Здравейте всички,
да внеса малко предколедно настроение със снимките на Хисана
Хисана е първата акита импорт Япония с развъдна цел внесена на Балканите (изключвам Хачимантай, благодарение на които качеството на японските акити на Балканите се повиши много )
Да се внесе хубава акита от Япония хич не е лесно

особено, ако нямаш познати, които да ти помогнат какъвто е моят случай. Преговорите за Хисана ги водя над 8 месеца, като преди това проучвах линии, родословия, насочих се към определен типаж, който искам да развъждам.....финансовата страна я оставям на 2- позиция, защото познавам селекционери с възможности, които не могат да направят добър избор, пък и японците са особени

хубаво куче е трудно да се купи от тях
Хисана е много красива женска

изненадах се много,защото снимките, които ми изпращаше нейната селекционерка не даваха ясна представа за кучето - бях като шашната като я видях на живо

Избирах я основно по родословие. В родословието на майка и има цели 7 кучета с титли MEIYOSHO, бащата също е от позната японска линия.
Като начало на вносовете ми от Япония е супер

Надявам се в бъдеще да повишавам качеството на произвежданите кучета и хората, които купуват от мен да са доволни.
Привет Радо,
в България има развъдници за американска акита- аз знам Golden Nicol и Hikaro Zuki

Има и други собственици на американски акити, лятото ми идваха на гости на развъдника собственици на американка внос от Америка

не си сам....Американките са много търсени /дори по-търсени от японците/ по нашите земи. Това са моите наблюдения, ако съдя по разговорите, които провеждам по телефона.
RRADO, в 11 December 2014 - 04:42 PM, написа:
здравейте аз имам мъжка американска акита на 3 месеца опитвам се да открия хора които имат кучета от породата да обменим контакти и някоя приказка оказба се че породата е доста рядка благодаря предварително