Asita_Lilly, в 23 September 2013 - 11:00 AM, написа:
До колкото получих информация има такива тестове, но те са много скъпи и не се правят.
Asita_Lilly, в 23 September 2013 - 11:22 AM, написа:
баща Ashi - с баща Kazan и майка Bela и майка Astra - с баща Аtico и майка Shugei Nickky Necky ?
говорят ли ви нещо тези имена ?
Ухххх....и аз се страснах доста и не спах два дена. Едно от кучетата ми също има тези предци в родословието, но все пак не знаем от кой родител идва болният ген. И да ви кажа не вярвам въобще на сръбските родословия - като няма никакъв контрол да се разчита само на морала на развъдчика в страни като Балканите си звучи доста несериозно. Виждала съм сръбско родословие, като майката не беше тази по родословие, която беше изпратена на снимка с бебетата. Нали постоянно се ровя и гледам кучета и родословия....
Не се шашкай без причина, така ме посъветваха и мен - просто наблюдавай кучето си! Подобно нещо може да се случи и в големи развъдници. Трябва да се види от къде идва проблема и при установяването му такива кучета да не се допускат до разплод.
Относно имената от твоето родословие - Kazan е италиянска кръвна линия, има брат Kirei в Румъния, ако трябва да повярвам в издадените родословия тази линия дават поколения с липсващи зъби, което може да се преглътне като недостатък в сравнение със заболяването по-горе.
Bela е от унгарската линия на моят Kirei - там не съм засичала някакви заболявания за сега...

Вход

Горе
Цитиране +