Акита
Публикувано: 29 August 2010 - 12:07 AM

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)
Публикувано: 29 August 2010 - 01:59 AM
BAYO, в 29 August 2010 - 12:12 AM, написа:
Здравей =)
http://www.akita-hac...om/index-e.html
Ето този развъдник, доколкото знам в момента са се установили в близост до Варна. Техните кучета са истински красавци. Но, след като им писах, разбрах, че имат само show quality кутрета, с приблизителна цена 2000-3000 евро. Другите варианти са да потърсиш чужди развъдници или с някоя фирмат да ти го внесат.

Sleep late, have fun, get wild, drink whisky and drive fast on empty streets with nothing in mind except falling in love and not getting arrested.
Публикувано: 30 August 2010 - 11:27 AM
Развъдник на Акита-ину (Японска) в България НЯМА! Всички налични кучета са внос. Моето го купих от агенцията, чийто линк си цитирал.
Внесоха 2 братчета, по стечение на обстоятелствата се оказа, че познавам семейството, поръчало другото куче. Страхотни са, тяхното е по-качествено от моето (или въпрос на късмет, щот аз съм карък, или аз съм виновна за вида на моето...

Родословието обаче не им е ЕКСПОРТНО, тоест, трябва изрично да си изискаш такова, ако искаш да го регистрираш в клуб "Северни кучета". Пристигат с родословие от киноложката федерация на държавата вносител, което в България поради незнайни причини, НЕ Е ВАЛИДНО...

Както и да е, пожелавам ти успех, купи си този невероятен приятел! Страхотни са!!! Изключително умни, лесно се обучават! Искат обаче доста движение, а сега с рестрикциите на общините стана доста трудно...
Успех, и ако купиш, непременно пиши!!!! И снимчици, снимчици!!!!

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 01 September 2010 - 07:16 PM
Цитат
и другите тънкости. Все пак, ако давам пари, ще искам и ще се опитам всичко да ми е изрядно , до колкото е възможно :)
Въпросът е, че от скоро работя и ще ми трябват няколко месеца, докато спестя за него (а имам и някакъв остатъчен капитал от преди време) така че, наглед с другите ми разходи вярвам, че ще мога да имам един такъв пухчо до настъпването на Пролетта :) Благодаря ти за коментарите, изключително си ми полезна :)

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)
Публикувано: 02 September 2010 - 04:35 PM
BAYO, в 01 September 2010 - 07:21 PM, написа:
Цитат
и другите тънкости. Все пак, ако давам пари, ще искам и ще се опитам всичко да ми е изрядно , до колкото е възможно :)
Въпросът е, че от скоро работя и ще ми трябват няколко месеца, докато спестя за него (а имам и някакъв остатъчен капитал от преди време) така че, наглед с другите ми разходи вярвам, че ще мога да имам един такъв пухчо до настъпването на Пролетта :) Благодаря ти за коментарите, изключително си ми полезна :)
За да е всичко изрядно, не се лъжете по обяви на прекупвачи, търговци и зооборси. Куче се купува от развъдник, регистриран в FCI.
Успех !

Публикувано: 03 September 2010 - 03:55 AM
Грешка - от 4 години...
Иначе ми цитирате разни книжки за смеските на породите... Акита специално, но преди 9 месеца ви нямаше да кажете точно това...

И не се заяждам, просто изказвам възмущение с намигане.
Хачико е в отлично здраве, но категорично ще бъде кастриран...просто има излишна отрицателна енергия, и клепналото ухо не го прави нито участник в изложби, нито желан баща...но се чудя къде бяхте през цялото това време...освен с укорите си към тям подобни агенции, развъдници и зоомагазини...Между другото - в зоомагазините и да се напъваш няма да намериш подобно куче, защото разплодчиците явно си ги раздават на роднини, приятели и т.н.

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 03 September 2010 - 11:24 AM
Куче с отрицателна енергия няма. Клепналото ухо не е дисквалициращ порок, а желания баща не се определя само от екстериорните признаци, въпреки че в повечето случаи те са водещи, има още и поведение, характер, кръвни линии, родители, предци ...
Да ви е живо и здраво кученцето и да сте дълги години заедно - от това по важно няма.

Публикувано: 04 September 2010 - 08:40 AM
dog.bg, а можете ли да дадете линк към FCI сайта, където се намират регистрираните там развъдници, защото бях там, разглеждах, но като вписвам името им в Гугъл ми изписва, че няма резултати. Може ли малко помощ ? Благодаря все пак за горното мнение , също много от полза за всички нови като мен :)

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)
Публикувано: 04 September 2010 - 08:59 AM
Ето ти линк със всички лицензирани развъдници за Акита на територията на Европа :)

Публикувано: 04 September 2010 - 10:32 AM

УСПЕХ

Публикувано: 04 September 2010 - 10:49 AM
Teeds, силно се надявам тези здравословни проблеми, които е имала преди време твоята Карина да са й единствените понеже това, което ми се е случвало на мен не го пожелавам на абсолютно никого :)
Просто преди да реши човек, от къде да си вземе куче трябва сериозно да обмисли вариантите и не знам какъв човек трябва да си за да предпочетеш да вземеш куче от зооборса или както искате го наричайте :)

Публикувано: 05 September 2010 - 12:13 AM
Ами ако недай си боже това куче се разболее от нещо сериозно и сумата по лечението е толкова висока, какво правим ?
Цъкаме с език и кършим пръсти ?
Замисляйте се сериозно преди всяко действие, това е единствения разумен вариант :)

Публикувано: 05 September 2010 - 01:30 PM
Не се бъркам в избора на хората просто ти показвам в колко грешна насока мислиш ...
А за лошия дъх, се продават специални пръчици, които буквално миришат на паста за зъби.
Тези, които ползваме ние са на Friskies.
Публикувано: 05 September 2010 - 04:29 PM
Teeds-- Може би ако си бяхте взели куче от развъдник а не от Борса нямаше да се питате преди известно време .--
какъв е шанса това да не е Акита Ину, а Шиба Ину????
Единственото , за което трябва да се радвате е че кученцето ви се оправи / защото много закупени от там не оцеляват/
А когато видите ИСТИНСКА АКИТА , ще разберете , че вашето кученце определено НЕ Е такова .
Така , че Обичайте си кучето НО се въздържайте от съвети КАК не си струва да се купува куче от развъдник