korbac, в 11 June 2012 - 12:04 PM, написа:
korbac, в 11 June 2012 - 12:04 PM, написа:
Инциденти винаги може да се случат. То и сина може да се върне един ден и е набил сериозно някое приятелче?
Ако трябва пълно превъзпитаване на кучето и цялата му рутина, И най вече промяна в собствената нагласа. Самия факт, че при всяко посещение му е слаган наморник му е пращало негативни сигнали, а като се добави и вашето притиснение да не би да направи нещо .. ми то си е бомба.
Както казах и при нас е имало ситуации на израмчаване и зъбене, но дори и досега единственото което правя е да предупреждавам да не ги дразнят. С малко работа и упорство - по правилен начин - това ще е минало и заминало.
Цвети, недей по този начин....твоите акити са хъмериканки...
 И ти си винаги бил, свикнал, отреагиран и научен "водач на глутница"!!!! А в къщи, кво да ти кажа- хора да го олигавят - дал Господ ! Само ЧЕ! Моя син се опитва да го милва, да го гняви, а той му РЪМЖИ!!! И му ръмжи предупредително!!! Представяш ли си, че в даден момент, това се случва на МОЕТО ДЕТЕ!!!
  И ти си винаги бил, свикнал, отреагиран и научен "водач на глутница"!!!! А в къщи, кво да ти кажа- хора да го олигавят - дал Господ ! Само ЧЕ! Моя син се опитва да го милва, да го гняви, а той му РЪМЖИ!!! И му ръмжи предупредително!!! Представяш ли си, че в даден момент, това се случва на МОЕТО ДЕТЕ!!!   Е, аз лично не мога да го допусна!!! Защото видях какво се случва!!! Американката е по някакъв начин облагородена...така мисля, може и да не съм тотално запозната...
  Е, аз лично не мога да го допусна!!! Защото видях какво се случва!!! Американката е по някакъв начин облагородена...така мисля, може и да не съм тотално запозната...   Но японката е ТЕЖЪК СЛУЧАЙ...
  Но японката е ТЕЖЪК СЛУЧАЙ...Когато за първи път се поинтересувах от породата, намерих класификацията на Международния Кучешки Стандарт, който гласи, че АКИТА е куче-придружител. Ето на какво попаднах: Предназначение на породата: Куче Companion, Класификация по FCI: Група 5 (шпиц и примитивен тип.
Нямах си и на идея, че ще имам толкова АГРЕСИВНО ЖИВОТНО!!! Да, сигурно и ние сме виновни за това. Но по принцип агресивността е заложена в гена. Брат му също вече не може да понася никого и нищо.
 Предполагам, Кили се развива  в по-добра среда и с по-контролирано поведение.
  Предполагам, Кили се развива  в по-добра среда и с по-контролирано поведение.  Сега ще му изгледам снимките, защото той е  1:1 с моя Хачи, както по структура, така и откъм окраска. Все едно гледам моя сладур!
  Сега ще му изгледам снимките, защото той е  1:1 с моя Хачи, както по структура, така и откъм окраска. Все едно гледам моя сладур! Но, ако си спомняте добре, и Химера беше без повод, само на команда, а в последно време няма начин това да стане. Да не говорим за Кирей... Той е едно мече, дето никой не мож го надмогна...

Кили е УБИЕЦ, същия кат нашия!!! Браво Байчеее!!! Гледаш си животното ама екзактли как си требе!!! Да го нацелуваш, миличкия!!! Ти целуваш ли го? А той теб?

Вход
 Вход Регистрация
 Регистрация Помощ
 Помощ 

Горе
 Горе Цитиране +
 Цитиране +
 Никога не съм подхождала към него със страх и той ми се довери, така все едно се познаваме цял живот....Не мисля, че е толкова лош, колкото го описваш!  Не забравяй обаче, че те просто усещат състоянията ни - страх, любов, уважение ако щеш....Нещо го е провокирало да посегне.....
   Никога не съм подхождала към него със страх и той ми се довери, така все едно се познаваме цял живот....Не мисля, че е толкова лош, колкото го описваш!  Не забравяй обаче, че те просто усещат състоянията ни - страх, любов, уважение ако щеш....Нещо го е провокирало да посегне..... , ама не мога без да ги целувам и най-много обичам да ги цункам по очите.....Такъв дълбок поглед няма нито една порада
 , ама не мога без да ги целувам и най-много обичам да ги цункам по очите.....Такъв дълбок поглед няма нито една порада  

На кучета хич не им е лесно, моите лежат под сянката на дървета по цял ден. Добре, че там където им заградих има три дървета....Пуснах им течаща вода, но само малките хъскита се къпят редовно - акитите не! Кърлежи не съм и намирала, тъй като третирах тревата с препарат, но затова пък Химера беше ухапана от някаква муха на ухото. На реката още не сме ходили, защото рибари ми казаха, че тази година е пълно с водни змий, които дори падали от върбите....Ужас!!! Единствените животни от които ме е страх.....
 На кучета хич не им е лесно, моите лежат под сянката на дървета по цял ден. Добре, че там където им заградих има три дървета....Пуснах им течаща вода, но само малките хъскита се къпят редовно - акитите не! Кърлежи не съм и намирала, тъй като третирах тревата с препарат, но затова пък Химера беше ухапана от някаква муха на ухото. На реката още не сме ходили, защото рибари ми казаха, че тази година е пълно с водни змий, които дори падали от върбите....Ужас!!! Единствените животни от които ме е страх.....