Ще се спра само на едно изречение от също умишлено поокастреното писмо, което получих вчера:
Собствениците тук започват да ги наричат Българско Овчарско Куче и аз мисля, че те ще изправят (коригират) името. Изглежда те ще желаят да внесат още кучета.
Г-н Йорданов, не съдете "Шаро", защото той има една от големите заслуги да се популяризира породата ни именно като Българска, а не като продукт на небългари с номадски произход, ползвали кучетата, от където идва и погрешното название на породата. Но това всъщност е разисквано многократно в този форум, така че повече от това - вече е банално.
А мисля, че подкрепа на думите ми да не се критикува "Шаро" е информацията, която вчера Ви изпратих на лични. Както виждате, много хора на Запад са му благодарни, че им е "отворил очите", за това, че породата е Българско Овчарско Куче. Ако греша или бъда обвинен в тенденциозност, би трябвало всички тези хора сега да получат извинителни и коригиращи писма, че са заблуждавани. Те пък от своя страна ще питат мене "аджеба, кое как е всъщност", но както и да е. Български нрави - това сме наследили от византийци, от турци, а и не по-малко лукавите славяни.