Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#2461 Потребителят е офлайн   ^Rosita^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 31 May 2012 - 05:12 PM

Относно спирането по улиците казвам ,че е досадно,защото кучето е вече на година почти две и все има някой ,който не го е видял.Спират ме точно ,защото е хубаво и не са виждали такова.Работя с много хора и искам спокойствие извън работата.През зимния сезон намирам къде да се изолирам,ама през лятото няма къде.Пък понякога за да не излизам два пъти и с куче и без куче,решавам да свърша някоя работа заедно с кучето и тогава се получава това.След всички банални въпроси се започва с може ли да го погаля и ако случайно кажа да(според човека де),не знаят какво е погалване,а ако има начин на главата да му се качат .За рибата да кажа.Най-евтината тук е цацата,дребния сафрид,сардината.Сега се появиха едни шпроти-внос.Това незнам какво е.Прилича на сардина или е малък кефал.Вкусна е и за хора де.Сигурно и скъпа риба ще яде,ама за сега получава само главите от нашата софра.Биотина ми го казаха в развъдника,че е добре да се дава за козина и кожа,а не ветеринаря.Купих го по i-net,че е по изгодно,мога да ти пратя линк.Омеги гледам да давам поне два пъти в годината,но не рибеното масло за хора,че нещо бях чела,че не е препоръчително.А вие под каква форма давате омеги на вашите кучета? Това масло от сьомга течно ли е или на капсули.Аз така и не открих капсули специално за кучета,всичко тук е в течна форма.Давам маслото върху хапка хляб да попие.

#2462 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 May 2012 - 11:29 PM

Показване на мнениетоlilianas, в 31 May 2012 - 04:01 PM, написа:

БЕЗ КОМЕНТАР!!! Няма рол...иначе ще се пръсна от смях, милата тя... А "предупреждавам те" си е явна заплаха...и аз просто я третирам като такава, боже Деси, да не дават обстоятелствата да се срещнем приживе... Сигурно ще ми кръцнеш гръцмуля... (Нали знаеш кво е "гръцмул")
Ценното ми време е за приятелите ми в ТОЗИ ФОРУМ за АКИТА. Не за Кане-корсо, извинявай, за което!!!

Някъде да съм споменала Кане Корсо ? Възмутена бях от публикуването на чужди съобщения принципно.Но след като не си го разбрала ...За останалото ,което си написала-наистина не си заслужава да натискам клавиатурата.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#2463 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 June 2012 - 09:12 AM

Здравейте!

Daniel_pet е моят колега, с който делим един кабинет години наред.
Дани, знам че си искал да ме защитиш, но по-добре ме потдържай все така в работата, за да мога да изкарвам повече пари за хобито ми - моите кучета! Обещала съм ви да бъдете втори в избора :smile: Обичам ви много с Ани......

Lilianas, ще се чуем и ще се уговорим за месото и неговата доставка. Знаеш, че винаги можеш да разчиташ на мен! Само да уточня, че не е замразено, а само охладено.

Rosita, маслото от сьомга, което ползвам е Salmo Pet Salmon Oil 300 ml., това е хранителна добавка за кучета.

Desi79, тъй като познавам Лили лично искам да ти кажа, че това е жена, която е постигнала много в професионален и личен план. Ако е засегнала някой, то е било неволно, защото характера и е такъв, че винаги казва това, което мисли..... Образованието ми е психолог и искам да ти кажа, че на мен такива хора са ми като "ветропоказател".....Когато дълго време се занимамваш с определена дейност на моменти изгубваш представа къде точно се намираш и тогава един страничен човек, който няма нищо общо може да те "върне на земята".
Писането тук е едно, а това което правим навън - в живота е съвсем друго! :smile:

Хубав ден и приятни почивни дни! Честит празник на всички запазили детето в себе си!:dog:
Прикачена снимка
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#2464 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2012 - 09:28 PM

Росита, благодаря ти за инфото. :ba_025:
Аз досега НИКАКВИ добавки никога не съм давала. Може би затова имаме проблем с козината. Но понеже ветеринарят и търговците ни твърдят, че сухата храна, която взимам, съдържала необходимите добавки, та затова... нали уж са хора, дето разбират...не че търговците ще имат нещо против да закупувам допълнителни продукти... :ab_041: , както казах, това си е индустрия.

Петенка, махнахме кърлежа (както вече ти казах), но ако ти кажа какво плюскане падна на тва пилешко....не е истина... :af_089: Ама аз оризец си му сварих, с морковче, в бульона от пилешкото. И после му начупих няколко дробчета и няколко шийко-гръбчета...на 2 пъти...нощес сигур ще ме вдига, ама му е простено, поне се нахрани като бей... :wub:

А на ДесиТУ нямам ко да кажа... в Италия, зад Италия и където и да било, не се натиска клавиатурата (щото може да се счупи) а се натискат клавишите й. Ениуей, както казват инглишмените, и Комункуе! :beer: Всеки може да погледне профила ти, и да види, че си най-активен член на форума "Кане корсо италиано". И това не е свързано по никакъв начин с ай-питата... :ab_041: И както по-рано се извиних, още един път се извинявам на всички членове на форума "акита" за това, че ги занимаваме с персонални дрязги от типа на 15-годишни пубери. Съжалявам за което, рядко някой може да ме пре-втрещи в този форум, но Деси, ти просто не знаеш КЪДЕ ДА СПРЕШ!!! :ea_103: Ако имаш да казваш нещо за акитата, като порода, като опит, като гледане - добре си дошла от моя страна, ако ли не - хващай пътя и се вихри там, където тия тъпи номера минават!
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#2465 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2012 - 08:09 AM

Показване на мнението^Rosita^, в 31 May 2012 - 05:12 PM, написа:

Относно спирането по улиците казвам ,че е досадно,защото кучето е вече на година почти две и все има някой ,който не го е видял.Спират ме точно ,защото е хубаво и не са виждали такова.Работя с много хора и искам спокойствие извън работата.През зимния сезон намирам къде да се изолирам,ама през лятото няма къде.Пък понякога за да не излизам два пъти и с куче и без куче,решавам да свърша някоя работа заедно с кучето и тогава се получава това.След всички банални въпроси се започва с може ли да го погаля и ако случайно кажа да(според човека де),не знаят какво е погалване,а ако има начин на главата да му се качат .За рибата да кажа.Най-евтината тук е цацата,дребния сафрид,сардината.Сега се появиха едни шпроти-внос.Това незнам какво е.Прилича на сардина или е малък кефал.Вкусна е и за хора де.Сигурно и скъпа риба ще яде,ама за сега получава само главите от нашата софра.Биотина ми го казаха в развъдника,че е добре да се дава за козина и кожа,а не ветеринаря.Купих го по i-net,че е по изгодно,мога да ти пратя линк.Омеги гледам да давам поне два пъти в годината,но не рибеното масло за хора,че нещо бях чела,че не е препоръчително.А вие под каква форма давате омеги на вашите кучета? Това масло от сьомга течно ли е или на капсули.Аз така и не открих капсули специално за кучета,всичко тук е в течна форма.Давам маслото върху хапка хляб да попие.

За Омега 3 и Омега 6 - мегадерм.
Преди ползвах Fish4dogs и някакво австрийско рибено олио, но състава им в сравнение с мегадерм е различен в съотношение омега 3 : омега 6. Ние имаме страшни проблеми с козината от декември след неуспешен опит на лекар да реши какво ни е. Беше си оставил ръцете и навсякъде по кожата на куч се оголиха едни петна. Смених вета, казах до сега какво съм давала и той препоръча мегадерм, като каза че за поддържане на кожа и козина това е доста добър вариант. За 1 месец се закрепихме от положението на "прокажен" до което беше стигнал в сравнително добро положение. Сега вече почти всички петна са се махнали, но продължавам да си го давам, тъй като определено оказва много бързо действие и много добро влияние. Ето това му е листовката. Мисля че имаше и състава в нея. My link Те са 28 сашетки, аз ги давам по едно на ден, но това е ако има проблем с кожата или козината, ако няма - през ден-два е достатъчно да се дава.
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#2466 Потребителят е офлайн   piron45 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2012 - 02:29 PM

Много интересни постове с противоречия виждам напоследък. Според мен е по добре някои хора или да се държат като големи хора или по добре да не пишат, че стават смешни.Ето извадки от някои постове:

Показване на мнениетоdaniel_pet, в 14 May 2012 - 04:49 PM, написа:

Казвам се Даниел Петров!
Петя Кръстева собственик на Katsu Kenta, днес цял ден чета темата "Акита" и мисля, че темата без вашето присъствие не би бил интересен....Писах ви на лични /тъй като нямате сайт/ и не можах да намеря ваши контакти. Запишете ме във вашите списъци за закупуване на акита - от друга тема разбрах, че ще имате малки през 2013 год. Аз не бързам - ще изчакам....

Показване на мнениетоdaniel_pet, в 27 May 2012 - 06:28 PM, написа:

Свързах се и с другият развъдник Катсу Кента, след като разменихме информация помолих да видя кучетата. Бях поканен в едно малко градче в подножието на Стара планина на около 110 километра от София. Със съпругата ми си направихме една незабравима екскурзия от която останах много впечатлен. Кучетата не живееха в клетки, а в специален техен двор около декар. Казуми и Химера бяха в него, тъй като Казуми беше разгонена, а Кирей беше в малко по малък двор с две малки бебета сибирски хъскита, които не го оставяха на мира :ab_041: Качваха се върху него, скачаха, целуваха го......а той един огромен, красив добряк. Бяха много мила картинка - много се смяхме с тях :ab_041: :ab_041: :ab_041: Кучетата много ми харесват и определено не отстъпват от тези, които съм виждал. Бяхме почерпени с тутманик по врачански :ab_041: който наподобява много на пицата калцоне, но много по-вкусна :ab_041: Определено ще се виждаме в и бъдеще - при следващата ни среща ще посетим пещерата "Очите", в която е снимано "Време разделно" и се намира само на няколко километра от градчето.
Петя, благодарим ти за посрещането и до нови срещи :smile:

Показване на мнениетоdaniel_pet, в 28 May 2012 - 03:48 AM, написа:

Още нещо се сетих. Имам познат с бяла мъжка акита и понеже търся да си закупя той ми каза, че е разговарял с Росита от Несебър, която има акита от Хачимантай за заплождане. Това сигурно е дългокосместата акита на Rosita по-горе....Едно не разбирам - защо не се е обърнала за съдействие от развъдника, от който е кучето, а търси случайни, "евтини" акити за заплождане, които иначе не "коментирала"?!?!?!?!?!? Аз знам отговора - вие също, както и всички знаем отговорите защо някои говорят и пишат от името на Хачимантай - работят заедно т.е. плаща им се......Всичко е толкова просто :ab_041: Айде със здраве!

Мод: Отправям официално предупреждение към daniel_pet, който пише от същото IP като Петя Кръстева - било това случайно или не!

Тук Мод много правилно се намеси, още преди да се разбере какви ги плете "daniel_pet"

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 31 May 2012 - 09:33 AM, написа:

МОД , нещо бъркаш - не знам за какво говориш?!?!
!

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 01 June 2012 - 07:12 AM, написа:

Здравейте!
b]Daniel_pet[/b] е моят колега, с който делим един кабинет години наред.

С това заплетената интрига завършва . Ясно е че бе необходимо да се пусне реклама, но защо по този начин? Евала на Петя че пусна последния пост, но можеше и по рано да го кажеш преди да се развихрят страстите.
Според мен ако Даниел /Daniel_pet/ е мъжкар, ще напише поне едно извиненине към всички за създалата се ситуация. Толкова
Извинявам се за поста си, но се дразня когато някой си мисли че хората са идиоти и лапат мухите във въздуха.

User's Signature

Качена снимка

#2467 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 June 2012 - 06:46 PM

Потребителката ,която си мисли ,че се вихря в бащината и къща и се нуждая от нейното разрешение къде да пиша и къде да съм най-активна леко се е объркала. След като е проверила къде съм най-активна,поне да беше видяла и от къде пиша....Тъпите номера на пубери тип лични съобщения към потребител,който дори не е коментирал твой пост нали се сещаш къде са ? Ако не можеш-върни две страници назад....
Петя Кръстева ,евала и от мен за пояснението относно колегата Ви. Дано не Ви прави повече такива мечешки услуги.

И за да не дразня изживяващата се като собственичка на подфорумът АКИТА -малко за добавките :)

BIOTIN B COMPLEX 100 на Stanvet или DERMOVITAL Omega 3-6-9 на Stanvet. Изключително добро действие имат и двата продукта върху кучетата.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#2468 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2012 - 03:35 PM

Здравейте, тук "сагата май продължава"!?!?
От този форум научих страшно много полезни неща в годините! Не го прецаквайте - моля ви.....Тук сме първо за обмяна на информация и съвети и после за всичко останало.....Не ми се ще да влизам тук, да си пусна снимките и само толкова......тук има много други интересни неща за четене освен заяждания и интриганстване. За всичко си има време и място и най-важното "очи в очи" - по форумите е много лесно!
Добре е по-големите развъдници да си припомнят отвреме на време, кои бяха техните първи кучета и кои са в момента? Работа без грешки няма, развитето също е плод от определени осъзнати грешки, затова не вярвам, "че нападението е най-добрата защита!"...... България е много малка страна......уверявам ви!!!
Нямам никакви амбиций - освен това, каквото и да правя, да го правя за удоволствие.....Ако се получи - ок, ако не - здраве да е! Много други спечелени битки имам :smile:

Та, сега по въпроса......Масово в другите страни изследват акитите си за проблеми с щитовидната жлеза, освен за дисплазия и очни заболявания. Знае ли някой къде може да се направи такова изследване?
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2469 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 June 2012 - 12:49 PM

Привети!

Явно аз наистина ще се окажа единствената, дето не дава никакви добавки на любимеца си... СРАМ ЗА МЕН!!! :eg_033: И го казвам без ирония, с истинска самокритика!! Благодаря на всички, които подадоха данни, още днес ще закупя тези добавки, за да спра този безумен "косопад". Имам обаче и друго наблюдение - това се случва при промяна на времето (което е почти постоянно, и драстично) в тежкия аспект. Иначе не се космим толкова, а за петна и дума не може да става.
По отношение на щитовидната жлеза - не съм се интересувала, но мога да попитам, специално за акитите нашият доктор е доста добър.

Сега да ви разкажа нещо забавно: Моят мъж, като разхожда следобед Хачи (тогава е неговият ред), все ще му се случи нещо интересно. Вчера както си вървяли и изведнъж едно хлапе се втурнало към тях...а след него и майка му... И, представете си, това се оказала Кали. Показала клип на телефона на нейната женска акита, която е на година и нещо. Страшно харесала нашето момче (кучето, не мъж ми, де... :ab_041: , а пък може и да бъркам), и споделила, че иска да срещнат животинките, за евентуална скачка. :beer: По принцип не съм привърженик на такъв тип контакти (понаучих доста покрай Петя по отношение на разплода и необходимите медицински изследвания), но и при мен се случи същото - една дама по време на разходка ме спря, и сподели, че има 9-месечна женска, евентуално да ги срещнем, да се запознаят.
Явно, колкото и агресивен да е, колкото и да е клепоух, моя Хачи си е красавец... :wub: и в очите на другите, не само в моите. :af_089:

Само дето не мога да се справя със страха от гръмотевиците. Нощеска беше ужас - хем не гърмя почти - започна да обикаля, да свисти, да пръхти, събуди цялата къща в 3 часа сутринта. Това ще да е от бебешкото му преживяване на 4-5 месеца в парка, разправяла съм ви, когато почна бурята и той избяга и си тръгна към вкъщи и едва успях да го догоня...не искам да се връщам към този момент...беше наистина страшно.
Треньорите ми казваха да гърмя покрай него пиратки, и в същото време да му давам лакомства - за да може да асоциира гърмежа с хубаво преживяване. Е, не става! Вече сме и доста големи (на възраст), за да успеем да го преодолеем. Пък сме и прекалено големи (на размер), за да се пъхнем под кревата... :ab_041:

Деси, тъй като аз не съм презрителна, ще си позволя да се обърна към теб на ника ти (нямам идея това ли е името ти, а и не се вълнувам), позволих си предишния "вулгарен" пост, тъй като освен личностни нападки, не видях нищо друго съществено по отношение на породата. Подфорумът нито е мой, нито го считам за такъв. Но е отчасти мой дом, като собственик на куче от тази порода. Не пиша в другите подфоруми, защото не ми е работа, не съм запозната толкова с породите, и нямам друго куче. Позволявам си от време на време да чета за хъскито, защото моята приятелка има такова (с Хачи са страхотни приятели). Оттам нататък - благодаря за конкретните съставки, наистина ми е от полза! От къде пишеш, също няма защо да се вълнувам - нетът е за всички, отвсякъде, в скоро време и от автобус 111 :ab_041:

Поздрави от нас. Ето една снимка, която ми е любима, която ми напомня пухчето, което моят юнак някога беше.Бой с магарешки бодил. :ab_041:

И една, която го представя в по-късен период.

piron45 - по отношение на това КОЙ пише във форума, не считам че някой от нас може да бъде отговорен, особено ако не е запознат с намеренията и съдържанието! Наистина в случая става въпрос за "мечешка услуга". Но пък, от друга страна - човекът явно безкрайно се е възмутил от писанията по адрес на Петя. :ba_025:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#2470 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 June 2012 - 05:05 PM

Ето какво открих за щитовидната. Всъщност аз съм човек, а всички кучовци страдат от човешки болести, и затова съм на мнение, че това не е страшно за тях! Нямам щитовидна жлеза от 2005, така че, повярвайте ми, това не е страшно!!! Щом съм още на този свят :ab_041: При кучовците всичко се разминава на 1/2 от нас. Така че, мисля , Петя, няма смисъл от притеснения, освен ако кучетата ти не оплешивеят, или залежат стоически. :md_064:

Митовете,че ендокринните заболявания са рядкост при животните води до това, че стопаните много рядко обръщат внимание на възможните симптоми при тези заболявания.Например: началните стадий на оплешивяване се приписват на авитаминоза или стареене, затлъстяването на лакомия,а промяната в телосложението на особеностите на породата или активността на животното.Наличието на някой от признаците все още не говори за това,че вашето животно страда от ендокринни заболявания.Ако има още някакви промени в здравето,или прогресират,това трябва да бъде повод за посещение на лекар.
User's Signature

Качена снимка

#2471 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 June 2012 - 05:31 PM

Eто и една снимка в игра с любимия ни Касъл.
https://fbcdn-sphoto...739262505_n.jpg
User's Signature

Качена снимка

#2472 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 June 2012 - 10:42 AM

Здравейте!
Лятото е вече тук :smile: как ще го прекарате?

Моето ще е кучешко :dog: :wub: :dog: Заминавам скоро извън страната и ще посетя известен развъдник за акита ину :smile: няма да имам възможност да пиша често, но новините няма как да не ги отбелязвам....

Целувки на всички акити от нас :smile:

Хубаво, слънчево лято, изпълнено с много любов Ви пожелавам! :wub:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2473 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2012 - 12:15 AM

Благодаря ти, Петинка! ИЗПЪЛНЕНО С МНОГО ЛЮБОВ е ключовата дума!!! Дано!!! Дано всички ние имаме сили със своите акити, сили да ги обичаме, да ги възпитаваме, и да останем приятели с тях!!

Ще се оплача, въпреки всеобщото мнение, че не е полезно да го правя, когато се отнася до родословно животно!
Снощи Хачи ухапа жестоко моя приятелка, която беше дошла в къщи! :eg_033: :eg_033:
Тя изпадна в истерия. Аз - запазих здравомислието и разума си..... поне донякъде. Отдавна казвам и се жалвам в този форум, че точно МОЕТО животно трябва да се приспи. И сигурно е така...Но, след 1 ден размисъл, и след като истерията й отмина и се чух поне 100 пъти с нея, и тя каза, че печеля титлата "досадник", прецених, че сигурно не съм права...Че обичам това животно повече от всичко (изключвам сина си) и че тя също има вина за случката.
Но като цяло - не съм изобщо доволна, камо ли оптимистична по отношение на Хачи, във връзка с агресивността му. Явно е доста тежък фактор, и явно в съвсем скоро време ще ми се наложи да го приспя. Не знам как ще го постигна, защото ветеринарите хич не желаят да го правят, ако няма ДОКАЗАНА агресивност (каквото и да значи това). Първо търсели нови собственици... :ab_041: Жива да не бях!!! На 2 години и половина куче ще търпи нови собственици и няма да се юрне да търси стопанина си ( говоря за АКИТА) - това НИКЪДЕ ГО НЯМА... Ще ни намери през 10 села в 12-тото. Така че вариантът за нови собственици АВТОМАТИЧНО отпада! И чак след доказаната агресивност и при липса на желаещи - това е начинът... НЕ ЗНАМ!!!
ЗНАМ САМО, ЧЕ ТОЛКОВА БЯХ ПРИТЕСНЕНА, ЧЕ МИ ИДЕШЕ ДА ГО УСМЪРТЯ НА МОМЕНТА (НЕ ЧЕ ИМАШЕ НАЧИН). НО ЗНАМ И ДРУГО: Животното легна и се държа до такава степен като ВИНОВНО, и така изживяваше вината си, че на мен ми дожаля!!! Но не дотолкова... НЕ МОЖЕХ ДА ГО ПИПНА И ПОГАЛЯ, ДОРИ СУТРИНТА. ТОЛКОВА БЯХ СТРЕСИРАНА. ТОЛКОВА ВИНОВНА СЕ ЧУВСТВАХ, ЗАРАДИ НЕГО. Едва го разходих!!! За час той ме усети, че разходката не е като предишните! Едва го нахраних!!!! Не знам какво да правя!!! Посъветвайте ме, моля ви!!! Намордникът е решение, знам го! Но все пак, това животно би следвало да е социално... :rc_036: :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#2474 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 09 June 2012 - 12:21 AM

Потърсете треньор,който да види откъде идва проблема му с агресивността и да я преодолеете заедно.Да Ви покаже как да да я овладеете и как да се държите в конкретна ситуация.
Приспиването не е вариант!!!
Просто работете с него.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#2475 Потребителят е офлайн   korbac Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2012 - 12:04 AM

добре, че човек като удари шамар, може и да му се разминава, чее ...
кучешки живот. да те нестига :fa_067:

малко по сериозно, :xf_124: само на европейстко ..

#2476 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2012 - 12:32 PM

Здравейте отново! :ab_041:

korbac, къде се загуби? Как са американките? От написаното от теб малко разбрах :ab_041: но, че ме настигна "кучешкия живот" си прав :ab_041: :ab_041: :ab_041: А за шамарите кой на кого не разбрах, но едно е сигурно моите още не съм ги раздала :ab_041:

Намерих снимка на нашия пра дядо на Киро - Naniwa No Tarazo Go Taishi Kukien
Кире, Кире, Кире.....същата главица имаш момчето ми :ab_041:
Когато разказах на кучешкия дресьор, че жевееш в общ двор с две луди хъсета той просто не повярва :db_046: Не повярва, че се хранят от купата ти :ud_009: Добричък и защитник на по-слабите, но агресивен към определени големи кучета.....това е той - моят Киро :wub:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2477 Потребителят е офлайн   korbac Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2012 - 03:01 PM

аами за емоционалното изказване на lilianas са ми писанията :) надявам се тя въобще да не са на сериозно ..

при нас всичко е 6+, по малко време се прекарва в града. Ии кученцата се чувстват идеално на големите открити пространства :dog: е .. имахме няколко нежелани инцидента с котки, ии разбира се мнооогобройни неуспешни набези върху едно от любимите им животни тралежите. сега е сезона на смоковете :zz_215:

та по темата за агресивността и инцидентите - и при нас се случва в редки случай при определени хора да се показват рогца и зъбки.

#2478 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2012 - 09:48 PM

Здрасте, Цветко!!! Верно се изгуби, баба!!! :md_064: А аз съм напълно сериозна. Просто полудях!!! На другата сутрин едва го разходих. Не, че ме е било страх да го пипна - нямах желание, бях отвратена, покрусена и възмутена!!! Нямах желание да го погаля, или да се обърна с мила дума към него.

ShiBumi_GirL Благодаря за съвета относно треньорите- явно не сте чели темата издълбоко!!! Аз си чешам агресивността на Хачи отдавна...всеки редовно пишещ и четящ тук, го знае!!! Имали сме 3-ма треньори, и всите твърдят, че всичко зависи от стопанина...както го твърди и Сизър Милан от прословутите предавания по Нейшънъл Джиографик и Енимъл планет...

САМО ЧЕ...в случая не става въпрос за поведение на стопанина...Както и да е, ясно е, че вината е 50/50. Девойката е твърде емоционална, и си мислеше, че може да озапти и вълк. В същото време Хачи пък си е в къщи, дъвче саламка, и си мислеше, че никой не може да му пипа главата. :ab_041: :eg_033:
Мисълта ми е, че все пак, колкото и да си обичам кучето - то си остава КУЧЕ!!!! И няма право да има такова поведение!!! Явно ние сме му позволили да ни се яхне на тъпите тикви и да се чувства господар. Грешката е основно моя, признавам си го! Никога не допускам чужд човек в къщи, преди да му сложа намордник. Този път, понеже мъж ми си беше у дома, реших, че кучето е под контрол - и много сбърках!!! И до момента ръката й е изтръпнала, с 2 дрена в двете основни дупки (от кучешките), и със сигурност вече няма да си мисли, че владее света на животните. Гадното в случая е, че тя е медицинска сестра и работи с ръцете си - а това е дясната. Добре, че едната й работа е в медицински център, и сега полагат грижи за нея, като за колежка.... отказала е тетануса, защото е домашно животно, и е права според мен, Хачи е ваксиниран за всичко и няма шанс нещо да й се случи. Единствено фактът, че устата е най-мръсното място, е моментът. Явно бактериите са дали резултат. Но да се надяваме, че всичко ще се оправи при нея.
А аз продължавам да съм сериозна, и въпреки всичко, не съм сигурна, че ако отида сега с Хачи и нея във ветеринарна клиника, с нейните явни показания за действията му, те ще искат да го приспят...
Обичам го много, не ме разбирайте неправилно...но всичко си има граници...не съм собственик на куче за първи път, и знам как могат да се държат кучетата....Това просто ми идва в ДОСТА ПОВЕЧЕ!!!
Поздрави на всички и благодаря за постингите!
User's Signature

Качена снимка

#2479 Потребителят е офлайн   korbac Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2012 - 12:04 PM

стига глупости това дори само на думи звучи супер прибързано и емоционално "решение".
Инциденти винаги може да се случат. То и сина може да се върне един ден и е набил сериозно някое приятелче?
Ако трябва пълно превъзпитаване на кучето и цялата му рутина, И най вече промяна в собствената нагласа. Самия факт, че при всяко посещение му е слаган наморник му е пращало негативни сигнали, а като се добави и вашето притиснение да не би да направи нещо .. ми то си е бомба.
Както казах и при нас е имало ситуации на израмчаване и зъбене, но дори и досега единственото което правя е да предупреждавам да не ги дразнят. С малко работа и упорство - по правилен начин - това ще е минало и заминало.

#2480 Потребителят е офлайн   BAYO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2012 - 03:52 PM

Ето ни и нас, от днес, малко да разхладим на тия жеги :>

https://fbcdn-sphoto...666132777_n.jpg
https://fbcdn-sphoto...984953220_n.jpg
https://fbcdn-sphoto...541408206_n.jpg
https://fbcdn-sphoto...950395871_n.jpg
User's Signature

15.01.2011 (born)