Българско овчарско куче
Публикувано: 09 September 2006 - 06:35 AM
Въпроси към Стефан от Силистра/понеже той не иска да се обръщаме официално към него/..
- понеже аз не знам много добре произхода на кучето Искър може ли да ни кажете нещо повече за него?
-от кой ШАро- туниният произлиза кучето на Френкев,защото Тунините на подчти всяко второ куче го наричат "Шаро" а и не само това е важно а майката на кучето също много.Аз в момента имам доста кучета с тунена кръв но да споделя изглеждат доста по-различно.
-доколкото знам не е редно да се развъждат кучета с вроден страх -вие предполагам знаете за характера на някои от кучетата от които произлизат кучетата за които говорите...
благодаря...

Развъдник за автентични КАРАКАЧАНСКИ кучета-"ТИТО"..../www.bulgariandog.com/[br][br]..."САМО НАЙ-ДОБРОТО Е ДОСТАТЪЧНО ДОБРО"
Публикувано: 09 September 2006 - 10:54 AM
Цитат
Моля, говорете по темата !
Г-н дог бг, вие многократно сте казвали :
"Темата е БЪЛГАРСКО ОВЧАРСКО КУЧЕ "
а тихо - мълком я заменяте с новоизлюпена тема която стои тук по форума от миналия месец и никои не пишеше по нея -
"Овчарските кучета на България".
Явно желанието ви да оживите темата е било голямо.ОК. Пишете си там.
Защо беше необходимо да обединявате един толкова стар форум на БОК ,
с нова отделна тема?
В България като овчарски кучета се използват кангали, средноазиатски, кавказки овчарки ... и др.
А темата която дискутирахме с колегите тук бе: БОК.
Какво целите с това ?
Всяко едно от другите използвани овчарски кучета в България си е отделна порода и те са за отделна тема.
Разликата в словореда на името на форума е много тънка,
но по същество е огромна.
Публикувано: 09 September 2006 - 12:44 PM
Цитат
Въпроси към Стефан от Силистра/понеже той не иска да се обръщаме официално към него/..
- понеже аз не знам много добре произхода на кучето Искър може ли да ни кажете нещо повече за него?
-от кой ШАро- туниният произлиза кучето на Френкев,защото Тунините на подчти всяко второ куче го наричат "Шаро" а и не само това е важно а майката на кучето също много.Аз в момента имам доста кучета с тунена кръв но да споделя изглеждат доста по-различно.
-доколкото знам не е редно да се развъждат кучета с вроден страх -вие предполагам знаете за характера на някои от кучетата от които произлизат кучетата за които говорите...
благодаря...
Така е Шаро, не искам да се обръщат официално към мен особенно хора , които съм посрещал в дома си неведнъж и на които съм помагал макар и скромно , според възможностите си.
За произхода на Искър попитай твоят приятел. Той го донесе в Силистра , аз само го платих. В клуба го водим абориген , защото нямаме данни за произхода му.
За Шаро на Френкев си направи труда и влез в страницата на Светльо от Русе . Там има информация за майка баща и т.н.
Колкото до проявите на страх, кого имаш предвид- Шаро, Родос, Ала, Сабин? Нещо се бъркаш май.
За това как изглежда Шаро .Мога да ти кажа , че това е куче което трябва да се види от възможно най-много хора . На живо.Все пак ако имаш някякви забележки към него , сподели ги.
Публикувано: 09 September 2006 - 03:43 PM
Прикачени файлове
-
Photo_0160.jpg (5.65K)
Брой сваляния: 94
Публикувано: 09 September 2006 - 03:56 PM
Прикачени файлове
-
Photo_0288.jpg (13.7K)
Брой сваляния: 92
Публикувано: 09 September 2006 - 06:57 PM
Цитат
Цитат
Моля, говорете по темата !
Г-н дог бг, вие многократно сте казвали :
"Темата е БЪЛГАРСКО ОВЧАРСКО КУЧЕ "
а тихо - мълком я заменяте с новоизлюпена тема която стои тук по форума от миналия месец и никои не пишеше по нея -
"Овчарските кучета на България".
Явно желанието ви да оживите темата е било голямо.ОК. Пишете си там.
Защо беше необходимо да обединявате един толкова стар форум на БОК ,
с нова отделна тема?
В България като овчарски кучета се използват кангали, средноазиатски, кавказки овчарки ... и др.
А темата която дискутирахме с колегите тук бе: БОК.
Какво целите с това ?
Всяко едно от другите използвани овчарски кучета в България си е отделна порода и те са за отделна тема.
Разликата в словореда на името на форума е много тънка,
но по същество е огромна.
дог.бг , със цялото ми уважение , подкрепям напълно мнението на Петков. Няма логика да се обединяват две различни теми и то с неясна цел. Моля върнете темата за Българско Овчарско Куче.
Публикувано: 09 September 2006 - 09:50 PM
Българско овчарско куче от днес - Пирин от Браниполе, BEST IN SHOW
Прикачени файлове
-
DSC_0341.jpg (155.12K)
Брой сваляния: 145
Публикувано: 09 September 2006 - 10:28 PM
М О Л Б А
от....
до....
( Ей , това ми напомня за милиционерската държава от преди 90-те, в която един държаво-соц-поданник трябваше да се моли за всичко....)
С това си писмо считайте че желая да върнете на колегите форума на БОК.
P.S. имам и два въпроса
- В темата "Овчарските кучета на България" от около месец - от датата на нейното създаване до промяната имаше единственно САМО ЕДИН пост.
Кое обеденихте ?
68 страници на БОК с един пост ли?
- Защо в новата тема "Овчарските кучета на България" не влизат и така наречените "каракачански" овчарски кучета ?
Е ли са те български или са гръцки ?
Или не са овчарски защото са признати от Държавната комисия по породи животни към МЗГ ?
Надявам се че молбата ми ще бъде удовлетворена !
Публикувано: 10 September 2006 - 11:49 AM
Цитат
ванка според теб един немски дог които е размер гигант би следвало да свърши по добра работа или едно преса канарио дето си е и специалист в боя ???? братче кви ги ражда главата ти незнам ама.
боините кучета трябва да са наи добрите така ли?
вулка за кво го мислиш за побоиник ?
мислиш ли че вълка на равна нога с кучета е по слаб ,тои е и по силен и по умен ?
и един въпрос на които бих се радвал да ми отговориш кое е нещото което позволява на кучетата да опазят стадо от вълци(жокер не е силата).

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"
Публикувано: 10 September 2006 - 12:25 PM
Цитат
и наи вече каракачанки а бок ползва ли се питах?.......ами виж ся ако идеш в .............там един има с десет и ги качва лятос на егрека ,а бок ли са питам пак ?мълчи се яко ,питам пак и почват да ме питат мене кво съм питал.
прав си иначе трябва си отделна тема за бок

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"
Публикувано: 10 September 2006 - 03:03 PM
Може би вие отговорите си ги знаети за вас, ама кажете и на останалите какво мислите и какво виждате. Посещавам доста киноложси форуми. Да, и там спорят, карат се, един хвали, друг плюе. Това е нормално - разни хора - разни кучета - разни идеали. Но пишат за кучета - екстериор, характер, линии и т.н. А тук???
1011 съобщения в темата 32767 преглеждания, което означава, че евентуално темата се чете и от други хора, които (като мен ) искат да научат нещо повече именно за КУЧЕТАТА, а не кое е първичното - яйцето ли, кокошката ли и дали е българска ... а дали въобще е кокошка.... oleeee
Публикувано: 10 September 2006 - 03:41 PM
Цитат
Не се подбъзиквам а просто питам.Кучето е на Митко Димитров от Брани поле който ми е приател.Исках да се коментира дали е голямо или малко да стане някакъв форум с коментари а не само заяжданици.Но явно така ще си продължава тази тема.Бях писал преди да се пускат снимки и да ги коментираме и това не стана аз пуснах две снимки пак няма коментар.petko дали трябва да е голямо или малко няма голямо значение важно е сърцето.Мойте кучки като съм ги взел от овчари как да ги наричам.
Публикувано: 11 September 2006 - 11:36 AM