Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#2471 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 June 2012 - 05:31 PM

Eто и една снимка в игра с любимия ни Касъл.
https://fbcdn-sphoto...739262505_n.jpg
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#2472 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 June 2012 - 10:42 AM

Здравейте!
Лятото е вече тук :smile: как ще го прекарате?

Моето ще е кучешко :dog: :wub: :dog: Заминавам скоро извън страната и ще посетя известен развъдник за акита ину :smile: няма да имам възможност да пиша често, но новините няма как да не ги отбелязвам....

Целувки на всички акити от нас :smile:

Хубаво, слънчево лято, изпълнено с много любов Ви пожелавам! :wub:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#2473 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2012 - 12:15 AM

Благодаря ти, Петинка! ИЗПЪЛНЕНО С МНОГО ЛЮБОВ е ключовата дума!!! Дано!!! Дано всички ние имаме сили със своите акити, сили да ги обичаме, да ги възпитаваме, и да останем приятели с тях!!

Ще се оплача, въпреки всеобщото мнение, че не е полезно да го правя, когато се отнася до родословно животно!
Снощи Хачи ухапа жестоко моя приятелка, която беше дошла в къщи! :eg_033: :eg_033:
Тя изпадна в истерия. Аз - запазих здравомислието и разума си..... поне донякъде. Отдавна казвам и се жалвам в този форум, че точно МОЕТО животно трябва да се приспи. И сигурно е така...Но, след 1 ден размисъл, и след като истерията й отмина и се чух поне 100 пъти с нея, и тя каза, че печеля титлата "досадник", прецених, че сигурно не съм права...Че обичам това животно повече от всичко (изключвам сина си) и че тя също има вина за случката.
Но като цяло - не съм изобщо доволна, камо ли оптимистична по отношение на Хачи, във връзка с агресивността му. Явно е доста тежък фактор, и явно в съвсем скоро време ще ми се наложи да го приспя. Не знам как ще го постигна, защото ветеринарите хич не желаят да го правят, ако няма ДОКАЗАНА агресивност (каквото и да значи това). Първо търсели нови собственици... :ab_041: Жива да не бях!!! На 2 години и половина куче ще търпи нови собственици и няма да се юрне да търси стопанина си ( говоря за АКИТА) - това НИКЪДЕ ГО НЯМА... Ще ни намери през 10 села в 12-тото. Така че вариантът за нови собственици АВТОМАТИЧНО отпада! И чак след доказаната агресивност и при липса на желаещи - това е начинът... НЕ ЗНАМ!!!
ЗНАМ САМО, ЧЕ ТОЛКОВА БЯХ ПРИТЕСНЕНА, ЧЕ МИ ИДЕШЕ ДА ГО УСМЪРТЯ НА МОМЕНТА (НЕ ЧЕ ИМАШЕ НАЧИН). НО ЗНАМ И ДРУГО: Животното легна и се държа до такава степен като ВИНОВНО, и така изживяваше вината си, че на мен ми дожаля!!! Но не дотолкова... НЕ МОЖЕХ ДА ГО ПИПНА И ПОГАЛЯ, ДОРИ СУТРИНТА. ТОЛКОВА БЯХ СТРЕСИРАНА. ТОЛКОВА ВИНОВНА СЕ ЧУВСТВАХ, ЗАРАДИ НЕГО. Едва го разходих!!! За час той ме усети, че разходката не е като предишните! Едва го нахраних!!!! Не знам какво да правя!!! Посъветвайте ме, моля ви!!! Намордникът е решение, знам го! Но все пак, това животно би следвало да е социално... :rc_036: :dh_188:
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#2474 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 09 June 2012 - 12:21 AM

Потърсете треньор,който да види откъде идва проблема му с агресивността и да я преодолеете заедно.Да Ви покаже как да да я овладеете и как да се държите в конкретна ситуация.
Приспиването не е вариант!!!
Просто работете с него.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#2475 Потребителят е офлайн   korbac Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2012 - 12:04 AM

добре, че човек като удари шамар, може и да му се разминава, чее ...
кучешки живот. да те нестига :fa_067:

малко по сериозно, :xf_124: само на европейстко ..

#2476 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2012 - 12:32 PM

Здравейте отново! :ab_041:

korbac, къде се загуби? Как са американките? От написаното от теб малко разбрах :ab_041: но, че ме настигна "кучешкия живот" си прав :ab_041: :ab_041: :ab_041: А за шамарите кой на кого не разбрах, но едно е сигурно моите още не съм ги раздала :ab_041:

Намерих снимка на нашия пра дядо на Киро - Naniwa No Tarazo Go Taishi Kukien
Кире, Кире, Кире.....същата главица имаш момчето ми :ab_041:
Когато разказах на кучешкия дресьор, че жевееш в общ двор с две луди хъсета той просто не повярва :db_046: Не повярва, че се хранят от купата ти :ud_009: Добричък и защитник на по-слабите, но агресивен към определени големи кучета.....това е той - моят Киро :wub:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2477 Потребителят е офлайн   korbac Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2012 - 03:01 PM

аами за емоционалното изказване на lilianas са ми писанията :) надявам се тя въобще да не са на сериозно ..

при нас всичко е 6+, по малко време се прекарва в града. Ии кученцата се чувстват идеално на големите открити пространства :dog: е .. имахме няколко нежелани инцидента с котки, ии разбира се мнооогобройни неуспешни набези върху едно от любимите им животни тралежите. сега е сезона на смоковете :zz_215:

та по темата за агресивността и инцидентите - и при нас се случва в редки случай при определени хора да се показват рогца и зъбки.

#2478 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2012 - 09:48 PM

Здрасте, Цветко!!! Верно се изгуби, баба!!! :md_064: А аз съм напълно сериозна. Просто полудях!!! На другата сутрин едва го разходих. Не, че ме е било страх да го пипна - нямах желание, бях отвратена, покрусена и възмутена!!! Нямах желание да го погаля, или да се обърна с мила дума към него.

ShiBumi_GirL Благодаря за съвета относно треньорите- явно не сте чели темата издълбоко!!! Аз си чешам агресивността на Хачи отдавна...всеки редовно пишещ и четящ тук, го знае!!! Имали сме 3-ма треньори, и всите твърдят, че всичко зависи от стопанина...както го твърди и Сизър Милан от прословутите предавания по Нейшънъл Джиографик и Енимъл планет...

САМО ЧЕ...в случая не става въпрос за поведение на стопанина...Както и да е, ясно е, че вината е 50/50. Девойката е твърде емоционална, и си мислеше, че може да озапти и вълк. В същото време Хачи пък си е в къщи, дъвче саламка, и си мислеше, че никой не може да му пипа главата. :ab_041: :eg_033:
Мисълта ми е, че все пак, колкото и да си обичам кучето - то си остава КУЧЕ!!!! И няма право да има такова поведение!!! Явно ние сме му позволили да ни се яхне на тъпите тикви и да се чувства господар. Грешката е основно моя, признавам си го! Никога не допускам чужд човек в къщи, преди да му сложа намордник. Този път, понеже мъж ми си беше у дома, реших, че кучето е под контрол - и много сбърках!!! И до момента ръката й е изтръпнала, с 2 дрена в двете основни дупки (от кучешките), и със сигурност вече няма да си мисли, че владее света на животните. Гадното в случая е, че тя е медицинска сестра и работи с ръцете си - а това е дясната. Добре, че едната й работа е в медицински център, и сега полагат грижи за нея, като за колежка.... отказала е тетануса, защото е домашно животно, и е права според мен, Хачи е ваксиниран за всичко и няма шанс нещо да й се случи. Единствено фактът, че устата е най-мръсното място, е моментът. Явно бактериите са дали резултат. Но да се надяваме, че всичко ще се оправи при нея.
А аз продължавам да съм сериозна, и въпреки всичко, не съм сигурна, че ако отида сега с Хачи и нея във ветеринарна клиника, с нейните явни показания за действията му, те ще искат да го приспят...
Обичам го много, не ме разбирайте неправилно...но всичко си има граници...не съм собственик на куче за първи път, и знам как могат да се държат кучетата....Това просто ми идва в ДОСТА ПОВЕЧЕ!!!
Поздрави на всички и благодаря за постингите!
User's Signature

Качена снимка

#2479 Потребителят е офлайн   korbac Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2012 - 12:04 PM

стига глупости това дори само на думи звучи супер прибързано и емоционално "решение".
Инциденти винаги може да се случат. То и сина може да се върне един ден и е набил сериозно някое приятелче?
Ако трябва пълно превъзпитаване на кучето и цялата му рутина, И най вече промяна в собствената нагласа. Самия факт, че при всяко посещение му е слаган наморник му е пращало негативни сигнали, а като се добави и вашето притиснение да не би да направи нещо .. ми то си е бомба.
Както казах и при нас е имало ситуации на израмчаване и зъбене, но дори и досега единственото което правя е да предупреждавам да не ги дразнят. С малко работа и упорство - по правилен начин - това ще е минало и заминало.

#2480 Потребителят е офлайн   BAYO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2012 - 03:52 PM

Ето ни и нас, от днес, малко да разхладим на тия жеги :>

https://fbcdn-sphoto...666132777_n.jpg
https://fbcdn-sphoto...984953220_n.jpg
https://fbcdn-sphoto...541408206_n.jpg
https://fbcdn-sphoto...950395871_n.jpg
User's Signature

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)

#2481 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2012 - 01:55 PM

Показване на мнениетоkorbac, в 11 June 2012 - 12:04 PM, написа:

стига глупости това дори само на думи звучи супер прибързано и емоционално "решение".
Инциденти винаги може да се случат. То и сина може да се върне един ден и е набил сериозно някое приятелче?
Ако трябва пълно превъзпитаване на кучето и цялата му рутина, И най вече промяна в собствената нагласа. Самия факт, че при всяко посещение му е слаган наморник му е пращало негативни сигнали, а като се добави и вашето притиснение да не би да направи нещо .. ми то си е бомба.
Както казах и при нас е имало ситуации на израмчаване и зъбене, но дори и досега единственото което правя е да предупреждавам да не ги дразнят. С малко работа и упорство - по правилен начин - това ще е минало и заминало.

Цвети, недей по този начин....твоите акити са хъмериканки... :smile: И ти си винаги бил, свикнал, отреагиран и научен "водач на глутница"!!!! А в къщи, кво да ти кажа- хора да го олигавят - дал Господ ! Само ЧЕ! Моя син се опитва да го милва, да го гняви, а той му РЪМЖИ!!! И му ръмжи предупредително!!! Представяш ли си, че в даден момент, това се случва на МОЕТО ДЕТЕ!!! :eg_033: Е, аз лично не мога да го допусна!!! Защото видях какво се случва!!! Американката е по някакъв начин облагородена...така мисля, може и да не съм тотално запозната... :md_064: Но японката е ТЕЖЪК СЛУЧАЙ...

Когато за първи път се поинтересувах от породата, намерих класификацията на Международния Кучешки Стандарт, който гласи, че АКИТА е куче-придружител. Ето на какво попаднах: Предназначение на породата: Куче Companion, Класификация по FCI: Група 5 (шпиц и примитивен тип.

Нямах си и на идея, че ще имам толкова АГРЕСИВНО ЖИВОТНО!!! Да, сигурно и ние сме виновни за това. Но по принцип агресивността е заложена в гена. Брат му също вече не може да понася никого и нищо. :dh_188: Предполагам, Кили се развива в по-добра среда и с по-контролирано поведение. :wub: Сега ще му изгледам снимките, защото той е 1:1 с моя Хачи, както по структура, така и откъм окраска. Все едно гледам моя сладур!
Но, ако си спомняте добре, и Химера беше без повод, само на команда, а в последно време няма начин това да стане. Да не говорим за Кирей... Той е едно мече, дето никой не мож го надмогна... :wub:

Кили е УБИЕЦ, същия кат нашия!!! Браво Байчеее!!! Гледаш си животното ама екзактли как си требе!!! Да го нацелуваш, миличкия!!! Ти целуваш ли го? А той теб? :md_064:
User's Signature

Качена снимка

#2482 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2012 - 05:38 PM

korbac е прав! Инциденти винаги може да се получат - гладаме сериозни кучета...
Лили, само да ти припомня, чи при запознанството ни Хачи беше с наморник, който свалихме и заедно ядохме пуканки в парка :ab_041: Никога не съм подхождала към него със страх и той ми се довери, така все едно се познаваме цял живот....Не мисля, че е толкова лош, колкото го описваш! Не забравяй обаче, че те просто усещат състоянията ни - страх, любов, уважение ако щеш....Нещо го е провокирало да посегне.....

Моите кучета не са агресивни към хора, но определено, ако не харесват някой човек въобще не искат контакт с него. Казуми даже се зъби :ab_041: Да не говорим за това, че са много ревниви - Киро особено.....Много интересно, като влеза в техния двор да ги видя Киро застава пред мен и не позволява никой да ме доближи, та се принуждавам да го изведе някой друг за да мога да се порадвам на останалите....Да не говорим колко е доминантен - всички му се подчиняват, на Казуми и се кара по няколко пъти на ден - не знам с какво го дразни :ab_041: Химера знае кой е "шефа" и се съобразява с него.....
За ходенето без повод се отказах, когато и трите акити разкъсаха пред очите ми завърналата се след 10 години странство мъжката котка Томи.....Върна се Томи - остарял, проскубан....но за 10 години много неща се бяха променили...Мисля, че без повод и трите няма да ме зарежат :ab_041: но ме е страх да не убият някое животно....
И да ви разкажа за последното "изпълнение" на Киро....Вижда, че майка ми излиза на пазар и решава, че трябва да я последва като счупва арматурен кол и излиза заедно с две бебета сибирско хъски из града. Където види бездомно куче го е"подчинил", а случайните минувачи са изпаднали в потрес от страх.....Бяха намерили майка ми за да го прибере :ab_041: А с малките бебта са такава любов, необяснима....следват го навсякъде, ако не го видят един ден след това започват едни целувки ...Големи са сладури! А и той е много нежен с тях, дори ги защитава от Казуми, която им се кара от време на време!
Дано, обаче такава непозволена разходка никога да не се повтаря!

BAYO , Кили е едно от малкото добри сръбски акити в БГ - много го пази!

Лили, въпросите ти за целувките на Кили ме накараха да се замисля...Може да съм изперкала лелка :db_046: , ама не мога без да ги целувам и най-много обичам да ги цункам по очите.....Такъв дълбок поглед няма нито една порада :wub: Едно съм сигурна - тези очи ще ме следват до края на живота ми....
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2483 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2012 - 09:23 PM

Пете, ти ако си изперкала лелка, аз съм самосвал!!! :ba_025: :ab_041:
Аз много целувам Хачико - основно по муцуната и носа!!! Но той РЯДКО МЕ ЦЕЛУВА!!! Подозирам, щот му се радвам прекалено много, или просто не съм неговия човек...това е...щот мъж ми го облизва целия!!! :ab_041: Но те си избират човека, дето е ТЕХЕН ЧОВЕК....никой друг не може да им го наложи...това е АКИТАТА... :wub:
User's Signature

Качена снимка

#2484 Потребителят е офлайн   BAYO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 June 2012 - 10:46 AM

Мерси за милите думи. Искам да ви кажа, че ние улягаме с възръстта, но без повод не смея да го пускам, дори и в гората, защото нашия е машина за убиване, предпочитам да си го контролирам. Целуваме се, да, много често, особено той мене :D Любвеобвилен е, но напоследък е станал много страхлив. Страх го е от кучета, коне, магарета, ако нещо шумне в тревата първо отскача назад, а после отива да гледа какво е, от непознати хора, от силни шумове като заря, чукане с чук по пирон, от шума от заварки, въобще смееее бъзльовци. Иначе към хора въобще не е агресивен. Първо лае да предупреди, че е там, после като види кой е мирясва. Чудя се тия дни дали да не го изкъпя. А иначе, и аз минах г/д вече само на сурова храна, излиза ми по-евтино от Канина. Това е засега от нас :) Много поздрави на всички!

ПП. Лилианс, кучето ти е хубаво, не го приспивай, опитай се да го разбереш като си задаваш въпроса "ЗАЩО", докато не намериш първоизточника на проблема с агресивността му. Не може да е агресивен "просто ей така".
User's Signature

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)

#2485 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 June 2012 - 03:14 PM

BAYO, Кили обаче е възмъжал доста и се е разхубавил :md_064: Личи му, че влиза в една много хубава възраст :ab_041: От развъдчици съм чувала, че мъжките акити съзрявали по-бавно за разлика от другите породи...

Ето малко снимки на акити от Сърбия, които харесвам :

Int.Ch.KAZAN - импорт Италия
Прикачена снимка Прикачена снимка

Ch. RАKKU - импорт Унгария /кръвната линия на Кирей/
Прикачена снимкаПрикачена снимка

Малко описание на характера и поведението на акитата - превод от японски.

"Това са едни от най - примитивните кучета в света и все още много сродни с вълка. Държат на територията си и я бранят.

Не обичат да делят терена си и времето си с други животни. В резултат на това, в определени ситуации могат да станат доста агресивни към други животни и най - вече към кучета.
Ако срещнете мило и спокойно куче от породата, значи някой е вложил доста труд за постигането на това....."
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2486 Потребителят е офлайн   korbac Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 June 2012 - 07:20 AM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 12 June 2012 - 05:38 PM, написа:

За ходенето без повод се отказах, когато и трите акити разкъсаха пред очите ми завърналата се след 10 години странство мъжката котка Томи.....

Абсолютна идентична ситуация и с нашия Томи - 3 вс 1. Всякако дребно животно е силно застрашено. Женската ми е абсолютна душичка с кучета и хора, но види ли "дивеч" първа се впуска. :dog:

#2487 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 14 June 2012 - 09:26 AM

Като сравнявам Нерина с Хера и Сара, разликата наистина е огромна в поведението. Японските са определено по-дистанцирани и не обичат да им се мешат в работата и като се нахъсат са много по-злобни. Джек всеки път се разминава на косъм с Хера. Сара е душица и я тормози до дупка, но Хера си прави опити да го кълве, като почне да й писва и определено й писва доста бързо. Но и двете ги разхождат пуснати и слушат страшно много!! До сега Джек да е заминал поне 3-4 пъти, ако Хера не се обръщаше още на първо повикване(слава богу сме случвали и от страна на Джек много бърза реакция и послушание, че иначе....). Така че определено си е до възпитанието на кучето.
Има и още една акита, която засякох в Борисовата - също е постоянно пусната, но е и сравнително старичка.

Нерина пък е душица. Определено е страшно мощно куче, но е добра с хората, много рядко някой е антипатичен и то го показва с липса на каквото и да било внимание. Към кучета - зависи, някой не го ли хареса изглежда като мечка в нападение....доста е респектираща.

Качена снимка

Ама то как пък да не изядеш и двете хъскита....

User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#2488 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 June 2012 - 10:42 AM

Показване на мнениетоkorbac, в 14 June 2012 - 05:20 AM, написа:

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 12 June 2012 - 05:38 PM, написа:

За ходенето без повод се отказах, когато и трите акити разкъсаха пред очите ми завърналата се след 10 години странство мъжката котка Томи.....

Абсолютна идентична ситуация и с нашия Томи - 3 вс 1. Всякако дребно животно е силно застрашено. Женската ми е абсолютна душичка с кучета и хора, но види ли "дивеч" първа се впуска. :dog:

korbac, от доста време се каня да те питам - като притежател на американки, моля те кажи си мнението за тази акита. Миналата година я видях случайно на живо в Унгария и ми останаха очите :wub: много красиво същество :wub: Копие е на моята Химера, но пък от друга страна въобще не прилича на американките, които съм виждала по изложбите. Много е грациозна и с по-дълги крака....За Химера въобще не си задавам въпроса каква е :ab_041: но за това куче, което е шампион на Унгария, Босна и Херцоговина си мисля, защото в тялото не прилича на нито една американка, която съм виждала.....Не крия, че именно тази грация много ми харесва, дори в нея напълно липсва онази характерна тежест на американците....

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2489 Потребителят е офлайн   korbac Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 June 2012 - 12:35 PM

и на мен много ми харесва тази грациела на Ivana Pejić :) Наскоро запитвах един руски развъдник за една 7м женска която също беше с много подобна структура, цената обаче която и искаха беше .. 3500 евро. :cf_076:

#2490 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2012 - 09:15 PM

Добре дошла на Beniko в България :af_089:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken