Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#2481 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 June 2012 - 01:55 PM

Показване на мнениетоkorbac, в 11 June 2012 - 12:04 PM, написа:

стига глупости това дори само на думи звучи супер прибързано и емоционално "решение".
Инциденти винаги може да се случат. То и сина може да се върне един ден и е набил сериозно някое приятелче?
Ако трябва пълно превъзпитаване на кучето и цялата му рутина, И най вече промяна в собствената нагласа. Самия факт, че при всяко посещение му е слаган наморник му е пращало негативни сигнали, а като се добави и вашето притиснение да не би да направи нещо .. ми то си е бомба.
Както казах и при нас е имало ситуации на израмчаване и зъбене, но дори и досега единственото което правя е да предупреждавам да не ги дразнят. С малко работа и упорство - по правилен начин - това ще е минало и заминало.

Цвети, недей по този начин....твоите акити са хъмериканки... :smile: И ти си винаги бил, свикнал, отреагиран и научен "водач на глутница"!!!! А в къщи, кво да ти кажа- хора да го олигавят - дал Господ ! Само ЧЕ! Моя син се опитва да го милва, да го гняви, а той му РЪМЖИ!!! И му ръмжи предупредително!!! Представяш ли си, че в даден момент, това се случва на МОЕТО ДЕТЕ!!! :eg_033: Е, аз лично не мога да го допусна!!! Защото видях какво се случва!!! Американката е по някакъв начин облагородена...така мисля, може и да не съм тотално запозната... :md_064: Но японката е ТЕЖЪК СЛУЧАЙ...

Когато за първи път се поинтересувах от породата, намерих класификацията на Международния Кучешки Стандарт, който гласи, че АКИТА е куче-придружител. Ето на какво попаднах: Предназначение на породата: Куче Companion, Класификация по FCI: Група 5 (шпиц и примитивен тип.

Нямах си и на идея, че ще имам толкова АГРЕСИВНО ЖИВОТНО!!! Да, сигурно и ние сме виновни за това. Но по принцип агресивността е заложена в гена. Брат му също вече не може да понася никого и нищо. :dh_188: Предполагам, Кили се развива в по-добра среда и с по-контролирано поведение. :wub: Сега ще му изгледам снимките, защото той е 1:1 с моя Хачи, както по структура, така и откъм окраска. Все едно гледам моя сладур!
Но, ако си спомняте добре, и Химера беше без повод, само на команда, а в последно време няма начин това да стане. Да не говорим за Кирей... Той е едно мече, дето никой не мож го надмогна... :wub:

Кили е УБИЕЦ, същия кат нашия!!! Браво Байчеее!!! Гледаш си животното ама екзактли как си требе!!! Да го нацелуваш, миличкия!!! Ти целуваш ли го? А той теб? :md_064:
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#2482 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2012 - 05:38 PM

korbac е прав! Инциденти винаги може да се получат - гладаме сериозни кучета...
Лили, само да ти припомня, чи при запознанството ни Хачи беше с наморник, който свалихме и заедно ядохме пуканки в парка :ab_041: Никога не съм подхождала към него със страх и той ми се довери, така все едно се познаваме цял живот....Не мисля, че е толкова лош, колкото го описваш! Не забравяй обаче, че те просто усещат състоянията ни - страх, любов, уважение ако щеш....Нещо го е провокирало да посегне.....

Моите кучета не са агресивни към хора, но определено, ако не харесват някой човек въобще не искат контакт с него. Казуми даже се зъби :ab_041: Да не говорим за това, че са много ревниви - Киро особено.....Много интересно, като влеза в техния двор да ги видя Киро застава пред мен и не позволява никой да ме доближи, та се принуждавам да го изведе някой друг за да мога да се порадвам на останалите....Да не говорим колко е доминантен - всички му се подчиняват, на Казуми и се кара по няколко пъти на ден - не знам с какво го дразни :ab_041: Химера знае кой е "шефа" и се съобразява с него.....
За ходенето без повод се отказах, когато и трите акити разкъсаха пред очите ми завърналата се след 10 години странство мъжката котка Томи.....Върна се Томи - остарял, проскубан....но за 10 години много неща се бяха променили...Мисля, че без повод и трите няма да ме зарежат :ab_041: но ме е страх да не убият някое животно....
И да ви разкажа за последното "изпълнение" на Киро....Вижда, че майка ми излиза на пазар и решава, че трябва да я последва като счупва арматурен кол и излиза заедно с две бебета сибирско хъски из града. Където види бездомно куче го е"подчинил", а случайните минувачи са изпаднали в потрес от страх.....Бяха намерили майка ми за да го прибере :ab_041: А с малките бебта са такава любов, необяснима....следват го навсякъде, ако не го видят един ден след това започват едни целувки ...Големи са сладури! А и той е много нежен с тях, дори ги защитава от Казуми, която им се кара от време на време!
Дано, обаче такава непозволена разходка никога да не се повтаря!

BAYO , Кили е едно от малкото добри сръбски акити в БГ - много го пази!

Лили, въпросите ти за целувките на Кили ме накараха да се замисля...Може да съм изперкала лелка :db_046: , ама не мога без да ги целувам и най-много обичам да ги цункам по очите.....Такъв дълбок поглед няма нито една порада :wub: Едно съм сигурна - тези очи ще ме следват до края на живота ми....
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#2483 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2012 - 09:23 PM

Пете, ти ако си изперкала лелка, аз съм самосвал!!! :ba_025: :ab_041:
Аз много целувам Хачико - основно по муцуната и носа!!! Но той РЯДКО МЕ ЦЕЛУВА!!! Подозирам, щот му се радвам прекалено много, или просто не съм неговия човек...това е...щот мъж ми го облизва целия!!! :ab_041: Но те си избират човека, дето е ТЕХЕН ЧОВЕК....никой друг не може да им го наложи...това е АКИТАТА... :wub:
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#2484 Потребителят е офлайн   BAYO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 June 2012 - 10:46 AM

Мерси за милите думи. Искам да ви кажа, че ние улягаме с възръстта, но без повод не смея да го пускам, дори и в гората, защото нашия е машина за убиване, предпочитам да си го контролирам. Целуваме се, да, много често, особено той мене :D Любвеобвилен е, но напоследък е станал много страхлив. Страх го е от кучета, коне, магарета, ако нещо шумне в тревата първо отскача назад, а после отива да гледа какво е, от непознати хора, от силни шумове като заря, чукане с чук по пирон, от шума от заварки, въобще смееее бъзльовци. Иначе към хора въобще не е агресивен. Първо лае да предупреди, че е там, после като види кой е мирясва. Чудя се тия дни дали да не го изкъпя. А иначе, и аз минах г/д вече само на сурова храна, излиза ми по-евтино от Канина. Това е засега от нас :) Много поздрави на всички!

ПП. Лилианс, кучето ти е хубаво, не го приспивай, опитай се да го разбереш като си задаваш въпроса "ЗАЩО", докато не намериш първоизточника на проблема с агресивността му. Не може да е агресивен "просто ей така".
User's Signature

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)

#2485 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 June 2012 - 03:14 PM

BAYO, Кили обаче е възмъжал доста и се е разхубавил :md_064: Личи му, че влиза в една много хубава възраст :ab_041: От развъдчици съм чувала, че мъжките акити съзрявали по-бавно за разлика от другите породи...

Ето малко снимки на акити от Сърбия, които харесвам :

Int.Ch.KAZAN - импорт Италия
Прикачена снимка Прикачена снимка

Ch. RАKKU - импорт Унгария /кръвната линия на Кирей/
Прикачена снимкаПрикачена снимка

Малко описание на характера и поведението на акитата - превод от японски.

"Това са едни от най - примитивните кучета в света и все още много сродни с вълка. Държат на територията си и я бранят.

Не обичат да делят терена си и времето си с други животни. В резултат на това, в определени ситуации могат да станат доста агресивни към други животни и най - вече към кучета.
Ако срещнете мило и спокойно куче от породата, значи някой е вложил доста труд за постигането на това....."
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2486 Потребителят е офлайн   korbac Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 June 2012 - 07:20 AM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 12 June 2012 - 05:38 PM, написа:

За ходенето без повод се отказах, когато и трите акити разкъсаха пред очите ми завърналата се след 10 години странство мъжката котка Томи.....

Абсолютна идентична ситуация и с нашия Томи - 3 вс 1. Всякако дребно животно е силно застрашено. Женската ми е абсолютна душичка с кучета и хора, но види ли "дивеч" първа се впуска. :dog:

#2487 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 14 June 2012 - 09:26 AM

Като сравнявам Нерина с Хера и Сара, разликата наистина е огромна в поведението. Японските са определено по-дистанцирани и не обичат да им се мешат в работата и като се нахъсат са много по-злобни. Джек всеки път се разминава на косъм с Хера. Сара е душица и я тормози до дупка, но Хера си прави опити да го кълве, като почне да й писва и определено й писва доста бързо. Но и двете ги разхождат пуснати и слушат страшно много!! До сега Джек да е заминал поне 3-4 пъти, ако Хера не се обръщаше още на първо повикване(слава богу сме случвали и от страна на Джек много бърза реакция и послушание, че иначе....). Така че определено си е до възпитанието на кучето.
Има и още една акита, която засякох в Борисовата - също е постоянно пусната, но е и сравнително старичка.

Нерина пък е душица. Определено е страшно мощно куче, но е добра с хората, много рядко някой е антипатичен и то го показва с липса на каквото и да било внимание. Към кучета - зависи, някой не го ли хареса изглежда като мечка в нападение....доста е респектираща.

Качена снимка

Ама то как пък да не изядеш и двете хъскита....

User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#2488 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 June 2012 - 10:42 AM

Показване на мнениетоkorbac, в 14 June 2012 - 05:20 AM, написа:

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 12 June 2012 - 05:38 PM, написа:

За ходенето без повод се отказах, когато и трите акити разкъсаха пред очите ми завърналата се след 10 години странство мъжката котка Томи.....

Абсолютна идентична ситуация и с нашия Томи - 3 вс 1. Всякако дребно животно е силно застрашено. Женската ми е абсолютна душичка с кучета и хора, но види ли "дивеч" първа се впуска. :dog:

korbac, от доста време се каня да те питам - като притежател на американки, моля те кажи си мнението за тази акита. Миналата година я видях случайно на живо в Унгария и ми останаха очите :wub: много красиво същество :wub: Копие е на моята Химера, но пък от друга страна въобще не прилича на американките, които съм виждала по изложбите. Много е грациозна и с по-дълги крака....За Химера въобще не си задавам въпроса каква е :ab_041: но за това куче, което е шампион на Унгария, Босна и Херцоговина си мисля, защото в тялото не прилича на нито една американка, която съм виждала.....Не крия, че именно тази грация много ми харесва, дори в нея напълно липсва онази характерна тежест на американците....

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2489 Потребителят е офлайн   korbac Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 June 2012 - 12:35 PM

и на мен много ми харесва тази грациела на Ivana Pejić :) Наскоро запитвах един руски развъдник за една 7м женска която също беше с много подобна структура, цената обаче която и искаха беше .. 3500 евро. :cf_076:

#2490 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2012 - 09:15 PM

Добре дошла на Beniko в България :af_089:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2491 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2012 - 05:50 AM

Прикачена снимка

Честит Рожден Ден на Казуми и всички бебета от развъдник Sunimoto!

Казумка, бъди ми жива и здрава и все така голям чешит :md_064: Пожелавам ти щастлив кучешки живот и много положителни емоций - обичам те! :wub:

Прикачена снимка
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2492 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2012 - 02:20 PM

Честит рожден ден на Казуми!!! Да е много здрава и все така да те радва, Пете!!! Бенико е разкошна!!! И тя ли е при теб?

BAYO, нашият е същият страхливец. И все дупето си пази... :ab_041: Подскача при такива шумове, но съм го забелязала, все навън. Като си е в къщи е като "жива стомана" :ab_041: - нищо не може да го трогне. Но гръмотевиците са изключение - направо психясва...търси място, където не се чуват, което при всички случаи е просто невъзможно... :r_181:
А за къпането - аз моя го къпя когато ми скимне, че е вече много мръсен (което често ми се вижда така, а не е :md_064: ) - просто се съобразявай с времето за да не настине и да не се продрищи...Нищо че са "северни кучета", никое от тях не е и помирисвало такъв тип "северен" климат. Всички са отгледани в умерените ширини, и съответно са податливи на настинки, особено ако продължително време лежат на цимент, плочки, камъни и такива подобни "изсмукващи топлината" настилки. Хачи редовно ми прави тези номера, когато го оставя по-дълго на балкона. После киха, кашля, и през 15 минути - навън...

Иначе сме добре, като изключим, че и снощи му извадих един кърлеж от ухото... :eg_033: , тазгодишната ни каишка май не е много читава, макар че я купих от същото място и е същата марка - на Байер. Плюс това допълнително преди 15 дни го накапах и с ампула... Не знам, мутират ли тия изверги, не им ли действат вече препаратите...
Продължаваме да се космим като за световно, но всяка вечер го изресвам жестоко, та сега понамаля косопада ни.Днес ще ходя за добавките и храна, че миналата седмица имах неприятни изживявания в семейството и не смогнах. Комшийката нещо ми се кани с жалба - уж на майтап - ама знам ли я, кат превърти може и да се оплаче...притеснявам се да не го приберат някъде...ако го прибират, поне да го приспят, а не да го държат, защото той без нас ще полудее и съвсем ще освирепее... :dh_188:
Това е от нас засега.
User's Signature

Качена снимка

#2493 Потребителят е офлайн   BAYO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2012 - 04:10 PM

Да, lilianas, мутирали са. Лично ми го каза нашия вет, който каза, че страшно много клиенти се оплаквали, че тазгодишните диванета /кърлежи/ не се трогват от каишки и ампули. Естествено, че ампулите са същите от миналата година, това че не пазят добре си има друга причина.
Ние ще се къпем скоро, определено виждам, че има нужда, само че за съжаление не намирам времето, което ми е нужно да го обработя както си искам аз :> Ето какво правим с Кили, когато не съм на работа :) На клипа по някое време се появява и баба ми :) Хаха ...

http://youtu.be/VkCfvg61k24?hd=1
User's Signature

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)

#2494 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 June 2012 - 05:26 PM

Какво ха-ха, бреее! То,жувотното си има афинитет...Виж как върти опашка, ясно е, че през портата ша влезе някой МНОО СВОЙ ЧОВЕК...
Онзи ден докато бяхме на разходка и се прибирахме, срещаме най-добрия си приятел Касъл (сибирското хъски, пускала съм им мутуал снимки), но бяхме на автобусна спирка. Накефиха се кучовците и изведнъж наш Хачи скача към някого (въртейки опашка). Аз изтръпнах...оказа се синът на мойта приятелка - собственик на Касъл. Направо изтрещях, щот една тъпа телефонна кабина ми пречеше да видя кой е...но мъж ми вика: аз видях, че завъртя опашка....Значи в случая с акитите - щом завърти опашката е на добре... :ab_041: Иначе - кат мойта комшийка...хръс, и не дай боже да чуеш звука на строшени кости... :eg_033:
BAYO, като го гледам, все едно гледам нашия, толкова си приличат!!! Ти живееш в къща и това е АБСОЛЮТНО ПРЕДИМСТВО!!! Ние в апартамента, настаняваме тоз леген в банята (щот там е най-хладно) и той там лочи, ама не си играе, щот няма кой да го подюри... :smile:

Невероятен е!!! Да ти е жив и здрав! Да ти се радва много, и ти много да се грижиш за него!!!
User's Signature

Качена снимка

#2495 Потребителят е офлайн   BlueCoconut Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 24 June 2012 - 03:59 PM

Здравейте! Направих си редистрация тук по съвет на Петя Кръстева :) Имам си американска акита - казва се Чарли и е при мен от 2 седмици вече. От Сърбия е и има родословие до прапрародителите (според което се казва Самурай, и и на това име не отговаря, колкото и на другото...) На 4 месеца е, роден е на 07.02.2012г. ииии не знам какво повече да кажа за сега, освен да кача негови снимки :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2496 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 June 2012 - 04:05 PM

Здравейте приятели!
Радвам се, че сте добре в тези жеги :wacko: На кучета хич не им е лесно, моите лежат под сянката на дървета по цял ден. Добре, че там където им заградих има три дървета....Пуснах им течаща вода, но само малките хъскита се къпят редовно - акитите не! Кърлежи не съм и намирала, тъй като третирах тревата с препарат, но затова пък Химера беше ухапана от някаква муха на ухото. На реката още не сме ходили, защото рибари ми казаха, че тази година е пълно с водни змий, които дори падали от върбите....Ужас!!! Единствените животни от които ме е страх.....

За Benito - освен, че съм и кръщелница тя е 4-тата акита която внасям в БГ покрай моите акити. Много хора ми звънят и ме търсят по всякакви въпроси. Benito е собственост на моя приятелка и е закупена от развъдника на Кирей - предци са и тигровите акити в по-горният пост. Имат кръвна връзка с Кирей! Другите три акити живеят в София, но собствениците и не желаят да ходят по изложби или да пишат тук! Разбирам ги..... Всички живеят в къщи с големи дворове. Белият мъжкар в кв.Бояна стана страхотен, но е още малък....

Преди време ви писах за един полски развъдник, в който бях капарирала акита. Тъй като женската не зачена се насочих към друг много по-добър развъдник. Моето бебе е вече родено, но трябва да изчакам да стане на четири месеца за да може да се изнесе. Радвам се, че в БГ ще има "нова кръв" не само внесена от мен, но и от другият Български развъдник.
Моето кучешко лято още не е започнало :ab_041:

Поздрави от мен!
Ето още една снимка на Benito

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2497 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 June 2012 - 04:11 PM

Показване на мнениетоBlueCoconut, в 24 June 2012 - 01:59 PM, написа:

Здравейте! Направих си редистрация тук по съвет на Петя Кръстева :) Имам си американска акита - казва се Чарли и е при мен от 2 седмици вече. От Сърбия е и има родословие до прапрародителите (според което се казва Самурай, и и на това име не отговаря, колкото и на другото...) На 4 месеца е, роден е на 07.02.2012г. ииии не знам какво повече да кажа за сега, освен да кача негови снимки :)

Добре дошла! :af_089:

Ако имаш каквито и да било въпроси относно твоето прекрасно бебе :dog: не се притеснявай да пишеш, ще ти отговорят и други потребители :smile:

Поздрави от мен още веднъж!
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2498 Потребителят е офлайн   BAYO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 June 2012 - 07:25 AM

Браво и честито ти бебе. Да си го гледаш със здраве и много да те радва!
User's Signature

15.01.2011 (born)
04.06.2014 (R.i.P)

#2499 Потребителят е офлайн   BlueCoconut Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 25 June 2012 - 08:14 AM

Може някой път да ви запозная в парка с Чарли :) и без това се учим да се возим в кола, така че ще му е полезно :ab_041:

#2500 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 June 2012 - 02:56 PM

Показване на мнениетоBlueCoconut, в 25 June 2012 - 06:14 AM, написа:

Може някой път да ви запозная в парка с Чарли :) и без това се учим да се возим в кола, така че ще му е полезно :ab_041:

С удоволствие - от къде сте? :af_089: Чарли изглежда доста едър. Колко килограма е в момента?
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127