Акита
Публикувано: 05 April 2013 - 06:05 PM
akitaface2, в 05 April 2013 - 01:01 PM, написа:
Здравейте,
не знам с кой си пиша, но понеже съм откровенна

Момчето, което е на 13 години се казва Емо и е страхотен

Емо, знам че четеш всичко тук, затова искам да знаеш, че много вярвам и разчитам на теб! Дори и ме плюят от време на време, както ми каза, че си чел трабва да си сигурен, че рано или късно ще станем много добри

Обещах на Емо да го запиша на курс за хендлер, затова моля насочете ме къде да го запиша. Изискването ми е да е в София

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева
Публикувано: 05 April 2013 - 07:16 PM
BAYO, в 04 April 2013 - 07:07 PM, написа:

За Кили знам само това, което майка ми ми споменава понякога, докато си пишем във Фейсбук. Това е от днеска:
Цитат
BAYO, радвам се, че Кили е добре и се възтановява

Ако си идваш скоро не забравяй да се обадиш, имам едни добри витамини, които взех на моите - искам да му подаря и на него една опаковка, или нека майка ти да ми се обади да и ги изпратя.

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 05 April 2013 - 10:29 PM
Пете, аз всъщност, не съм разгледала снимките от изложбата детайлно, щот гледах само кучетата...не знаех че имаш такъв водач...Емо, да си жив и здрав! Ако искаш, мога да ти връча моя Хачи за следващата изложба. Е, ще го пишем сърбин, няма да е българин, ама кво от това...Ще имаш възможност да водиш един изключително агресивен и добросъвестен в същото време пес...

Петя, адски се радвам за Норта!!! Тя е душата на семейството, първо куче, нормално е реакциите да са такива! Но страшно много се радвам, че се освества!!! Дай Боже!!! Или по-скоро - Дай Ветеринарю!!!!

Деси, благодаря за съвета! Наистина ще се възползвам! Само че на Хачи вече му ПИСНАХА безкрайните бърканици в ушите и той трудно дава да го преглеждат, а пък след операцията на крака е почти невъзможно...И понеже и ние в къщи го налягахме с мехлемите, е вервай ми, съвсем се е ПРИТЕСНИЛ!!!

И да ви кажа - днес сутринта отново се сби и се опита да изяде един шар-пей... Слава богу, че със стопанина му се познаваме, и слава богу, че стана изненадващо, а не в реда на разходката...Иначе шар-пея си беше заминал... И това мойто ми ръмжииии, не че не ми е ръмжал винаги, като му се скарам... Не знам защо е това. Винаги ръмжи, като му се скарам, все едно ми казва - "Гледай си работата! Не ми дръж тон!" И ме подлудява... Иначе се счупва да ми се радва, аз съм единствената, която счита за Луна-парк, тоест играем заедно, слуша ме безпрекословно, когато реша да бъда идиот, защото усеща че в този момент аз съм му водач. Но в ситуациите на улицата се панирам и направо изфирясвам... Страхувам се за другите кучета и за другите хора...и той ме усеща...

И това "Добро хрумване" всъщност е на 700 метра от в къщи...и е странично от маршрута ни за разходка...как не съм го разбрала, по дяволите...

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 05 April 2013 - 11:07 PM
Петя Кръстева, в 29 March 2013 - 02:36 PM, написа:
Акико е още в Богров вече 5-ти месец и както вървят нещата може да си остане там за постоянно...... Изолиран е в отделна клетка, защото се бие с други кучета (като всяка акита) и много, много тъжен.....Върви величествено на повод, явно е обучаван на това, има изградени хигиенни навици.
Акико не е харесван от желаещите поситители за осиновяване - познайте защо? Защото не позволява да бъде погален от никой - никой човек не желае да допусне до себе си.....Не е агресивен към хора, просто не им вярва! А и ние хората явно забравяме, че любовта е нещо специално, тя е магия, но понякога за любовта трябва и да се воюва, трябва и да бъде спечелена. Затова на всички, които са се отказали от него искам да кажа АКИТА Е СПЕЦИАЛНО КУЧЕ, ГОРДО И ЛОЯЛНО СЪЩЕСТВО! ЩЕ ВИ СЕ ДОВЕРИ ТОГАВА КОГАТО ВИ УСЕТИ, ЧЕ СТЕ ГО ЗАСЛУЖИЛИ. ПОРОДАТА АКИТА НЕ Е ЗА ХОРА, КОИТО СЕ ОТКАЗВАТ ТОЛКОВА ЛЕСНО ОТ КАКВОТО И ДА Е.....ТЯ Е ГОРД ВОЙН, КАКТО ЗА ЛИДЕРСТВО КЪМ СЕБЕПОДОБНИ, ТАКА ВОЮВА И ЗА ЛЮБОВТА СИ.....

В предишните постинги става въпрос за Американска акита, доколкото виждам по снимката това е ЯПОНКА!!! Или не говорим за едно и също куче, или някой друг дава грешна информация! Всъщност аз считам, че Японската акита е същество, чиито качества се цитират по-горе, ако е "американска акита" както твърди Самурай-Бродник, то не виждам връзката с това животно ВЪОБЩЕ!!!

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 06 April 2013 - 01:12 PM
Петя Кръстева, в 05 April 2013 - 05:05 PM, написа:
akitaface2, в 05 April 2013 - 01:01 PM, написа:
Здравейте,
не знам с кой си пиша, но понеже съм откровенна

Момчето, което е на 13 години се казва Емо и е страхотен

Емо, знам че четеш всичко тук, затова искам да знаеш, че много вярвам и разчитам на теб! Дори и ме плюят от време на време, както ми каза, че си чел трабва да си сигурен, че рано или късно ще станем много добри

Обещах на Емо да го запиша на курс за хендлер, затова моля насочете ме къде да го запиша. Изискването ми е да е в София

Петя,може би тук ще можеш да обучиш бъдещият си хендлер :)
http://www.facebook....B0/213911240259
Успех

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 06 April 2013 - 07:46 PM

Публикувано: 07 April 2013 - 12:20 PM
akitaface2 благодаря за пожеленията

Ето малко снимки за представянето на кучетата от самите селекционери - тук няма ограничение за пол и възраст. Дядото кореец е над 80 годишен. Имам предложение с тези линия техни кучета с акихо регистрация да бъде заплодена Имари - само да е жива и здрава красавицата ми

За тези от вас, които харесват тигрите искам да споделя, че има две такива топ-кучета селектирани в Япония, които масово развъдчиците смесват техни линий. Резултата е високо качествена тигрова акита! Едното куче е на Имари баща и, другото куче съвсем наскоро се внесе от Япония в един от най-добрите развъдници не само в Испания. Направи ми впечетление, че кучето вече не е толкова младо, но има няколко години за активно развъждане. От тези две линия освен, че излизат много красиви кучета, но е селектиран както характера, така и здравословното състояние на кучето. За такава добра селекция парите са без никакво значение, стига да ги имаш

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 07 April 2013 - 12:26 PM

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 07 April 2013 - 03:05 PM
face to face, в 07 April 2013 - 11:23 AM, написа:
Eмо задължително ще изкара професионалните курсове. Отдава му се много добре, кучетата го слушат и се справя с лекота

Това, което ви написах по-горе беше само пример на това как работят другите. Ние не искаме да копираме никой, ще търсим работещият вариант. За сега само опитваме

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 07 April 2013 - 04:14 PM
akitaface2, в 07 April 2013 - 01:58 PM, написа:
Тъй като вие сте ме видяли на изложбата, не аз вас - сте наясно, че все пак съм жена с не малък житейски опит

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева