Отдавна не съм писала, от време на време успявам да ви прочета и последните постинги ме изумиха!!!
ВИЕ МЕ НАДМИНАХТЕ БРЕ!!!!

Гери ли си, Xael ли си, не те знам, всъщност нямам и желание да те познавам, но виждам тенденции в този форум, които не са добронамерени към новите собственици на акити. Сега само обмислете как вашите дрязги и простотии ще се отразят на Ники - този нов, изключително добронамерен член на "клуба"... Какво ли ще си каже човека: Малеее, къде попаднах...такива красиви кучета и такава безмерна корупция и простотия!!!
Кой каква кръв ще внася, ще си прецени от развъдника, както и колко екземпляри ще внесе. Но ти да ми претендираш, че си БГ, а да промотираш чужди кучила, е като все едно да ми кажеш, че твоите хъскита и двете са от Аляска...и са български....да де, ама "друг път", както се казва в един велик филм.
Аз в изложби и филми не участвам, реша си кучето, за да предотвратя хаоса в къщи, а не за да изглежда добре на съдиите, които са решили, че допуска на класно куче в класацията не е по вкуса им, щот не е от изключително рекламирания развъдник Хачимантай.
Апропо...тук също отдавна съм забелязала тенденция, и затова спрях да пиша всъщност...Northface е админ на темата, т.е.човек, който когато му скимне, и каквото не му изнася - може да заличи. Затова бяха изтрити мои постинги с имената на развъдника и агенцията, от която аз купих Хачи, и името на училището, в което го обучавах.
Това, мили мои приятели, се нарича - България. Корупция + ограничени ресурси. Тоест - който може да плаща просперира, който не може - се пробва на изложбите, и му казват, че кучето не му е "сресано"

Ники, много се радвам, че си сред нас! Изчакай кучилото на Хера и няма да съжаляваш.
А в действителност си помисли, точно какъв тип "характер" куче желаеш. Защото Акита са агресивни и доминантни отвсякъде. Трябва им здрава ръка, трудно приемат промените, някои дори изобщо не могат да ги приемат. Те са ЛОВНИ и БОЙНИ кучета. Всичко живо и мърдащо като животински екземпляр покрай тях е предизвикателство към ловния им дух. В менюто на моя Хачи има: Джак-ръсел териер, Ши-тцу, Йоркширски териер и Лабрадор. Като казвам "меню", нямам предвид, че кученцата са мъртви, не!!! Но са "хапнати и подчинени", в някои случаи с доста кръвчица.

Сега да ви разкажа за един стопанин в Софето, дето имал Акита и се наложило да замине за 2 месеца. Живеели в блок. И ето - връща се човека, кучето се размазало, естествено, от радост. На другата сутрин човекът тръгнал за работа, а Акитата скочила от балкона - помислила, че пак ще я изостави. Това е истински случай - мъжът ми го е срещнал по време на една разходка, моментално разпознал породата.
Между другото в София има доста Акити, които наистина не се явяват на изложби. Аз лично видях един прекрасен екземпляр в Младост - на 4 години, мъжкар, а мъжът ми е видял 8-годишно в Дружба. Явно има доста хора с опит, но сигурно са преценили, че този форум не е мястото, където да го споделят.
Направете си изводите!

Поздрави от мен. Ето че компенсирах отдавнашната си липса с доста дълго словоизлияние. Който има нерви - да го чете, който се нервира - да удари един сироп "Неуропан"

А, и между другото - моя Хачи е много добре, страхотен, невероятно умен и любвеобилен!!! И не ме интересува, че никога няма да го заведа на изложба (не заради ухото, защото то отдавна вече не е клепнало) защото ще изяде съдията, ако реши да му погледне зъбите, камо ли да му пипне топките...