Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#2901 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 October 2012 - 08:44 PM

Показване на мнениетоThe Dogs friend, в 05 October 2012 - 08:37 PM, написа:

Здравей, Лили!

Здравей, приятелю!!! Хечи е страхотен, уникален, я ми кажи бои ли се, страхува ли се от разни работи??? Щот ще излезе, че нашия развъдник е извор на цялата радиация, обхванала разни Маринчета, фурии, Шимподобни и всякакви нароили се наскоро.

Нашето куче просто го е СТРАХ! И реагира в съответния смисъл!
User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#2902 Потребителят е офлайн   The Dogs friend Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2012 - 09:00 PM

Лили, наистина не е лесно дасе гледат, но пък си заслужава. Предизвикателство е гледането им, но се възнаграждава с любовта която дават, понякога има и болка(например от ухапване), ама има ли истинска любов без болка?

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#2903 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2012 - 09:02 PM

Показване на мнениетоgrigo009, в 04 October 2012 - 06:11 PM, написа:

Показване на мнениетоFuria_S, в 04 October 2012 - 04:07 PM, написа:

desi79

Деси, подобно поведение спрямо конфликтно куче - което станало такова в следствие на неправилно гледане и неправилен подход от към страната на стопаните не е нещо ново.
Тази конкретна жена не ме интересува. Това, което декларира тя, е синдром на консуматорското ни общество и много често нещата въобще не опират до огласка. Стига се включително до манипулации понякога "Ако не го дам някъде - ще го евтанизирам".
Аз не мога да защитавам-разбирам-подкрепям подобна позиция, поради простичка причина че през първите седем години ми бе набивано в главата че сме отговорни за тези, които сме опитомили. Ако не се справяш - отговорност е да го дадеш животното на друг, по-подходящ стопанин от теб самия. Но и дори в гнева си не бива да ти минава през ум дори сянка на мисъл за евтаназия като се оправдаваш с децата. Да, децата са по-важни от кучето, но тогава или отиваш да бачкаш с животното - което ще отнеме месеци - или не се оправдавай с породата и го дай за осиновяване.

Жал ми е и за детето, получило кучето за подарък и със сигурност обичащо животното. Сигурна съм че детето е простило на кучето ухапването и на него сега му е сто пъти по-тъжно и тежко от всички нас. Аз не бих причинила дори на детето си подобно нещо - за това се борих с туширане на агресивно поведение след ухапвания в нашето семейство. Защото най-малко като ме пита детето "Къде е кучето ми" не исках да му отговоря "Разкарах го за твое добро" понеже децата ми нямаше да ме разберат. И надали щеше да ми простят. Честно, аз бях в такава ситуация и си задържах кучето и работих здраво с него, но ако на човек не му се занимава - няма защо да се фръцка, търсейки съчуствие. Не изпитвам съчуствие към хората, лекомислено избрали породата, лекомислено я закупили, лекомислено я разкарали след първите конфликти.

Животното е само на 2 години и 9 месеца. Подлежи на корекция ако стопаните упорито работят за това. Причината и разковничето е в стопаните. Ако не им се работи с кучето 24/7 да го дадат на някой който знае какво прави. Истерии не ми се слушат, сори.

Кучето не е виновно за нищо. И заслужава повече съчуствие задето не е случило на стопани, отколкото двукраките същества с техните трагедии - те не ме интересуват ама хич.
Много тъжна история.

+1
Първоначално написах инстиктивно един пост, вследствие Онзи.Изтрих го моментално, след като предположих, че става въпрос за случай и афект, който до някаква степен може да се разбере.Чаках да отмине афекта и да разбера, какво ще се случва с проблемното кучо и прочетох...Евтаназия, Ветеринари, които, не искат да изпълняват услугите, които предлагали :ud_009:После ни в клин ни в ръкав се изпльоскват някакви просветления в стил...'Акита е неконтролируемо и агресивно куче, което не е за всеки' :ud_009: (ай ся ние все с болонки и пудели сме се занимавали :md_064: )...Ами Ок , подари го на някой способен да го контролира?!Ама да, ама не , ама не знам си кво като междувременно размахва въпросната стопанка Лили, някакво пръстче и издава заповеди кой, къде и кога да пишел изказвал мнение или не :smile: .Като си си позволила да си изпльоскаш публично истериите, проблемите вследствие ТВОЯ ВИНА, не очаквай потупване по главицата или съпричастност...и не за друго, а защото не щеш да вземеш мерки.Или се заеми, обучи и покажи къде и е мястото на таз уникална невероятно непослушна Акита или го подари кучето на някой съвестен и отговорен стопанин.Точка.Какви са тез филми , какво е туй чудо не мога да разбера.
Раздвижвали си темата.Евала, страхотно я раздвижихте. :zz_020: .Пък и се хвалят , че е най посещаваната на всичко отгоре!!!

п.п.Кръстева само ще ти споделя личен опит, без да го налагам.Когато приятелка изпадне в подобни състояния, Не на всяка цена я подкрепям.Това не означава, че трябва да я нападам.Хубаво е да се обясни по същество за какво иде реч.Да си истинска приятелка, най малко означава за мен да взимаш страна независимо от всичко или какви ги дрънка въпросната :ea_103: .Напротив, лично аз съм много по претенциозна точно към приятелите.Истинска помощ в случая(аз продължавам да смятам, че е доста филмиран и целенасочен :smile: ) е да поговориш с човека, който е затруднен, да обясниш, да обсъдите варианти, да дадеш морална подкрепа, но не призовавайки потребители във форума към лични или публични дуели :ab_041: .Така не помагаш, напротив вредиш.Ако се прочетеш като абсолютно страничен човек , ще разбереш, какво искам да кажа.Надявам се.Лично мнение.
п.п.2.Както и да е...Надявам се тази история да послужи за урок и всъщност не мога да си спестя Комплиментите към Фурия, Уинд, Деси79, Маринчето. :rc_036: Опитват се, но дали ще се проумее нещо, наистина се съмнявам.
Успех на кученце, а и на Лили да се овладее малко, да забрави наглото и арогантно поведение и да реши, какво желае, какви са и възможностите и най вече да признае , че се е надценила, сбъркала, да спре да дава вина на една порода кучета.Тъпо и несериозно е... малко.

Нагло и арогантно поведение??? Мисля, че в случаи като този, е нужно!!!! Възможностите са ми като на всеки СРЕДНОСТАТИСТИЧЕСКИ БЪЛГАРИН, който е решил да гледа тази порода(първия изказ на доктора ни беше: Хаа, взели сте си Милионерско куче). А за тази порода, както споменах, преди 2 години и 7 месеца, НЯМАШЕ НИКАКВА КВАЛИТЕТНА ИНФОРМАЦИЯ.

ТЪЙ ЧЕ, МОЛЯ, НЕДЕЙТЕ СЕГА ДА СЕ ПРАВИТЕ НА КВАЛИТЕТНИ. ТРЯБВАШЕ ДА ВИ ИМА ПРЕДИ 2 ГОДИНИ И 7 МЕСЕЦА В ТОЗИ ФОРУМ. СЕГА не му е времето да давате съвети, и да се правите на добросъвестни!!! Детето е простило на кучето. То рева даже, когато съобщих решението си. Но това надали помага при такава агресия!!!! И кастрацията, за сведение, трябва да се извърши до 8-9 месечна възраст , когато е пубертета, за да не осъзнават точно миризмата, която надушват. Няма да се изразявам нецензурно, за да не уплаша несведущите. Не съм кастрирала Хачи, защото ПРОСТО НЯМАШЕ СМИСЪЛ, неговата агресия беше налице преди това!!!

А по отношение на приятелството - НЕ БЪРКАЙТЕ СИТУАЦИЯТА С БОЯ!!! АКО СТЕ НАЯСНО ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС!

User's Signature

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"! Качена снимка

Качена снимка

#2904 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2012 - 09:09 PM

Показване на мнениетоThe Dogs friend, в 05 October 2012 - 09:00 PM, написа:

Лили, наистина не е лесно дасе гледат, но пък си заслужава. Предизвикателство е гледането им, но се възнаграждава с любовта която дават, понякога има и болка(например от ухапване), ама има ли истинска любов без болка?

Не ми каза страх ли го е от нещо. Това ме интересува. Иначе - любовта без болка??? Има я - след 10 годишен период. И те улягат, спор няма. И улягат спрямо стопаните. И да - не е лесно, и , да! - заслужава си! Хиляда пъти по-умни са от Марин4ето, Фурията и Шимподобните пишещи тук. Но, ние си го знаем, нали? Адски по-умни са от тях, по-чувствителни и по-заслужаващи внимание.

Ходих при него тази седмица. Трудно ми е още да го прегърна. Не мога да надживея чувството, което ме обзе тогава. Но и той не ми се радваше, както обикновено. Усеща го. Усеща това, което изпитвам. И това ми носи МНОГО ТЪГА, но в същото време удовлетворение. Защото няма начин да бъде царя! Няма начин, заради доброто на другите кучета и хора! :rc_036: Просто трябва да си знае мястото!!!
User's Signature

Качена снимка

#2905 Потребителят е офлайн   The Dogs friend Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2012 - 09:11 PM

Показване на мнениетоlilianas, в 05 October 2012 - 08:44 PM, написа:

Здравей, Лили!

Здравей, приятелю!!! Хечи е страхотен, уникален, я ми кажи бои ли се, страхува ли се от разни работи??? Щот ще излезе, че нашия развъдник е извор на цялата радиация, обхванала разни Маринчета, фурии, Шимподобни и всякакви нароили се наскоро.

Забелязъл съм че, Хечи когато го е страх става много агресивен, например страх го е от крачната помпа за гуми, а когато някой човек не му е приятен стои без да мърда и ръмжи предупредително.

#2906 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2012 - 09:13 PM

Показване на мнениетоThe Dogs friend, в 05 October 2012 - 09:11 PM, написа:

Показване на мнениетоlilianas, в 05 October 2012 - 08:44 PM, написа:

Здравей, Лили!

Забелязъл съм че, Хечи когато го е страх става много агресивен, например страх го е от крачната помпа за гуми, а когато някой човек не му е приятен стои без да мърда и ръмжи предупредително.

Те усещат недружелюбните, и хората, които не обичат кучета. А от мотори страх ли го е? От гръмотевици, от пуканици някакви? Щото нашия полудява, като има гръмотевици. Ама аз това съм го казвала. Понеже е голям, миличкия, няма как да се завре под кревата и се чуди къде да отиде като започнат гърмежите. Почва да диша тежко, да пухти, а ние се чудим как да го успокоим... :ab_041: И това, естествено поражда агресията, както и липсата на адекватно физическо изморяване, което е присъщо за кучетата. Нямам къде да сложа бягаща пътека, иначе с удоволствие бих удовлетворила капризите на Сизър Милан относно това. :ab_041: Блях, отново станах обект на присмешки. НО БАШ МЕ БРИГА, КАКТО КАЗВАТ БРАТЯТА СЪРБИ, КОИТО ЯВНО КАТО ЦЯЛО СА ВИНОВНИ ЗА АГРЕСИЯТА НА МОЕТО ЖИВОТНО. Въпреки, че !!!!! кой каквото и да приказва в този форум - агресията е ГЕНЕТИЧНО ЗАЛОЖЕНА - нея си я има, не можем да я избегнем, не можем да я възпитаме, и не можем да я игнорираме!!!

И СЛАВА ГОСПОДА, ОТНОВО ГОВОРИМ ЗА КУЧЕТАТА СИ, А НЕ ЗА НЯКАКВИ ИСТЕРЯСАЛИ СТОПАНИ! :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#2907 Потребителят е офлайн   The Dogs friend Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2012 - 09:23 PM

Хечи, живее свободен на двора и е свикнал с природните явления, с фойерверки също, на моторите обръща внимание но, не бих казал че го е страх, напротив готов е да ги подгони ако не е повода и строгия нашийник. Между другото винаги когато излизаме е със строг и повод.Отделно че живее свободен на двора и може да тича на воля го извеждаме на разходка по 3 пъти на ден, така че, изразходва доста енергия.

#2908 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2012 - 09:36 PM

Здравейте и Сбогом, приятели мои! Времето ми свършва, щот на лаптопа му свършва батерията. Благодаря безкрайно много на всички отзовали се на моя вик за помощ. Благодаря и на тези, които ме охулиха, защото тяхно е Царството Небесно. Благодаря като цяло. Не е ясно кога ще продължа да пиша в този форум. Защото на този форум са нужни стопани на Акита, а не всякакви отвеяни профани, които са решили, че в този момент, и в тази тема, могат да намерят разнообразие.

Имам достатъчно лични контакти от форума, за да не разчитам на него за отглеждането и Възпитанието на кучето си. Как съм ревала и какво съм говорила, това въобще не е работа на платени дръвници, и на хора, които нямат общо с породата. Те, явно се подвизават и на други места, и просто казано, като от СРЕДНОСТАТИСТИЧЕСКИ БЪЛГАРИН: няма какво да правят, освен да си чешат крастата, ядейки някого!!!

Благодаря ви, че бяхте до мен, че ме подкрепихте, и че сте споделяли толкова много с мен! Ще ми липсвате! Но обещавам да се свържа с Вас, по всякакъв възможен начин! :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#2909 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 05 October 2012 - 09:45 PM

Цитат

И кастрацията, за сведение, трябва да се извърши до 8-9 месечна възраст , когато е пубертета, за да не осъзнават точно миризмата, която надушват. Няма да се изразявам нецензурно, за да не уплаша несведущите. Не съм кастрирала Хачи, защото ПРОСТО НЯМАШЕ СМИСЪЛ, неговата агресия беше налице преди това!!!

Глупост!!!!!!!!!!!!! Този, който ви го е казал да си хвърли дипломата на боклука, където й е мястото.

Кастрацията е подпомагаща поцедура за отнемане на тестостерона при мъжкото куче (кастрацията на женските е друга ситуация), която важи само ако работете с кучето. Тя е подпомагащ фактор при корекция и обучение, а не е посочвана като панацея.
Моите кучета бяха кастрирани на възраст 5 години и 1 година, вие си измивате ръцете с глупостите относно миризмите.........

Престанете да се самозалъгвате. Никой не ви оправдава освен малкото дружки. И не лъжете хората - не сте имали вик за помощ, кого лъжете освен себе си?
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#2910 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2012 - 09:56 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 05 October 2012 - 09:45 PM, написа:

Цитат

И кастрацията, за сведение, трябва да се извърши до 8-9 месечна възраст , когато е пубертета, за да не осъзнават точно миризмата, която надушват. Няма да се изразявам нецензурно, за да не уплаша несведущите. Не съм кастрирала Хачи, защото ПРОСТО НЯМАШЕ СМИСЪЛ, неговата агресия беше налице преди това!!!

Глупост!!!!!!!!!!!!! Този, който ви го е казал да си хвърли дипломата на боклука, където й е мястото.

Кастрацията е подпомагаща поцедура за отнемане на тестостерона при мъжкото куче (кастрацията на женските е друга ситуация), която важи само ако работете с кучето. Тя е подпомагащ фактор при корекция и обучение, а не е посочвана като панацея.
Моите кучета бяха кастрирани на възраст 5 години и 1 година, вие си измивате ръцете с глупостите относно миризмите.........

Престанете да се самозалъгвате. Никой не ви оправдава освен малкото дружки. И не лъжете хората - не сте имали вик за помощ, кого лъжете освен себе си?

АВЕ ПРОСТ НАРОД - СЛАБА ДЪРЖАВА!!! КАКТО КАЗАХ - КАСТРАЦИЯТА НЕ Е ЛЕЧЕНИЕ НА АГРЕСИЯТА, АМА ФЮРО, ТИ МАЙ ИЧ НЕ чИтеш!!!!!! ееее, мамка му, включих лаптопа на контакта...иначИ....да ти бях теглила директно Ма...нината!!!
User's Signature

Качена снимка

#2911 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2012 - 09:57 PM

Лили надявам се, че продължиш да пишеш и споделяш всичко, което се случва около вас :smile: Ти си силна - не отдавай значение на всички глупости тук! Целта им е да ни смажат, затова и темата не беше заключена....

Фурия, Уинд, Маринчета и Герберчета каня ви най-тържествено и сериозно на лична среща! Не си мислете, че тук сте анонимни - кучешките среди са едно голямо клюкарско лайно.....Искам да ви видя милосърдните очи.......И да видите две мъжки акити Кирей и Хачи на живо, пък тогава ще говорим за агресията при акитите :ab_041: Изглеждам много миловидна на външен вид! Обадете ми се - терена ще е мой :ab_041: Контакти за връзка по долу....Чакам ви!
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#2912 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 05 October 2012 - 09:58 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 29 September 2012 - 10:54 AM, написа:

Изпадала съм в такава ситуация преди години. Взех мерки още след първата случка.
Не се обръщам към Лиляна, но искам да споделя реалния си опит, дано да помогне на тези, които изпадат в подобна ситуация.
Разгледах причините за подобно поведение при кучето ми, открих първопричината - след като се появи бебе-лабрадор в апартамента ни, кучето ми (мъжкар, пак примитивна порода, чау-чау побойник) взе да преразглежда своето място в семейството ни и реши да третира бебе-лабрадорче и малката ми дъщеря (тригодишна към този момент) като по-низшестоящи. Нямаше никакво ритуално ръмжене и зъбене към детето, но към бебе-лабрадорче да. Когато е насинил със зъби дъщеря ми по ухото и главата веднага се консултирах с инструктори у нас и в чужбина и направих следното:
- Кастрирах мъжкото си куче, за да понижа нивото на тестостерона в организма му. Кучето бе 5 годишно на този момент, трябва да си прегледам записките, които водих, за да посоча точната възраст с уточняване до месеци и дни включително. Никога не е било пускано на женска и навън ако срещахме разгонени женски всеки опит за скачка от неговата страна се забраняваше от мен с команда. Той слушаше винаги. Не е давал поколение - има си хас, инвалид от зоомагазин и поколения да дава.
- Дадох си ясната сметка че кастрация не е панацея, а само подпомагащ фактор при продължителна, упорита, постоянна, осъзната работа с кучето 24/7.
- Намордник, временно изолиране от децата и другото кутре на балкона или в другата стая за да се избегнат вероятните конфликти и провокации към нов изблик на агресия и/или самозащита от неговата страна. Не съм го давала другаде - нито на училище, нито на хотел с обучение, работих с него лично аз.
- Намиране на читав инструктор, провеждане на консултация на неутрална територия заедно с кучето. В нашия случай това бе Венци Дачевски. Огледа ни, тестира как реагира кучето на повикване без повод, изслуша ме внимателно, каза че до тук правя всичко правилно, ако има други сигнали от страната на кучето - да се обадя. Не се наложи, защото се справихме сами.
- Работа. Работа, работа, работа с кучето му е майката - първоначално намордник, след два месеца някъде го махнахме, и ежедневно до откат отработване на команди, "падни, седни, легни, сто лицеви упора, пълзешком до хоризонта и обратно!". Ставах призори, лягах към полунощ. Отработване на храната - хранене само след разрешение. След време разрешаващата команда "Яж" вече отправяше към кучето точно нахапаната ми дъщеря под мое ръководство.
- Строяване на цялото човешко семейство с определени строги правила спрямо кучето: никаква храна от масата, не докосвайте кучето докато яде, гризе някаква вкуснотийка-лакомство или спи. Изолация на животното от децата ако излизам а те са вкъщи, за да няма инцинденти в мое отсътствие. На гостуващите деца им е абсолютно забранено да гняват и мачкат кучето като плюшена играчка, защото то не е! И им е забранено да го будят за да си поиграели били или да го пипат (особено по главата и зад врата) отзад изневиделица или когато кучето пие вода или гризка лакомство. Моето куче не е играчка за гостите ми, защото е куче примитивна порода с такова сериозно минало (напомням, притежавам мъжки чау-чау, тази порода с близо 2000 години история е била използвана в Китай за лов, охрана и пазене на медитиращи тела на монасите в будистки манастири в Тибет).
- Осигуряване на животното необходимо усамотяване и комфорт, като например на неговия дюшек по командата "Място" той научи че НИКОЙ няма да го обезпокои. Така той престана да се изнервя и да очаква някаква досада излишно, знаеше, че като си легне на мястото - там е неговата спокойна и комфортна зона. Сега, след 4 години, дъщеря ми вече може да го пипа и гали и гняви на дюшека му, но той е спокоен вече. А и тя не злоупотребява с неговото търпение - научила съм я.

Има още доста тънки доуточняващи моменти, но в общи линии с този подход му наместихме мозъка на нашето куче и от тогава са минали 4 години, не сме имали подобни инцинденти. Дъщерята израстна, сега е на 7, пипа си го, гняви си го, храни си го, държи сешоара, след като го изкъпя при подсушаването и нямат конфликти.
Но аз с този пес винаги имам едно наум, само че по-добре живо куче със строги правила вкъщи, отколкото на с“ело щото не ни се занимава или мъртво след инжекция щото пак не ни се занимава.

Който не иска да се занимава с това - да го даде за осиновяване животното. И повече до кучета да не припарва.

Кръстева.
Дадено, неуважаема, ти какво си въобразяваш, че няма да отстоявам позицията си на живо да не би? Казвай къде, кога и в колко часът.

Идвам да поговоря с тези лигли които смятат кучетата за играчки, и съм готова дори за истериите ви. Да не мислите че ми е за сефте? В колко и къде е срещата?
User's Signature

#2913 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2012 - 10:00 PM

Аве, Пете, що си хабиш клавиатурата??? :ab_041: Това са пълни ШЕД, както казват децата ни. Пълни простотии. Измислици-премислици. Нема сми просто. Тези хора нямат идея за какво иде на реч!!!
User's Signature

Качена снимка

#2914 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2012 - 10:04 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 05 October 2012 - 07:58 PM, написа:

Показване на мнениетоFuria_S, в 29 September 2012 - 10:54 AM, написа:

Изпадала съм в такава ситуация преди години. Взех мерки още след първата случка.
Не се обръщам към Лиляна, но искам да споделя реалния си опит, дано да помогне на тези, които изпадат в подобна ситуация.
Разгледах причините за подобно поведение при кучето ми, открих първопричината - след като се появи бебе-лабрадор в апартамента ни, кучето ми (мъжкар, пак примитивна порода, чау-чау побойник) взе да преразглежда своето място в семейството ни и реши да третира бебе-лабрадорче и малката ми дъщеря (тригодишна към този момент) като по-низшестоящи. Нямаше никакво ритуално ръмжене и зъбене към детето, но към бебе-лабрадорче да. Когато е насинил със зъби дъщеря ми по ухото и главата веднага се консултирах с инструктори у нас и в чужбина и направих следното:
- Кастрирах мъжкото си куче, за да понижа нивото на тестостерона в организма му. Кучето бе 5 годишно на този момент, трябва да си прегледам записките, които водих, за да посоча точната възраст с уточняване до месеци и дни включително. Никога не е било пускано на женска и навън ако срещахме разгонени женски всеки опит за скачка от неговата страна се забраняваше от мен с команда. Той слушаше винаги. Не е давал поколение - има си хас, инвалид от зоомагазин и поколения да дава.
- Дадох си ясната сметка че кастрация не е панацея, а само подпомагащ фактор при продължителна, упорита, постоянна, осъзната работа с кучето 24/7.
- Намордник, временно изолиране от децата и другото кутре на балкона или в другата стая за да се избегнат вероятните конфликти и провокации към нов изблик на агресия и/или самозащита от неговата страна. Не съм го давала другаде - нито на училище, нито на хотел с обучение, работих с него лично аз.
- Намиране на читав инструктор, провеждане на консултация на неутрална територия заедно с кучето. В нашия случай това бе Венци Дачевски. Огледа ни, тестира как реагира кучето на повикване без повод, изслуша ме внимателно, каза че до тук правя всичко правилно, ако има други сигнали от страната на кучето - да се обадя. Не се наложи, защото се справихме сами.
- Работа. Работа, работа, работа с кучето му е майката - първоначално намордник, след два месеца някъде го махнахме, и ежедневно до откат отработване на команди, "падни, седни, легни, сто лицеви упора, пълзешком до хоризонта и обратно!". Ставах призори, лягах към полунощ. Отработване на храната - хранене само след разрешение. След време разрешаващата команда "Яж" вече отправяше към кучето точно нахапаната ми дъщеря под мое ръководство.
- Строяване на цялото човешко семейство с определени строги правила спрямо кучето: никаква храна от масата, не докосвайте кучето докато яде, гризе някаква вкуснотийка-лакомство или спи. Изолация на животното от децата ако излизам а те са вкъщи, за да няма инцинденти в мое отсътствие. На гостуващите деца им е абсолютно забранено да гняват и мачкат кучето като плюшена играчка, защото то не е! И им е забранено да го будят за да си поиграели били или да го пипат (особено по главата и зад врата) отзад изневиделица или когато кучето пие вода или гризка лакомство. Моето куче не е играчка за гостите ми, защото е куче примитивна порода с такова сериозно минало (напомням, притежавам мъжки чау-чау, тази порода с близо 2000 години история е била използвана в Китай за лов, охрана и пазене на медитиращи тела на монасите в будистки манастири в Тибет).
- Осигуряване на животното необходимо усамотяване и комфорт, като например на неговия дюшек по командата "Място" той научи че НИКОЙ няма да го обезпокои. Така той престана да се изнервя и да очаква някаква досада излишно, знаеше, че като си легне на мястото - там е неговата спокойна и комфортна зона. Сега, след 4 години, дъщеря ми вече може да го пипа и гали и гняви на дюшека му, но той е спокоен вече. А и тя не злоупотребява с неговото търпение - научила съм я.

Има още доста тънки доуточняващи моменти, но в общи линии с този подход му наместихме мозъка на нашето куче и от тогава са минали 4 години, не сме имали подобни инцинденти. Дъщерята израстна, сега е на 7, пипа си го, гняви си го, храни си го, държи сешоара, след като го изкъпя при подсушаването и нямат конфликти.
Но аз с този пес винаги имам едно наум, само че по-добре живо куче със строги правила вкъщи, отколкото на с“ело щото не ни се занимава или мъртво след инжекция щото пак не ни се занимава.

Който не иска да се занимава с това - да го даде за осиновяване животното. И повече до кучета да не припарва.

Кръстева.
Дадено, неуважаема, ти какво си въобразяваш, че няма да отстоявам позицията си на живо да не би? Казвай къде, кога и в колко часът.

Идвам да поговоря с тези лигли които смятат кучетата за играчки, и съм готова дори за истериите ви. Да не мислите че ми е за сефте? В колко и къде е срещата?

Това чаках! :smile: Обади ми се по телефона за да се разберем.....
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2915 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2012 - 10:04 PM

Аз ще дойда. Внимавайте да не дойдат и другите.

Защо да ви се обаждам аз?! Инициативата за тази помия е лично ваша - оправяйте се. Обявете на обща линия час, ден и място пък който дошъл - дошъл е, аз например ще дойда.

Апропо - вашия телефон е фалшив:"Набрания номер е грешен"...защо ли не се изненадвам.
User's Signature

#2916 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2012 - 10:09 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 05 October 2012 - 08:04 PM, написа:

Аз ще дойда. Внимавайте да не дойдат и другите.

Защо да ви се обаждам аз?! Инициативата за тази помия е лично ваша - оправяйте се. Обявете на общ час, ден и място пък който дошъл - дошъл е, аз ще дойда.

Дайте ми ваш тел. за връзка - каня, Маринчета и Герберчетата :smile:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2917 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2012 - 10:10 PM

И аз съм там- Дайте телефон- ще доведа специално нарочения за успиване Хачи.

Извинете, а кои са ДРУГИТЕ, дето трябва да внимаваме да не дойдат???
User's Signature

Качена снимка

#2918 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2012 - 10:11 PM

Дрън, дрън.....това да не сте вие! Компрометирате се с лъжи от самото начало.....тел. за връзка 088 7 982 645 Петя Кръстева

НЕВАЛИДЕН ЛИ?!?! МОЯТ ТЕЛЕФОН !!!! АЛО...ВИЕ СТЕ НЕВАЛИДНИ...

ТЕЛ. ЗА ВРЪЗКА 088 7 982 645 ПЕТЯ КРЪСТЕВА

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#2919 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2012 - 10:13 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 05 October 2012 - 08:11 PM, написа:

Дрън, дрън.....това да не сте вие! Компрометирате се с лъжи от самото начало.....тел. за връзка 088 7 982 645 Петя Кръстева

(Прочетох преди малко, че тел. ми е не валиден - къде изчезна поста!)

Петя, дава ми че набрания номер е грешен, е, какво да направя?

ПС. Чух ме се.
Обадете ми се за срещата другата седмица.
User's Signature

#2920 Потребителят е офлайн   lilianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2012 - 10:17 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 05 October 2012 - 10:13 PM, написа:

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 05 October 2012 - 08:11 PM, написа:

(Прочетох преди малко, че тел. ми е не валиден - къде изчезна поста!)

Петя, дава ми че набрания номер е грешен, е, какво да направя?

Ми НАБЕРИ ГО КАКТО ТРЯБВА, що аз нямам проблем при връзката си с нея??? Или вие го набирате с интервалите??? :ab_041: Там съъм!!! Само кажете къде и кога!!! Ще дойда с Хачико, да се запознаете, да ви ОБГРИЖИ със зъбенцата си!!!
:ab_041:
УФ ПАК ГРЕШНО СЕ ИЗРАЗИХ - ПРОСТО КУЧО ЩЕ ПОКАЖЕ ЛЮБОВТА СИ!!!
User's Signature

Качена снимка

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема