Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 218
  • 219
  • 220
  • 221
  • 222
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#4371 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 January 2015 - 11:08 AM

Здравей,
ще споделя своят опит - аз храня смесено, но не смесвам гранула с месо. Никога не съм вярвала, че сухата храна колкото и да е хубава ще достави всичко необходимо на кучето. Предпочитам високият процент на протеин кучето да го получава по естествен начин - т.е. от месото. Масово навън хранят кучетата си по този начин, много селекционери вече преминаха изцяло на БАРФ /суровоядство/ и споделят, че са доволни. Давам им сурово месо 2 пъти седмично, това вклучва и риба. Купувам глави от сьомга, свинси и телешки изрезки. Пилешко не смея да им давам сурово - варя го...Сурови яйца също им давам 2 пъти седмично.
При едно подрастващо куче е много важно да се постигне необходимият баланс при храненето, така че то да се развива добре. Всички норми и предварително написани грамажи не са правилни, защото всеки организъм е различен - потребностите също са му различни. Просто трябва да се наблюдава кучето.... Не отричам напълно сухата храна - има много добри храни, които се отразянват прекрасно на акитите. Писах по нагоре за Farmina - развъдната серия за малки кучета и кучки е страхотна. Яде се много и се отразява добре на кучетата. Има селекционери, които хранят само с Пурина и са доволни - Диего Родригес от Аржентина беше писал, че е изпробвал какво ли не, но това е била храната, която се отразявала най-добре на акитите му.
Ако решеш да преминеш изцяло на натурално хранене трябва да е много внимателно и задължително да се дават хранителни добавки на кучето. При един подрастващ организим грешките допуснати при хранененето не са желателни.

Gakito Katsu Kenta с неговата собственичка :wub:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#4372 Потребителят е офлайн   michi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:dogs,horses,law

Публикувано: 20 January 2015 - 01:04 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 20 January 2015 - 11:08 AM, написа:

Здравей,
ще споделя своят опит - аз храня смесено, но не смесвам гранула с месо. Никога не съм вярвала, че сухата храна колкото и да е хубава ще достави всичко необходимо на кучето. Предпочитам високият процент на протеин кучето да го получава по естествен начин - т.е. от месото. Масово навън хранят кучетата си по този начин, много селекционери вече преминаха изцяло на БАРФ /суровоядство/ и споделят, че са доволни. Давам им сурово месо 2 пъти седмично, това вклучва и риба. Купувам глави от сьомга, свинси и телешки изрезки. Пилешко не смея да им давам сурово - варя го...Сурови яйца също им давам 2 пъти седмично.
При едно подрастващо куче е много важно да се постигн1qе необходимият баланс при храненето, така че то да се развива добре. Всички норми и предварително написани грамажи не са правилни, защото всеки организъм е различен - потребностите също са му различни. Просто трябва да се наблюдава кучето.... Не отричам напълно сухата храна - има много добри храни, които се отразянват прекрасно на акитите. Писах по нагоре за Farmina - развъдната серия за малки кучета и кучки е страхотна. Яде се много и се отразява добре на кучетата. Има селекционери, които хранят само с Пурина и са доволни - Диего Родригес от Аржентина беше писал, че е изпробвал какво ли не, но това е била храната, която се отразявала най-добре на акитите му.
Ако решеш да преминеш изцяло на натурално хранене трябва да е много внимателно и задължително да се дават хранителни добавки на кучето. При един подрастващ организим грешките допуснати при хранененето не са желателни.

Gakito Katsu Kenta с неговата собственичка :wub:

Привет, Петя,
Благодаря за инфото!!!! Не искам изцяло да премина на натурално, по-скоро,както казваш, смесено. Сутрин и вечер хапва манджи, а по обяд,защото си търси и тогава, давам гранули! В момента яде eucanuba,но не умира за нея,ще пробвам каквото препоръчваше! Като цяло забелязвам, че не е лакомо куче, вероятно му стига, защото спира ,като се наяде! Пораснал е доста откакто е с нас,та сигурно си хапва добре
П.С. Отново благодаря за отзивчивостта и ще се радвам някой ден да се запознаем наживо!!!

#4373 Потребителят е офлайн   michi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2015 - 01:28 PM

Ето и снимка на две от четирите ми любими същества!!!!!!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#4374 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2015 - 03:32 PM

Показване на мнениетоmichi, в 20 January 2015 - 11:28 AM, написа:

Ето и снимка на две от четирите ми любими същества!!!!!!

Страхотни са!!! Красота... :wub: Живи и здрави :smile:

До скоро :md_064:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4375 Потребителят е офлайн   michi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2015 - 07:53 PM

Ето и снимка на друго мое момче! Не че е за тук, но и него много си го обичам!!!!
Ще трябва да водим Мичи на опознавателна среща с коне скоро, като стана част от нашето семейство, ще трябва да свикне и с другите членове! Малко ме е шуе от тази среща и затова изчаквам! Някой да знае как реагират акитите на коне, ще ми е от полза мнението!!!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#4376 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2015 - 08:21 PM

Показване на мнениетоmichi, в 20 January 2015 - 05:53 PM, написа:

Ето и снимка на друго мое момче! Не че е за тук, но и него много си го обичам!!!!
Ще трябва да водим Мичи на опознавателна среща с коне скоро, като стана част от нашето семейство, ще трябва да свикне и с другите членове! Малко ме е шуе от тази среща и затова изчаквам! Някой да знае как реагират акитите на коне, ще ми е от полза мнението!!!

Още ли не си ги запознала :ab_041: аз да съм го направила отдавна....Акитите обожават коне :wub: Съседите ми имат традиция в отглеждането на коне и кучетата ми общуват с тях през оградната мрежа. Забелязала съм, че любовта към акитите върви ръка за ръка с любовта към конете. Много селекционери навън освен с акити се занимават и с коне. Тези снимки на френският развъдник
Sara Hana Kensha са специално за теб. Полският развъдник от който купих Имари също отглеждате коне... :smile:

Приятно разглеждане :smile:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4377 Потребителят е офлайн   michi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2015 - 10:45 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 20 January 2015 - 08:21 PM, написа:

Показване на мнениетоmichi, в 20 January 2015 - 05:53 PM, написа:

Още ли не си ги запознала :ab_041: аз да съм го направила отдавна....Акитите обожават коне :wub: Съседите ми имат традиция в отглеждането на коне и кучетата ми общуват с тях през оградната мрежа. Забелязала съм, че любовта към акитите върви ръка за ръка с любовта към конете. Много селекционери навън освен с акити се занимават и с коне. Тези снимки на френският развъдник
Sara Hana Kensha са специално за теб. Полският развъдник от който купих Имари също отглеждате коне... :smile:

Приятно разглеждане :smile:

Боже, каква красота, нямаш представа как ме зарадва!!!!
.Благодаря за емоцията!!!!!
Французите обожават конете си,това го знам,явно и с кучовете е така
Не предполагах, че акитите обичат коне, супер!!!
Отлагам срещата на-вече,защото там има 3 каракачанки и 1 планска превъзходна,та да не стане гаф!
Как мислиш, да почакам ли Мичи да поотрасне или докато е бебе да му предложим тази изненада?
Хубава вечер от мен!!!!

#4378 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 20 January 2015 - 11:13 PM

Здравей :re_037:
Колкото по от рано ги запознаеш толкова по-добре.
Хубавото е че сега е бебе и много лесно възприемат и се моделират като пластелин кое е разрешено и кое не.
Моите кучета са големи на възраст и им трябваше съвсем малко време да свикнат със коня.
Бавно и спокойно запознанство като дадеш време и на двете животни да се опознаят и да са спокойни в присъствието на другия.
Относно храненето и аз съм на мнението на Петя-гранула и Барф ,но поотделно.В смисъл не двете в едно хранене.Аз давам сутрин гранула и вечер сурово.
Много ти е сладък муцунчото :wub:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#4379 Потребителят е офлайн   michi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2015 - 09:56 AM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 20 January 2015 - 11:13 PM, написа:

Здравей :re_037:
Колкото по от рано ги запознаеш толкова по-добре.
Хубавото е че сега е бебе и много лесно възприемат и се моделират като пластелин кое е разрешено и кое не.
Моите кучета са големи на възраст и им трябваше съвсем малко време да свикнат със коня.
Бавно и спокойно запознанство като дадеш време и на двете животни да се опознаят и да са спокойни в присъствието на другия.
Относно храненето и аз съм на мнението на Петя-гранула и Барф ,но поотделно.В смисъл не двете в едно хранене.Аз давам сутрин гранула и вечер сурово.
Много ти е сладък муцунчото :wub:

Благодаря за милите думи!
Притесняват ме не толкова конете, а кучетата,които са там, та за тях питах!
Колкото до храненето, не смесвам гранули с готвено, давам на различни хранения. Само дето,като опита манджите, нещо гранулата не е фаворит!
За Барф съм чувала, малко ме е страх,че като знам какви боклуци ни продават.....В този случай се обезпаразитяваме по-често,нали?
Успешен ден на всички! Аз отивам на катедра и муцунчо ще се размине с 2 разходки днес!! Какво да се прави. трябва да се поработва от време на време за жалост! :re_037:

#4380 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2015 - 11:20 AM

Показване на мнениетоmichi, в 20 January 2015 - 08:45 PM, написа:

Боже, каква красота, нямаш представа как ме зарадва!!!!
.Благодаря за емоцията!!!!!
Французите обожават конете си,това го знам,явно и с кучовете е така
Не предполагах, че акитите обичат коне, супер!!!
Отлагам срещата на-вече,защото там има 3 каракачанки и 1 планска превъзходна,та да не стане гаф!
Как мислиш, да почакам ли Мичи да поотрасне или докато е бебе да му предложим тази изненада?
Хубава вечер от мен!!!!

Въобще не отлагай - колокото по-рано започнеш със социализацията толкова по-добре. Мичи би трябвало вече да има 3-ваксина /по памет/ Естествено с кучетата трябва да се внимава. Покажи им, че Мичи е част от екипа :smile: Те виждат, че е бебе и би трябвало да е по-лесно.
Успех!
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4381 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2015 - 03:14 PM

Какво нещо са гените...Хисана е копие на дядо си :smile: Кучето се развива прекрасно и става уникално красива кучка :wub: даже и предните крака са и същите. Ще и направя нови снимки, нека още малко да порасне. Ranshinmaru e от същата линия.

Прикачена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4382 Потребителят е офлайн   michi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2015 - 05:49 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 21 January 2015 - 03:14 PM, написа:

Какво нещо са гените...Хисана е копие на дядо си :smile: Кучето се развива прекрасно и става уникално красива кучка :wub: даже и предните крака са и същите. Ще и направя нови снимки, нека още малко да порасне. Ranshinmaru e от същата линия.

Прикачен файл med_4ee4a263bece2.jpg

Това куче е невероятно!!!!! Някъде съм мервала тази снимка и още преди ме е очаровала :ab_041:

Днес говорих с Маги и тя почти ме нави да си направя феѝсбук!Заради вас и кучовете сигурно съвсем скоро ще го направя :ae_085:

#4383 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2015 - 11:38 AM

Да,...невероятна е Хасана :wub:
Хитоми ( японката от която я купих ) ми обеща най-доброто куче от кучилото и си удържа на думата :smile: От същата линия много ми харасва една женска, която живее в Канада - казва се Megumi Go Hanawa Kisaragi :wub:

Насладете се на красотата и :wub:

Прикачена снимка
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4384 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2015 - 03:05 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 21 January 2015 - 01:14 PM, написа:

Прикачен файл med_4ee4a263bece2.jpg

Много се развълнувах от това, което прочетох в профила на Silvia Exposito (един от най-добрите селекционери на акита ину) за дядото на Хисана - Gyokusui Go Kouyazan Miyauchisou, който умира в нейният развъдник през 2013г.

GYOKUSUI GO KOUYASAN MIYAUCHISOU
Imported from Japan in 2012
Top producer in japan.
Importamos a Gyokusui en enero del 2012
un gran honor tener en nuestra casa a uno de los reproductores mas importantes de la historia de la raza
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4385 Потребителят е офлайн   MarikoBG Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 22 January 2015 - 08:18 PM

Здравейте!Незнам какво знаете за породата Акита Ину,но аз научих че това е начин на живот,за да разбереш една скита,трябва да живееш като нея!

#4386 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2015 - 08:32 PM

Показване на мнениетоMarikoBG, в 22 January 2015 - 06:18 PM, написа:

Здравейте!Незнам какво знаете за породата Акита Ину,но аз научих че това е начин на живот,за да разбереш една скита,трябва да живееш като нея!

Добре дошла MarikoBG !!!
Щастлива съм, че мои кучета са част от твоята глутница :smile: Пожелавам ти успех!
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4387 Потребителят е офлайн   michi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2015 - 10:13 AM

Показване на мнениетоMarikoBG, в 22 January 2015 - 08:18 PM, написа:

Здравеѝ,
Без да претендирам,че разбирам породата добре, думите ти формулират усещането, което имамоткакто акитата е част от живота ни . :rc_036:
Хубав и усмихнат ден от нас!!!!

#4388 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2015 - 11:01 AM

Абе, много въпроси си задавам относно развъджането....Чудя се например как така се разделят селекционерите с големите си кучета, които ги продават? Аз съм толкова привързана и ревнива към моите кучета, че дори не ги пускам накои от тях да живеят в развъдника, а ги гледам в апартамента. Контката ми с тях е много силен. Не мога да си представя в един момент да ги изоставя. Например имам една акита, която стана вече на 5 години - нито е раждала, нито ще ражда...Замисляла съм се да я подаря, но веднага започвам с въпросите - как ще се гледа, дали ще я обичат, ами как ще се отнасят с нея като остарее, при чужди хора ли ще умре?!?!?......И спирам до тук! Масово си продават големите кучета, които са дали своето като развитие на породата и заплождания и се продават в друга страна.
Имах предложение да продам Казуми и Ками в Италия. Казуми е стара сръбска линия, която в бъдеще няма да я развъджам. Ками ми даде добри бебета, но и тя в бъдеще няма да ми харесва за развъджане.
Може би това по-добрият вариант - не знам.......явно трябва емоциите да останат на втори, трети план :smile:
Ето напрамер дядото на Хисана е живял при Силвия 1 година само. За тази една година не знам калко заплождания е направил, за нея е чест "един от най-важните играчи в историята на породата" да е бил в нейният развъдник.
Може би в интерес на порадата е да се процедира по този начин? Вие какво мислите?
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4389 Потребителят е офлайн   michi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2015 - 11:35 AM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 23 January 2015 - 11:01 AM, написа:

Абе, много въпроси си задавам относно развъджането....Чудя се например как така се разделят селекционерите с големите си кучета, които ги продават? Аз съм толкова привързана и ревнива към моите кучета, че дори не ги пускам накои от тях да живеят в развъдника, а ги гледам в апартамента. Контката ми с тях е много силен. Не мога да си представя в един момент да ги изоставя. Например имам една акита, която стана вече на 5 години - нито е раждала, нито ще ражда...Замисляла съм се да я подаря, но веднага започвам с въпросите - как ще се гледа, дали ще я обичат, ами как ще се отнасят с нея като остарее, при чужди хора ли ще умре?!?!?......И спирам до тук! Масово си продават големите кучета, които са дали своето като развитие на породата и заплождания и се продават в друга страна.
Имах предложение да продам Казуми и Ками в Италия. Казуми е стара сръбска линия, която в бъдеще няма да я развъджам. Ками ми даде добри бебета, но и тя в бъдеще няма да ми харесва за развъджане.
Може би това по-добрият вариант - не знам.......явно трябва емоциите да останат на втори, трети план :smile:
Ето напрамер дядото на Хисана е живял при Силвия 1 година само. За тази една година не знам калко заплождания е направил, за нея е чест "един от най-важните играчи в историята на породата" да е бил в нейният развъдник.
Може би в интерес на порадата е да се процедира по този начин? Вие какво мислите?

Здравей, Петя,
Вероятно е добре за развитието на породата, но лично аз не мога да си представя да се разделя с мое животно, защото "си е свършило работата".
При мен е невъзможно емоцията да остане на заден план, може би защото не се занимавам с развъждане, все пак тази дейност си е специфична и при нея вероятно водещото е какво е важно за породата, не за теб самия!
Ще споделя какво се случи с една моя кобила, която счупи крак преди около половин година (не че примерът е съвсем удачен, но изборът беше горе-долу същият). Та счупи крак кобилата, което не е като при кучетата, като цяло оправяне няма! Вариантите бяха два- да я приспим или да я пратя в института по селекция(кобилата беше чист тракенер, с известни родители- шампиони), за да я ползват за майка и така докато издържи, повече от една бременост нямаше да изкара....Щях да имам конче вероятно с добри данни, но цената на нейните мъки не можах да я платя.....и предпочетох да я приспим :dh_188: безумно обичах това животно, най-много от всички, и направих най-доброто за нея в този момент, каквоо и да ми костваше това в онзи момент...Та мисълта ми е, гледам да правя най- доброто за животните, децата, съпруга ми, пък, ако греша, поне знам, че съм се опитала!!!
Поздрави!

#4390 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 23 January 2015 - 02:26 PM

Аз не знам въобще как успявате да се разделите с бебетата пък да не говорим за възрастните екземпляри.Добре,че всичкото женско ми е кастрирано :ab_041: че ако имах кучило от 10-12 кученца примерно сигурно щях да си ги гледам всичките :ab_041: :ab_041:
Предполагам това е вече истински професионализъм да гледаш напред за развитието на породата в бъдещето....
Също така знам,че един от топ развъдниците(няма да споменавам имена за чужд развъдник става дума,не за БГ) продава топ кучетата си достигнали на възраст 7 год-предполагам причината е да не му заемат място и да не му умират в развъдника колкото и грозно да звучи...
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 218
  • 219
  • 220
  • 221
  • 222
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема