Акита
Публикувано: 30 June 2013 - 04:54 PM
Явно темата е някаква Свещенна и е забранено на други да пишат в нея

Публикувано: 01 July 2013 - 09:43 AM
Имаме следното питане относно храненето :
Преди да дойде да живее с нас е била в апартамент като храната е била Ройал Канин Junior и на по-късен етап + домашна храна.
Ние преустановихме тази практика и я храним само с гранули + мокра храна ( Пурина Про План + Дарлинг , който сменихме на Gran Carno Junior)
храненията бяха сутрин и вечер в пропорция между двете 50 - 50 .
Отказа сутрешното хранене, първо го отдавахме на горещината , но и сега след като разхлади пак не иска да яде сутрин.
Тъй като повръщаше ( стомашен сок) беше на лекар, който каза че има гастрит и и предписа кучешкият вариант на Фамотидин за 10 дни, който в момента и даваме и не е повръщала оттогава.
Към момента обаче спряхме и мократа храна тъй като се разстрои.След като две хранения беше само на гранули- си върши голямата нужда нормално.
Остава обаче нежеланието и да яде сутрин- и ние НЕ я караме .
Вечер измива паницата ;)
Разходките са й 4 пъти дневно - 2 големи разходки сутрин и вечер и 2 за да не стиска

Моля за съвет къде бъркаме ? :)
Сещам се да добавя, че и даваме по едно ламокомство на ден - кокал от пресована кожа или солетка.

Публикувано: 01 July 2013 - 04:44 PM
lilianas, в 26 June 2013 - 10:25 PM, написа:

И понеже съм самовглъбена за което ИСКРЕНО СЕ ИЗВИНЯВАМ, искам да попитам конкретно Байо и Мартинчето как са техните любимци, как се справят, какво се случва като цяло...

Юухууу, здравейте на всички

Петя, знам че всеки път ти го казвам, но как е възможно да са толкова сладки тези бебешляци?! Истинска пухена играчица

Ние не можахме да се докопаме до изложбата :( Хачи даже не го взех с мен в Несебър, тъй като ни монтираха климатиците в къщата по-късно от очакваното и рискувах да го изложа на мега-жега и предпочетох да му го спестя.

Лили, твоят рижан не съм го засичала скоро, но снощи срещнахме една двойка, които бяха ВЛЮБЕНИ в акита ину. Та, те ми казаха как гледали филма и така се влюбили в породата и като срещнали няколко акитвкоци, които ги изръмжали (в това число и вашето диваненце, май:D) се чудели защо били такива. Трябваше да им обясня малко за породата, но явно филма наистина оставя грешно впечатление у хората. Твоят палавник как е? :Р
Какво се случва с Кили? :( Има ли подобрение? Грехота е такова красиво същество да остане без козината си...
Ето малко снимки :Р
тук брат ми го развежда :D

и тук се лигави, усмивчице

Не е млъкнал! Не спря да им говори на тия кучета

(Съжалявам за офтопика) Иначе, ето го бебенцето, което прибрах . Ако някой мисли, че има познат, който би го взел - да се свърже с мен :) Ако не - остава при мен, ще му мисля.

Публикувано: 02 July 2013 - 09:15 AM
изложбата мина добре

Ще ви пусна малко снимки на първо време, а когато съм по-свободна ще ви напиша и впечатления

Поздрави на всички от цялата банда

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева
Публикувано: 02 July 2013 - 07:43 PM
Петя Кръстева, в 02 July 2013 - 07:15 AM, написа:
изложбата мина добре

Ще ви пусна малко снимки на първо време, а когато съм по-свободна ще ви напиша и впечатления

Поздрави на всички от цялата банда

Поздравления за добрите резултати!Акитите са прекрасни
Публикувано: 02 July 2013 - 07:59 PM

Asita_Lilly : В жегата няма смисъл да я насилваш да яде. Те изключително добре преценяват колко са гладни. Важното е да съблюдаваш режима на хранене, и да не позволяваш да остава храна, за да яде когато поиска. Слагаш паницата сутрин - не ще ли? Ами като не ще - вдигаш я и я слагаш чак вечерта. Така ще свикне, че не може да се храни, когато той пожелае, а трябва да го прави когато му го сервират. Не спазвам това правило напълно, но при мен не е и необходимо. Аз държа паницата празна. Когато Хачи е гладен идва и ме кани да му сложа. И няма остатъци. Вече варя само ориз в бульона от сварени пилешки дробчета и кокали. Не дробя. Отцеждам дробчетата и ги държа в кутия в хладилника. При хранене - 3-4 дробчета смачквам на пастет и хубаво омесвам и овкусявам гранулата с тях. Ние ядем от 1 година Йосера регюлар, доволна съм. Не е най-високия клас храна, но за нас в момента не е и необходима.
По отношение на дъжда: ХИЧ не обичаме да се мокрим, точно както Росита казва: налага се да го дърпам, гледа да се скатае под козирки, под балкони, където има сухо - там ходи...

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 02 July 2013 - 08:10 PM
За мен тези хора са намерили вътрешния мир отвсякъде и кучето го разбира и усеща.
Интересно ми е как ще се развият отношенията на ХаДжоланчо с мивчицата, която си прибрала. А даде ли име на палето?
И от мен да знаеш: Ревност винаги има!!! Аз водих незнамсиколко месеци Хачи на тренировка, бях му водач, аз го извеждам сутрин, аз му слагам яденето...но виждаш ли...той боготвори мъжа ми....

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 02 July 2013 - 11:12 PM
Извинете ме за "грубостта" приятели! Но не може да се пише САМО когато ви изнася. Или пишете, или не. Туйто. Аз като една мома от село ви казвам, че човек държи на приятелите си, държи на кучето (или кучетата) си, и се старае да сподели и доброто и лошото за тях. Е, както всички тук, надявам се, са разбрали моя Хачи НЕ Е ЗА РАЗПЛОД, защото е прекалено агресивен. След като аз съм споделила не само изключителните му положителни качества, а и недостатъците, считам, че всеки от вас е във възможността си да го направи. Не за да обсъждаме стопанина (както се опитаха да направят някои неадекватни и неидентифицирани членове на форума) а за да обсъдим проблемите на кучетата и на породата като цяло! РАЗБЕРЕТЕ ЕДНО: ЩОМ ИМА ПОСТИНГ ПО ОТНОШЕНИЕ ПРОБЛЕМА НА КУЧЕТО, ТО ВСЕКИ С ТОЗИ ПРОБЛЕМ БИ МОГЪЛ ДА СЕ ОБЪРНЕ КЪМ ВАС ЗА СЪВЕТ И ДА ПОЕМЕ КАЧЕСТВЕНА И ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ!!! Това е НЕОЦЕНИМО!!! Защото преди 3 години по отношение на Акитата го нямаше! А сега - благодарение на Петя и мен, и на всички други неоценимо доброжелателни нови попълнения - имаме инфото. Не величая нито себе си, нито Петя. Но преди нас форумът беше само снимки и нищо останало, извинявайте...а, грешка....и филма...

Публикувано: 02 July 2013 - 11:34 PM
parcheka, в 30 June 2013 - 04:54 PM, написа:
Явно темата е някаква Свещенна и е забранено на други да пишат в нея

Че защо на някой да му е забранено да пише тук??? Щото има чужд произход акита? Ми моят е сърбин, и кво от тва? И до ден днешен не съм му извадила "експортно" родословие. Жива да не бях! Клубовете трябва сами по себе си да преосмислят критериите си и да приемат членове с качествено родословие, а не само с "експортно".
Като ги водят българи, това не значи, че са български акити, нали си наясно? Щот и аз "водя акита", но то не е българин, според ТЪПИТЕ ПРАВИЛА.
На мен неколкократно ми го обясниха, че ТОВА НЕ СА ТЕХНИ ПРАВИЛА, А СА ЧУЖДИ ПРАВИЛА, но акитата пак си остава ЧУЖДА, не Българска!
Забранено по принцип значи Не разрешаваме, а ние не забраняваме НИЩО, но защо да пускаш снимки на чужди кучета, като всички можем да си ги свалим от съответните сайтове??? Когато акитата отрасне на бг почва и й се плаща данък за това, считам че може да претендира за "българско гражданство", ама нейсе не съм измислила АЗ правилата. Ако ги бях измислила и написала, сега щях да печеля дивиденти от това....

Е, аз си оставам БЪЛГАРСКИ ВОДАЧ НА СРЪБСКА АКИТА. И това няма да се промени! В бъдеще - ще участвам на изложби, и моят Хачи, на когото е плащан не само данък на държавата, а и членски внос като член на семейство във входа, ще продължи да бъде Сърбин!

Публикувано: 02 July 2013 - 11:48 PM

Публикувано: 03 July 2013 - 07:52 AM
От това, което чета за твоя Хачи установявам, че определено има разлика от акита до акита или по-скоро от мъжко до женско.
Нашата девойка е най- смелото куче, което съм виждала по отношение на гръмотевици,бури,фойерверки - лежи на двора като жаба :) и хич не й пука само и само да не е вътре на топло. Досега не е показвала и агресия освен към някой кучета в парка.Иначе характер определено има и то на моменти се усеща сръбската жилка :)
Даже ще се окаже, че това с храната е просто лек бойкот и глезене :)
Хубав ден на всички

Публикувано: 03 July 2013 - 10:27 PM
Asita_Lilly, добре дошла в отбора

Лили, пак се смях от сърце с теб

Една от нашите акити Морико, която в живота е много добричка - не е нито страхлива, нито агресивна с чиста японска кръв е се опита да го ухапе. Това ме изненада, защото тя просто не е такава?!?!?! От стрес, жега или от умора се получи това - не знам, но той не я дисквалифицира. Класира я на 4-то място и се извини, че не би могъл да и даде по-голяма оценка, защото не е във форма за изложба но е "природно красиво куче". Той разпозна характера и.....(Морико е водена от Емо на снимката)

С Камико оценката изглеждаше по различен начин - беше възхитен от красотата и, гледаше я в очите и се наслаждаваше на излъчването, което има, сравняваше я с другите кучета, пак се връщаше да я глада...Опита се да извади от нея най-доброто. До последно се колебаеше дали да и даде първото място, защото много я хареса като визия и излъчване, но тя се държа много зле - свали задницата, изгърби се - страхливка! Класира я на 2-ро място напълно заслужено

При Имари беше ясно - любов от пръв поглед

Дано да не съм ви досадила с тези "киноложки изцепки", ама може за някой да е интересно

Спокойна вечер

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 03 July 2013 - 11:27 PM
Обясненията са интересни,в никакъв случай досадни дори и за виртуален любител като мен

И един въпрос имам- толерира ли се развъждането на страхливи Акити по принцип.Какво е мнението на хората ,които се занимават сериозно с породата и имат опит и име в киноложките среди ?

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 04 July 2013 - 08:58 AM
desi79, в 03 July 2013 - 09:27 PM, написа:
Обясненията са интересни,в никакъв случай досадни дори и за виртуален любител като мен

И един въпрос имам- толерира ли се развъждането на страхливи Акити по принцип.Какво е мнението на хората ,които се занимават сериозно с породата и имат опит и име в киноложките среди ?
Какво да ти кажа - аз съм начинаеща в развъждането, но мое мнение и наблюдения показват, че се правят компромиси с определени неща. Визирам не само изложбата, която отмина, а в световен мащаб. Контактувам с доста развъдчици от различни страни - включително и от Япония. Понякога компромиса е наложителен в рамките на разумното

Ето го и красивото момче

Деси, селекцията на здраво куче с красива визия и хубав характер е много трудна работа

Ето една снимка на бъдещия кандидат "съпруг" на Имари

Така ги харесвам тези тигри.....а за българите съществува само един цвят акита като във филма

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 04 July 2013 - 09:00 AM
Има и такива, които стоят идеално в ринга, разбира се.
Американските акити от друга страна май са по-големи непукисти. До сега от това което съм виждала почти няма толкова притеснителни по ринговете, много по-убедително стоят, освен ако не решат да се чекнат да играят и да се правят на интересни. По много по-различен начин приемат изложбите от японските акити.
Нерина както беше изморена и скапана пред ринга след цял ден спа процедури в морето, така почна да се кълчоти и да се чуди как да се заиграе в ринга. Нея жега, студ, ден, нощ - нищо не я смущава. Важното е да има кой да я гняви.
Малко снимки от морето:

Публикувано: 04 July 2013 - 01:59 PM
С предните снимки дето качих, ето и една-две за сравнение. На мен ми изглежда по-добре, а и по думите на нашите: "вдигна главата" Това е от мене. Нямам и много настроение да пиша, още го изживявам.
Ето го:

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)
Публикувано: 04 July 2013 - 03:46 PM
Какво общо има между кожният проблем и глаукомата ? В София не са ли дали инфо ? Накрая все пак има ли диагноза ?
Извинява ,че така те разпитвам,но понякога е добре човек да сподели.Все пак ако не ти се отговаря,няма проблем :)
Пожелавам ти скоро да прегърнеш приятелчето си.Дори и сляп,може да живее пълноценно.
Поздрави

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт