Акита
Публикувано: 31 May 2012 - 05:12 PM
Публикувано: 31 May 2012 - 11:29 PM
lilianas, в 31 May 2012 - 04:01 PM, написа:
Ценното ми време е за приятелите ми в ТОЗИ ФОРУМ за АКИТА. Не за Кане-корсо, извинявай, за което!!!
Някъде да съм споменала Кане Корсо ? Възмутена бях от публикуването на чужди съобщения принципно.Но след като не си го разбрала ...За останалото ,което си написала-наистина не си заслужава да натискам клавиатурата.

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 01 June 2012 - 09:12 AM
Daniel_pet е моят колега, с който делим един кабинет години наред.
Дани, знам че си искал да ме защитиш, но по-добре ме потдържай все така в работата, за да мога да изкарвам повече пари за хобито ми - моите кучета! Обещала съм ви да бъдете втори в избора

Lilianas, ще се чуем и ще се уговорим за месото и неговата доставка. Знаеш, че винаги можеш да разчиташ на мен! Само да уточня, че не е замразено, а само охладено.
Rosita, маслото от сьомга, което ползвам е Salmo Pet Salmon Oil 300 ml., това е хранителна добавка за кучета.
Desi79, тъй като познавам Лили лично искам да ти кажа, че това е жена, която е постигнала много в професионален и личен план. Ако е засегнала някой, то е било неволно, защото характера и е такъв, че винаги казва това, което мисли..... Образованието ми е психолог и искам да ти кажа, че на мен такива хора са ми като "ветропоказател".....Когато дълго време се занимамваш с определена дейност на моменти изгубваш представа къде точно се намираш и тогава един страничен човек, който няма нищо общо може да те "върне на земята".
Писането тук е едно, а това което правим навън - в живота е съвсем друго!

Хубав ден и приятни почивни дни! Честит празник на всички запазили детето в себе си!

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева
Публикувано: 02 June 2012 - 09:28 PM

Аз досега НИКАКВИ добавки никога не съм давала. Може би затова имаме проблем с козината. Но понеже ветеринарят и търговците ни твърдят, че сухата храна, която взимам, съдържала необходимите добавки, та затова... нали уж са хора, дето разбират...не че търговците ще имат нещо против да закупувам допълнителни продукти...

Петенка, махнахме кърлежа (както вече ти казах), но ако ти кажа какво плюскане падна на тва пилешко....не е истина...

А на ДесиТУ нямам ко да кажа... в Италия, зад Италия и където и да било, не се натиска клавиатурата (щото може да се счупи) а се натискат клавишите й. Ениуей, както казват инглишмените, и Комункуе!

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 03 June 2012 - 08:09 AM
^Rosita^, в 31 May 2012 - 05:12 PM, написа:
За Омега 3 и Омега 6 - мегадерм.
Преди ползвах Fish4dogs и някакво австрийско рибено олио, но състава им в сравнение с мегадерм е различен в съотношение омега 3 : омега 6. Ние имаме страшни проблеми с козината от декември след неуспешен опит на лекар да реши какво ни е. Беше си оставил ръцете и навсякъде по кожата на куч се оголиха едни петна. Смених вета, казах до сега какво съм давала и той препоръча мегадерм, като каза че за поддържане на кожа и козина това е доста добър вариант. За 1 месец се закрепихме от положението на "прокажен" до което беше стигнал в сравнително добро положение. Сега вече почти всички петна са се махнали, но продължавам да си го давам, тъй като определено оказва много бързо действие и много добро влияние. Ето това му е листовката. Мисля че имаше и състава в нея. My link Те са 28 сашетки, аз ги давам по едно на ден, но това е ако има проблем с кожата или козината, ако няма - през ден-два е достатъчно да се дава.
Публикувано: 03 June 2012 - 02:29 PM
daniel_pet, в 14 May 2012 - 04:49 PM, написа:
Казвам се Даниел Петров!
Петя Кръстева собственик на Katsu Kenta, днес цял ден чета темата "Акита" и мисля, че темата без вашето присъствие не би бил интересен....Писах ви на лични /тъй като нямате сайт/ и не можах да намеря ваши контакти. Запишете ме във вашите списъци за закупуване на акита - от друга тема разбрах, че ще имате малки през 2013 год. Аз не бързам - ще изчакам....
daniel_pet, в 27 May 2012 - 06:28 PM, написа:
Свързах се и с другият развъдник Катсу Кента, след като разменихме информация помолих да видя кучетата. Бях поканен в едно малко градче в подножието на Стара планина на около 110 километра от София. Със съпругата ми си направихме една незабравима екскурзия от която останах много впечатлен. Кучетата не живееха в клетки, а в специален техен двор около декар. Казуми и Химера бяха в него, тъй като Казуми беше разгонена, а Кирей беше в малко по малък двор с две малки бебета сибирски хъскита, които не го оставяха на мира

Петя, благодарим ти за посрещането и до нови срещи

daniel_pet, в 28 May 2012 - 03:48 AM, написа:

Мод: Отправям официално предупреждение към daniel_pet, който пише от същото IP като Петя Кръстева - било това случайно или не!
Тук Мод много правилно се намеси, още преди да се разбере какви ги плете "daniel_pet"
Петя Кръстева, в 31 May 2012 - 09:33 AM, написа:
Петя Кръстева, в 01 June 2012 - 07:12 AM, написа:
b]Daniel_pet[/b] е моят колега, с който делим един кабинет години наред.
С това заплетената интрига завършва . Ясно е че бе необходимо да се пусне реклама, но защо по този начин? Евала на Петя че пусна последния пост, но можеше и по рано да го кажеш преди да се развихрят страстите.
Според мен ако Даниел /Daniel_pet/ е мъжкар, ще напише поне едно извиненине към всички за създалата се ситуация. Толкова
Извинявам се за поста си, но се дразня когато някой си мисли че хората са идиоти и лапат мухите във въздуха.
Публикувано: 03 June 2012 - 06:46 PM
Петя Кръстева ,евала и от мен за пояснението относно колегата Ви. Дано не Ви прави повече такива мечешки услуги.
И за да не дразня изживяващата се като собственичка на подфорумът АКИТА -малко за добавките :)
BIOTIN B COMPLEX 100 на Stanvet или DERMOVITAL Omega 3-6-9 на Stanvet. Изключително добро действие имат и двата продукта върху кучетата.

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 04 June 2012 - 03:35 PM
От този форум научих страшно много полезни неща в годините! Не го прецаквайте - моля ви.....Тук сме първо за обмяна на информация и съвети и после за всичко останало.....Не ми се ще да влизам тук, да си пусна снимките и само толкова......тук има много други интересни неща за четене освен заяждания и интриганстване. За всичко си има време и място и най-важното "очи в очи" - по форумите е много лесно!
Добре е по-големите развъдници да си припомнят отвреме на време, кои бяха техните първи кучета и кои са в момента? Работа без грешки няма, развитето също е плод от определени осъзнати грешки, затова не вярвам, "че нападението е най-добрата защита!"...... България е много малка страна......уверявам ви!!!
Нямам никакви амбиций - освен това, каквото и да правя, да го правя за удоволствие.....Ако се получи - ок, ако не - здраве да е! Много други спечелени битки имам

Та, сега по въпроса......Масово в другите страни изследват акитите си за проблеми с щитовидната жлеза, освен за дисплазия и очни заболявания. Знае ли някой къде може да се направи такова изследване?

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 05 June 2012 - 12:49 PM
Явно аз наистина ще се окажа единствената, дето не дава никакви добавки на любимеца си... СРАМ ЗА МЕН!!!

По отношение на щитовидната жлеза - не съм се интересувала, но мога да попитам, специално за акитите нашият доктор е доста добър.
Сега да ви разкажа нещо забавно: Моят мъж, като разхожда следобед Хачи (тогава е неговият ред), все ще му се случи нещо интересно. Вчера както си вървяли и изведнъж едно хлапе се втурнало към тях...а след него и майка му... И, представете си, това се оказала Кали. Показала клип на телефона на нейната женска акита, която е на година и нещо. Страшно харесала нашето момче (кучето, не мъж ми, де...

Явно, колкото и агресивен да е, колкото и да е клепоух, моя Хачи си е красавец...

Само дето не мога да се справя със страха от гръмотевиците. Нощеска беше ужас - хем не гърмя почти - започна да обикаля, да свисти, да пръхти, събуди цялата къща в 3 часа сутринта. Това ще да е от бебешкото му преживяване на 4-5 месеца в парка, разправяла съм ви, когато почна бурята и той избяга и си тръгна към вкъщи и едва успях да го догоня...не искам да се връщам към този момент...беше наистина страшно.
Треньорите ми казваха да гърмя покрай него пиратки, и в същото време да му давам лакомства - за да може да асоциира гърмежа с хубаво преживяване. Е, не става! Вече сме и доста големи (на възраст), за да успеем да го преодолеем. Пък сме и прекалено големи (на размер), за да се пъхнем под кревата...

Деси, тъй като аз не съм презрителна, ще си позволя да се обърна към теб на ника ти (нямам идея това ли е името ти, а и не се вълнувам), позволих си предишния "вулгарен" пост, тъй като освен личностни нападки, не видях нищо друго съществено по отношение на породата. Подфорумът нито е мой, нито го считам за такъв. Но е отчасти мой дом, като собственик на куче от тази порода. Не пиша в другите подфоруми, защото не ми е работа, не съм запозната толкова с породите, и нямам друго куче. Позволявам си от време на време да чета за хъскито, защото моята приятелка има такова (с Хачи са страхотни приятели). Оттам нататък - благодаря за конкретните съставки, наистина ми е от полза! От къде пишеш, също няма защо да се вълнувам - нетът е за всички, отвсякъде, в скоро време и от автобус 111

Поздрави от нас. Ето една снимка, която ми е любима, която ми напомня пухчето, което моят юнак някога беше.Бой с магарешки бодил.

И една, която го представя в по-късен период.
piron45 - по отношение на това КОЙ пише във форума, не считам че някой от нас може да бъде отговорен, особено ако не е запознат с намеренията и съдържанието! Наистина в случая става въпрос за "мечешка услуга". Но пък, от друга страна - човекът явно безкрайно се е възмутил от писанията по адрес на Петя.

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 05 June 2012 - 05:05 PM

Митовете,че ендокринните заболявания са рядкост при животните води до това, че стопаните много рядко обръщат внимание на възможните симптоми при тези заболявания.Например: началните стадий на оплешивяване се приписват на авитаминоза или стареене, затлъстяването на лакомия,а промяната в телосложението на особеностите на породата или активността на животното.Наличието на някой от признаците все още не говори за това,че вашето животно страда от ендокринни заболявания.Ако има още някакви промени в здравето,или прогресират,това трябва да бъде повод за посещение на лекар.

Публикувано: 05 June 2012 - 05:31 PM

Публикувано: 08 June 2012 - 10:42 AM
Лятото е вече тук

Моето ще е кучешко

Целувки на всички акити от нас

Хубаво, слънчево лято, изпълнено с много любов Ви пожелавам!

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 09 June 2012 - 12:15 AM
Ще се оплача, въпреки всеобщото мнение, че не е полезно да го правя, когато се отнася до родословно животно!
Снощи Хачи ухапа жестоко моя приятелка, която беше дошла в къщи!

Тя изпадна в истерия. Аз - запазих здравомислието и разума си..... поне донякъде. Отдавна казвам и се жалвам в този форум, че точно МОЕТО животно трябва да се приспи. И сигурно е така...Но, след 1 ден размисъл, и след като истерията й отмина и се чух поне 100 пъти с нея, и тя каза, че печеля титлата "досадник", прецених, че сигурно не съм права...Че обичам това животно повече от всичко (изключвам сина си) и че тя също има вина за случката.
Но като цяло - не съм изобщо доволна, камо ли оптимистична по отношение на Хачи, във връзка с агресивността му. Явно е доста тежък фактор, и явно в съвсем скоро време ще ми се наложи да го приспя. Не знам как ще го постигна, защото ветеринарите хич не желаят да го правят, ако няма ДОКАЗАНА агресивност (каквото и да значи това). Първо търсели нови собственици...

ЗНАМ САМО, ЧЕ ТОЛКОВА БЯХ ПРИТЕСНЕНА, ЧЕ МИ ИДЕШЕ ДА ГО УСМЪРТЯ НА МОМЕНТА (НЕ ЧЕ ИМАШЕ НАЧИН). НО ЗНАМ И ДРУГО: Животното легна и се държа до такава степен като ВИНОВНО, и така изживяваше вината си, че на мен ми дожаля!!! Но не дотолкова... НЕ МОЖЕХ ДА ГО ПИПНА И ПОГАЛЯ, ДОРИ СУТРИНТА. ТОЛКОВА БЯХ СТРЕСИРАНА. ТОЛКОВА ВИНОВНА СЕ ЧУВСТВАХ, ЗАРАДИ НЕГО. Едва го разходих!!! За час той ме усети, че разходката не е като предишните! Едва го нахраних!!!! Не знам какво да правя!!! Посъветвайте ме, моля ви!!! Намордникът е решение, знам го! Но все пак, това животно би следвало да е социално...

Публикувано: 09 June 2012 - 12:21 AM
Приспиването не е вариант!!!
Просто работете с него.
Публикувано: 10 June 2012 - 12:32 PM

korbac, къде се загуби? Как са американките? От написаното от теб малко разбрах

Намерих снимка на нашия пра дядо на Киро - Naniwa No Tarazo Go Taishi Kukien
Кире, Кире, Кире.....същата главица имаш момчето ми

Когато разказах на кучешкия дресьор, че жевееш в общ двор с две луди хъсета той просто не повярва

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 10 June 2012 - 03:01 PM
при нас всичко е 6+, по малко време се прекарва в града. Ии кученцата се чувстват идеално на големите открити пространства

та по темата за агресивността и инцидентите - и при нас се случва в редки случай при определени хора да се показват рогца и зъбки.
Публикувано: 10 June 2012 - 09:48 PM

ShiBumi_GirL Благодаря за съвета относно треньорите- явно не сте чели темата издълбоко!!! Аз си чешам агресивността на Хачи отдавна...всеки редовно пишещ и четящ тук, го знае!!! Имали сме 3-ма треньори, и всите твърдят, че всичко зависи от стопанина...както го твърди и Сизър Милан от прословутите предавания по Нейшънъл Джиографик и Енимъл планет...
САМО ЧЕ...в случая не става въпрос за поведение на стопанина...Както и да е, ясно е, че вината е 50/50. Девойката е твърде емоционална, и си мислеше, че може да озапти и вълк. В същото време Хачи пък си е в къщи, дъвче саламка, и си мислеше, че никой не може да му пипа главата.

Мисълта ми е, че все пак, колкото и да си обичам кучето - то си остава КУЧЕ!!!! И няма право да има такова поведение!!! Явно ние сме му позволили да ни се яхне на тъпите тикви и да се чувства господар. Грешката е основно моя, признавам си го! Никога не допускам чужд човек в къщи, преди да му сложа намордник. Този път, понеже мъж ми си беше у дома, реших, че кучето е под контрол - и много сбърках!!! И до момента ръката й е изтръпнала, с 2 дрена в двете основни дупки (от кучешките), и със сигурност вече няма да си мисли, че владее света на животните. Гадното в случая е, че тя е медицинска сестра и работи с ръцете си - а това е дясната. Добре, че едната й работа е в медицински център, и сега полагат грижи за нея, като за колежка.... отказала е тетануса, защото е домашно животно, и е права според мен, Хачи е ваксиниран за всичко и няма шанс нещо да й се случи. Единствено фактът, че устата е най-мръсното място, е моментът. Явно бактериите са дали резултат. Но да се надяваме, че всичко ще се оправи при нея.
А аз продължавам да съм сериозна, и въпреки всичко, не съм сигурна, че ако отида сега с Хачи и нея във ветеринарна клиника, с нейните явни показания за действията му, те ще искат да го приспят...
Обичам го много, не ме разбирайте неправилно...но всичко си има граници...не съм собственик на куче за първи път, и знам как могат да се държат кучетата....Това просто ми идва в ДОСТА ПОВЕЧЕ!!!
Поздрави на всички и благодаря за постингите!

Публикувано: 11 June 2012 - 12:04 PM
Инциденти винаги може да се случат. То и сина може да се върне един ден и е набил сериозно някое приятелче?
Ако трябва пълно превъзпитаване на кучето и цялата му рутина, И най вече промяна в собствената нагласа. Самия факт, че при всяко посещение му е слаган наморник му е пращало негативни сигнали, а като се добави и вашето притиснение да не би да направи нещо .. ми то си е бомба.
Както казах и при нас е имало ситуации на израмчаване и зъбене, но дори и досега единственото което правя е да предупреждавам да не ги дразнят. С малко работа и упорство - по правилен начин - това ще е минало и заминало.
Публикувано: 11 June 2012 - 03:52 PM
https://fbcdn-sphoto...666132777_n.jpg
https://fbcdn-sphoto...984953220_n.jpg
https://fbcdn-sphoto...541408206_n.jpg
https://fbcdn-sphoto...950395871_n.jpg

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)