Dog.bg Форуми : Българско овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (386 Страници) +
  • « Първа
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Българско овчарско куче

#1011 Потребителят е офлайн   Valkat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 September 2006 - 10:46 PM

Г-н Атанасов ще бъде добре ,ако престанете да спекулирате с името и българщината.

Тази тема доста се поизтърка вече ,но вие продължавате да заблуждавате хората и да демонстрирате фалшив "патриотизъм".

1.Никой не е казал ,че кучето е от друга националност.

Регистрирано е с произход-България.

2.Използвано е най популярното име-Каракачанско.Наименованието е дадено от българския народ, а не от МАКК.

3.Трябва да се уважава труда на учените преди нас.
Ако вие сте най големия българин то д-р Тодор Гайтанджиев ,какъв е ....?

4."Държавната комия по породи животни "също разгледа този въпрос и нейното решение е същото.

Академик Цено Хинковски сигурно също не е българин.Познавате го!

5."Съюза на зооинженерите в България" има същото мнение.

Вие май също сте зооинженер!

Така ,че СТИГА!

Трябва да има приемственност,а не да се отрича всичко или да се преименува!

За кръсници си има място -в църквата.

#1012 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2006 - 10:50 PM

valkat защо не кажеш кой открадна Шаро пепелян.

#1013 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2006 - 10:51 PM

Цитат

до Н.АТАНАСОВ
СЪжалявам че така стана но колкото и да се преструвам не мога да бягам от истината-ако и ти обичаш нашите кучета и искаш да ги запазиш колкото мен -ще ме разбереш...

Кой какво точно обича и дали наистина него обича, е друг въпрос.

Печалното е, че продължава тенденцията повече да се стремим да пишем, вместо да четем и най-вече да вникнем в прочетеното. Приливането от пусто в празно не е от полза на никого.

Да кажеш на нещо чисто, само заради угодата на някого или без да се мотивираш е дилетантско. Това могат да го правят децата из форума или тези, дето говорят за мелези, чистокръвност или както един господин, който преди няколко дни развиваше вкарани в устата му теории (перифразирам) ще си заведа кучетата, ще им направят ДНК анализ и ще докажа, че са чисти, без горкия да знае, че ДНК анализ на кучета в България все още не се прави. И по-печалното, господина говори за чисти каракачански кучета, а представяше Българско Овчарско Куче.

Тотална пародичност във всяко действие и дума.

Факти, къде са фактите ?

Николай Атанасов
User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

#1014 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2006 - 11:02 PM

Преди време имаше karakagan и той говореше само за мелези зададохмо вапрос кажи коиса и кой работи стях отговор няма и до сега стига с тая тема.

#1015 Потребителят е офлайн   Петков Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2006 - 11:04 PM

Цитат

Искам да задам само един въпрос и той не е персонален до конкретно лице, а до всеки, който знае точно как стоят нещата:

Какви кучета развъждаха ТИТО преди да се скарат с Организацията за БОК ?

Преди години развъдник "Тито" са били в организацията на
Българско Овчарско Куче... след скарване преминават към КК.

И какво излиза, че някои както казва нашия народ:

"Пременил се Илия... пак във тия "

така че отстъпника от Българското се "завърна" отново в бивш развъдник на БОК. Или няма значение - важно е далаверата да върви...

И още:

Много сте прав Г-н Йорданов .

За какъв ДНК анализ става въпрос когато няма базова карта за сравнение на генетичния материал.
КОЯ е базата за процентно съвпадение на геномите на изследваното куче.
Овчаските кучетата от различните раьони на България имат различиен фенотип.
И такава порода по принцип няма призната.Тепърва се работи в тази насока.
Но с кавги от типа на ..." моя ( нашите ) е най-по-чист, а вашите не са ." не помагаме на кучетата.
User's Signature

История на Българите - http://www.youtube.c...JBu7VnjWaQ&NR=1
Изберете Българското !

#1016 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2006 - 11:06 PM

По принцип не отговарям на анонимници, но общо-взето първия път им обръщам внимание, а те ако имат доблестта да играят открито прави им чест !

Ще маркирам набързо отговорите си.

Не спекулирам с българщината. Явно Вие сте също от хората, които предпочитат да пишат, вместо да четат. Пише го малко по-горе в синьо.

Да, кучето не е друга националност. И това съм го обяснил кой защо отстоява това име. Пак в синьо.

Специално д-р Гайтанджиев не намесвайте. За него един друг човек бе писал във форума за КК, но явно и там не четете, а предпочитате да пишете. Мога да Ви кажа и за него, но го уважавам, ако не за друго, поне за това, че наистина се опитваше да направи нещо но... с друга порода, уважаеми анонимнико.

Вмъквам нещо, което пропуснах - за "Държавната комисия..." Вие знаете ли как беше внесено предложението, кой го внесе, как бе постигнато това и защо му угодиха.

Колкото до акад. Хинковски, смея да твърдя, че го зная по-добре от всички вас. Отпреди да стане академик, от времето, когато беше в САЩ да специализира. Какво точно специализира и какво постигна, по времето на коя система какъв точно беше, с какви животни се занимаваше, с какво се занимава в момента и още много, много. Не само акад. Хинковски, но нито един от тези, които ходихте да молите (явно и вие сте от агитката) не се е занимавал с кучета.

За съюза на зооинженерите в България пък, въобще не си струва да говорим в момента. Най-малкото поради факта, че кинологията не е предмет на зооинженерството.

И накрая, не играйте на тази струнка научност, академичност и прилежащите им сдружения. Поне не пред мене. Познавам всички достатъчно добре, а отнесено към вас, четейки Ви много по-добре.

Николай Атанасов
User's Signature

Качена снимка

#1017 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2006 - 11:07 PM

Един мелез от Велинград а можеби от Якоруда каракачаните знаят от къде.

Прикачени файлове

• Прикачен файл  Ramis.JPG (9.74K)
    Брой сваляния: 88

#1018 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2006 - 11:17 PM

Цитат

Цитат

Искам да задам само един въпрос и той не е персонален до конкретно лице, а до всеки, който знае точно как стоят нещата:

Какви кучета развъждаха ТИТО преди да се скарат с Организацията за БОК ?

Преди години развъдник "Тито" са били в организацията на
Българско Овчарско Куче... след скарване преминават към КК.

И какво излиза, че някои както казва нашия народ:

"Пременил се Илия... пак във тия "

така че отстъпника от Българското се "завърна" отново в бивш развъдник на БОК. Или няма значение - важно е далаверата да върви...

И още:

Много сте прав Г-н Йорданов .

За какъв ДНК анализ става въпрос когато няма базова карта за сравнение на генетичния материал.
КОЯ е базата за процентно съвпадение на геномите на изследваното куче.
Овчаските кучетата от различните раьони на България имат различиен фенотип.
И такава порода по принцип няма призната.Тепърва се работи в тази насока.
Но с кавги от типа на ..." моя ( нашите ) е най-по-чист, а вашите не са ." не помагаме на кучетата.

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

На първото приложение пише (груб превод): "След много време и проучване най-после открихме породата, която завладя нашето сърце".

Не коментирам и не питам. Да го правят другите.
User's Signature

Качена снимка

#1019 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2006 - 11:19 PM

За Петков една снимка.

Прикачени файлове

#1020 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2006 - 11:21 PM

Да им пусна и на неговия син.Или да седи в тайна.

#1021 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2006 - 11:22 PM

Цитат

За Петков една снимка.

Не съм привърженик на "гадаенето" по снимки. Помествал съм само и единствено с цел изясняване на конкретен спорен въпрос.

Та ето и от мене една снимка.

Ако някой иска да коментира, да коментира. Аз ще бъда накрая.

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#1022 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2006 - 11:24 PM

Като дойдеш ще го видиш копие на баща му няма да си разочарован има и негови внуци като дядоси.

#1023 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2006 - 11:26 PM

Николай това е шаро пепелян няма какво да го крием.

#1024 Потребителят е офлайн   alpin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2006 - 11:27 PM

сменете плочата, взехте да се изтърквате... и как така хора, които уж вече нямаше да пишат /това го чета от както съм регистриран в този форум/ творят през ден през два... n)

вземете с немски овчарки да ги кръстосвате - току виж се харесали на FCI
dribble worthy

#1025 Потребителят е офлайн   Valkat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2006 - 11:30 PM

г-н Атанасов има апробирана порода и тя е "Каракачанско куче".

Факт!

Вкючено е в националния генофонд,подлежи на субсидиране от Държавата и е му е отредено достойно място в Национални каталог ,който ще се разпространява от нашето представителство във ФАО!

Знам ,как става с държавната комисия.Заявителят внася заевление в Патентно ведомство и процедурата започва да тече!

Всичко останало е описано в "Закона за зкрила на новите породи животни и сортове растения".

Тук няма угаждане ,а има законова процедура ,която се спазва!

Поздрави!

#1026 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2006 - 11:34 PM

Лека нощ на всички.

#1027 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2006 - 11:36 PM

Цитат

г-н Атанасов има апробирана порода и тя е "Каракачанско куче".

Факт!

Вкючено е в националния генофонд,подлежи на субсидиране от Държавата и е му е отредено достойно място в Национални каталог ,който ще се разпространява от нашето представителство във ФАО!

Казах нещо, когато написах първото си съобщение до Вас - с кого комуникирам и как комуникирам. Така че, това е последно. Приключвам комуникацията с човек, утъждествяващ се с животно.

Прочетете внимателно написаното от мене и добавката, която направих в син цвят.

На мене не обяснявайте, обяснете на останалите. Аз зная !
User's Signature

Качена снимка

#1028 Потребителят е офлайн   Стефан Йорданов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2006 - 11:37 PM

Цитат

МОля дог.бг поне последното ми писмо в форума на БОК да не се изтрива или поправя.

здравейте,
Мисля това съобщение да ми е последно в форума на БОК.

Стефане/а и до другите в БОК/,ще се опитам да ти отговоря въпреки че не си струва но карай....

Стефан-"Колкото и нескромно да звучи за куче може и да сгреша, но за човек рядко"

Росен..."Това е форум за кучетата така че хората ги остави,бъркал си много за кучета и продължаваш да бъркаш ,пожелавам ти по-скоро да дойде денят да не бъркаш вече/че вече и годините ти напредват/".

Стефах... "Говориш за разочарованието си от БОК през последните 6 години, за мелези и интриги.
Първо ти не се занимаваше активно с породата до преди 2 години"

Росен.... Стефане занимавам се малко повече от 2 г. -около 6г. с тази порода.През това време през мен минаха повече от 60 кучета и съм произвел докато бях в БОК около 100 мелеза.МОжеш ли да отговориш на другите- ти колко кучета си имал досега -дали са повече от 5 за многогодишният ти опит и колко си произвел? b) Предполагам за 6 г .можеш да видиш резултата от моята работа ,защото за разлика от вас-Бокаджиите -ако вие ги правехте кучетата само по масите на ракия и на другия ден не знаете какво сте говорили-то аз ходех по овчари и търсех истината -ее намерих я"

Стефан..."Второ не познаваш почти никого от БОК а да не говорим за кучетата."

Росен..."познавам много/но да ти кажа и съжалявам много затова/...мога да кажа повече от теб-а да те питам ти освен с ПОПОВ друга дружка имаш ли си?""""

СТЕФАН"""И накрая като как реши ,че твоите кучета са чисти а на другите не?

РОСЕН...Ако и ти малко -по -професионално се занимаваше с породата щеше отдавна да познаваш развъдника ТИТО а за чистотата/и произхода/ на тези кучета можеш да питаш всеки един от големите развъдчици включително и ПОПОВ-товая са кучета мечта за много хора но защо да ти обеснявам неща които ти не можеш да разбереш никога.....

Стефан...."Не ме занимава мисълта дали си по-вече или по-малко Българин , но ако се върнеш назад във форума ще видиш кой най много тръбеше за българското. "

Росен...Казах го и пак ще го кажа.Българин съм и то патриот-обиколих целият свят и се върнах в БЪлгария заради нея и заради кучетата ми.Съжалявам че толкова време съм се заблуждавал при наличието на много БОКОВЕ около мен"ЧОвек може да допусне грешки но приципите му остават завинаги.

Стефан..."Твоят приятел ти е задал много точен въпрос. Само дето ти не си му дал никакъв отговор. Ако имаш кураж отговори тук , във форума.
Кратко и простичко. Какво име трябва да носи нашето куче.

Росен....На моят приятел още тогава му казах"Аз съм за чистото и истинско куче"-като до мен беше и Митко от Браниполе,той довърши мисълта като добави-стига с тия имена,това не е най-важното а кучето.Нека ние дадем от нас което е нужно а като си заминем от тази земя да правят каквото искат.
НА твоят въпрос ще ти отговоря ,няма проблем:
................................................................................
..........................................................................ДО преди няколко месеца бях за БОк но ти знаеш моите впечатления от вас-мелези,интриги и лъжи.БОК според вас е правилното име но вие забравихте кучетата и няма дори и за цяр едно да се покаже.НАиситна нямате и ген. материял откъде да вземете освем да купите някое кутре от КК или да откраднете куче КК.
НА КК не им харесвате името но пък имат КУЧЕТА/чисти и автентични/ при тях...
Е,аз допуснах грешка но принципите си за разлика от вас няма да променя -оставам за истинското и чисто наше КАРАКАЧАНСКО/овчарско/куче на БЪЛГАРИЯ

до Н.АТАНАСОВ
СЪжалявам че така стана но колкото и да се преструвам не мога да бягам от истината-ако и ти обичаш нашите кучета и искаш да ги запазиш колкото мен -ще ме разбереш...

ех хайде от мен,/нали знаеш последните се смеят най-сладко/.....
чао БОКАДЖИИ 1super

Росене , най накрая изплю камъчето. Бравос! Обиколи света и прослави България. После се върна тук да опазиш породата , отначало Българското овчарско а сега , как беше -КАРАКАЧАНСКО / овчарско/ куче на България. Като истински патриот. Че без тебе за къде сме. Ние тука ги забъркахме еднии........
Ще ти припомня далечната 2004 и мейлите които ми пускаше от Холандия. Няма да те цитирам. Ако имаш малко срам .......
Продължавам да твърдя , че си никой в породата. Боравиш с имена и факти за които само си чувал от другите , включително и от мен.
По отношение на възрастта ми. Ще ти кажа един виц дано го схванеш , не е труден.
Плували в реката два портокала. Срещнали едно лайно и започнали да му се подиграват. То обаче се засмяло. Когато го попитали , защо се смее
лайното им отговорило - защото вчера и аз бях портокал.
Имал съм 4 кучета и съм произвел 3 , но си мисля , че съм свършил не малко работа за породата. Няма да ти обяснявам каква.
Колко пъти сме пили ракия с теб? Аз пия рядко и само с приятели. И не се напивам.
Имам си приятели Росене . Имената , които само си чувал са мои приятели.
И С.Попов и Емин Гичмен , Челика , Наско полковника , Зънде , Митко Динката и много други от цяла България.
Кой колко разбира от кучета другите трябва да кажат. За себе си ти сам обясни как за 6? години си произвел 100 мелеза. Без коментар.
Добре , купи развъдник Тито. ПоДчти както казваш ти. Не отговори на въпроса как ще докажеш , че са чисти КАРАКАЧАНСКИ/овчарски/ кучета на България?
Не съм баба Ванга но ще ти предскажа близкото бъдеще. Ще отидеш на 1-2 изложби на каракачаните , ще те класират по- назад и тогава вече ще трябва да правиш нова порода. Предлагам ти име - ВЪРБИНСКИ /овчарски/ кучета на България.
Една и от мен - който стреля пръв се смее последен.
Чао новоизлюпено каракачанче.

#1029 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2006 - 11:38 PM

Цитат

Лека нощ на всички.

Лека нощ и от мене.
User's Signature

Качена снимка

#1030 Потребителят е офлайн   Стефан Йорданов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2006 - 12:33 AM

г-н Атанасов , по въпроса за писането и четенето.
Чукча не читатель. Чукча писатель.
Лека нощ на всички!

• (386 Страници) +
  • « Първа
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена