Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 178
  • 179
  • 180
  • 181
  • 182
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#3571 Потребителят е офлайн   XauMaHaTa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 June 2013 - 05:51 PM

Показване на мнениетоphant0maz, в 15 June 2013 - 04:38 PM, написа:

Здравейте !
Регистрирах се във форума ,защото исках науча за характера на акита и какво е да си имаш куче от тази порода. Със сигурност това е обсъждано във всичките тези 170 страници ,но няма как да намеря къде точно. Аз мислех ,че са адски добри кучета ,истински душички ,но попаднах на няколко поста ,за това че всъщност си трябва силна ръка и воля ,за да отглеждаш такова куче,
Аз съм гледал вече куче ,което беше злобно - каракачанска овчарка. Страхотен беше ,но наистина предназначението му е да е със стадото ,да го пази от хищници. Искам куче ,което да водя с мен навсякъде ,без да ме е страх ,че ще навреди на някого.
Безумно много харесвам акитите ,но до колкото успях да разбера от няколкото поста на които попаднах ,не са съвсем такива кучета. Представата за кучето ,което искам да ми е приятел е следната: спокойно куче с достойнство ,което да не се дърпа на всички страни и да лае постоянно /както правят хъскитата -лично мое наблюдение/ ,да е приятел на човека , и да ме гледа в очите - това последното знам ,че зависи от стопанина и може да звучи смешно ,но кучето което имах не ме поглеждаше в очите ,не знам на какво се дължеше ,винаги избягваше погледа ми ,а аз толкова го обичах, някак си не се получи спойката помежду ни. Споделете с мен как се държи една акита сред хора сред други животни, трудно ли е да отглеждаш такова куче ... въобще всякаква информация за породата ще ми е полезна. Благодаря ви.

Здравей и от мен! "Адски добри кучета, истински душички"......"Представата за кучето ,което искам да ми е приятел е следната: спокойно куче с достойнство ,което да не се дърпа на всички страни и да лае постоянно". Струва ми се парадоксално да искаш куче с достойнство и същевременно да е "душичка". Не съм съгласен и с ShiBumi_GirL, че описанието ти е за НОК, а по-скоро голдън или лабрадор ретрийвър /не че и те не могат да се възпитат като човекоядци/.
Любовта към кучето съвсем не е достатъчна дори в повечето случаи, когато тя е в повече води до обратен ефект. При взаимоотношенията с кучетата човек ясно трябва да разбира техните инстикти, както и да контролира емоциите си.
Що се отнася до акитите...ако искаш по-малко проблеми вземи си женска акита. Тя няма да бъде заплаха нито за хора, нито за кучета ако я социализираш добре, освен в случаите когато е крайно предизвикина и трябва да се защитава - тогава става истински фурор. По време на битка акитата е изключително крайна и агресивна, обикновено хапе с цел да разкъса и се бие винаги за "нок аут", така че много трябва да се внимава. Иначе женската акита е изключително спокойна, любвеобилна, галантна, внимателна, горда. Никога няма да ти досажда, рядко лае..."японците казват, че ако акита лае има защо". Поддава се на обучение, но излъжеш ли я или я караш да прави безмислени за нея неща ТЯ НЯМА ДА ГИ НАПРАВИ, дори и да й предложиш телешко бонфиле или лаврак на скара! Непознатите хора биват бързо сканирани и тези с чисти мисли и емоции могат да я галят и глезят, на останалите няма да им бъде обърнато внимание.
Гледането на акита изисква много внимание и анализ на всяко нейно действие. Трябва да си прецизен/а и уверен/а първите 2 години в действията си и ще имате невероятен приятел. Ако имаш съмнение, че не разбираш кучетата или нещо от горенаписаното те притеснява...пропусни тази порода, защото след 2-рата година, този който най-много ще страда е АКИТАТА!

#3572 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 17 June 2013 - 07:28 PM

Не искам да навлизам в спор,но в момента отглеждам и 2 НОК,така,че НОК определено е куче,което ще те гледа в очите.Това дали ще е душичка зависи единствено и само от стопанина и положените грижи във възпитанието.....разбира се както почти със всяко едно куче.
Според мен акита не попада в графата с желаните порди специално за горния потребител,който с коментара си показва,че явно няма много опит с отглеждането на кучета или не и такива с по как да го нарека особен характер :ba_025:
:rc_036:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#3573 Потребителят е офлайн   XauMaHaTa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 June 2013 - 07:35 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 17 June 2013 - 06:28 PM, написа:

Не искам да навлизам в спор,но в момента отглеждам и 2 НОК,така,че НОК определено е куче,което ще те гледа в очите.Това дали ще е душичка зависи единствено и само от стопанина и положените грижи във възпитанието.....разбира се както почти със всяко едно куче.
Според мен акита не попада в графата с желаните порди специално за горния потребител,който с коментара си показва,че явно няма много опит с отглеждането на кучета или не и такива с по как да го нарека особен характер :ba_025:
:rc_036:

ShiBumi_GirL... да не решиш, че споря или се заяждам :re_037: :ae_085:
просто това са лични впечатления от доста немски овчарки, които познавам....иначе за гледането в очите съм на 100% съгласен с теб...освен ако няма пръчка, топка или друга любима играчка :smile:

Между другото, тъй като знам, че имаш доста опит с храните какво ти е мнението за TASTE OF THE WILD Pacific Steam? :beer:

#3574 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 June 2013 - 09:37 PM

:ba_025:
Не сме я пробвали.Пробвали сме Akana Пиле с картофки,Пацифика и в момента рота се храни с Агне и ябълка.
От Пацификата козината стана превъзходна-мека и лъскава,така че предполагам,че Тейст Пацифика ще има даже още по-добър резултат :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#3575 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 June 2013 - 09:51 PM

Може ли малко инфо за храната OF THE WILD Pacific Steam? От къде мога да си я поръчам - четох добри отзиви за нея. Не обичам промените, но e добре отвреме на време да си сверя часовника - дали новото не е познатото старо?!?! :ab_041:
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#3576 Потребителят е офлайн   phant0maz Икона

Публикувано: 17 June 2013 - 11:16 PM

Благодаря ви за отзивите и се извинявам ако някой е прочел поста ,който поправям. Препрочетох няколко пъти това което сте ми отговорили. Истината е ,че първият път ме засегнаха отговорите на някои от участниците във форума и реагирах първосигнално като написах един дълъг пост. В последствие успях да вникна в смисъла на това което сте искали да ми кажете и разбрах че съм го изтълкувал погрешно. Това е.

#3577 Потребителят е офлайн   XauMaHaTa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 June 2013 - 06:46 AM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 17 June 2013 - 08:51 PM, написа:

Може ли малко инфо за храната OF THE WILD Pacific Steam? От къде мога да си я поръчам - четох добри отзиви за нея. Не обичам промените, но e добре отвреме на време да си сверя часовника - дали новото не е познатото старо?!?! :ab_041:

Привет Петя, ти какво пробва от Аканите до сега? Taste of The Wild можеш да поръчваш от любимия ни сайт :-)....аз вече си поръчах
http://www.zoofast.b...36-p-14689.html

Иначе храната е американска, grain-free и е оценена с 5 и 6 звезди.
http://www.dogfoodan...hp/product/1286
http://www.dogfoodan...hp/product/1285

#3578 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 June 2013 - 08:43 AM

Показване на мнениетоphant0maz, в 17 June 2013 - 09:16 PM, написа:

Благодаря ви за отзивите и се извинявам ако някой е прочел поста ,който поправям. Препрочетох няколко пъти това което сте ми отговорили. Истината е ,че първият път ме засегнаха отговорите на някои от участниците във форума и реагирах първосигнално като написах един дълъг пост. В последствие успях да вникна в смисъла на това което сте искали да ми кажете и разбрах че съм го изтълкувал погрешно. Това е.

Здравей,
и аз се извинявам, ако съм те засегнала с откровененият си пост, но не ми се иска тази уникална за всички нас порода да се окаже по улиците на България, както стана и с други популярни през последните 10 години породи. Каквото и куче ще си избереш за домашен любимец - знай, че това е все пак куче :smile: Обичайко такова какво е, с всичките му плюсове и недостатъци на породата.
Поздрави :smile:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3579 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 June 2013 - 09:14 AM

Показване на мнениетоXauMaHaTa, в 18 June 2013 - 04:46 AM, написа:

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 17 June 2013 - 08:51 PM, написа:

Привет Петя, ти какво пробва от Аканите до сега? Taste of The Wild можеш да поръчваш от любимия ни сайт :-)....аз вече си поръчах
http://www.zoofast.b...36-p-14689.html

Иначе храната е американска, grain-free и е оценена с 5 и 6 звезди.
http://www.dogfoodan...hp/product/1286
http://www.dogfoodan...hp/product/1285

Привет :md_064:
Пробвах ето това http://www.zoofast.b...13-p-18279.html и то много внимателно и за кратко. Нали знаеш, че моите кучета ги храня комбинирано (вечер са само на месо), а в Аканите процента протеин е висок - даже бих казала много висок. Ако го комбиниам и с месото вечер става страшно....Т.е. това няма как да не увреди бъбреците на животното, затова внимавайте :smile: В Taste of The Wild процента протеин е в нормални граници и затова още днес ще я поръчам. Благодаря, че ме светна :ab_041: въобще не съм обърнала внимание, че я има в "нашият любим сайт" :ab_041:
Поздрави и пусни малко снимки :smile:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3580 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 June 2013 - 02:38 PM

Храня с тази храна в различните и разновидности от дълго време.Отлични резултати при кръвните анализи и общата кондиция на четирите ми кучета.Малко количество гранула засища кучето.Изходният материал е винаги перфектен.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#3581 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 June 2013 - 06:15 PM

В Акана Агне и ябълка % протеин е съвсем нормален 25 :ba_025: Купувам вече 3-ти чувал
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#3582 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2013 - 12:24 AM

Показване на мнениетоphant0maz, в 16 June 2013 - 03:28 AM, написа:

Показване на мнениетоBAYO, в 16 June 2013 - 01:34 AM, написа:

Ако искаш да добиеш визуална представа, пусни си филма "Хачико" от 1997ма година с Ричард Гиър. Ще ти е приятно и полезно, вярвам. Успех, но от описанието, което чета, наистина Акитите не са това, което искаш, повярвай ми. От опит го казвам.

Да, точно момичето ,чийто пост четох беше писала ,че се е подвела от филма за Хачико и си е взела акита ,а след това реалността е била друга. Знам историята за Хачико ,и филма съм гледал и така.

Здравей Phant0maz! Радваме се, че искаш съвет предварително!!! Аз съм една (или може би персоната) взела акита под въздействието на филма с Ричард Гиър. Ами, какво да кажа, син в 5 клас ревящ за куче...изключително повлияващ филм...и ето ни на пангара... Та, взех такова куче, та както си прочел/а иска се здрава ръка, та както всяко едно куче без значение от породата - изключителен домашен любимец. Разликата ЗА МЕН (не смея да говоря от името на другите и от името на самата порода, щот ме наругаха...и ме нарекоха слаба) - това животно е ПРИМАТ, винаги търсещо плячката, винаги ловуващо. Това животно е изключително агресивно (не говоря за американска акита, тя има други гени) и доминантно - тоест - търси начин да господарства. НО НЯМА ДРУГО ТАКОВА УМНО И ПРИЗНАТЕЛНО ДОБИЧЕ, ПОВЯРВАЙ МИ!!! След като един път си е определило "глутницата" , или по човешки казано - приятелския кръг, няма такова себеотдаване... След като е научено и свикнало по команда да "ака" и да иска храна... Да не говорим, че високият тон и караниците ХИЧ не му понасят и е тотален УМИРОТВОРИТЕЛ, ходи милото и търси начин да потуши кавга...Наистина ЖЕЛЯЗНО КУЧЕ!!! И КАТО КАЗВАМ ЖЕЛЯЗНО - нашият Хачи е на 3 години и половина, 70 см до холката, 40 кг, които поддържа от 2 години. Изключителен НЕФОТОГЕНИЧЕН красавец! Не че е моето куче! Просто наистина е красив и страхлив! Страхливостта води до агресия. А агресията при акитите е силно изразена и непримирима! Не казвам неконтролируема, казвам че каквото и да се направи агресията ще бъде налице! Всички кучета са признателни, а най-признателни и послушни и неагресивни са помиярчетата, защото тях животът ги е бил. И до ден днешен казвам, че хиляди пъти щеше да бъде по-добре, не само за мен, а и за цялото семейство, да бях осиновила помияр, вместо да купувам акита. Не съжалявам за думите си. Преди седмица отново бяхме на доктор за нещо на тестикулната торбичка - мислехме че се е забил кърлеж или нещо такова - животно неспокойно, течаща рана явно, души където е лежал и т.н. Под упойка 5-ма човека едва успяхме да го удържим да го обръснат и погледнат...Бесни са просто...А доктора, като му обясних как посяга да хапе вика: Вас не може да ви хапе!!! А аз простичко му казах, че когато поради тази причина съм го завела да го приспят, неговият колега ми каза че такова младо и здраво животно не мож умъртви, да си търся друго място. Тогава споделих премеждията си във форума, и ме направиха дива и щастлива - ненормалница - как съм могла, да съм го дала някъде да го обучат????!!!!! АЗ НЕ СЪМ СТАВАЛА ЗА НИЩО???!!! Че аз сигурно не ставам за водач, няма да споря - явно е така! Но не може да хапе където и както поиска...това е абсурдно, ненормално и НЕКУЧЕШКО! Моят Хачи е бил на обучение почти 10 месеца. Школата е много здрава, и в момента ще ни приветстват като гости на всяко обучение. И не считам, че проблемът е в обучението на кучето! Просто породата си е такава - агресивни са, налитат на бой, недай боже нещо дребно да им просветне в очите - като кобри са - ТАК и нямаш шанс, просто се извиняваш на стопанина и му купуваш друго куче... Макар че има отзиви и за съдебни процеси в това отношение....
Какво да ти кажа...кавказката овчарка по принцип си е "овчарче" и имахме "съученичка" в групата, която наш Хачи наяде, въпреки че беше 2 пъти по-едра от него...стопанинът й тогава каза: хак да й е, има нужда от това, щото е голям егоист и иска всичко за себе си... Ми да, ама след като видиш как твоето животно мори друго...друг е погледът ти върху твоя домашен любимец... Боже разпрострях се, както винаги! Извинявайте скъпи приятели! Не съм искала да досадя никому, просто ми тежи, че това кучище не се спогажда с никое друго и с никой човек, освен с "разпределените" от ранна възраст...
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#3583 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2013 - 12:39 AM

Показване на мнениетоMartinaV, в 12 June 2013 - 05:14 PM, написа:

Аз чак днес успях да вляза във форума :( Много се радвам, че се е писало толкова!!! :)))

Показване на мнениетоlilianas, в 02 June 2013 - 06:15 PM, написа:

Между другото: На два пъти вече се срещаме със собствениците на другия Хачко - на Мартина. Днес моя папи го е видял на снимка и каза: 1:1 с нашия--- Пожелавам му успехи в изложбите, нищо че е Джуниър!! Слава тебе Боже Буда, че позволи на императорските кучета да завладеят София!!!:af_089:

Дааа, и аз го засичам твоя бебешляк, толкова е сладък!!!! Искам да му нацелувам бузките дебели, но като ме изръмжи ми става ясно да не припарвам там :ab_041: Точно и на мен ми мина мисълта "един-диван-куче" като видях снимката, хаха :db_046:

Петя, бебетата ти са повече от прекрасни! Да са живи и здрави малките мечочета!! Обсъждах с нашите да си вземем едно, тъй като искам Хачи да си има жена (не с цел развъждане) :ab_041: Ноо има шанс да се местим в един доста голям апартамент и чакам това да стане преди да предприема стъпки за още едно акитче, тъй като в сегашният ни е тесничко :ab_041: Приятел на един колега пък вчера ме помоли да го ориентирам към развъдник, защото искал да си вземе бебе-акита, та го препратих към теб. Предупредих го да побърза, че май няма останали бебета и то май така ще се и окаже :ab_041:

Байо, твоят акит изглежда доста изстрадал :( Макар да не се познаваме ми е изключително тъжно да гледам тези снимки :( Това прекрасно същество... Пожелавам ви от цялото си сърце бързо оздравяване! Дано дано дано!

:ae_085: Ние с Хачикон (новият му прякор:D) минахме през още едно премеждие - беше изял нещо, което предизвика диария (с бая кръв) и повръщане със също толкова кръв. Беше ми изкарал акъла 10на дни :ud_009: Добре, че бях отпуск и успях да го наблюдявам по цял ден, защото беше накакъв УЖАС у нас, буквално! Разстройство и повръщане по цял ден НАВСЯКЪДЕ. Всичко започна с една вечер, когато му се беше разстроило коремчето и през нощта се беше изтропал в банята, но явно беше решил да го... скрие (?!) и го беше изял. И понеже беше течна форма, буквално се събудихме от звуците, които издаваше докато повръща!!!! Положението беше много зле... сигурно 2 часа не можа да спре да повръща. Извикахме нашият вет, дойде, прегледа го, сложи му лекарства и оттам каква битка беше... Хачи ДНИ наред отказваше храна (варено пиле, сьомга - любимото му, филе, кучешка храна и т.н.) ВСИЧКО. Пие вода и след 2 мин - повръща. Бях на нокти тези 10 дни :( Антибиотиците не му помагаха и един магически ден бащата каза, че е видял в изпражненията му парче хартиено тиксо :ud_009: Водихме го на рентген, даваха му бариева каша - на снимките нищо не се видя и все едно магически след този рентген кучето се оправи и вече е пушка, буквално. Д-р Ковачев ми каза за един много хубав сайт тип зоомагазин, който е доста по-евтин, защото ги доставят от Полша. Не знам дали ми е разрешено да споделя, сайта е zoofast. Оттам му поръчахме Taste of the Wild Pacific Stream и, ГОСПОДИ, разликата!!! Обожава я тази храна :ab_041: Преди това Orijen с 6 вида риба не му хареса грам, но тази храна я изхрупва за отрицателно време и резултата в парка е повече от задоволяващ :ab_041:

Трябва да споделя, че не изминава ден в който да не мисля колко го обожавам това същество! :wub: Буквално! Нямам търпение да се прибера и той да скочи и да ми оближе лицето! Това куче внесе слънце в живота ми :) Аз съм човек-нервак и спокойствието, което той ми дава е несравнимо! Макар, че ни скъса кабела на интернета и телевизията :ab_041: (ентусиазира се, че го свалям при нашите и с един замах СКЪСА кабела), нито мога да му се скарам, нито да тая негативни емоции :) Видя ли тази прекрасна усмивка - всичко е хубаво. Ей, това акитата е голяма работа :) :wub:

Толкова искам с Хачи да отидем на тази изложба, но 5 дни прди това се прибираме от морето и сигурно няма да успеем :dh_188: Искаше ми се да видя всички кучовци как изглеждат (имам си аз едно на ум, че моят бебешляк не е особено... породист? другите акити изглеждат по-бузести, с по-дръпнати очи и исках да сравня. Макар, че дори уличен да беше - с този характер винаги ще го обожавам :wub: ) Та, приятно изкарване на всички :Р
- изморено пале

Боже, миличка, и аз съм НЕРВАК, кучето просто ПОЕМА ТВОИТЕ ЕМОЦИИ и действа спрямо тях, това ОТДАВНА СЪМ ГО УСТАНОВИЛА. Надявам се Хачикон да бъде напълно здрав (а това ще бъде, така или иначе - кучешка му работа...) и ти да бъдеш все така положителна, дори след 2 години...:md_064::ba_025: Той ще се оправи и изглежда ТОЧНО КАТО МОЯ - ХИЧ НЕ Е БУЗЕСТ и ХИЧ НЕ Е ДРЪПНАТ В ОЧИТЕ...мязат на овчарки...:ab_041: ама са си ЯПОНСКИ АКИТИ ОТВСЯКЪДЕ.
Не знам дали някой се е интересувал въобще по повода, но във великия сърцераздирателен филм с Ричард Гиър са ползвани 9 кучета за снимките....:dog:
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#3584 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2013 - 12:56 AM

Показване на мнениетоdesi79, в 07 June 2013 - 12:18 AM, написа:

Показване на мнениетоlilianas, в 06 June 2013 - 05:10 PM, написа:

А аз пък, да му се не види, съм тръгнала на изложба с моето 1 диван куче... БЕЗ РЕГИСТРАЦИЯ В БЪЛГАРИЯ, ОТИ ЩОТО ПОНЕЖЕ Е АГРЕСИВЕН И НИКОЙ НЯМА ДА ГО ИСКА ЗА ТАТКО... И ПОРАДИ БЕЗКРАЙНАТА ПРОСТОТИЯ НА КЛУБОВЕТЕ И АСОЦИАЦИИТЕ, КОИТО "УЖ" СЕ ГРИЖАТ ЗА НАШТЕ ПРАВА!!! Не може да се води на отчет тук, Не може да му се взимат парите за ваксините тук, не може да Е ТОЛКОВА КРАСИВ И БЕЗПОДОБЕН тук, той просто ТРЯБВА ДА Е СЪРБИН, защото някъде си някой ми иска някакъв документ, без прецеденти... Той не живее от 3 години в България, той не плаща данъците си, той не е жител на ВХОДА си и ОБЩИНАТА си...ЖИВА ДА НЕ БЯХ!!! ЗА КАКВО МУ Е ЕКСПОРТНО РОДОСЛОВИЕ!!!????????И МОЖЕ БИ ТРЯБВА ДА ПРОМЕНИМ ЗАКОНА???

Регистрирането на родословни кучета в Бг или която и да е страна се прави с цел ежегодно да се отчита колко екземпляра от дадена порода има на територията на страната.Регистрацията по община е поради съвсем друга причина.Там регистрираш кучето като куче,в БРФК го регистрираш като породен екземляр.
Не е практика само в БГ ,може да е изискване на ФЦИ.
Другият вариант е да си плащаш на изложбите като за чуждо куче.
По-скоро бих се бунтувала срещу съществуването на тези двойни стандарти ....Разбирам да има отстъпки за членове и друга цена за нечленуващи както е на всякъде,но таксуването лева /евро ми се струва прекалено.

А ЗАЩО ТРЯБВА ДА Е "ЕКСПОРТНО РОДОСЛОВИЕ" питам??? Не може ли с наличното, аджаба??? Какво значение има къде и как е родено това животно, след като живее в България, плащат му се данъците, бият му се ваксините и тям подобни? Това исках всъщност да попитам. То явно е ясно, че ние не определяме нещата, но след като във форума има хора, влиятелни в това отношение, бих казала, че имаме думата...Но пак всичко опира до членски внос и до плащане на изложбите...:ae_085: ДВОЙНИЯТ СТАНДАРТ ВИНАГИ ЩЕ Е НАЛИЦЕ, ЗАЩОТО ЖИВЕЕМ В БЪЛГАРИЯ! В НЕЯ ОТКРАЙ ВРЕМЕ НЯМА СТАНДАРТ...ВСИЧКИ СИ ГЛЕДАТ ТЯХНОТО И МЕЖДУВРЕМЕННО - ЕВРОПАТА ИЛИ АМЕРИКАТА... ТА ЗАТОВА Е И ДВОЕН!!!
Само като пример да ви кажа - тъй като работя с АЯР- като го напишете в Гугъл, ще видите за какво става въпрос. Та, тази агенция ЛИЧНО НАША БГ ДЕМЕК, е с много по-строги закони и наредби от Европейските, Американските, и които щеш други!!! Тя била доста напред с материала (така ми обясниха по повод наши сделки с Европа) И знам,че е така!!! Защо бе аджеба, не се направят подобни правила и за Кучешките ни закони, разпоредби и правила??? Какво пречи??? Защо трябва постоянно да ПОПИВАМЕ нечии правила??? Как да му се не види ЗАКОНА ЗА ЯДРЕНАТА ЕНЕРГЕТИКА на България е по-мощен по отношение на регулациите, а пък Закона за домашните любимци да не може??? Това е ТОТАЛЕН ПАРАДОКС - Типичен пример за : ЦАРЯТ ДАВА, ПЪДАРЯТ НЕ ДАВА!!!
User's Signature

Качена снимка

#3585 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 19 June 2013 - 07:35 AM

Показване на мнениетоNorth face, в 07 June 2013 - 02:40 PM, написа:

По добре късно от колкото никога :-))) моя отговор :-))) съжелявам,че не пиша навреме но нямам много свободно време за форума. Накратко Деси много точно и кратко е обяснила нещата с експортното родословие. Иска ми се да вметна нотка,че клуба не създава тези правила дори и БРФК не си ги измисля,те идват директно от Международната федерация по кинология и са валидни за цял свят. Клуба не взима нито стотинка от този вид дейност. И да целта на тези експорти е да се отпише дадено куче Х от племеннта книга на страната Х за да може да се регистрира в страната Y.
Относно микрочиповете....историята е същата, това са правила по ЕС и България като членка на ЕС трябва да спазва тези норми,това,че тук няма регистър,това че тук реално нищо не значат тези чипове е по вина на общините не на клуба но какво да се прави този батак не се знае кога ще му дойде времето.
Относно цените по изложбите,България е една от единиците страни по света,които имат двойно по ниски такси за свои членове,в Австрия например таксата за 1 куче е 42 евро 1 срок и 55 евро 2 срок и въобще няма значение от къде си местен ли си или чужденец,е съответно и стандарта им е малко по висок но все пак считам,че това за нас в БГ е един мъничък плюс. Иначе за всеки един стопанин неговото единствено любимо куче е безподобно красиво,специално и прекрасно и това никой не може да промени.
Относно специалката,моето мнение е,че старта е отличен,съдията е на ниво,клубът наистина ще се даде всичко по силите си да се получи една добре организирана изложба. От днес вече можем да се похвалим и с генерален спонсор на изложбата храната " Happy dog " представени в България от Рихтер фарма !!! Както и прекрасни и неповторими голями розетки направени от председателката на клуб " Самоед " - България,която за мен е голям талант в тази област. Представям ви част от нейната работа ( като уточнявам,че нашите ще бъдат в други цветове )
Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Както се надяваме и на още други награди но да запазим малко и за изненада :-)

Показване на мнениетоlilianas, в 18 June 2013 - 10:56 PM, написа:

Показване на мнениетоdesi79, в 07 June 2013 - 12:18 AM, написа:

Показване на мнениетоlilianas, в 06 June 2013 - 05:10 PM, написа:

А аз пък, да му се не види, съм тръгнала на изложба с моето 1 диван куче... БЕЗ РЕГИСТРАЦИЯ В БЪЛГАРИЯ, ОТИ ЩОТО ПОНЕЖЕ Е АГРЕСИВЕН И НИКОЙ НЯМА ДА ГО ИСКА ЗА ТАТКО... И ПОРАДИ БЕЗКРАЙНАТА ПРОСТОТИЯ НА КЛУБОВЕТЕ И АСОЦИАЦИИТЕ, КОИТО "УЖ" СЕ ГРИЖАТ ЗА НАШТЕ ПРАВА!!! Не може да се води на отчет тук, Не може да му се взимат парите за ваксините тук, не може да Е ТОЛКОВА КРАСИВ И БЕЗПОДОБЕН тук, той просто ТРЯБВА ДА Е СЪРБИН, защото някъде си някой ми иска някакъв документ, без прецеденти... Той не живее от 3 години в България, той не плаща данъците си, той не е жител на ВХОДА си и ОБЩИНАТА си...ЖИВА ДА НЕ БЯХ!!! ЗА КАКВО МУ Е ЕКСПОРТНО РОДОСЛОВИЕ!!!????????И МОЖЕ БИ ТРЯБВА ДА ПРОМЕНИМ ЗАКОНА???

Регистрирането на родословни кучета в Бг или която и да е страна се прави с цел ежегодно да се отчита колко екземпляра от дадена порода има на територията на страната.Регистрацията по община е поради съвсем друга причина.Там регистрираш кучето като куче,в БРФК го регистрираш като породен екземляр.
Не е практика само в БГ ,може да е изискване на ФЦИ.
Другият вариант е да си плащаш на изложбите като за чуждо куче.
По-скоро бих се бунтувала срещу съществуването на тези двойни стандарти ....Разбирам да има отстъпки за членове и друга цена за нечленуващи както е на всякъде,но таксуването лева /евро ми се струва прекалено.

А ЗАЩО ТРЯБВА ДА Е "ЕКСПОРТНО РОДОСЛОВИЕ" питам??? Не може ли с наличното, аджаба??? Какво значение има къде и как е родено това животно, след като живее в България, плащат му се данъците, бият му се ваксините и тям подобни? Това исках всъщност да попитам. То явно е ясно, че ние не определяме нещата, но след като във форума има хора, влиятелни в това отношение, бих казала, че имаме думата...Но пак всичко опира до членски внос и до плащане на изложбите...:ae_085: ДВОЙНИЯТ СТАНДАРТ ВИНАГИ ЩЕ Е НАЛИЦЕ, ЗАЩОТО ЖИВЕЕМ В БЪЛГАРИЯ! В НЕЯ ОТКРАЙ ВРЕМЕ НЯМА СТАНДАРТ...ВСИЧКИ СИ ГЛЕДАТ ТЯХНОТО И МЕЖДУВРЕМЕННО - ЕВРОПАТА ИЛИ АМЕРИКАТА... ТА ЗАТОВА Е И ДВОЕН!!!
Само като пример да ви кажа - тъй като работя с АЯР- като го напишете в Гугъл, ще видите за какво става въпрос. Та, тази агенция ЛИЧНО НАША БГ ДЕМЕК, е с много по-строги закони и наредби от Европейските, Американските, и които щеш други!!! Тя била доста напред с материала (така ми обясниха по повод наши сделки с Европа) И знам,че е така!!! Защо бе аджеба, не се направят подобни правила и за Кучешките ни закони, разпоредби и правила??? Какво пречи??? Защо трябва постоянно да ПОПИВАМЕ нечии правила??? Как да му се не види ЗАКОНА ЗА ЯДРЕНАТА ЕНЕРГЕТИКА на България е по-мощен по отношение на регулациите, а пък Закона за домашните любимци да не може??? Това е ТОТАЛЕН ПАРАДОКС - Типичен пример за : ЦАРЯТ ДАВА, ПЪДАРЯТ НЕ ДАВА!!!

Дано все пак ти е станало ясно поне малко защо,все пак всичко е въпрос на личен избор и не съм видяла някой да опира пистолет в главата ти да си изкараш експорт. И понеже се пише за Н-ти път за пусто експортно родословие:ab_041: реших,че нещо или не се вижда или не може да се проумее.
В последния си пост сравняваш кинологията с ядрената енергетика,хмм сериозна работа ....питаш за правила ами правила има ама на теб ти се виждат сложни ( поне по това,което пишеш ) не знам как в кинологията правилата са ти сложни и " нечестни " а в енергетика всичко ни е песен то сигурно затова сме на този хал :dry:
Правилата на кинологията са достъпни за всеки,който иска да ги прочете на официалната страница на FCI и респективно за България на страницата на БРФК.
:tb_195:
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#3586 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2013 - 11:02 AM

Първите мои отлитнали ангели при своите стопани :wub: Хачи, Барс и Кума........На всички собственици са млади мъже :smile: Дано да са щастливи :if_147:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3587 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2013 - 08:34 AM

Добро утро от Хачи и неговият стопанин :smile: Момчето живее около София и ще го виждам често :af_089:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3588 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 June 2013 - 06:53 PM

Показване на мнениетоXauMaHaTa, в 17 June 2013 - 05:35 PM, написа:

Между другото, тъй като знам, че имаш доста опит с храните какво ти е мнението за TASTE OF THE WILD Pacific Steam? :beer:

Ето,че и аз се изложих хахах,никога не е късно да станш за резил :ab_041:
Аз да си мисля,че Тейс оф дъ уайлд е разновидност на Аканата(засрамен емотикон)
Пък то си било съвсем различна американска марка :ab_041:
Викам си чакай да я проверя каква пък е тази храна ,а то какво било :wb_052:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#3589 Потребителят е офлайн   ^Rosita^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2013 - 07:30 PM

http://www.zoofast.b...68-p-12828.html
Тази храна е от риба .Ядат ли я кучетата ви?

#3590 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 June 2013 - 07:32 PM

За нея ставаше въпрос по-горе :ba_025:
Как се отразява на твоето куче?
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 178
  • 179
  • 180
  • 181
  • 182
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема