Българско овчарско куче
Публикувано: 13 February 2006 - 04:47 PM
Що? Ти не знаеш толкова и завиждаш?
Когато цитирам нещо, или някой винаги (с изключение зна веднъж бях пропуснала по небрежност) давам знак или го отделям с QUOTE, или посочвам автора..
Ако за друго злобееш и завиждаш е друг въпрос.
Остани си със здраве тесногръдий! b)
п.п. Не съди за другите по себе си! super Дори не ме познаваш. r)
Публикувано: 13 February 2006 - 04:54 PM
Публикувано: 13 February 2006 - 05:40 PM
Цитат
Тук в тази страница, а и на други места. Достатъчно е да се отговори на въпросите, повдигнати от мене само в тази страница.
И един въпрос към Вас, като към модератор. Вие, а и Ваши колеги модератори често отстранявате текстове под различен предтекст. Така да е. Имате право, правите го.
А не мислите ли, че е редно, ако не от друго, то поне от уважение към себе си и към форума, да изчиствате всякакви простотии, псувни и лумпенско поведение ?
Публикувано: 13 February 2006 - 08:28 PM
Цитат
Видят някое куче на снимка и като им хареса почват да задават въпроси ,откъде е какъв е призхода му,а те самите не дават никакави обяснения. l) l) l) .Пък после търси истината сам,за да узрееш за нея. l) l) l) .
Всичко е догма,нашите кучета са по истински от вашите и другите опонират вашите са мелези.Пък в същото време много добре са запознати с техниката за прикриване на признаци за кръстоска с други породи l) l) l) .
Забравят ,че допреди 15г. всичките им кучета са плод на овчарска селекция,демек кое куче е баща на кученцата може да каже само господ и аллах.
Да са живи и здрави всички.Ти много добре каза,че ако публикуват данни хората сами ще изберат откъде какво да си вземат.Последната изцепка на Мад,че някой знаят произхода на кучетата си до 80 години назад,демек 1920 г. е върха на измишлютините,които могат да се сътворяват.Едни пишат небивали за овчарско куче дето убива глигани само,други пишат небвалици за 80г. знаене на произход.
Високата селекция, както някои я представят не иска много теоретизиране и то в сферата на "кухите лакърдии". Нека видим поне един документ, като този, който помествам по-долу, но да е запълнен и да е сега, веднага, а не когато го изготвят и кажат, че отдавна го имат.

Забравих да кажа, че това документче е всъщност от 3 страници. И без него не може да се говори, че се води селекция.
А ако някои твърдят, че имат племенна книга, нека покажат поне една сканирана страница от нея. А ако си признаят, че и това нямат, ще им покажа как изглежда.
Публикувано: 13 February 2006 - 09:48 PM
Нашият клуб има идея да предложи на НКК за БОК да вкара всички данни с които разполага в интернет страница с прикачени снимки на кучетата, където информацията да бъде достъпна за всички заитересовани.
Публикувано: 13 February 2006 - 10:02 PM
Публикувано: 13 February 2006 - 10:04 PM
Не съм намерил информацията коя желая написана тук.
Публикувано: 13 February 2006 - 10:11 PM
Цитат
Дано да се съгласят в НКК за БОК. Аз дори съм съгласна да поема отговорността са поставяне на цялата тая информация в интернет.
Може би ще ми коства минимум половин година време, че като знам колко много бумаги има сортирани по град..... но пък всичко е добре подредено.
Публикувано: 13 February 2006 - 10:13 PM
Цитат
Не съм намерил информацията коя желая написана тук.
Не ми стана ясно какво искате точно да кажете.
Публикувано: 14 February 2006 - 06:41 PM
Прикачени файлове
-
d743b095e835x.jpg (3.92K)
Брой сваляния: 256
Публикувано: 15 February 2006 - 07:32 PM