Българско овчарско куче
Публикувано: 24 May 2007 - 12:37 PM
Дано само накрая овачарско в кучето да не остане само името му...
Публикувано: 24 May 2007 - 12:39 PM
Цитат
Цитат
Е, сега ще има яко давене между БОК.bravoS
Аз се надявам информацията да е за FCI .
Всичко друго е имитация.
Ако не сега, то рано или късно ЩЕ СТАНЕ !
Само е въпрос на време !
А "давене" няма да има. Ако ти спадаш към графата на "нарцис"- систите , давете се помежду си колкото искате.
bgflag
ич не се надиаваи UCI e верниат отговор хаааха
Публикувано: 24 May 2007 - 01:04 PM
Цитат
Дано само накрая овачарско в кучето да не остане само името му...
ДА АМА ЗАД ТАЗИ БУКВА СЕ КРИЕ ГОЛЯМАТА ИСТИНА 1super

Развъждането на расови кучета с високи качества спада към културното и национално богатство на всеки народ !Българско Овчарско Куче , Българската национална гордост !
Публикувано: 24 May 2007 - 01:07 PM

Развъждането на расови кучета с високи качества спада към културното и национално богатство на всеки народ !Българско Овчарско Куче , Българската национална гордост !
Публикувано: 24 May 2007 - 07:34 PM
Цитат
алпин задавал съм въпроса многократно .....ама мннооого кратно ,някои си баи само имал ,но когато попитах дали неговите имат родословие ,тоест участват в породата ........пулна тишина ,нямат дори и да имат това нищо няма да значи защото и това не е достатъчно трябва среда със хищници не става във сфииското поле ,единственото маи е онова гуджото рижаво каракачанско куче ,ма го оплюха тотално ........маи имено заради това
....и друго ако организацията е уци това значи ли че бок автоматически неможе да бъде регистриран във фци
и някои може ли да ми каже нещо за това куче .......по точно недостатъци ,щот знам че едва ли ще го похвалите
Прикачени файлове
-
IMG_4259_a.jpg (34.34K)
Брой сваляния: 99

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"
Публикувано: 24 May 2007 - 07:44 PM
Прикачени файлове
-
bukovina.jpg (29.23K)
Брой сваляния: 94

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"
Публикувано: 24 May 2007 - 08:29 PM
Цитат
Цитат
алпин задавал съм въпроса многократно .....ама мннооого кратно ,някои си баи само имал ,но когато попитах дали неговите имат родословие ,тоест участват в породата ........пулна тишина ,нямат дори и да имат това нищо няма да значи защото и това не е достатъчно трябва среда със хищници не става във сфииското поле ,единственото маи е онова гуджото рижаво каракачанско куче ,ма го оплюха тотално ........маи имено заради това
....и друго ако организацията е уци това значи ли че бок автоматически неможе да бъде регистриран във фци
и някои може ли да ми каже нещо за това куче .......по точно недостатъци ,щот знам че едва ли ще го похвалите
Аз лично имам овчарски кучета и то работни и не един път съм ги показвал.
Публикувано: 24 May 2007 - 08:47 PM
Цитат
Това е елементарна плоскост за водене на подобни коментари.
Всички кучета на територията на нашата страна са създадени и развъждани в България, което определя и названието им.
Това, че има хора, които държат на чужди имена и не зачитат българското в нито едно от измеренията му, включително и кучетата, не омаловажава тази прекрасна порода.
Това е единствено критерий до колко някои имат моралното и духовно право да се причисляват към нашата велика нация.
Още повече, че се започва отново полемика на темата национално самосъзнание в ден като днешния ден, в който празнуваме нашата духовност и принадлежност към един от най-старите европейски народи.
Честит празник на всички българи, които носят в себе си духа на древната ни и славна Родина !!!
Публикувано: 24 May 2007 - 09:06 PM
Цитат
Има и то доста ама някои искат хем в стадо хем на изложби,не става обаче тая работа.Така че поразпитай как се чувства едно работно куче на изложба и тогава задавай такива тъпи въпроси.
Прикачени файлове
-
22052007373______.jpg (47.45K)
Брой сваляния: 99
Публикувано: 24 May 2007 - 09:08 PM
Прикачени файлове
-
21022007207______.jpg (45.23K)
Брой сваляния: 97
Публикувано: 24 May 2007 - 09:18 PM
Цитат
Цитат
Има и то доста ама някои искат хем в стадо хем на изложби,не става обаче тая работа.Така че поразпитай как се чувства едно работно куче на изложба и тогава задавай такива тъпи въпроси.
vanko2,
С така показаното куче, търпите известна критика (казвам го изключително добронамерено, дори го приемете като шега).
Та вие показавате типично "каракачанско куче", а не като това което те показват, пред което се превъзнасят, а в същото време тотално се разминава със стандарта и разбиранията, които демонстрират.
Публикувано: 24 May 2007 - 09:20 PM
говорим за овчарски кучета ,като професия ,не само на дъми
ванко твоите родословни бок ли са?щото инак нищо не си ми казал?искам да знам че кучетата участващи в породата са работни с доказани качества ,шампьоните трябва да са такива ,като онова рижото доказани не защото са с огромни тикви
гн Атанасов говорите с апломб за кангала и селкцията му .........и обръщате на 180 градъса когато говорите за бок,за нашите няма нъжда талка ли?достатъчно е да са с едра тиква и черно бели ли?
смятате ли че кангала е едно голямо куче само? казвали сте че популациите в чужбина изостават по качества от търските имено заради липсата на доказването им в стада .......кои го каза това че качествата на едно овчарско куче се доказват само във естествена среда .........нали сте радетел на породата ,защо не препоръчате и налеете малко акул на онези дето я правят селкцията на Онур Канли ? страх ли ви е ?от приятелите ви ?защо плюете по онези които се опитват да направят това ?даваики кучета на овчари не на братчеди и подмазвачи дето да джавкат(гласуват) за тях ,на кучето му трябват не родолюбци а хора като канли ?от вископарните ви лафове като чъдесно в един момент а в следващия такава порода няма фаида ьок
а да за кучетата няма ли специалисти да ги коментират?аиде да видим ,нями казвите само че по снимка не се коментира .....няма да ви съдя

Публикувано: 24 May 2007 - 09:33 PM
Цитат
Цитат
Цитат
vanko2,
С така показаното куче, търпите известна критика (казвам го изключително добронамерено, дори го приемете като шега).
Та вие показавате типично "каракачанско куче", а не като това което те показват, пред което се превъзнасят, а в същото време тотално се разминава със стандарта и разбиранията, които демонстрират.
Аз показвам овчарски и то абсюлютно чисти работни кучета а кой как ще ги нарича си е негова работа .
bgflag Петко щях да забравя,родословия нямат но имат 100% доказан произход който се интересева истински от породата ги познава.И не е проблем да им се искарат родословия.
Прикачени файлове
-
12032007268______.jpg (51.3K)
Брой сваляния: 93
Публикувано: 24 May 2007 - 09:41 PM
и дръго ........за изложби може ми разправяш две недели ма за чобански виждал съм ,така че не ми казваи дали става за излойба или не

Публикувано: 25 May 2007 - 12:16 AM
а то е ясно, че БОК не е куче, пазач на стада, а все повече се превръща в изложбено куче...
Публикувано: 25 May 2007 - 10:09 AM
Цитат
а то е ясно, че БОК не е куче, пазач на стада, а все повече се превръща в изложбено куче...
Да прав си че има разлика но всичко е до мерак че ти покажа снимки на мое куче което на изложба зима 1 во место и в планината кадето аз му давам 6, а аз ходя там от 30 г. Кучето е КАРАБАШ !