Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 177
  • 178
  • 179
  • 180
  • 181
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#3551 Потребителят е офлайн   stronger69 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 June 2013 - 06:56 PM

Показване на мнениетоXauMaHaTa, в 10 June 2013 - 05:54 AM, написа:

Жалко, че няма да можем да дойдем на изложбата в Албена...не забравяйте да правите много снимки, за да може след това да ни направите съпричастни с това чудесно събитие..

Ето малко снимки на нешето бебе, което започва да влиза в пубертета:

Браво!Страхотни са.Малкия много е пораснал.Да ,са ви живи и здрави.Ако не е тайна,къде ги разхождате в Търново?

#3552 Потребителят е офлайн   XauMaHaTa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2013 - 04:09 PM

Показване на мнениетоstronger69, в 10 June 2013 - 05:56 PM, написа:

Показване на мнениетоXauMaHaTa, в 10 June 2013 - 05:54 AM, написа:

Жалко, че няма да можем да дойдем на изложбата в Албена...не забравяйте да правите много снимки, за да може след това да ни направите съпричастни с това чудесно събитие..

Ето малко снимки на нешето бебе, което започва да влиза в пубертета:

Браво!Страхотни са.Малкия много е пораснал.Да ,са ви живи и здрави.Ако не е тайна,къде ги разхождате в Търново?

Благодаря ти! Разхождаме се в ЗОНА Б, като обикновено ходим до "Къщата на алпиниста".

Петя, малките са много готини!!! Дано да растат здрави и добри!

#3553 Потребителят е офлайн   MartinaV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 12 June 2013 - 05:14 PM

Аз чак днес успях да вляза във форума :( Много се радвам, че се е писало толкова!!! :)))

Показване на мнениетоlilianas, в 02 June 2013 - 06:15 PM, написа:

Между другото: На два пъти вече се срещаме със собствениците на другия Хачко - на Мартина. Днес моя папи го е видял на снимка и каза: 1:1 с нашия--- Пожелавам му успехи в изложбите, нищо че е Джуниър!! Слава тебе Боже Буда, че позволи на императорските кучета да завладеят София!!!:af_089:

Дааа, и аз го засичам твоя бебешляк, толкова е сладък!!!! Искам да му нацелувам бузките дебели, но като ме изръмжи ми става ясно да не припарвам там :ab_041: Точно и на мен ми мина мисълта "един-диван-куче" като видях снимката, хаха :db_046:

Петя, бебетата ти са повече от прекрасни! Да са живи и здрави малките мечочета!! Обсъждах с нашите да си вземем едно, тъй като искам Хачи да си има жена (не с цел развъждане) :ab_041: Ноо има шанс да се местим в един доста голям апартамент и чакам това да стане преди да предприема стъпки за още едно акитче, тъй като в сегашният ни е тесничко :ab_041: Приятел на един колега пък вчера ме помоли да го ориентирам към развъдник, защото искал да си вземе бебе-акита, та го препратих към теб. Предупредих го да побърза, че май няма останали бебета и то май така ще се и окаже :ab_041:

Байо, твоят акит изглежда доста изстрадал :( Макар да не се познаваме ми е изключително тъжно да гледам тези снимки :( Това прекрасно същество... Пожелавам ви от цялото си сърце бързо оздравяване! Дано дано дано!

:ae_085: Ние с Хачикон (новият му прякор:D) минахме през още едно премеждие - беше изял нещо, което предизвика диария (с бая кръв) и повръщане със също толкова кръв. Беше ми изкарал акъла 10на дни :ud_009: Добре, че бях отпуск и успях да го наблюдявам по цял ден, защото беше накакъв УЖАС у нас, буквално! Разстройство и повръщане по цял ден НАВСЯКЪДЕ. Всичко започна с една вечер, когато му се беше разстроило коремчето и през нощта се беше изтропал в банята, но явно беше решил да го... скрие (?!) и го беше изял. И понеже беше течна форма, буквално се събудихме от звуците, които издаваше докато повръща!!!! Положението беше много зле... сигурно 2 часа не можа да спре да повръща. Извикахме нашият вет, дойде, прегледа го, сложи му лекарства и оттам каква битка беше... Хачи ДНИ наред отказваше храна (варено пиле, сьомга - любимото му, филе, кучешка храна и т.н.) ВСИЧКО. Пие вода и след 2 мин - повръща. Бях на нокти тези 10 дни :( Антибиотиците не му помагаха и един магически ден бащата каза, че е видял в изпражненията му парче хартиено тиксо :ud_009: Водихме го на рентген, даваха му бариева каша - на снимките нищо не се видя и все едно магически след този рентген кучето се оправи и вече е пушка, буквално. Д-р Ковачев ми каза за един много хубав сайт тип зоомагазин, който е доста по-евтин, защото ги доставят от Полша. Не знам дали ми е разрешено да споделя, сайта е zoofast. Оттам му поръчахме Taste of the Wild Pacific Stream и, ГОСПОДИ, разликата!!! Обожава я тази храна :ab_041: Преди това Orijen с 6 вида риба не му хареса грам, но тази храна я изхрупва за отрицателно време и резултата в парка е повече от задоволяващ :ab_041:

Качена снимка

Трябва да споделя, че не изминава ден в който да не мисля колко го обожавам това същество! :wub: Буквално! Нямам търпение да се прибера и той да скочи и да ми оближе лицето! Това куче внесе слънце в живота ми :) Аз съм човек-нервак и спокойствието, което той ми дава е несравнимо! Макар, че ни скъса кабела на интернета и телевизията :ab_041: (ентусиазира се, че го свалям при нашите и с един замах СКЪСА кабела), нито мога да му се скарам, нито да тая негативни емоции :) Видя ли тази прекрасна усмивка - всичко е хубаво. Ей, това акитата е голяма работа :) :wub:

Толкова искам с Хачи да отидем на тази изложба, но 5 дни прди това се прибираме от морето и сигурно няма да успеем :dh_188: Искаше ми се да видя всички кучовци как изглеждат (имам си аз едно на ум, че моят бебешляк не е особено... породист? другите акити изглеждат по-бузести, с по-дръпнати очи и исках да сравня. Макар, че дори уличен да беше - с този характер винаги ще го обожавам :wub: ) Та, приятно изкарване на всички :Р
Качена снимка - изморено пале

#3554 Потребителят е офлайн   Антон Василев Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 12 June 2013 - 08:35 PM

Здравейте!

Продавам кученца, родени на 29.04.2013 г. Майка Anaka има титла шампион на България, CACIB, RCACIB, 3xCAC, 2xBOB, BOG-III
http://www.akitapedi...ls.php?id=74292

Баща Kankuhomare Go Senshuu Takashihamasou (от световно известния развъдник Hachimantai) Импорт Япония Akiho Waka Inu победител (Kansai първенство, Осака), Akiho Bronze победител Souken класа (Odate, Акита Префектура, Япония), Шампион на България, шампион на Япония за 2008 година. http://www.akitapedi...ls.php?id=64520

Тел: 0888 888885
hachianaka@abv.bg
www.hachianaka.com

Hachianaka Akita inu Kennel

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#3555 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2013 - 09:35 PM

MaartinV цяло съкровище си ти :hb_027: :ha_081: :hb_027: така ти се радвам и ми се иска повече хора да са като теб. С толкова любов говориш за Хачикон :ha_081: Той не знам дали осъзнава какъв стопанин има, но съм сигурна, че правиш щастливи много живи същества около теб:hb_027: Ако наистина си решила на твоето съкровище да му търсиш жена :ab_041: директно ще се преборя да си вземеш женско бебе от мен :ab_041: Ама не сега - изчакай малко за бебета от онази красавица Ками по-горе на снимката с омайния, неповторим и проницателен бадемов поглед :wub:

Да споделя и аз напоследък пазарувам от Зоофаст и съм доволна. Тези поляци разбиха тотално пазара за кучешка храна. Храната ти я доставят на място - не зависимо къде живееш в рамките на 5 работни дни, без транпортни разходи за доставка над 50 лева. За мен това е много удобен вариант, измислили са го много добре. Освен по-ниската, конкурентна цена и удобството от доставка ме спечелиха като клиент.
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#3556 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2013 - 10:44 PM

Антон Василев, добре дошъл :ab_041: забравих да те поздравя, защото само преди няколко часа разговаряхме с теб по телефона :smile: да не си помисли някой, че нарочно съм те пропуснала :ab_041:

И ако ми позволиш една лека забележка, или търговски трик както искаш го разбери. Причината за влизането и регистлацията ти в който и да е форум никога не трябва да е съпроведено с обява за продажба. Един форум има много други и по-важни функций, които на мен през годините са ми дали много.
Чест ти прави, че подобряваш качеството на породата акита ину в България, чрез заплождането на Анака с куче от Япония :smile: Това е труд, който трябва да бъде оценен :smile: Успех и мисля, че не ми се сърдиш много :md_064:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3557 Потребителят е офлайн   Антон Василев Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 12 June 2013 - 11:31 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 12 June 2013 - 10:44 PM, написа:

Антон Василев, добре дошъл :ab_041: забравих да те поздравя, защото само преди няколко часа разговаряхме с теб по телефона :smile: да не си помисли някой, че нарочно съм те пропуснала :ab_041:

И ако ми позволиш една лека забележка, или търговски трик както искаш го разбери. Причината за влизането и регистлацията ти в който и да е форум никога не трябва да е съпроведено с обява за продажба. Един форум има много други и по-важни функций, които на мен през годините са ми дали много.
Чест ти прави, че подобряваш качеството на породата акита ину в България, чрез заплождането на Анака с куче от Япония :smile: Това е труд, който трябва да бъде оценен :smile: Успех и мисля, че не ми се сърдиш много :md_064:

За момента ми трябва функцията продай кученца, ако ми потрябва друга функция от форума ще я ползвам :ab_041:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#3558 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 June 2013 - 08:36 AM

Може, всеки си има начин на работа :db_046: Аз моите не ги "продавам" а "представям" :smile:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3559 Потребителят е офлайн   stronger69 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 June 2013 - 09:40 PM

Имам един тъп въпрос:Защо не се съобщава цената на кученцата,които се предлагат за продажба?

#3560 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 14 June 2013 - 08:29 AM

Защото сериозния човек търсещ си кученце ще се обади и лично ще се поинтересува, ще се търси личния контакт.
А иначе дог.бг по един или по друг начин с продавам или представям все си е поле за реклама на развъдчиците и тяхните бебета :md_064:
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#3561 Потребителят е офлайн   Антон Василев Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 14 June 2013 - 12:25 PM

Ето още снимки на малките сладури :db_046:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#3562 Потребителят е офлайн   phant0maz Икона

Публикувано: 15 June 2013 - 05:38 PM

Здравейте !
Регистрирах се във форума ,защото исках науча за характера на акита и какво е да си имаш куче от тази порода. Със сигурност това е обсъждано във всичките тези 170 страници ,но няма как да намеря къде точно. Аз мислех ,че са адски добри кучета ,истински душички ,но попаднах на няколко поста ,за това че всъщност си трябва силна ръка и воля ,за да отглеждаш такова куче,
Аз съм гледал вече куче ,което беше злобно - каракачанска овчарка. Страхотен беше ,но наистина предназначението му е да е със стадото ,да го пази от хищници. Искам куче ,което да водя с мен навсякъде ,без да ме е страх ,че ще навреди на някого.
Безумно много харесвам акитите ,но до колкото успях да разбера от няколкото поста на които попаднах ,не са съвсем такива кучета. Представата за кучето ,което искам да ми е приятел е следната: спокойно куче с достойнство ,което да не се дърпа на всички страни и да лае постоянно /както правят хъскитата -лично мое наблюдение/ ,да е приятел на човека , и да ме гледа в очите - това последното знам ,че зависи от стопанина и може да звучи смешно ,но кучето което имах не ме поглеждаше в очите ,не знам на какво се дължеше ,винаги избягваше погледа ми ,а аз толкова го обичах, някак си не се получи спойката помежду ни. Споделете с мен как се държи една акита сред хора сред други животни, трудно ли е да отглеждаш такова куче ... въобще всякаква информация за породата ще ми е полезна. Благодаря ви.

#3563 Потребителят е офлайн   BAYO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2013 - 01:34 AM

Ако искаш да добиеш визуална представа, пусни си филма "Хачико" от 1997ма година с Ричард Гиър. Ще ти е приятно и полезно, вярвам. Успех, но от описанието, което чета, наистина Акитите не са това, което искаш, повярвай ми. От опит го казвам.
User's Signature

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)

#3564 Потребителят е офлайн   phant0maz Икона

Публикувано: 16 June 2013 - 03:28 AM

Показване на мнениетоBAYO, в 16 June 2013 - 01:34 AM, написа:

Ако искаш да добиеш визуална представа, пусни си филма "Хачико" от 1997ма година с Ричард Гиър. Ще ти е приятно и полезно, вярвам. Успех, но от описанието, което чета, наистина Акитите не са това, което искаш, повярвай ми. От опит го казвам.

Да, точно момичето ,чийто пост четох беше писала ,че се е подвела от филма за Хачико и си е взела акита ,а след това реалността е била друга. Знам историята за Хачико ,и филма съм гледал и така.

#3565 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 16 June 2013 - 08:42 AM

според това,което си описал май ти трябва НОК
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#3566 Потребителят е офлайн   The Dogs friend Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2013 - 11:21 AM

Показване на мнениетоphant0maz, в 15 June 2013 - 05:38 PM, написа:

Искам куче ,което да водя с мен навсякъде ,без да ме е страх ,че ще навреди на някого.

Здравейте, Акитата може да бъде такова куче. Нашият Хечи е точно такъв, но това се постига с много обучение, постоянство и търпение.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#3567 Потребителят е офлайн   Bellboy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2013 - 12:41 PM

Показване на мнениетоphant0maz, в 15 June 2013 - 05:38 PM, написа:

Здравейте !
Регистрирах се във форума ,защото исках науча за характера на акита и какво е да си имаш куче от тази порода. Със сигурност това е обсъждано във всичките тези 170 страници ,но няма как да намеря къде точно. Аз мислех ,че са адски добри кучета ,истински душички ,но попаднах на няколко поста ,за това че всъщност си трябва силна ръка и воля ,за да отглеждаш такова куче,
Аз съм гледал вече куче ,което беше злобно - каракачанска овчарка. Страхотен беше ,но наистина предназначението му е да е със стадото ,да го пази от хищници. Искам куче ,което да водя с мен навсякъде ,без да ме е страх ,че ще навреди на някого.
Безумно много харесвам акитите ,но до колкото успях да разбера от няколкото поста на които попаднах ,не са съвсем такива кучета. Представата за кучето ,което искам да ми е приятел е следната: спокойно куче с достойнство ,което да не се дърпа на всички страни и да лае постоянно /както правят хъскитата -лично мое наблюдение/ ,да е приятел на човека , и да ме гледа в очите - това последното знам ,че зависи от стопанина и може да звучи смешно ,но кучето което имах не ме поглеждаше в очите ,не знам на какво се дължеше ,винаги избягваше погледа ми ,а аз толкова го обичах, някак си не се получи спойката помежду ни. Споделете с мен как се държи една акита сред хора сред други животни, трудно ли е да отглеждаш такова куче ... въобще всякаква информация за породата ще ми е полезна. Благодаря ви.

Първо,то зависи от обучението,гените на кучето,отглеждането и така нататък.Но,наистина и аз много харесвам породата,много красиви и достолепни кучета са акитите,но май не са за всеки.Тук вече са ви посочили една феноменална порода-НОК.Страхотни.Иначе,избора е голям-лабрадор,голдън са клише вече,но наистина са много добри,обучаеми и големи симпатяги. :) Сетер.. И така нататък.

#3568 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 June 2013 - 12:02 AM

Показване на мнениетоphant0maz, в 15 June 2013 - 03:38 PM, написа:

Здравейте !

Моят съвет е да не си взимате никакво куче - явно имате не реална представа за взаимоотношенията между хората и животните! С тези изиквания по-горе, няма да можете да съжителствате с нито едно живо същество - включително и човек! Не очаквайте да направите роб, който те "гледа в очите" от нито едно куче независимо от порадата. Всяко едно съжителство е наниз от компромиси и от двете страни, "спойката" се получава трудно, а когато се получи трябва да стане по естествен начин и да сте я заслужили. За да живееш с куче трябва да го разбираш....Акитата е тежко куче! Всеизвестен факт е, невъзможността им да съжителстват и общуват със себеподобни, както и недоверието им към непознати хора. Многа рядко се среща акита, която да е общителна. Това е гордо същество, което не само няма да те "погледне в очите", ако не си неговият човек, но и може да ви нарани, ако го тормозите с някакви нереални изисквания.
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#3569 Потребителят е офлайн   XauMaHaTa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 June 2013 - 07:08 AM

Страхотна тема сте подхванали...аз ще се включа малко по-късно с моя опит!

#3570 Потребителят е офлайн   The Dogs friend Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 June 2013 - 08:27 AM

Петя е права, Акитата е куче със сложен характер, дори по сложен от характера на собствена съпруга! Нашият Хечи живее с 5 човека - 3 поколения, с всеки се държи еднакво дружелюбно но по различен начин. С младите търси игра, при мене пробва различно поведение и следи реакцийте ми, с майка ми която е на 73 години и го разхожда по 1час всеки ден е много грижовен и послушен, единствено тя си позволява да го пуска без повод и като го повика той веднага идва при нея, без да прави номера. Но, с който и да е от нас когато нещата станат сериозни и му се подават правилните команди на които е обучаван, изпълнява.Това с нереалните изисквания също е много вярно, два три пъти ми е го е показвал недвусмислено.А също трябва много любов, винаги разпознава с какво настроение и чувства тръгваш към него, с непознатите е безразличен освен ако не са с добри намерения, разпознава ги и почва да предупреждава с глухо ръмжене.
Това са моите най общи впечатления от 2г. и 10м. живот с Акита.

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 177
  • 178
  • 179
  • 180
  • 181
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни