Цитат
НЕ си сгрешил Стефане като си подразбрал за моята промяна.ТАка е ,минавам от другата -истинска страна на нашите овчарски кучета на БГ.
За съжаление Стефане в продължение на 6 години вече от страната на БОК ми останаха следните впечатления:
-мелези,интриги,лъжи,много безпочвени приказки и др.
Аз също зададох въпроса на Дог.бг защо е съединил темите а той ми отговори "че едни и същи били писали в двете теми и затова по-добре било да е една".Аз обаче споделих"така е едни и същи Българи сме но темите и кучетата са различни".То ти и сам си го каза :да обединим темата с КК-ами да то аз отначало и с това започнах темата "за чистите и истински овчарски/каракачански/ кучета на България".
Не искам да си мислите че съм по-малко Българин от вас,напротив мисля ако се чустваме Българи че трябва да съхраним а не да унищожим тази порода.Затова и поемам този път.Да си мисли всеки каквото иска.Аз съм спокоен сега когато знам че кучетата са ми 100% чисти.
Един мой приятел ме попита на последната изложба -"кажи какво става с теб ?-от кои си сега от КК или от БОК за да знам дали има смисъл да приказваме...Аз му казах -Аз съм за чистите кучета и мисля това е много по важно от името на кучето .НЯма какво да си крия душата познавам и двете страни ,и БОК и КК ,но хора от страната на БОК -относно кучетата са много далеч от истината и съжалявам защо чак сега го разбрах.Ако преди 15 год. бях поел правилният път сега още по хубави кучета щях да имам.
поздрави
Знам , че не съм сгрешил Росене. Колкото и нескромно да звучи за куче може и да сгреша, но за човек рядко. Живота ме е научил на много неща, включително и на това да разпознавам неискренността и фалша.
Губил съм позиции , пари и приятелства но винаги съм се изправял. Разбира се сред последните нямам предвид теб.
Говориш за разочарованието си от БОК през последните 6 години, за мелези и интриги.
Първо ти не се занимаваше активно с породата до преди 2 години.
Второ не познаваш почти никого от БОК а да не говорим за кучетата.
И накрая като как реши ,че твоите кучета са чисти а на другите не?
Да не би и ти като твоите нови приятели да кажеш , че си правил ДНК
анализ? Защото нали знаеш , че ДНК-то е много скъпо и не се среща под път и над път. Или има някакъв друг критерий по който решаваш кои са 100%чисти и кои не.
Не ме занимава мисълта дали си по-вече или по-малко Българин , но ако се върнеш назад във форума ще видиш кой най много тръбеше за българското. И сега след - "минавам на другата страна" кой има опасност да заприлича на един наш сънародник , който насред банята във Виена се биеше в гърдите и викаше - " Болгар, Болгар".
Твоят приятел ти е задал много точен въпрос. Само дето ти не си му дал никакъв отговор. Ако имаш кураж отговори тук , във форума.
Кратко и простичко. Какво име трябва да носи нашето куче.
жив и здрав