Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#1361 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 August 2010 - 08:19 PM

Ето някои нови снимки на моя Джеймс Бонд :ab_041:
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#1362 Потребителят е офлайн   BAYO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2010 - 12:07 AM

Здравейте, нов съм във форума и си търся Акита-Ину. Харесвам тази порода кучета от преди две години, когато случайно в моя град се появи едно такова, със собственик младо момиче. След време и двамата изчезнаха, както и интересът ми към породата, докато не гледах филма Хачико. Сега отново съм запленен и съм изчел почти всичко /на англ. и бълг. език/ в Интернет. Въпросът ми към вас е, знаете ли нещо за този сайт http://www.netidogs.ewebsite.com/ и евентуално от къде бих могъл да се сдобия с един такъв хубавец :) Мерси предварително.
User's Signature

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)

#1363 Потребителят е офлайн   Luu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 29 August 2010 - 01:59 AM

Показване на мнениетоBAYO, в 29 August 2010 - 12:12 AM, написа:

Здравейте, нов съм във форума и си търся Акита-Ину. Харесвам тази порода кучета от преди две години, когато случайно в моя град се появи едно такова, със собственик младо момиче. След време и двамата изчезнаха, както и интересът ми към породата, докато не гледах филма Хачико. Сега отново съм запленен и съм изчел почти всичко /на англ. и бълг. език/ в Интернет. Въпросът ми към вас е, знаете ли нещо за този сайт http://www.netidogs.ewebsite.com/ и евентуално от къде бих могъл да се сдобия с един такъв хубавец :) Мерси предварително.

Здравей =)

http://www.akita-hac...om/index-e.html
Ето този развъдник, доколкото знам в момента са се установили в близост до Варна. Техните кучета са истински красавци. Но, след като им писах, разбрах, че имат само show quality кутрета, с приблизителна цена 2000-3000 евро. Другите варианти са да потърсиш чужди развъдници или с някоя фирмат да ти го внесат.
User's Signature

Sleep late, have fun, get wild, drink whisky and drive fast on empty streets with nothing in mind except falling in love and not getting arrested.

#1364 Потребителят е офлайн   BAYO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2010 - 01:22 AM

"Отлично!" Яснооо ... ще е внос значи, нямам друга алтернатива на тоя етап, мисля...
ПП. А иначе тоя сайт снощи го гледах и си мислех, че може да има нещо като за мен, но 2к-3к евро!? Доста е, доста... :)
User's Signature

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)

#1365 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2010 - 11:27 AM

Здравей BAYO,

Развъдник на Акита-ину (Японска) в България НЯМА! Всички налични кучета са внос. Моето го купих от агенцията, чийто линк си цитирал.
Внесоха 2 братчета, по стечение на обстоятелствата се оказа, че познавам семейството, поръчало другото куче. Страхотни са, тяхното е по-качествено от моето (или въпрос на късмет, щот аз съм карък, или аз съм виновна за вида на моето... :dry: ) Цената му можеш да я обсъдиш по телефона с агенцията, но в никакъв случай не е 2-3 хиляди евра, след като аз като средностатистическа българка можах да си го позволя.
Родословието обаче не им е ЕКСПОРТНО, тоест, трябва изрично да си изискаш такова, ако искаш да го регистрираш в клуб "Северни кучета". Пристигат с родословие от киноложката федерация на държавата вносител, което в България поради незнайни причини, НЕ Е ВАЛИДНО... :dry:
Както и да е, пожелавам ти успех, купи си този невероятен приятел! Страхотни са!!! Изключително умни, лесно се обучават! Искат обаче доста движение, а сега с рестрикциите на общините стана доста трудно...
Успех, и ако купиш, непременно пиши!!!! И снимчици, снимчици!!!! :wub:
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#1366 Потребителят е офлайн   BAYO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2010 - 07:16 PM

lilianas, здравей! Отскоро ровя в нета за цялостна информация около самото куче, вноса и т.н. Смея да кажа, че изчетох цялата информация в темата и се запознах що годе как стоят нещата с

Цитат

Родословието обаче не им е ЕКСПОРТНО, тоест, трябва изрично да си изискаш такова, ако искаш да го регистрираш в клуб "Северни кучета". Пристигат с родословие от киноложката федерация на държавата вносител, което в България поради незнайни причини, НЕ Е ВАЛИДНО...

и другите тънкости. Все пак, ако давам пари, ще искам и ще се опитам всичко да ми е изрядно , до колкото е възможно :)

Въпросът е, че от скоро работя и ще ми трябват няколко месеца, докато спестя за него (а имам и някакъв остатъчен капитал от преди време) така че, наглед с другите ми разходи вярвам, че ще мога да имам един такъв пухчо до настъпването на Пролетта :) Благодаря ти за коментарите, изключително си ми полезна :)
User's Signature

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)

#1367 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2010 - 04:25 PM

За нищо. Радвам се да помогна! :ba_025: И се радвам, че още някой е решил да се сдобие с това изключително животинче! :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#1368 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 02 September 2010 - 04:35 PM

Показване на мнениетоBAYO, в 01 September 2010 - 07:21 PM, написа:

lilianas, здравей! Отскоро ровя в нета за цялостна информация около самото куче, вноса и т.н. Смея да кажа, че изчетох цялата информация в темата и се запознах що годе как стоят нещата с

Цитат

Родословието обаче не им е ЕКСПОРТНО, тоест, трябва изрично да си изискаш такова, ако искаш да го регистрираш в клуб "Северни кучета". Пристигат с родословие от киноложката федерация на държавата вносител, което в България поради незнайни причини, НЕ Е ВАЛИДНО...

и другите тънкости. Все пак, ако давам пари, ще искам и ще се опитам всичко да ми е изрядно , до колкото е възможно :)

Въпросът е, че от скоро работя и ще ми трябват няколко месеца, докато спестя за него (а имам и някакъв остатъчен капитал от преди време) така че, наглед с другите ми разходи вярвам, че ще мога да имам един такъв пухчо до настъпването на Пролетта :) Благодаря ти за коментарите, изключително си ми полезна :)

За да е всичко изрядно, не се лъжете по обяви на прекупвачи, търговци и зооборси. Куче се купува от развъдник, регистриран в FCI.

Успех ! Качена снимка

#1369 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 September 2010 - 03:55 AM

Ех, съжалявам, че нямаше кой да ми каже за развъдниците, регистрирани във FCI... Все пак тази тема е от 3 години...защо не се намесихте по-рано Дог.бг????

Грешка - от 4 години...

Иначе ми цитирате разни книжки за смеските на породите... Акита специално, но преди 9 месеца ви нямаше да кажете точно това... :md_064:

И не се заяждам, просто изказвам възмущение с намигане.
Хачико е в отлично здраве, но категорично ще бъде кастриран...просто има излишна отрицателна енергия, и клепналото ухо не го прави нито участник в изложби, нито желан баща...но се чудя къде бяхте през цялото това време...освен с укорите си към тям подобни агенции, развъдници и зоомагазини...Между другото - в зоомагазините и да се напъваш няма да намериш подобно куче, защото разплодчиците явно си ги раздават на роднини, приятели и т.н.
User's Signature

Качена снимка

#1370 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 03 September 2010 - 11:24 AM

От 2004 година сме си все тук и поне аз все още не съм се уморил да обеснявам откъде се купува куче. Има го и при регистрация в форума, има го и навсякъде в форума, има и теми, и мнения и какво ли не ... стига да има кой да чете и да се интересува.

Куче с отрицателна енергия няма. Клепналото ухо не е дисквалициращ порок, а желания баща не се определя само от екстериорните признаци, въпреки че в повечето случаи те са водещи, има още и поведение, характер, кръвни линии, родители, предци ...

Да ви е живо и здраво кученцето и да сте дълги години заедно - от това по важно няма.
Качена снимка

#1371 Потребителят е офлайн   BAYO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 September 2010 - 08:40 AM

Естествено , че няма да е от прекупувачи, разни зооглупости и прочие.
dog.bg, а можете ли да дадете линк към FCI сайта, където се намират регистрираните там развъдници, защото бях там, разглеждах, но като вписвам името им в Гугъл ми изписва, че няма резултати. Може ли малко помощ ? Благодаря все пак за горното мнение , също много от полза за всички нови като мен :)
User's Signature

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)

#1372 Потребителят е офлайн   C-suM Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 September 2010 - 08:59 AM

http://www.eurobreed...eeds/akita.html
Ето ти линк със всички лицензирани развъдници за Акита на територията на Европа :) :rc_036:

#1373 Потребителят е офлайн   Teeds Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 September 2010 - 10:32 AM

хехех като гледам BAYO минава по същите стъпки, по които минах и аз за Кари. Аз лично мога да ти дам един съвет чисто и просто не си губи времето да ги гледаш тези развъдници в европа аз ги проверих на 80% и всичките ми искаха само 300 -400 евро за докарването! След като внимателно им изчетох изискванията и ЦЕНИТЕ не си направих труда да се занимавам с останалите 20%...съжалявам но реалността е такава и не слушай какво ти разправя Дог.бг (без лоши чувства) - Аз съм горд собственик на Японска Акита Ину от 6 месеца вече, еее вярно имахме известни здравословни проблеми докато беше бебе, но за момента дай боже расте, хубавее ии има голяма опашка от хора желаещи да си вземат кученце от нея ако някой ден реша да я заплодя!!! И е факт,че по нищо не можеш да разбереш, че не е от някъв "ЕЛИТЕН" развъдник. :hd_198:

УСПЕХ :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#1374 Потребителят е офлайн   C-suM Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 September 2010 - 10:49 AM

Няма смисъл да се спори и обяснява след като сте като коне с капаци...

Teeds, силно се надявам тези здравословни проблеми, които е имала преди време твоята Карина да са й единствените понеже това, което ми се е случвало на мен не го пожелавам на абсолютно никого :)
Просто преди да реши човек, от къде да си вземе куче трябва сериозно да обмисли вариантите и не знам какъв човек трябва да си за да предпочетеш да вземеш куче от зооборса или както искате го наричайте :)
:rc_036:

#1375 Потребителят е офлайн   Teeds Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 September 2010 - 11:22 PM

такъв, който си изкарва сам парите и знае цената им!
User's Signature

Качена снимка

#1376 Потребителят е офлайн   C-suM Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2010 - 12:13 AM

След като най-големият ви проблем са парите, защо просто не гледате зайци ?
Ами ако недай си боже това куче се разболее от нещо сериозно и сумата по лечението е толкова висока, какво правим ?
Цъкаме с език и кършим пръсти ?
Замисляйте се сериозно преди всяко действие, това е единствения разумен вариант :)
:rc_036:

#1377 Потребителят е офлайн   Teeds Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2010 - 12:55 PM

затова разчитаме на добрия приятел ветеринар!!!! А вие пък защо се бъркате в избора на хората? В крайна сметка всеки сам си преценява и сам си решава. :af_089:
User's Signature

Качена снимка

#1378 Потребителят е офлайн   Teeds Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2010 - 12:58 PM

исках да попитам нещо друго: как се справяте с миризмата от устата?
User's Signature

Качена снимка

#1379 Потребителят е офлайн   C-suM Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2010 - 01:30 PM

Добрият приятел ветеринар да не би да работи за чест и слава ?
Не се бъркам в избора на хората просто ти показвам в колко грешна насока мислиш ...

А за лошия дъх, се продават специални пръчици, които буквално миришат на паста за зъби.
Тези, които ползваме ние са на Friskies.

#1380 Потребителят е офлайн   ivan-z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 September 2010 - 04:29 PM

Аз пак се извинявам че се намесвам .
Teeds-- Може би ако си бяхте взели куче от развъдник а не от Борса нямаше да се питате преди известно време .--
какъв е шанса това да не е Акита Ину, а Шиба Ину????

Единственото , за което трябва да се радвате е че кученцето ви се оправи / защото много закупени от там не оцеляват/

А когато видите ИСТИНСКА АКИТА , ще разберете , че вашето кученце определено НЕ Е такова .
Така , че Обичайте си кучето НО се въздържайте от съвети КАК не си струва да се купува куче от развъдник
User's Signature

р-к http://zlaticamountain.com/

Който не е ЛУД не е НОРМАЛЕН

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема