Акита
Публикувано: 20 June 2013 - 08:12 PM
ShiBumi_GirL, в 20 June 2013 - 08:32 PM, написа:

Как се отразява на твоето куче?
Ами аз се засилих да я поръчвам ама като видях че е изцяло от риба ,мисля да пробвам от другата цитирана по горе.
http://www.zoofast.b...68-p-12825.html
Кучето като цяло е капризно ама вече си свикнахме.Ако прояде някоя храна ще ми олекне.
Публикувано: 25 June 2013 - 02:43 PM
The Dogs friend, в 25 June 2013 - 10:50 AM, написа:
Да

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева
Публикувано: 26 June 2013 - 09:39 AM

Публикувано: 26 June 2013 - 10:19 PM
parcheka, в 26 June 2013 - 09:39 AM, написа:

Мдаа, ФАКТ, неоспорим за акитите!!! Колкото са плюшени играчки като малки, толкова са за утрепване като големи...

Ужас, хора!!! Просто нямат равни по ум, интелект и камо ли там всякакви четящи кучета, като кралските пудели (жива да не бях), но няма такова усмъртващо жувотно като това...на жувотни, на човешка психика и тям подобни..

Петя, бебчовците ти са СТРАХОТНИ, поздравявам те! Всичко това, което виждам ми говори страшно много: 1- Развъдила си страхотни и качествени кучета! 2- Намерила си им СТРАХОТНИ стопани, което е изключително важно!!!! и 3- Понеже хич не си на печалба, ти прави ЧЕСТ, че го правиш само за да се опознае породата на наша територия!!! Шапка ти свалям за усилията, за желанието и за коректността с която го правиш!!!

А пък аз да ви кажа - ако тази налична информация във форума я имаше преди 3 години - НИКОГА нямаше да си взема акита!!! Не защото в момента съжалявам. Аз и да съжалявам и да не съжалявам - все тая. Аз съм от стопаните, дето ще си убият кучето, но няма да го изоставят...щото жалеят за него...Дори да звучи като парадокс!!! Когато си сериозен, и решиш да се обвържеш за близките 15 години с едно същество...поемаш ангажимент. Не му се радваш докато е бебе, и като започне да прави проблеми да го изхвърлиш...не го третираш като мебел...Аз съм поела лично отговорността за това моето куче да е толкова страхливо и агресивно. Макар че страхливостта не идва от мен...идва от "овчарника" откъдето съм го взела. Като казвам "овчарника" на всички предполагам е ясно, че става въпрос за развъдника. Ама ние сме българи...ние имаме овчарници, кравеферми и свинеферми...отскоро сме свикнали на развъдници... Та, и Кили на Байо е точно толкова страхлив, като моя. И другия Хачи, който е брат на моя Хачи е също толкова страхлив. Явно в този развъдник така стоят нещата. А страхът води до агресия - цитат от треньорите, не е мое умозаключение.
Въпреки това - предупреждавам всички новаци в отглеждането на акита - ТРУДНО животно!!! ТЕЖЪК ХАРАКТЕР!!! ДОМИНАНТ и ПРИМАТ!
Това са основните характеристики на породата.

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 26 June 2013 - 10:25 PM

И понеже съм самовглъбена за което ИСКРЕНО СЕ ИЗВИНЯВАМ, искам да попитам конкретно Байо и Мартинчето как са техните любимци, как се справят, какво се случва като цяло...

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 26 June 2013 - 10:25 PM

Кога ще ни го покажеш пак?
Как понасяте жегата?
Публикувано: 26 June 2013 - 10:35 PM
^Rosita^, в 20 June 2013 - 08:12 PM, написа:
ShiBumi_GirL, в 20 June 2013 - 08:32 PM, написа:

Как се отразява на твоето куче?
Ами аз се засилих да я поръчвам ама като видях че е изцяло от риба ,мисля да пробвам от другата цитирана по горе.
http://www.zoofast.b...68-p-12825.html
Кучето като цяло е капризно ама вече си свикнахме.Ако прояде някоя храна ще ми олекне.
Росита, а ти по принцип как я храниш? От самото начало. С гранули, или манджичка? Защото има значение. Не помня (извинете ме това е заради възрастта и мързела да се върна 50 страници по-назад във форума) дали си и давала само гранули, или си я хранила с това, което е и на вашата маса. Моят Хачи също е капризен. Донякъде. Но яде гранула овкусена с пилешки дробчета - не на чорба, просто смачквам дробчетата и отривам гранулата в тях.
Друг е въпросът, че ние сме свикнали на "разядка" или "награда" - свинско рагу. По 1 кокал преди или след ядене - и то не огромен кокал, а просто нещо скромничко...Никога не съм "готвила" специално за Хачи, освен ако не е продрищан...Тогава бяло пилешко месо+ориз - варено, без сол. Всичко останало, което е взимал от трапезата е "екстра" и не е нещо, което му се готви допълнително. Умира за пица, спагети и зеле! Ама после как пърди, не е истина...

Публикувано: 26 June 2013 - 10:41 PM
ShiBumi_GirL, в 26 June 2013 - 10:25 PM, написа:

Кога ще ни го покажеш пак?
Как понасяте жегата?
Ами, потим се...

Иначе направо умирга, горкия, и се косми откъм слабия нежния пух...хвърчат космаци навсякъде..
Кога да ви го покажа? Той хич не е фотогеничен, миличкия...човек трябва просто да го ВИДИ, за даму отдаде дължимото възхищение, каквато и снимка да публикувам, тя просто няма да е реалността.

Публикувано: 26 June 2013 - 10:53 PM

Публикувано: 27 June 2013 - 09:02 AM

Публикувано: 29 June 2013 - 06:41 PM

Публикувано: 29 June 2013 - 06:44 PM
parcheka, в 27 June 2013 - 09:02 AM, написа:

Ми не е "вчера", ами е днес - тоест 29.06.2013- И се надявам на много снимки от Петя, защото съм сигурна че Имари е взела приза!!! И когато човек не е информиран за "Българските Акити" може би по-добре да не пише...Щото българските акити вече са много...населяват ни...и ние продължаваме да им се радваме!