Dog.bg Форуми : Българско овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (386 Страници) +
  • « Първа
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Българско овчарско куче

#921 Потребителят е офлайн   petko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 September 2006 - 12:45 PM

Цитат

Petko като толкова ги разбираш кучетата и имаш хубави кучета дай да ги преборим. Кажи от къде си и разделяме пътя на половината вадим мъжки и женски и ги пускаме да се борят. Ако искаш вземи най-добрата твоя женска кучка и я доведи да я пуснем при овцете та да видим дали пази или не пази мойта кучка само че ще доведем свидетели и камера, която да записва. Жельо ако знаеш кой етози човек ми звъни и ако иска да борим ще ти се обадя да дойдете вие и да гледате като свидетели. Вълци и Мечки може да няма, но кучета които се бият до смърт при нас все още ги има. Това е доказано!

аз имам кангали гълъбе и хибриди между тях .не е хубаво да бориш кучета ,но ако искаш вземи си пусни кучката в стадо охранявано от кангал (какъв да е)и тогаз ела пак да пишеш
умират боините и асоциалните кучета и селкционираните на тези принципи,кучета отгледани в стадо и глутница никога не се бият до смърт само това ми стига за да ти скроя шапката и на теб и кучетата ти
User's Signature

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"

#922 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2006 - 02:57 PM

Цитат

Цитат

Здравейте ,
С тези злобни нападки накрая от темата няма да излезе нищо, а защо да става така след като е толкова интересна.
Хем се познавате ,хем се оплювате постоянно
А и по този начин май изгонихте доста от хората ,които могат да кажат нещо по въпроса

nikigeen , там е работата , че не се познаваме. Вече се извиних на всички и се надявам да се върнат във форума.

Здрасти,
И аз се надявам
Аз също не познавам никого ама имам желанието за това.
Нямах кучета" с кръв " (нямах-защото тези ,които имах ги отровиха)ама имам желание да имам .Имам желание и да науча по нещо
И според мен не е задължително да си овчар ,за да имаш хубави животни
User's Signature

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл

#923 Потребителят е офлайн   dako Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 September 2006 - 03:32 PM

Как се казвам и от къде съмне казвам по една единствена причина.Пусто много ме е страх от кражби.Доста кучета се изкрадоха из района все хубави работни.Иначе имам 8 кучета без малките.Наскоро ми откраднаха 2 малки а едно пострада от мечка но слава богу се оправя.Мерси за пожеланието дай боже всекиму

#924 Потребителят е офлайн   zhel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2006 - 03:52 PM

Дако,верно е крадат.Обаче като кажеш кои си и откъде си не значи ,че някои ще знае къде на кое пасище са овцете ти и кучетата пазачи дето те е страх да не ги откраднат.А как се краде овчарско куче пуснато със стадото.

#925 Потребителят е офлайн   dako Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 September 2006 - 06:18 PM

Е хайде сега де.Като се знае района всеки втори като го попиташ каде има стадо ще ти каже а куче и пуснато със стадо и то се краде има начини но ти струва ми се добре знаеш как щом си кучкар

#926 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2006 - 10:58 PM

Качена снимка

Коментарите оставям на развиващите тезата за чистопородни Каракачански и "мелези" Български Овчарски Кучета. Кое им дава право да говорят за чистопородност и за "мелинизация" при порода, не консолидирана, не апробирана и непризната.
User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

#927 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2006 - 07:17 AM

За още по-добра нагледност между вече представени от мене графики, помествам ги отново, събрани една до друга:

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#928 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 03 September 2006 - 01:42 PM

Темата е Овчарските кучета на България .

Моля, говорете НОРМАЛНО, форумите са място за общуване !

#929 Потребителят е офлайн   Valkat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 September 2006 - 06:41 PM

DOG BG, не се отклонявам от темата и трябва свободно да си изкажа мнението по ВЪПРОСА!

Прави ми впечетление ,че корекциите са целенасочени и подбрани!

Това го наблюдавам и в другите форуми.Най малкото е некоректно!

За да може човек да дискутира трябва да понася и други мнения иначе става самоговорене и дискусията е излишна.

Няма обиди или нецензурни изрази ,а съм цензуриран! Това на нищо не ПРИЛИЧА!

Виждам ,че в другите форуми се търпят и глупости и въпреки това няма цензура!

Ако искате да си говорите сами КАЖЕТЕ И КРАЙ.

Роботата е ясна ,който не е с нас е против нас!Така ли е или ме опровергай?

Ако ли не остави хората да си общуват свободно!

С много поздрави и МНОГО КРИТИЧНОСТ!

#930 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 September 2006 - 08:05 PM

Valkat,

Ако искате си го запишете - и аз, и модераторите ще редактераме, изтриваме и коригираме всякакви мнения, които не са по темите, съдържат груби и обидни нецензури изрази, показват неуважение към останалите потребители.

За огромно съжаление темите за родната ни порода се превръщат в място за скандали и обиди. Срамно към останалите потребители, срамно за всички. Без дума за характер, за възпитание, за отглеждане, развъждане - такива неща няма. Вместо това - обиди и кой е по по най. Вместо в тези теми да проличават най хубавите черти на българщината, в тях избуяват най грозните. Вместо темите да обединяват любителите, те ги отблъскват.

Този пост, както и Вашия ще бъдат изтрити след малко. Ако имате въпроси към администрацията - на лична поща, моля.

#931 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 September 2006 - 08:24 PM

Замислям се - как не се срамувате от отношенията помежду си ? Големи, възрастни, зрели хора, предполам че и повече от Вас имат деца ... Замисляте ли се какъв пример давате в темата, която трябва да бъде най българската, най чистата ? Пример за отношение между зрели хора ли е това ?

Темата ще бъде изчистена от личните ви нападки ! Моля, намерете си друго място да се обиждате !

ТУК ТОВА НЯМА ДА СТАНЕ !

Моля, пазете форумите чисти !

#932 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 September 2006 - 09:08 PM

nikigeen

може ли да сложите тук как се изчисляваше индекса на пропорциите на тялото , че нещо съм го затрил ?

Снимка, публикувана от zhel

Прикачени файлове

#933 Потребителят е офлайн   judge Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 September 2006 - 09:51 PM

Главният индекс на тялото(така наречен индекс на разтегнатос) се изчислява ,като се раздели дължината на тялото(от гръдната кост до ръба на тазобедрената става) със височината при холката и се умножи по 100,т.е ако се получи индекс 100 (боксер,доберман и др.) то формата на кучето е квадрат,височината е равна на дължината. bravoS

#934 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2006 - 11:54 AM

Цитат

Главният индекс на тялото(така наречен индекс на разтегнатос) се изчислява ,като се раздели дължината на тялото(от гръдната кост до ръба на тазобедрената става) със височината при холката и се умножи по 100,т.е ако се получи индекс 100 (боксер,доберман и др.) то формата на кучето е квадрат,височината е равна на дължината. bravoS

Такова понятие, като ръб на тазобедрената става в екстериора и неговите измервания няма. Подобно твърдение прави горната дефиниция невярва.

Качена снимка

Николай Атанасов
User's Signature

Качена снимка

#935 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 05 September 2006 - 01:01 PM

bravoS
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#936 Потребителят е офлайн   Венелин Динчев Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 September 2006 - 01:57 PM

Цитат

Цитат

Такова понятие, като ръб на тазобедрената става в екстериора и неговите измервания няма. Подобно твърдение прави горната дефиниция невярва.

Качена снимка

Николай Атанасов

Косата дължина на тялото се измерва от краниално най-изпъкналата точка на РАМЕННАТА СТАВА до каудално най-изпъкналата точка на седалищния издатък. Дори Мицулов ги знае тези неща!

П.П. - А на диспута можехте да научите още много неща!

#937 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2006 - 02:06 PM

Да, в говедовъдството и останалите въдства е така, но в кинологията....

За това не нужно човек да търси евтината слава на показничеството, а просто да си знае урока. Иначе останалото е суета на суетите.

Това е последен коментар и го правя само за това, защото когато човек не знае нещо е по-добре да мълчи.

Спирам и няма да отговоря на нито едно последващо писание.
User's Signature

Качена снимка

#938 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 September 2006 - 02:27 PM

Дължината на тялото се измерва от РАМЕННАТА СТАВА - точно както е написъл Венелин Динчев. Нека да бъдем точни като говорим за такива неща.

#939 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2006 - 02:46 PM

Цитат

Дължината на тялото се измерва от РАМЕННАТА СТАВА - точно както е написъл Венелин Динчев. Нека да бъдем точни като говорим за такива неща.

Ни най-малко не оспорвам, че като дефиниция от учебниците по животновъдство е така.

Опитайте на практика да поставите в една равнина раменна става и издатък на стернум (гръдна кост). Дължината от най-изпъкналия участък на раменна става не дава достоверна преценка, както не дава достоверна преценка и начина, по който много "кинолози" измерват височината при холката. Но това вече е отклонение от темата.

Досетих се и още нещо и го добавям:

В животновъдството (във всяко едно въдство) в педигрето в горната половина се поставят майчините форми, а в долната - бащините. Да, но в кинологията това не е така, а някои от "кинолозите" по време на прощъпулника си като такива, изхождайки от животновъдното си образование допускаха точно тази грешка.

И много други примери има, които обособяват развъдното отношение към кучето като малко "по-друга наука" (израза ми в случая е опростенчески) от класическата развъдна наука.
User's Signature

Качена снимка

#940 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 September 2006 - 02:59 PM

Иначе за измерванията никога немогат да бъдат абсолютно точни, затова се мери няколко пъти и се взима средния резулат. wink

• (386 Страници) +
  • « Първа
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни