajur е внук на баи Коле Дур4ов.
Има доста голям архив на стари ку4ета.
Сега ще снимаме още някои ку4ета и ще ви покажем и дано се затворят устите на недоброжелателите на тази порода.
Каним наи-официално и Стефан Попов да доиде и да разгледа ку4етата,които не са показани в този форум.Заповядаи Стефане заедно с г-н Димитров вдигнете се и елате да поразгледате.А ако вие не поканите да видим ваште ку4ета ние ще доидем с удоволствие.
Още един път заповядаите!!!

bgflag bgflag bgflag super best

Ване разкажете за тези кучета , сигурен съм че има и други като мен които не знаят за баи Коле и крокодиловите , ще ни бъде интересно все пак този форум не е само да се джафкате cheers bgflag
User's Signature

Развъждането на расови кучета с високи качества спада към културното и национално богатство на всеки народ !Българско Овчарско Куче , Българската национална гордост !

• (386 Страници) +
  • « Първа
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни