А печеливши има винаги!!! Индустрията работи!
Акита
Публикувано: 29 May 2012 - 04:11 PM
А печеливши има винаги!!! Индустрията работи!

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 29 May 2012 - 04:19 PM
Като ви е кеф- драскайте си, плюйте си, възмущавайте се от високи цени, щом си нямате по-приятни занимания. Забелязала съм, че хората трудно се отказват от това да правят интриги в този форум- очевидно става въпрос за приятно занимание.
desi79- ти си в Италия, нали? Ще ми се да ти пишех от IP-то

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...
Публикувано: 29 May 2012 - 04:38 PM

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 29 May 2012 - 05:08 PM
Аз по този въпрос пускам малко снимки на техни кучета с мен, просто любителски, но пък за мен са много важни. Всички, които пишат тук знаят, че това е една прекрасна порода!
Публикувано: 30 May 2012 - 07:23 AM
lilianas, в 29 May 2012 - 11:52 AM, написа:
Piron45 - страшно се радвам да ви видя!!! Как е Изи? Не сме виждали нейни снимки скоро, сигурно е станала страхотна красавица!!! Хайде, осветли ни!
Здрасти Лили, Тара е нашата мадама. Скоро не съм я снимал за съжаление, защото е доста "парцалива" - сменя козина. Но иначе си е същия луд звяр. Ходим редовно да тичаме по поляните из гората и гледаме да подчиним всички възможни кучета, дори и по големи от нея. Вчера останах учуден обаче, срещнахме черна Ротвайлерка и нашата съответно се готвеше да и скочи на врата, обаче ядец. Черната дама се държа като императрица и хич не и обърна внимание, след което Тара се врътна обидена и се отдалечи от нея да си гони мишките.
Ето две снимки от зимата върху камарите от сняг в двора.
Много харесвам Акитите и вече обмислях от къде да си взема една когато дъщерята замина да работи в Дубай и ми остави да гледам Хъскито . Тара е нейна по принцип. Затова за сега съм отложил, че две луди кучета ще ми дойдат в повече, но това не ми пречи да съм редовен посетител в темата за породата и да се радвам на вашите Акитковци.
Поздрави
Публикувано: 30 May 2012 - 08:24 AM
IP адресите се виждат от модератор без да се затрогва специално да ги проверява - те излизат до самото име на съфорумника. Не си въобразявайте, че има тайна конспирация. Аз съм мод на друг подфорум и тези неща се засичат веднага без да се вглеждаш излишно.
Така че, когато се насъберат 5 мнения едно след друго от двама различни потребителя с едно и също IP прави силно впечатление, пък било то и да са седнали на една пейка и да споделят общ wi fi или общо устройство.
Публикувано: 31 May 2012 - 09:20 AM
И ен-ти пореден път се казва, че никой не оплюва кучетата на Хачимантай - спор няма, че са най-класните!!! Само факта, че те са единствените внесени действително от първоизточника на породата, е достатъчен. Кучетата на тези снимки са приказни, и със сигурност - едни от най-добрите представители на породата.
А конспирации виждат само вторачените...
И като гледам - никой не споделя относно храната...явно много сме се задълбали в междуличностни дрязги, вместо да обсъждаме кучетата си и техните проблеми, каквато е целта на този форум...

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 31 May 2012 - 09:34 AM
моят зверунчо наскоро го объркаха с акита.. въпреки че не си приличат много много... ама ние сме по-специални.. бъркат ни най-вече със самоед и хъски и редовно се чудят всъщност какви сме.. ама то това и ние даже не го знаем..

Публикувано: 31 May 2012 - 10:40 AM
Публикувано: 31 May 2012 - 11:33 AM
Би трябвало да се намесиш много отдавна - не съм влизала тук от дни......
Тук съм и продължавам...........Всеки може да си говори и пише каквото иска
Времето ще покаже.............
Та, да Ви кажа на какво се натъкнах - големи развъдници навън сключват договори за отглеждане на кучета с българи, като ползват нашата евтина земя и работна ръка! Бебетата ги продават навън с легитимни родословия от съответния развъдник! Вместо да влиза някой лев и тук в БГ - то какво се получава?!?!? Докато се работи по такъв начин и се спъва всяко едно ново начинание масово хората ще работят по този начин.........
Не и аз обаче - тук съм и ще работя по правилата на клуба докато ми е интересно и докато реша! Развъдната дейност не е професията ми, правя го за кеф..............и докато ми е кеф!
На нас ни предстои изследване за тазобедрена дисплазия - Кирей вече има, Казуми скоро също ще и направя. Резултатите ще обявя тук! Така трябва според мен да бъде - очаквам и другите развъдници също да го направят
Благодаря на всички - допринесохте много за рекламата на новият ми развъдник! Не спират да ми звънят
Поздрави!

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева
Публикувано: 31 May 2012 - 02:39 PM
При акитите е много сложно, защото те не са от лакомите породи или тези които ядат всичко, без да се замислят какво е.
На всякъде в чужбина вече е разпространена практита за суровото хранене, което включва сурово месо и всички видове зеленчуци и плодове (които не са вредни за кучетата). За съжаление не знам дали това е възможно в България, тъй като никой не е сигурен от къде идва месото, камо ли ГМО зеленчуците ни.
Рецептата с ориз, зеленчуци и месо вътре наистина дава най-голям резултат. От моите наблюдения на почти всички породи в България е нужно да с дават и допълнения към храната, като най-важните са хондроитин и глюкозамин за ставите и някаква добавка за козината. Биотин за козината върши много добра работа и може да се дава през цялата година.
Пък който е успял да захрани акитата си със суха храна и отделно витамини, мога да кажа, че е късметлия, защото няма да му се налага да готви всеки ден ;)
Само исках и да добавя за развъдник Хачимантай, те имат обявени резултатите от изследванията на техния сайт, те няма как да ги обявят тук.
Публикувано: 31 May 2012 - 03:25 PM
Ако потребителката желае да дискутира с мен мой пост по темата да ползва темата Акита.
Благодаря

Елинор Рузвелт
Публикувано: 31 May 2012 - 03:47 PM
Ако видя, че започват да пълнеят спирам смесването на месото с ориз или зеленцуци, т.е. храниме се разделно

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева
Публикувано: 31 May 2012 - 03:49 PM
Като цяло и като всеобщо (мисля) мнение, е че сурово не бива да се дава, заради тениите и тям подобни червляци, дето се завъждат от необработеното месо в червата на кучетата.
За добавката Биотин не съм чувала, а и нашият ветеринар нищо не е казвал, но това не пречи да купя и да му давам. Хачи също предпочита готвено, забелязала съм го. Но тъй като не давам добавки, а всички (и търговци, и ветеринари) твърдят, че в сухата храна има такива, затова се стремя поне едното ядене дневно да е гранули. Естествено, не са сухи.
Роси, защо ти досажда да те спират? Трябва да се гордееш с кучето си. В България са прекалено малко, а в Несебър си единствена!!! И няма друга като твоята красавица! Интересното е, че реагират така на хора (щото и Хачи го прави същото, дори с приятели).
Установих, че моето куче признава кръга хора, които познава от 4-месечен и които са от семейството. Какво имам предвид: наблюдавайте по отношение на роднини - няма значение колко време не ги е виждало кучето...то безумно се радва, като ги срещне, сякаш усеща кръвната връзка помежду ви.... Това ме е изумило!!! Казвам го, защото имам брат, с който не общувам безкрайно много, но чат-пат по семейни сбирки се виждаме. Е, Хачи се размазва като го види...полудява от кеф! Докато имам приятелка, която ме посещава доста по-често, той не я познава от малък, и полудява да я лае....не се нахвърля, но не й се дава...и не се примирява с нея.Не знам, все още не мога да проумея избирателната им способност на привличане.
Едно знам - моето куче е 3 пъти по-умно от всички човеци вкъщи взети заедно!!!
Двете ми най-близки приятелки имат хъски и ротвайлер, аз съм имала болонка (е, не е кой-знае-кво, но е куче
Милиони пъти съжалих, че си взех такова куче (единствено заради агресията и страха). Не че и сега в дадени моменти не съжалявам, но го обикнах повече от всяко друго, и съм сигурна, че то ме обича повече от всеки друг!!! Хубавото е, че с годините всички улягаме, аз съм по-спокойна когато го водя (а това е най-важното) и това се отразява и на него - той е доста по-спокоен и по-уравновесен. Както казва Сизър Милан - всичко се корени в стопанина
Е, надали някога ще се водим без строг нашийник, но това да ни е проблема.
Поздрави от нас, и отново благодаря за информацията. Ето една снимка, където Хачи чака да му се даде нещо, но не посяга НИКОГА към храната, докато не му кажеш...Железни животинки са просто...

Публикувано: 31 May 2012 - 03:58 PM
desi79, в 31 May 2012 - 03:25 PM, написа:
Ако потребителката желае да дискутира с мен мой пост по темата да ползва темата Акита.
Благодаря
Мила Деси79, или както и да се казваш...това дали ще ме блокираш или не, не е работа на другите в този форум, а пък най-малкото да обменяме съобщения в този форум като лични...струва ми се че нещо си се объркала, и вместо на лични ми пускаш съобщения във форума. Страшно много се уплаших от предупреждението ти...просто цял ден ме тресе 5.8 по Рихтер като на 22.05.2012. Дреме ми, дали ще ме блокираш, или не!!!
И понеже и двете ни съобщения са ни в клин ни в ръкав за всички останали АЗ ИМ СЕ ИЗВИНЯВАМ И ОТ ТВОЕ ИМЕ!!!

Публикувано: 31 May 2012 - 04:06 PM
Петя Кръстева, в 31 May 2012 - 03:47 PM, написа:
Ако видя, че започват да пълнеят спирам смесването на месото с ориз или зеленцуци, т.е. храниме се разделно
Ееех, мила Петинкааа!!! Движение му е майката!!! Мдаа, ама твоите имат къде

Публикувано: 31 May 2012 - 04:10 PM
Или коментираш какво съм написала или не коментираш как съм го написала.За блокирането не е заплаха.Просто не ми се ще да хабиш ценното си време .Нямам какво да си кажа с теб на лични .Само като хвърлих поглед на 70% от постовете ти картинката ми е ясна.Надявам се това да бяха последните минутки ,които трябваше да отделя на твоята особа.
Приятен ден.

Елинор Рузвелт
Публикувано: 31 May 2012 - 05:01 PM
Ценното ми време е за приятелите ми в ТОЗИ ФОРУМ за АКИТА. Не за Кане-корсо, извинявай, за което!!!

Вход

Горе
Цитиране +