Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#2441 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 May 2012 - 04:11 PM

Именно, приятелю, това е идеята - всички да пишат за въпросния Хачимантай! А провокирани - в 110 страници назад, ако имаш желание да ги прочетеш!!! Как няма кой на вас с Деситу да ви провери ай-питата... :ab_041:

А печеливши има винаги!!! Индустрията работи!
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#2442 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 May 2012 - 04:19 PM

"Приятелю", написала съм си- female.
Като ви е кеф- драскайте си, плюйте си, възмущавайте се от високи цени, щом си нямате по-приятни занимания. Забелязала съм, че хората трудно се отказват от това да правят интриги в този форум- очевидно става въпрос за приятно занимание.

desi79- ти си в Италия, нали? Ще ми се да ти пишех от IP-то :ab_041:
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#2443 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 May 2012 - 04:38 PM

Давам писмено разрешение да се провери и публикува информация относно ай-пито :smile: .Да се надяваме ,че това ще успокои ЛилиТУ и ще се ограничи в общуване с мен само във форумЪТ ,а не на лични и то по теми нямащи нищо общо с тук дискутираната.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#2444 Потребителят е офлайн   Svetleto - HUSKYLOVE Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 May 2012 - 05:08 PM

Наистина бих искала да се спрат всички интриги около развъдник Хачимантай. Мога да кажа, че е страхотен развъдник, даващ страхотни кучета, но който не ги харесва, нека поне не ги оплюва.
Аз по този въпрос пускам малко снимки на техни кучета с мен, просто любителски, но пък за мен са много важни. Всички, които пишат тук знаят, че това е една прекрасна порода!
Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

www.svetla-handling.com

#2445 Потребителят е офлайн   piron45 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2012 - 09:18 PM

Страхотни кучета, особено рижавия мечок от първите две снимки е впечатляващ. Поздрави
User's Signature

Качена снимка

#2446 Потребителят е офлайн   ^Rosita^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2012 - 09:53 PM

Много сте хубави!

#2447 Потребителят е офлайн   piron45 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2012 - 07:23 AM

Показване на мнениетоlilianas, в 29 May 2012 - 11:52 AM, написа:

Здравейте на всички!
Piron45 - страшно се радвам да ви видя!!! Как е Изи? Не сме виждали нейни снимки скоро, сигурно е станала страхотна красавица!!! Хайде, осветли ни!

Здрасти Лили, Тара е нашата мадама. Скоро не съм я снимал за съжаление, защото е доста "парцалива" - сменя козина. Но иначе си е същия луд звяр. Ходим редовно да тичаме по поляните из гората и гледаме да подчиним всички възможни кучета, дори и по големи от нея. Вчера останах учуден обаче, срещнахме черна Ротвайлерка и нашата съответно се готвеше да и скочи на врата, обаче ядец. Черната дама се държа като императрица и хич не и обърна внимание, след което Тара се врътна обидена и се отдалечи от нея да си гони мишките. :smile:
Ето две снимки от зимата върху камарите от сняг в двора.
Много харесвам Акитите и вече обмислях от къде да си взема една когато дъщерята замина да работи в Дубай и ми остави да гледам Хъскито . Тара е нейна по принцип. Затова за сега съм отложил, че две луди кучета ще ми дойдат в повече, но това не ми пречи да съм редовен посетител в темата за породата и да се радвам на вашите Акитковци.
Поздрави

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#2448 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2012 - 08:24 AM

ОФФ топик...за conspiracy theory-то на нашия мод :)

IP адресите се виждат от модератор без да се затрогва специално да ги проверява - те излизат до самото име на съфорумника. Не си въобразявайте, че има тайна конспирация. Аз съм мод на друг подфорум и тези неща се засичат веднага без да се вглеждаш излишно.
Така че, когато се насъберат 5 мнения едно след друго от двама различни потребителя с едно и също IP прави силно впечатление, пък било то и да са седнали на една пейка и да споделят общ wi fi или общо устройство.
:re_037:
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#2449 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2012 - 09:20 AM

piron45, моите извинения!!! :wub: Обърках ви със собственика на едната сестричка на Казуми. :ab_041: То, сбъркания човек си остава сбъркан. Тара е разкошна!

И ен-ти пореден път се казва, че никой не оплюва кучетата на Хачимантай - спор няма, че са най-класните!!! Само факта, че те са единствените внесени действително от първоизточника на породата, е достатъчен. Кучетата на тези снимки са приказни, и със сигурност - едни от най-добрите представители на породата. :ba_025:

А конспирации виждат само вторачените... :ab_041:

И като гледам - никой не споделя относно храната...явно много сме се задълбали в междуличностни дрязги, вместо да обсъждаме кучетата си и техните проблеми, каквато е целта на този форум... :dh_188:
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#2450 Потребителят е офлайн   sin_zaek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 May 2012 - 09:34 AM

честно казано и на мен ми писна само дрязги да има в този подфорум напоследък.. ама ей на.. продължавам да преглеждам какво става с прекрасните акитки... всичките са хубави по своему, макар да имам своите предпочитания...

моят зверунчо наскоро го объркаха с акита.. въпреки че не си приличат много много... ама ние сме по-специални.. бъркат ни най-вече със самоед и хъски и редовно се чудят всъщност какви сме.. ама то това и ние даже не го знаем..
User's Signature

Качена снимка

#2451 Потребителят е офлайн   ^Rosita^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2012 - 10:40 AM

Все се каня да споделя ,че моята капризна любимка предпочита на първо място сурово всякакво :шийки,рагу,ако може да е свинско по добре ,отколкото пилешко.Понеже от малка не иска суха храна ,нито скъпа ,нито евтина,готвя й.Ориз и пилешки фенери,патешки шии,правя принцеси,кучешки пастет плюс сухата храна ,варена риба,кисело мляко и варено яйце също и давам, само и само да яде.За добавки -петнил,че го предпочита без да се налага да и бъркам в устата и биотин на санал.Преди съм давала и разни други,като мултиканевит и мегадерм.Козината си смени още през февруари.Не прави никакви бели,когато е сама,не къса ,не събаря,стои най вече в хола.Досега беше божа кравичка,кучетата я лаят-тя стои и ги гледа или иска да си играе с тях.От скоро посяга да хапе най-вече женските екземпляри,а мъжките дребосъци ги прави на питка.С големите мъжкари само се гледат и може да поиграят ако са пуснати.На хора е ръмжала няколко пъти.От година и седем месеца съм с нея постоянно навън и хората все още не спират да ме заприказват по улиците и да ме занимават,ужасно досадно е.Ами това е от мен.Вие сте на ход. :re_037:

#2452 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2012 - 11:33 AM

МОД , нещо бъркаш - не знам за какво говориш?!?!

Би трябвало да се намесиш много отдавна - не съм влизала тук от дни......

Тук съм и продължавам...........Всеки може да си говори и пише каквото иска :smile:

Времето ще покаже.............

Та, да Ви кажа на какво се натъкнах - големи развъдници навън сключват договори за отглеждане на кучета с българи, като ползват нашата евтина земя и работна ръка! Бебетата ги продават навън с легитимни родословия от съответния развъдник! Вместо да влиза някой лев и тук в БГ - то какво се получава?!?!? Докато се работи по такъв начин и се спъва всяко едно ново начинание масово хората ще работят по този начин.........

Не и аз обаче - тук съм и ще работя по правилата на клуба докато ми е интересно и докато реша! Развъдната дейност не е професията ми, правя го за кеф..............и докато ми е кеф!

На нас ни предстои изследване за тазобедрена дисплазия - Кирей вече има, Казуми скоро също ще и направя. Резултатите ще обявя тук! Така трябва според мен да бъде - очаквам и другите развъдници също да го направят :smile: .....

Благодаря на всички - допринесохте много за рекламата на новият ми развъдник! Не спират да ми звънят :ab_041: :ab_041: :ab_041:

Поздрави! :ab_041: :ab_041: :ab_041:
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#2453 Потребителят е офлайн   Svetleto - HUSKYLOVE Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 May 2012 - 02:39 PM

Относно храната искам и аз да изкажа моето мнение.
При акитите е много сложно, защото те не са от лакомите породи или тези които ядат всичко, без да се замислят какво е.
На всякъде в чужбина вече е разпространена практита за суровото хранене, което включва сурово месо и всички видове зеленчуци и плодове (които не са вредни за кучетата). За съжаление не знам дали това е възможно в България, тъй като никой не е сигурен от къде идва месото, камо ли ГМО зеленчуците ни.

Рецептата с ориз, зеленчуци и месо вътре наистина дава най-голям резултат. От моите наблюдения на почти всички породи в България е нужно да с дават и допълнения към храната, като най-важните са хондроитин и глюкозамин за ставите и някаква добавка за козината. Биотин за козината върши много добра работа и може да се дава през цялата година.
Пък който е успял да захрани акитата си със суха храна и отделно витамини, мога да кажа, че е късметлия, защото няма да му се налага да готви всеки ден ;)

Само исках и да добавя за развъдник Хачимантай, те имат обявени резултатите от изследванията на техния сайт, те няма как да ги обявят тук.
User's Signature

Качена снимка

www.svetla-handling.com

#2454 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 May 2012 - 03:25 PM

lilianas ,ако исках уроци по български език щях да потърся мнение на друго място .За тези на които постът ми изглежда странен,ни в клин ни в ръкав ще поясня ,че въпросната lilianas се затормозява да ми преподава уроци на лични .Предупреждавам ,че следващото съобщение ще бъде докладвано и потребителката блокирана от мен.
Ако потребителката желае да дискутира с мен мой пост по темата да ползва темата Акита.
Благодаря
User's Signature

Елинор Рузвелт

#2455 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2012 - 03:47 PM

За акитите според мен е много важно месото! То трябва да фигурира ежедневно в храната им, от 6 месечна възраст два пъти седмично им давам сурово месо, което ми го карат от един месокомбинат, в който имам познати и съм сигурна, че е изследвано! Отразява им се много добре....Това, че от суровото месо ставали злобни го приемам като приказка от 1 001 нощ :ab_041: В чужбина дори захранват бебетата си със сурово месо - това все още ме е страх да го направя...
Ако видя, че започват да пълнеят спирам смесването на месото с ориз или зеленцуци, т.е. храниме се разделно :smile: Относно добавките съм на мнение, че не трябва да се използват постоянно - давам им само пролет, когато козината започне да линее, а есен добавката ни е масло от сьомга....и много движение и слънце....Химера от няколко месеца живее навън и направо е преобразена :ud_009: Натрупа маса, направи много хубава козина и излъчването и даже се промени....Скоро ще и пусна нови снимки :smile:
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#2456 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2012 - 03:49 PM

Благодаря за обилната информация!!!
Като цяло и като всеобщо (мисля) мнение, е че сурово не бива да се дава, заради тениите и тям подобни червляци, дето се завъждат от необработеното месо в червата на кучетата.
За добавката Биотин не съм чувала, а и нашият ветеринар нищо не е казвал, но това не пречи да купя и да му давам. Хачи също предпочита готвено, забелязала съм го. Но тъй като не давам добавки, а всички (и търговци, и ветеринари) твърдят, че в сухата храна има такива, затова се стремя поне едното ядене дневно да е гранули. Естествено, не са сухи. :ab_041: Овкусени най-вече с бульон и пилешки дробчета. От известно време шийките не ни харесват и не ги долюбваме (т.е. хапваме, но малко) а фенери досега не съм купувала, защото не знам точно какво да махна от тях (твърди се че имало някакви 2 кокалчета, дето били тръбни и трябвало да се разкарат). Пусто, нали съм имала болонка, а техните мънички стомахчета са по-деликатни и все ме е страх от тия тръбни кокали. :wub:

Роси, защо ти досажда да те спират? Трябва да се гордееш с кучето си. В България са прекалено малко, а в Несебър си единствена!!! И няма друга като твоята красавица! Интересното е, че реагират така на хора (щото и Хачи го прави същото, дори с приятели).
Установих, че моето куче признава кръга хора, които познава от 4-месечен и които са от семейството. Какво имам предвид: наблюдавайте по отношение на роднини - няма значение колко време не ги е виждало кучето...то безумно се радва, като ги срещне, сякаш усеща кръвната връзка помежду ви.... Това ме е изумило!!! Казвам го, защото имам брат, с който не общувам безкрайно много, но чат-пат по семейни сбирки се виждаме. Е, Хачи се размазва като го види...полудява от кеф! Докато имам приятелка, която ме посещава доста по-често, той не я познава от малък, и полудява да я лае....не се нахвърля, но не й се дава...и не се примирява с нея.Не знам, все още не мога да проумея избирателната им способност на привличане.
Едно знам - моето куче е 3 пъти по-умно от всички човеци вкъщи взети заедно!!! :ab_041:
Двете ми най-близки приятелки имат хъски и ротвайлер, аз съм имала болонка (е, не е кой-знае-кво, но е куче :ab_041: ) и в никое от тях не виждам този интелект, тази мисъл, това отбиране и пробиране, дето го има акитата!!!
Милиони пъти съжалих, че си взех такова куче (единствено заради агресията и страха). Не че и сега в дадени моменти не съжалявам, но го обикнах повече от всяко друго, и съм сигурна, че то ме обича повече от всеки друг!!! Хубавото е, че с годините всички улягаме, аз съм по-спокойна когато го водя (а това е най-важното) и това се отразява и на него - той е доста по-спокоен и по-уравновесен. Както казва Сизър Милан - всичко се корени в стопанина :ab_041: Така ми го казаха и мойте треньори.
Е, надали някога ще се водим без строг нашийник, но това да ни е проблема.
Поздрави от нас, и отново благодаря за информацията. Ето една снимка, където Хачи чака да му се даде нещо, но не посяга НИКОГА към храната, докато не му кажеш...Железни животинки са просто... :wub:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#2457 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2012 - 03:58 PM

Показване на мнениетоdesi79, в 31 May 2012 - 03:25 PM, написа:

lilianas ,ако исках уроци по български език щях да потърся мнение на друго място .За тези на които постът ми изглежда странен,ни в клин ни в ръкав ще поясня ,че въпросната lilianas се затормозява да ми преподава уроци на лични .Предупреждавам ,че следващото съобщение ще бъде докладвано и потребителката блокирана от мен.
Ако потребителката желае да дискутира с мен мой пост по темата да ползва темата Акита.
Благодаря

Мила Деси79, или както и да се казваш...това дали ще ме блокираш или не, не е работа на другите в този форум, а пък най-малкото да обменяме съобщения в този форум като лични...струва ми се че нещо си се объркала, и вместо на лични ми пускаш съобщения във форума. Страшно много се уплаших от предупреждението ти...просто цял ден ме тресе 5.8 по Рихтер като на 22.05.2012. Дреме ми, дали ще ме блокираш, или не!!!
И понеже и двете ни съобщения са ни в клин ни в ръкав за всички останали АЗ ИМ СЕ ИЗВИНЯВАМ И ОТ ТВОЕ ИМЕ!!! :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#2458 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2012 - 04:06 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 31 May 2012 - 03:47 PM, написа:

За акитите според мен е много важно месото! То трябва да фигурира ежедневно в храната им, от 6 месечна възраст два пъти седмично им давам сурово месо, което ми го карат от един месокомбинат, в който имам познати и съм сигурна, че е изследвано! Отразява им се много добре....Това, че от суровото месо ставали злобни го приемам като приказка от 1 001 нощ :ab_041: В чужбина дори захранват бебетата си със сурово месо - това все още ме е страх да го направя...
Ако видя, че започват да пълнеят спирам смесването на месото с ориз или зеленцуци, т.е. храниме се разделно :smile: Относно добавките съм на мнение, че не трябва да се използват постоянно - давам им само пролет, когато козината започне да линее, а есен добавката ни е масло от сьомга....и много движение и слънце....Химера от няколко месеца живее навън и направо е преобразена :ud_009: Натрупа маса, направи много хубава козина и излъчването и даже се промени....Скоро ще и пусна нови снимки :smile:

Ееех, мила Петинкааа!!! Движение му е майката!!! Мдаа, ама твоите имат къде :ab_041: и се радвам за което! С нетърпение чакам нови снимки, Химерка не съм я виждала отдавна!!! За бебетата - от ветеринаря знам, че суровите шийки не са проблем (там все-пак месото е доста минимално количество). А пък аз нямам познати в месокомбинат.... :dh_188: и как да му дам сурово месо??? Но съм установила, че най-предпочитано е свинското..., пък консерви от риба (ама чисто рибешко само) хапва на воля, няма значение дали е в доматен сос, само в олио, в някаква марина, или в натура...Скоро риба не съм купувала да варя за него, дайте някакъв вид риба, дето я купувате и я ядат. Хайде, Роси, ти си на морето, твоето момиче не яде ли рибка? Ако да - каква? :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#2459 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 May 2012 - 04:10 PM

Нямам нужда де се извинява някой от мое име.
Или коментираш какво съм написала или не коментираш как съм го написала.За блокирането не е заплаха.Просто не ми се ще да хабиш ценното си време .Нямам какво да си кажа с теб на лични .Само като хвърлих поглед на 70% от постовете ти картинката ми е ясна.Надявам се това да бяха последните минутки ,които трябваше да отделя на твоята особа.
Приятен ден.
User's Signature

Елинор Рузвелт

#2460 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2012 - 05:01 PM

БЕЗ КОМЕНТАР!!! Няма рол...иначе ще се пръсна от смях, милата тя... А "предупреждавам те" си е явна заплаха...и аз просто я третирам като такава, боже Деси, да не дават обстоятелствата да се срещнем приживе... Сигурно ще ми кръцнеш гръцмуля... (Нали знаеш кво е "гръцмул")
Ценното ми време е за приятелите ми в ТОЗИ ФОРУМ за АКИТА. Не за Кане-корсо, извинявай, за което!!!
User's Signature

Качена снимка

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема