Акита
Публикувано: 12 September 2013 - 06:19 PM
Публикувано: 12 September 2013 - 09:44 PM
яденето на трева и повръщането след това е нещо нормално, стига да не се случва често! Повърнатото може да бъде както жълто-зеленикава пяна, така и кървава. Причинава се от леки порязвания на лигавицата от острата трева. При теб според мен е някаква форма за гастрит предизвикан от не правилно хранене и консумация на некачствена суха храна. Смяната на храната е задължително! Консултирай се с ветеринар с каква точно диетична храна да я смениш, както и по какъв начин ще я храниш в бъдеще. Всеки организъм и индивидуален и различните храни може да се отразяват различно. Затова наблюдавай кучетото си....Успех!

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева
Публикувано: 12 September 2013 - 10:06 PM
Asita_Lilly, в 12 September 2013 - 01:58 PM, написа:
Най-вероятно ще пробваме това, което казваш.
Ако може кажи коя храна сменихте и с коя ?
прасето ядеше най-вече дарлинг и готвено (специално за него) от време на време, но определено не му влияеше добре (ядеше трева периодично, понякога му беше разстроен стомаха, понякога се появяваха газова, а също и неприятен дъх).. отказваше да яде друга суха храна или по-точно се мусеше много на почти всички, които сме пробвали, а сме пробвали много храни среден и висок клас... а и ми правеше впечатление че когато яде готвено или мокра храна, има по-сериозни проблеми със стомаха, така че мина изцяло на суха храна и имаше някакво подобрение... преди година-две минахме на josera.. разликата се усети почти веднага.. яденето на трева навън спря, освен инцидентно, когато е много нервен или е прихапнал повече лакомства (например цял голям кучешки кокал).. газовете изчезнаха (и преди не бяха много, но все пакимаше от време на време), а и дъхът му определено се промени (и преди не беше нетърпим, но на моменти си беше откровено зловонен)... първо бяхме на josera regular, пробвали сме и sensitive, но нещо не ми допадна и се върнахме на регулара, от половин година яде Josera masters (специално търсех храна с малко по-малко протеин и мазнини)
трябва да се има предид все пак, че той не е акита, а и въпреки че се муси на храна (или по-скоро се мусеше, защото сега хрупа йосерата с апетит), не е точно капризен -- яде каквото му дам, макар и понякога с явно нежелание..

Публикувано: 13 September 2013 - 09:14 AM
Нашият начин и качество на живот се отразява и на нашите любимци, защото например месото на пазара не винаги е качествено, тъй като е много пък важно с какво се хранят животните и дали им се дават хранителни добавки за напрупване на маса. Сигурно знаете разликата от домашно пиле и пиле закупено от магазина - няма нищо общо
Важното е да се избере по-добрият начин на хранене, което да отговаря на потребностите на организма на кучето. Затова е добре да се наблюдава внимателно самото животно за да се разбере влиянието на определената храна.
Ето малко снимки с лошо качество на Казуми 4 месеца след раждане на една сурия бебета
и.....една от последните снимки на Батур - Роши
Следващто ни кучило живот и здраве ще е след около 2 месеца, но подробна информация ще ви дам по късно, когато са сигурни нещата. То също ще бъде на достъпна цена! Запложданията ни през 2014 година ще са около 5 на брой, като те ще бъдат по-скъпички. Само информативно - за заплождане с хубав мъжкар центата, която се плаща е около 2000-2500евро
Поздрави!

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 13 September 2013 - 01:39 PM
Петя Кръстева, в 13 September 2013 - 09:14 AM, написа:
и.....една от последните снимки на Батур - Роши
...
ех, Роши
Пожелавам му най-добрите стопани на света!!!
Публикувано: 16 September 2013 - 10:19 PM
Поздрави от нас! Живи и здрави сме, ще си купим хипоалергенно лекарство за ушите от ветеринарите, защото аз лично не смея да сменя храната му. Продължавам да поръчвам Йосера регюлар и съм доволна от нея.
Целувам ви! МНОГО СЕ РАДВАМ ЗА БАТУР-РОШИ и за бъдещото кучило на Петя!!!Все качествени екземпляри!!!

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 16 September 2013 - 10:24 PM
Както винаги се извинявам, че ви досадих! Поздрави от мен и все още живия и здравия Хачико! Целувки!

"Човек няма нужда от нищо повече, отколкото сърцето му обича!" Гледайте "Сибирско възпитание"!

Публикувано: 16 September 2013 - 10:39 PM
sin_zaek, в 02 September 2013 - 10:36 PM, написа:
http://www.zoofast.b...40-p-12591.html
http://www.zoofast.b...40-p-12590.html
http://www.zoofast.b...36-p-14689.html
Здрасти и Благодаря ти за труда! Но мисля, като човек, който гледа качествено животно, не би му пробутала храна съставена от брашно.... независимо какво е то. По принцип сухата храна (тоест гранулите) като цяло е вредна за бъбреците и образува екскременти, неразлагащи се в околната среда. А по същество - сухата храна е изключително УДОБНА ,ПРАКТИЧНА, И СЪДЪРЖА МНОЖЕСТВО ВИТАМИНИ И ПРОЧИЕ НЕОБХОДИМИ ЕЛЕМЕНТИ ОТ ТАБЛИЦАТА, пък и затова е създадена. Друг е въпросът доколко тези НЕОБХОДИМИ вещества РЕАЛНО се съдържат в храната. Но това НЯМА И КАК ДА ЗНАЕМ! Единствения вариант е да готвиш на домашния си любимец непрекъснато. А това, според мен - лично, е непосилно и скъпичко.Още повече - свикнеш ли го на манджичка - няма връщане към гранула. Неоспорим факт.
Само си представи екскрементите, образувани от горепосоченото брашно....

Публикувано: 16 September 2013 - 10:42 PM
Обаче ми направи впечатление как тук при нас в ЮК няма наредба забраняваща разхождането на кучета без повод и без намордник.
Но ако кучето ти не е ОК и помолиш отреща стопанина на пуснатото да си го хване това се случва незабавно.
Като цяло и кучетата са ''по-различни'' да го наречем всички са дружелюбни и идват с желание за игра.
Отдавам го на това,че във всеки град почти има кучешко училище и има курсове за най-малките от 3м-пъпи класове където животинките се социализират.
А у нас е толкова по гъзарско и модерно кучетото ти да се мята като обезумяло от злоба на повода и всички да се страхуват какъв звяр водиш.
Или другата крайност пълни непукисти излезли с ръцете в джобовете на 500м от свободно щъкащото им куче.
Та не знам до култура ли е,до наредби ли е...
Поздрави
ПС:Искам да вдигна и двете си ръце за Акана агнешко и ябълки.
Болнавия рот е от около 6-7м на нея направо кучето е супер.Качи кг,спря да повръща от панкреатита,козината му спря да пада и да се чеше и е супер лъскава.Спряха да му се зачервяват ушите толкова често колкото преди.Тъй като са с клепнали уши повече ги замърсява и спарва,пък вета не му е любим с чистенето.Кучето е енергично и весело като за 3 кучета.Акото е супер
Публикувано: 16 September 2013 - 10:45 PM
За Дарлинг е известен факта, че подува корема и предизвиква много газове, а като видя оцветяването и лошо ми става
Нашият начин и качество на живот се отразява и на нашите любимци, защото например месото на пазара не винаги е качествено, тъй като е много пък важно с какво се хранят животните и дали им се дават хранителни добавки за напрупване на маса. Сигурно знаете разликата от домашно пиле и пиле закупено от магазина - няма нищо общо
Важното е да се избере по-добрият начин на хранене, което да отговаря на потребностите на организма на кучето. Затова е добре да се наблюдава внимателно самото животно за да се разбере влиянието на определената храна.
Ето малко снимки с лошо качество на Казуми 4 месеца след раждане на една сурия бебета
Петя, Казуми е РАЗКОШНА!!! Страхотна женска!!! Желая ти все така нови кучила с качествени гени!

Публикувано: 16 September 2013 - 10:49 PM
desi79, в 11 September 2013 - 09:30 PM, написа:
Деска, изгуби се. Липсваш ми! Черпим го нашия Хачко с вкусотийки от масата, естествено. Но това е рядкост. Кучето си има режим 2 пъти или 1 път на ден да се храни. Но като го черпим, го черпим различно - днес пилешка пържолка, утре свинска кожичка. Не мисля че това му е причината за алергията, ако въобще е такава. Вече не съм сигурна, че ветеринар може да установи заболяването на ушите му. Каналите са възпалени - това е ясно, но от какво - никой не може да каже...което за мен не е нормално!

Публикувано: 16 September 2013 - 10:50 PM
Публикувано: 17 September 2013 - 09:21 AM
Вчера на разходка с Ками и Мара ни излезе ненадейно едно женско куче без повод от квартала на познат стопанин. Среща ли сме го и друг път, но винаги съм го заобикаляла, но сега просто не можах да реагирам. Дойде съвсем добронамерено да подуши моите.....и познайте какво стана
Тежки кучетата са акитите, наред с многото качества които имат. Много са умни - разбират ме какво им говоря, даже осъзнават, че са ме наранили след такива случаи. Ками след поредната изцепка се държи много гузно, но това е - агресията дреме в тях и ние като собственици трябва да сме наясно и да се съобразяваме с това. Даже понякога като се замисля ме хваща яд
Ето я Ками тук е на 8 месеца, сега е още по-красива - като изрисувана е....Това е единственото куче, което ме е прегръщало като човек - нямам думи....толкова противоречив характер не съм видяла в нито едно от кучетата ми. Сега е с рана на носа.

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 17 September 2013 - 10:20 AM
За ядене на трева, моето също го правеше (не постоянно разбира се, а периодично), чувал съм че кучетата правят така (не всички сигурно) когато сменят козина и поглъщат косми като се ближат и това ги дразнело, та затова пасяли тревата за да предизвика повръщане и да изкарат космите които са погълнали.
Публикувано: 17 September 2013 - 07:59 PM
sin_zaek, в 17 September 2013 - 04:47 PM, написа:

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 20 September 2013 - 02:39 PM
МирЧето, в 12 September 2012 - 03:56 PM, написа:
Относно козината почна да опада първоначално без никакви белези,само лек сърбеж,който се усили и от това си направи ранички ,без бели връхчета само на коремчето и задните крака отвътре...,обезпаразитена външно и вътрешно,мислехме,че може да прави алергия към каишката,но не се оказа това и продължи да пада.Целия долен слой падна и и остана горната(грубата козинка). Конуса беше ,за да не се ближе след като ми казаха да и слагам някакво мазило. ...много е дълго ,но към момента започна да и расте козинка ,не се чеше често и падането спря. Още в началото ,когато се допитах ми казаха,че сигурно е заради понижения имунитет..... Е май така и се оказа(да се надяваме) . И за това правихме изследвания ... и там нищо! След вече 2 месеца не знам,колко вида антибиотици сменихме е по-добре,но пак от време на време си повръща "жълтия сок" ,явно нещо я дразни . Всички изследвания,за които говоря са правени преди 1мес и половина... т.е. сега . Като малка 4-5 мес. възраст пак имаше този проблем (както споменах) ,тогава правихме само кръвни изследвания и тогава диагнозата беше - Възпаление на червата .Бързо за оправи.
Скоро сме пак на доктор,но така като гледам ще трябва да си я храня до живот със по-специална храна и да внимаваме . До сега също беше така,но не чак така. ;))
Поздрави!:)
МирЧето, в 12 September 2012 - 10:13 PM, написа:
Съжалявам,че ви ангажирам вниманието с тези неща.Скоро се надявам всичко да отшуми ,както каза Петя Кръстева ... ! Все пак Кенши е доста жива и активна,което ме кара да мисля,че не е нещо много лошо. Просто трябва веднъж за винаги да и улуча точната храна и да взимам само от нея,за да се храни регулярно ,а не 2 дена се храни,3-не.Да не дразним стомахчето,червата или там каквото е ! Ходих на 1000 ветеринаря ...,изследвания и тн. и те не знаят какво точно да ми кажат. Относно храната ми казват ...,купувай и лечебна храна за сега.Но това няма как да продължи вечно ,понеже нямам банкова сметка на Карибите:))) Затова започнах да търся мнения и опит от извора ;)
Как да кажа ,че в една ветеринарна клиника,2-ма доктора и не знаеха каква порода е ...., и ми казват "за Хъски си изглежда добре сложена(или нещо от сорта)! хаха всеки път ми е смешно:) Нали се сещате ,че в първия удобен момент .... "Дим да ме няма" :)))!
Много сте услужливи,пак ще питам по-нататък:)))Имам още мноооого въпроси :))))Но ще изчакам да се пооправи Кенши :)
Поздрави!
Припомням ви историята на Кенши със съгласието и молбата на собствениците и Мирослава и Христо за разгласяване на проблема. Кенши вече не е между живите - евтанизирана преди няколко седмици след поставена диагноза VKH синдром преди да навърши 3 години. Няма да изпадам в подробноти за болестта - всеки може да си изтегли необходимата информация.
Кенши е от сръбски развъдник. По думите на Мирослава кучето е имало нормален живот до 8-тия месец, след което са започнали проблеми със стомаха и козината. На Кенши не и е липсвало нищо - получавала е грижите и любовта, които са и били необходими. Собствениците и са се борили до последно за живота и......Толкова много не са искали да се разделят с нея, че се е стигнало до там плътта и да започне да се разлага ( язви, които се пукат ) Кенши е ослепяла само за 15 минути......Живот в страшни мъки и за животното и за стопаните и.....Диагнозата е поставена от Д-р Борисов http://www.vet-center.hit.bg/ След разговора ми с него разбрах, че има още една евтанизирана акита със същото заболяване на по-малка възраст. В 90% от случаите акитите се разболяват до 3 годишна възраст.
Мирослава се е свързала със сръбският развъдчик да сподели проблема си, отговора му е бил, че неговите кучета са здрави и не носи никаква отговорност. Помолих я да ми изпрати родословието на Кенши и за моя изненада установих, че там фигурират най-"оборотните" кучета. Сърбите имат едно добро куче и се започва едно безобразно заплождане с "куцо, кьораво и сакато", без никакъв контрол и подбор - само за пари
Това не се случва само в Сърбия, има и доста японски линий с това заболяване. Дори са ми споделяли за куче закупено от Япония за маса пари, което около година се разболява от няколко наследствени заболявания.
Това може да се случи на всеки, никой не е застрахован напълно - ако аз се опитвам да дам гластност на определени заболели линий, то други селекционери на породата крият и развъждат. Това е само търговия, не и развъждане....
Благодаря на Мирослава за силата, която има и морала да сподели с нас тъгата си! Завършихме с нея разговара така - "Аз ще имам отново акита ину, защото всеки един от нас докоснал се до тази уникална порода знае, че никога не би я заменил с друга"
Затворих телефона си, защото нямах никакъв глас да и отговоря.....

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева
Публикувано: 20 September 2013 - 02:53 PM
Не всички споменати кучета носят заболяването! Тук фигурират и кучета са световно известни селекционери - може да се случи на всеки, просто имай силата и дай гласност на проблема.

Akita Bagatur Ken
Петя Кръстева

Вход

Горе
Цитиране +