Dog.bg Форуми : Българско овчарско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (386 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Българско овчарско куче

#221 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 January 2006 - 06:24 PM

Снимките са предоставени от Таня Гетова - София

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка
User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

#222 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2006 - 02:38 PM

Възраст: 6 месеца и 11 дни

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#223 Потребителят е офлайн   Петков Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2006 - 10:04 PM

Да са ти живи и здрави Николай !!!
Още са на 6 месеца а колко са едри.
Като станат на година и половина ще бъдат внушителна гледка.
И повечко храна ще искат. Малки деца - малки проблеми . Големи деца-голяма кльопачка .
Добре че дебело желязо си заварил по оградата - иначе на гости не идвам . r)
От едни родители ли са или от различни?

Със здраве!
User's Signature

История на Българите - http://www.youtube.c...JBu7VnjWaQ&NR=1
Изберете Българското !

#224 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2006 - 07:42 AM

Цитат

Да са ти живи и здрави Николай !!!
Още са на 6 месеца а колко са едри.
Като станат на година и половина ще бъдат внушителна гледка.
И повечко храна ще искат. Малки деца - малки проблеми . Големи деца-голяма кльопачка .
Добре че дебело желязо си заварил по оградата - иначе на гости не идвам . r)
От едни родители ли са или от различни?

Със здраве!

Нямат кръвна връзка. Всъщност мъжкото е с 4 дни по-младо от женското, но аз ги посочвам като една дата.
User's Signature

Качена снимка

#225 Потребителят е офлайн   zhel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2006 - 04:19 PM

Браво,г-н Атанасов, но гледам не ги храните по овчарски b) b) ,погледни поради тази причина като порастнат ,някой ще каже ,че са "мелези" ,а не български кучета. l) l)

#226 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2006 - 04:24 PM

Цитат

Браво,г-н Атанасов, но гледам не ги храните по овчарски b)  b) ,погледни поради тази причина като порастнат ,някой ще каже ,че са "мелези" ,а не български кучета. l)  l)

Абе аз спазвах съвета на специалистите, дето казваха, че каракачаните ги хранят само с качамак и още някакви бъркочи и въпреки всичко кучетата стават големи.

Оказа се вярно. Храната бедна, но гените тикат ли тикат кучетата и те взеха, че пораснаха. Уплаших се и реших да ги храня с месо, та белким спрат да растат.

Бих сложил съответна иконка, но не използвам такива.

А, и още нещо. Че са "мелези" /използвам турцизма, защото това е термина, употребяван от "познавачите"/, "мелези" са. Не са БОК, защото снимките на дядовците им се срещат доста често из страниците на КК.
User's Signature

Качена снимка

#227 Потребителят е офлайн   Динов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2006 - 07:28 PM

d) Здравейте,

Аз съм дебютант във форума и моля за помощ, как да прикача снимки?
Бъдете здрави!

#228 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 10 February 2006 - 07:36 PM

Цитат

d) Здравейте,

Аз съм дебютант във форума и моля за помощ, как да прикача снимки?
Бъдете здрави!

Преди да прикачите снимка, проверете нейните размери. Моля за максимални размери 500/375.
След това влизате, избирате си темата и на мнението ви има - прикачи файл, най отдолу. Избирате си снимката и готово .. лесно е ! super

#229 Потребителят е офлайн   ШАРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2006 - 12:39 AM

Здравейте,,
Имам въпрос към МАд,??-Тъй като тя и всички нейни приятели говорят че всички БОК са мелези а техните каракачански кучета са чисти и те са обсолютно безприкословенни към мешателства - въпросът ми към нея и суфлорите зад нея са:

---Приятелко моля те попитай Седефчеви за произхода на техният така известен в вашите среди /Санбернар/Китан или КараКитан незнам точно как се казва,,,?..Попитай ги моля те какъв е бащата или дядото на това куче.Попитай ги също дали нямат една снимка на брата на това куче.Нека да го покажат и него.И последният въпрос е :-попитай ги какви кутрета ще даде кучето с една санбернарка и дали кутретата няма да спечелят в ринг за санбернари -първо место.
Към другите което искам да кажа е -направих една обиколка на БГ и направих доста снимки на наши кучета.Ще ги публикувам за да им се радвате защото вече такива кучета няма.Някои от тях се крият ,не казвам къде са за да не стават сакатлъци.Искам след това да ви чуя мнението за чистопородност ,или генетичност или пък за високи стопове и мешаници както казвате и да си спомнят "каракачаните "какво говориха за кучетата БОК..
хайде приятна вечер а утре ще видите снимките.
п.с МАд ще поставя една до друга две снимки:-една на Мравката и една на Седефчевото куче-опитай се сама без подсказвания отзад да видиш кое по чисто е и кое по прилича на старите кучета от преди...
User's Signature

Развъдник за автентични КАРАКАЧАНСКИ кучета-"ТИТО"..../www.bulgariandog.com/[br][br]..."САМО НАЙ-ДОБРОТО Е ДОСТАТЪЧНО ДОБРО"

#230 Потребителят е офлайн   zhel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2006 - 01:41 PM

Абе ШАРО,ти за това ли се изгуби от форума l) l) l) .
Как го казваш това "легендарния КИТАН- според МАКК развъдчиците",се оказва нещо като Китанбернар . Верно ли бе? Дай доказателства може и на лични.
Пък ако се окаже истина и това куче,което вече е в основата на КК породата като линия става страшно. Много стана ,куче произведено от БОК с татуировка от МАКК, и тези твои твърдения ,ако излязат верни направо се срива теорията на МАКК за чистопородност на техните кучета.

#231 Потребителят е офлайн   ШАРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2006 - 04:02 PM

НА мен не м ие проблем да ви кажа точно как е всичко около това куче но няма да бъде коректно-нека те сами си разкажат.А свидетел лично аз не съм бил но пък има толкова много които ще го докажат .НЕка Седефчеви кажат на една изложба преди много години Челика и други как ги майтапеха за това куче и те как с наведени очи и глави без нищо д а кажат си тръгнаха-нека да говорят истини и като казвам че хаоса и при КК и при БОК е един и същ и че става въпрос за едни и същи кучета нека пак се правят на луди и да приказват приказки от 1001 нощ на дечицата тук в форума...
User's Signature

Развъдник за автентични КАРАКАЧАНСКИ кучета-"ТИТО"..../www.bulgariandog.com/[br][br]..."САМО НАЙ-ДОБРОТО Е ДОСТАТЪЧНО ДОБРО"

#232 Потребителят е офлайн   ШАРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2006 - 04:16 PM

ЖЕл,не съм се изгубил затова ами защото си бях в Бг заради развъдника ми и по други задължения.МЕжду другото да ти кажа че наскоро ще се организира огромно събрание на което ще се приеме новият правилник на новият Български киноложки клуб на БОК,който няма да има нищо общо с начина на С.Попов.НА едно от последните събирания причините се изясниха и С.Попов си остава с неговите хора които са 1/10 от всички нас -останалите ,които пък правим новият клуб,така че който иска да заповяда.Така че нека ме извинят г-дата "каракачани"но от сега нататък техните нападки нека си отидат по адрес на С.Попов -човекът с когото делят едни и същи интереси..Ние си продължаваме напред с големи идеи и в близките няколко години резултатът ще бъде много явен/нека се пукат душманите/..
Затова и преди казвах-ако ще спорим -дайте да спорим около името нека не се обиждаме лично-но някои хора в стремежа си да наложат тяхно мнение започнаха с лични нападки и т.н.КАто е така нека си говорим за истини подкрепенни с факти от миналото а за това колко кучетата са "различни "-нека дори и хората с малко познания да преценят дали това е истина или не..
User's Signature

#233 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2006 - 04:53 PM

Хайде да видим "Вашите" кучета! ;)

Цитат

направих една обиколка на БГ и направих доста снимки на наши кучета

Хем да направим паралел и с каракачанските - разбрах, бил сте и при хора от МАКК. r)

В произхода на Китан нямам съмнения, но в думите ви имам. Човек, който тръгна във форума известен с четири различни "прозвища" и с четири различни поведения, и с четири различни лица - нали се сещате, че думите Ви някак не достигат пространството, камо ле мен.. r) Така, че не разчитайте да повярвам в това, в което вие сте искал да повярвате.. l)
Относно новият ви клуб - "пременил се Илия,пак в тия".. Това ще "изчисти" ли кучетата Ви? Съмнявам се.. n) Мисля, че "добре" сте се устремили - търсите каракачански кучета, за да можете да кръстосвате с тях отново.. Колко прозрачно. n)

Цитат

МАд ще поставя една до друга две снимки:-една на Мравката и една на Седефчевото куче-опитай се сама без подсказвания отзад да видиш кое по чисто е и кое по прилича на старите кучета от преди...

Това не го разбрах..

Жел,
много бързо се съгласяваш.. Чак да не повярва човек на очите си.. b) BEER

#234 Потребителят е офлайн   ШАРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2006 - 05:37 PM

МАд,мисля пак нещо погрешно разбираш нещата.ЩЕ ти поесня нещо за мен но нека е за последно..Аз никога съм нямал нищо против срещу хората и на двете страни.Винаги съм работил коректно с когото и да е .НИкога не съм искал да разделям кучетата на ваши и наши -защото винаги съм казвал че те са едни и същи.Когато се съберем "ние"кучкарите заедно/за разлика от вас писателите/никога не се е говорило за кучетата дали те са БОК или КК-те са едни и същи защото ние заедно имаме едни и същи цели .Споделяме,заменяме,разменяме, и т.н.Аз имам много против срещу хора които само оплюват другият без да погледнат в неговата градина в същото време какво става.Такива хора разбира се не са виновни а другите които им вярват.""/Докато има телета -ще има и касапи"/...,,
-За снимките, да ,ще публикувам снимки на кучета които ти и другите зад теб не знаят.
-ЗА книгата която водиш-моля те преди да пишеш в нея или проверяваш направи нещо което би трябвало да се прави от всеки един.КАто проверяваш за едно куче питай няколко хора различни които го знаят.Аз мога да пиша в форума с 1500 различни мнения на лица и поведения/дали това е вярно-гадай и дерзай,както казвате вие/.НЕ това е важно а е по важно-това което се пише....
За изчистване ако говорим:Не мисля че правим нещо по различно от всички преди нас които сега вече имат регистрирани породи,но нека времето покаже а не да гадаем.
п.с за това което не разбираш за Мравката и КИтан е:Ще поставя снимки на кучетата едно до друго.Ти сама определи кое е по "мелез",и ако не можеш сама повикай на помощ -старейшеският съвет...,само ще те помоля да поместиш една снимка на главата на Китан или поне на кучето в преден план -по отблизо...а след това може да окрасим истината като я подкрепим с хора и факти но това ще го направим като се видим някой ден..../някой ще остане много изненадан/.
хайде до скоро....приятелко,
User's Signature

#235 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2006 - 05:45 PM

Снощи с мене се свърза Орхан Ялмаз от Института в Анкара. Той е изследовател на кучетата пазачи на стадата и има в архива си над 12 000 снимки само на овчарски кучета. Създадох страница с изпратени от него снимки. Две от снимките помествам и тук малко по-долу.

Причината за поместването е, че когато г-н Ялмаз идвал в България за да се запознае с нашето овчарско куче, бил заведен някъде около Силистра (не ми уточни точно къде, а и аз не проявих интерес за подробности). Казано му било, че нашето местно овчарско куче се казва Каракачанско куче и му били представени тези две животни като чистопородни представители на породата за неговата колекция.

Качена снимка

Качена снимка

Няма да правя коментар. Да си кажат мнението познавачите на продата.

Снимки на Каракачански кучета с подобен екстериор получих също така и от Словакия, и от Великобритания, и от Ирландия. Хората, които ми ги изпратиха също твърдят, че това куче им е представяно като чистопородно каракачанско.
User's Signature

Качена снимка

#236 Потребителят е офлайн   ШАРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2006 - 05:50 PM

Атанасов ,абе кажи им на тия хора да го хранят с качамак или ярма -това е рецептата само то да оправи и крака и всичко останало и да стане истинско....
и да не забравиш още да им кажеш да им купят на кучетата няколко овце и да им нахвърлят слама и малко пръс или овчи изпражнения че да оправи козината super
п.с -има и друго ако е ходил на гостина турци-българи-или български турци те не знаят сигурно как да преведат БОК на турски и по лесно е да кажат КК
User's Signature

#237 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2006 - 05:56 PM

Цитат

Атанасов ,абе кажи им на тия хора да го хранят с качамак или ярма -това е рецептата само то да оправи и крака и всичко останало и да стане истинско....
и да не забравиш още да им кажеш да му купят на кучетата няколко овце и да им нахвърлят слама и малко пръс или овчи изпражнения че да оправи козината  super

Не зная, не разбирам. Толкова много въпроси зададох, за да ми се изяснят някои неща, но уви.

Повече не коментирам...

Виж моите "мелези" като ядяха качамак докъде я докарах, сега се чудя как да ги спра да растат. Надявам се месото да помогне.
User's Signature

Качена снимка

#238 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2006 - 05:57 PM

Цитат

МАд,мисля пак нещо погрешно разбираш нещата.ЩЕ ти поесня нещо за мен но нека е за последно..Аз никога съм нямал нищо против срещу хората и на двете страни.Винаги съм работил коректно с когото и да е .НИкога не съм искал да разделям кучетата на ваши и наши -защото винаги съм казвал че те са едни и същи.Когато се съберем "ние"кучкарите заедно/за разлика от вас писателите/никога не се е говорило за кучетата дали те са БОК или КК-те са едни и същи защото ние заедно имаме едни и същи цели .Споделяме,заменяме,разменяме, и т.н.Аз имам много против срещу хора които само оплюват другият без да погледнат в неговата градина в същото време  какво става.Такива хора разбира се не са виновни а другите които им вярват.""/Докато има телета -ще има и касапи"/...,,

Веднага друга песен запяваш.. super best

Цитат

-ЗА книгата която водиш-моля те преди да пишеш в нея или проверяваш направи нещо което би трябвало да се прави от всеки един.КАто проверяваш за едно куче питай няколко хора различни които го знаят.Аз мога да пиша в форума с 1500 различни мнения на лица и поведения/дали това е вярно-гадай и дерзай,както казвате вие/.НЕ това е важно а е по важно-това което се пише....

Ти откъде знаеш аз какво правя? Медиум ли стана? Или са ти разказвали?.. ;)

Цитат

За изчистване ако говорим:Не мисля че правим нещо по различно от всички преди нас които сега вече имат регистрирани породи,но нека времето покаже а не да гадаем.

Мисля че времето ще внася все повече смут пред вас.. А Вие няма да имате коментар по въпроса, защото и тогава няма да познавате произхода на своите кучета, вярвайки на разкази.. ОК! Бъдете щастливи! super

Цитат

п.с за това което не разбираш за Мравката и КИтан е:Ще поставя снимки на кучетата едно до друго.Ти сама определи кое е по "мелез",и ако не можеш сама повикай на помощ -старейшеският съвет...,само ще те помоля да поместиш една снимка на главата на Китан или поне на кучето в преден план -по отблизо...а след това може да окрасим истината като я подкрепим с хора и факти но това ще го направим като се видим някой ден..../някой ще остане много изненадан/.

Аз не се нуждая от помощ.. Не и когато става въпрос за изграждане на мнение! Това е характерно за Вас. И не ме наричайте "приятелко", моите приятели имат ценности и не биха осквернили по този селяндурски начин паметта на едно ВЕЛИКО КАРАКАЧАНСКО КУЧЕ!

Пък и на всяко живо същество.

#239 Потребителят е офлайн   ШАРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2006 - 06:06 PM

Явно МАд не искате да разберете нищо и продължавате като зомби.Съжалявам за "селяндурсият начин на отношения"но нали знаете приятелко,"на каквото си постелете на това ще се....."??
User's Signature

#240 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2006 - 06:09 PM

Г-н Атанасов, проявявам интерес, стига да не звучи нахално..

п.п. ШАРО, аз не съжалявам за нищо.

• (386 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема