Dog.bg Форуми : Българско овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (386 Страници) +
  • « Първа
  • 179
  • 180
  • 181
  • 182
  • 183
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Българско овчарско куче

#3601 Потребителят е офлайн   STARTER Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 May 2007 - 12:37 PM

Тя разликата между FCI и UCI е само една буква.

Дано само накрая овачарско в кучето да не остане само името му...

#3602 Потребителят е офлайн   Dinko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2007 - 12:39 PM

Цитат

Цитат

То беше поместена и тука информацията още оня ден, ама яко се трие.
Е, сега ще има яко давене между БОК.bravoS

Аз се надявам информацията да е за FCI .
Всичко друго е имитация.
Ако не сега, то рано или късно ЩЕ СТАНЕ !
Само е въпрос на време !
А "давене" няма да има. Ако ти спадаш към графата на "нарцис"- систите , давете се помежду си колкото искате.
bgflag

ич не се надиаваи UCI e верниат отговор хаааха

#3603 Потребителят е офлайн   Dinko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2007 - 12:43 PM

Цитат

Голиама част от кучетата на ..разбирачите.. тук не са виждали овца

#3604 Потребителят е офлайн   alpin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2007 - 12:56 PM

искам да запитам хората от БОК /не от олимпийския комитет/ - колко от вашите кучета са ОВЧАРСКИ - с думи прости - живеят при овце и друг дребен и едър добитък, охраняват стада и прочее... а не седят из дворовете и волиерите ви...

#3605 Потребителят е офлайн   troian Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2007 - 01:04 PM

Цитат

ДА АМА ЗАД ТАЗИ БУКВА СЕ КРИЕ ГОЛЯМАТА ИСТИНА 1super
User's Signature

Развъждането на расови кучета с високи качества спада към културното и национално богатство на всеки народ !Българско Овчарско Куче , Българската национална гордост !

#3606 Потребителят е офлайн   troian Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2007 - 01:07 PM

АЛПИ МОИТЕ СА ВИЖДАЛИ САМО ПРОДУКЦИЯТА ОТ ТИЯ ЖИВОТНИ ДЕТО ИЗБРОЯВАШ ЗА ДРУГИТЕ НЕ ЗНАМ c)
User's Signature

Развъждането на расови кучета с високи качества спада към културното и национално богатство на всеки народ !Българско Овчарско Куче , Българската национална гордост !

#3607 Потребителят е офлайн   hobi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 May 2007 - 03:52 PM

Смешковци ,признали били БОК,къде ,в UCI,хахаха някаква измислена организация на нереализирани кучкари??!!

#3608 Потребителят е офлайн   petko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2007 - 07:34 PM

Цитат

искам да запитам хората от БОК /не от олимпийския комитет/ - колко от вашите кучета са ОВЧАРСКИ - с думи прости - живеят при овце и друг дребен и едър добитък, охраняват стада и прочее... а не седят из дворовете и волиерите ви...

алпин задавал съм въпроса многократно .....ама мннооого кратно ,някои си баи само имал ,но когато попитах дали неговите имат родословие ,тоест участват в породата ........пулна тишина ,нямат дори и да имат това нищо няма да значи защото и това не е достатъчно трябва среда със хищници не става във сфииското поле ,единственото маи е онова гуджото рижаво каракачанско куче ,ма го оплюха тотално ........маи имено заради това

....и друго ако организацията е уци това значи ли че бок автоматически неможе да бъде регистриран във фци

и някои може ли да ми каже нещо за това куче .......по точно недостатъци ,щот знам че едва ли ще го похвалите

Прикачени файлове

User's Signature

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"

#3609 Потребителят е офлайн   petko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2007 - 07:44 PM

d)

Прикачени файлове

User's Signature

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"

#3610 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2007 - 08:29 PM

Цитат

Цитат

алпин задавал съм въпроса многократно .....ама мннооого кратно ,някои си баи само имал ,но когато попитах дали неговите имат родословие ,тоест участват в породата ........пулна тишина ,нямат дори и да имат това нищо няма да значи защото и това не е достатъчно трябва среда със хищници не става във сфииското поле ,единственото маи е онова гуджото рижаво каракачанско куче ,ма го оплюха тотално ........маи имено заради това

....и друго ако организацията е уци това значи ли че бок автоматически неможе да бъде регистриран във фци

и някои може ли да ми каже нещо за това куче .......по точно недостатъци ,щот знам че едва ли ще го похвалите

Аз лично имам овчарски кучета и то работни и не един път съм ги показвал.

#3611 Потребителят е офлайн   Стефан Йорданов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2007 - 08:41 PM

Честит празник на всички! Дано утре времето да бъде с нас в Пазарджик и да стане хубава изложба както винаги до сега! super best bgflag

#3612 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2007 - 08:47 PM

Цитат

Аз лично имам овчарски кучета и то работни и не един път съм ги показвал.

Това е елементарна плоскост за водене на подобни коментари.

Всички кучета на територията на нашата страна са създадени и развъждани в България, което определя и названието им.

Това, че има хора, които държат на чужди имена и не зачитат българското в нито едно от измеренията му, включително и кучетата, не омаловажава тази прекрасна порода.

Това е единствено критерий до колко някои имат моралното и духовно право да се причисляват към нашата велика нация.

Още повече, че се започва отново полемика на темата национално самосъзнание в ден като днешния ден, в който празнуваме нашата духовност и принадлежност към един от най-старите европейски народи.

Честит празник на всички българи, които носят в себе си духа на древната ни и славна Родина !!!
User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

#3613 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2007 - 09:06 PM

Цитат

искам да запитам хората от БОК /не от олимпийския комитет/ - колко от вашите кучета са ОВЧАРСКИ - с думи прости - живеят при овце и друг дребен и едър добитък, охраняват стада и прочее... а не седят из дворовете и волиерите ви...Ето пример на цеха при мен.

Има и то доста ама някои искат хем в стадо хем на изложби,не става обаче тая работа.Така че поразпитай как се чувства едно работно куче на изложба и тогава задавай такива тъпи въпроси.

Прикачени файлове

#3614 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2007 - 09:08 PM

И на овчарника.

Прикачени файлове

#3615 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2007 - 09:18 PM

Цитат

Цитат

искам да запитам хората от БОК /не от олимпийския комитет/ - колко от вашите кучета са ОВЧАРСКИ - с думи прости - живеят при овце и друг дребен и едър добитък, охраняват стада и прочее... а не седят из дворовете и волиерите ви...Ето пример на цеха при мен.

Има и то доста ама някои искат хем в стадо хем на изложби,не става обаче тая работа.Така че поразпитай как се чувства едно работно куче на изложба и тогава задавай такива тъпи въпроси.

vanko2,

С така показаното куче, търпите известна критика (казвам го изключително добронамерено, дори го приемете като шега).

Та вие показавате типично "каракачанско куче", а не като това което те показват, пред което се превъзнасят, а в същото време тотално се разминава със стандарта и разбиранията, които демонстрират.
User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

#3616 Потребителят е офлайн   petko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2007 - 09:20 PM

никои не спомена самосъзнание ,никои не отрече българското .........всъщност го правите вие ....тчно с този си пост ще подпалите темата
говорим за овчарски кучета ,като професия ,не само на дъми

ванко твоите родословни бок ли са?щото инак нищо не си ми казал?искам да знам че кучетата участващи в породата са работни с доказани качества ,шампьоните трябва да са такива ,като онова рижото доказани не защото са с огромни тикви
гн Атанасов говорите с апломб за кангала и селкцията му .........и обръщате на 180 градъса когато говорите за бок,за нашите няма нъжда талка ли?достатъчно е да са с едра тиква и черно бели ли?
смятате ли че кангала е едно голямо куче само? казвали сте че популациите в чужбина изостават по качества от търските имено заради липсата на доказването им в стада .......кои го каза това че качествата на едно овчарско куче се доказват само във естествена среда .........нали сте радетел на породата ,защо не препоръчате и налеете малко акул на онези дето я правят селкцията на Онур Канли ? страх ли ви е ?от приятелите ви ?защо плюете по онези които се опитват да направят това ?даваики кучета на овчари не на братчеди и подмазвачи дето да джавкат(гласуват) за тях ,на кучето му трябват не родолюбци а хора като канли ?от вископарните ви лафове като чъдесно в един момент а в следващия такава порода няма фаида ьок

а да за кучетата няма ли специалисти да ги коментират?аиде да видим ,нями казвите само че по снимка не се коментира .....няма да ви съдя
User's Signature

#3617 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2007 - 09:33 PM

Цитат

Цитат

Цитат

vanko2,

С така показаното куче, търпите известна критика (казвам го изключително добронамерено, дори го приемете като шега).

Та вие показавате типично "каракачанско куче", а не като това което те показват, пред което се превъзнасят, а в същото време тотално се разминава със стандарта и разбиранията, които демонстрират.

Аз показвам овчарски и то абсюлютно чисти работни кучета а кой как ще ги нарича си е негова работа .
bgflag Петко щях да забравя,родословия нямат но имат 100% доказан произход който се интересева истински от породата ги познава.И не е проблем да им се искарат родословия.

Прикачени файлове

#3618 Потребителят е офлайн   petko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2007 - 09:41 PM

аиде изкараи им ?ахам значи така се вадят родоскловия ?тогава гаранцията че твоите кучета са бок сте е колкто моите кръстоски с кангали са такива ..........а кво ще кажеш за моите снимки биват ли за бок?

и дръго ........за изложби може ми разправяш две недели ма за чобански виждал съм ,така че не ми казваи дали става за излойба или не
User's Signature

#3619 Потребителят е офлайн   alpin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 May 2007 - 12:16 AM

vanko2, може да ми е глупав въпроса, може самия аз да съм глупав, ама ми е пределно ясно, че едно работно куче, слязло от планината не би се чуствало комфортно на дадена изложба...

а то е ясно, че БОК не е куче, пазач на стада, а все повече се превръща в изложбено куче...

#3620 Потребителят е офлайн   Dinko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 May 2007 - 10:09 AM

Цитат

vanko2, може да ми е глупав въпроса, може самия аз да съм глупав, ама ми е пределно ясно, че едно работно куче, слязло от планината не би се чуствало комфортно на дадена изложба...

а то е ясно, че БОК не е куче, пазач на стада, а все повече се превръща в изложбено куче...

Да прав си че има разлика но всичко е до мерак че ти покажа снимки на мое куче което на изложба зима 1 во место и в планината кадето аз му давам 6, а аз ходя там от 30 г. Кучето е КАРАБАШ !

• (386 Страници) +
  • « Първа
  • 179
  • 180
  • 181
  • 182
  • 183
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни