Българско овчарско куче
Публикувано: 23 June 2008 - 09:27 AM
Голяма дискусия се е развила уикенда. Явно в жегите сте седяли на хладно пред компютрите и сте цъкали мнения стават ли големите песове за апартамент или не, докато аз неуспешно се правех на берач на череши за пред тъщата ;).
Ради, на вилата, кучето наистина прегриза асмата (без Т е дарлинг асТма е заболяване на дихателните пътища) и лежеше САМО в божурите на майка ми. Това обаче беше защото майка ми го позволи. Тъй като аз съм се заел с възпитанието и (на кучката де не на мама) мога да ти кажа, че вече не седи там и не прави бели (без бой при това!!!!). Теорията за едрото космопускащо теле в апартамента си е валидна и за редрийвърите (тия колко косми пускат...) и за хъскитата и за колитата (друг шампион по даване на вълна), бели правят всички, едно страхливо чихуа е в състояние да нанесе такива щети на мебелите каквито и три 5 годишни момчета с запалки и джобни ножчета няма да успеят да сътворят.
Мойта змейка единствената и беля в нас е, че бутна дъската за гладене ведъж и то защото аз я стреснах нарочно - така че вината си е моя...
Този уикенд пак си спа в краката ми, макар че имаше алтернативата да спи на двора. Към 6 и 30 сутринта ме събуди с зов да излиза станах пуснах я навън и какво да видя, съседа се опитва да прескочи оградата да си земел няква кука за кофи дето си имали договорка да я вземел, нещо измисли там ... както и да е... след малко ексцесии случката се изясни. Кучето пак се прибра да си доспи при мен и в 8 излезе да си дава наряда по оградата...
Накратко - кучето е щастливо както го свикнеш...
Ради, на вилата, кучето наистина прегриза асмата (без Т е дарлинг асТма е заболяване на дихателните пътища) и лежеше САМО в божурите на майка ми. Това обаче беше защото майка ми го позволи. Тъй като аз съм се заел с възпитанието и (на кучката де не на мама) мога да ти кажа, че вече не седи там и не прави бели (без бой при това!!!!). Теорията за едрото космопускащо теле в апартамента си е валидна и за редрийвърите (тия колко косми пускат...) и за хъскитата и за колитата (друг шампион по даване на вълна), бели правят всички, едно страхливо чихуа е в състояние да нанесе такива щети на мебелите каквито и три 5 годишни момчета с запалки и джобни ножчета няма да успеят да сътворят.
Мойта змейка единствената и беля в нас е, че бутна дъската за гладене ведъж и то защото аз я стреснах нарочно - така че вината си е моя...
Този уикенд пак си спа в краката ми, макар че имаше алтернативата да спи на двора. Към 6 и 30 сутринта ме събуди с зов да излиза станах пуснах я навън и какво да видя, съседа се опитва да прескочи оградата да си земел няква кука за кофи дето си имали договорка да я вземел, нещо измисли там ... както и да е... след малко ексцесии случката се изясни. Кучето пак се прибра да си доспи при мен и в 8 излезе да си дава наряда по оградата...
Накратко - кучето е щастливо както го свикнеш...
Публикувано: 23 June 2008 - 10:19 AM
четох, четох и се чудя-КК /БОК/ или както щете в апартамент :huh: що мъчите животното, бе! то е селектирано с една цел - да пази животни и и да си пази района ,да живее на вън -кво ще прави в апартамента - ще се побърква ли .да не говорим че мирише гадно и се скубе през лятото .моя живее на двора -дъжд,сняг ,слънце не му пука....цяла зима е влизал в локвите и се валял в калта.всички дето имат работни кучета го знаят! тези дето гледате БОК в апартамент и сте си го взели само от суета -убивате го бавно,по добре гледайте пудел
Публикувано: 23 June 2008 - 11:02 AM
та, на същата тема. има до нас един гледа куцхар,куче дето 15 км. ги бяга само за разгрявка , извежда го един път седмично и пообикаля махалата ,през останалото куцхара е на 1м. въже..кучето вече се е побъркало и ако му дадат пищов ще се гръмне. същото е и с каракачан в апартамент :rolleyes:
Публикувано: 23 June 2008 - 11:05 AM
кукумявчо,според мен,мнението ти е правилно,ако затвориш някои от тези кучета в къщи и ги разхождаш по веднъж в седмицата,това си е живо престъпление,мъчно ми е за затворени и вързани постоянно кучета,това е абсолютно против природата им

" НЕВЕДОМИ СА ПЪТИЩАТА ГОСПОДНИ "
Публикувано: 23 June 2008 - 11:22 AM
Цитат
Цитат
Цитат
Цитат
;)
Така е,даже ще купуваме едно ново Хъски на една комшийка ...щото :angry:Поздрави!
кучо върви страхотно,я какъв страшен вид е докарал,поздравления Тодоров :->)
Мерси....лош му е и характера. :blink:при теб получиха ли се нещата?Поздрави!
Публикувано: 23 June 2008 - 11:45 AM
Преди година и половина имах едно 3 месечно кутре.Голям хубавец ама и голям мързел,само лежеше и нищо друго, а беше малък да играе.Викам от това куче няма да стане и го подарих на един овчар от Айтоско.И там същото докато не видял овцете...и до ден днешен сам ги извеждал и сам ги прибирал!Вродено им е!!!!!!!!!