Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 224
  • 225
  • 226
  • 227
  • 228
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#4491 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 May 2015 - 10:20 PM

Ето го и красивият Gakito :wub:
https://www.facebook...11/?pnref=story
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#4492 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2015 - 09:45 PM

Да ви представя и другата сестра Дая :wub:
Снимката не е хубава, но кучето се вижда добре. Вижте какъв уникален цвят има :wub:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4493 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2015 - 10:20 PM

Двете красавици Мия и Мария :wub:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4494 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2015 - 02:43 PM

Какво ще кажете за тази женска - направо се влюбих :wub: Много съразмерна, вижте краката, главата, ушите, излъчването.....мечта!!! Бях и хвърлила око още от преди година. И тя от линията на Мару и Хисана. Кучето от скоро е продадено в Италия - честито на печелившите!!!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4495 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2015 - 02:52 PM

Има нова заявка за поводи от Миранда - Белгия. Ако някой може да плете да се обади, че двете жени им идва в повече. Това е последната и поръчка, работи се по заявка на клиента - дебелина, цвят, плетка.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4496 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2015 - 03:16 PM

Райско настроение от моят развъдник :smile: Клетки няма, кучетата живеят в оградени дворове с отворени клетки. Преди 12 години когато купих тази изоставена къща никой не предполагаше, че ще се превърне в райско кътче, пък и да не говорим, че никога не съм си мислила да развъждам кучета :ab_041: Животът е непредсказуем.... :smile: Вистерията, магнолията и многото екзотични цветя и кипариси садени през тези години придават много ведра атмосфера. Двора е голям - над 2 декара и е терасинан, като всяка една тераса и със своя функция. Тераса за кучетата, тераса за отдих и разходка с много цветя и тераса с градината на майка ми в която се отглеждат екологично чисти зеленчуци има и много лози. Земята в този край е много особена /не е чернозем/, но е плодородна. Климата също е различен, въпреки, че е само на 120 км. от София. Вали много сняг и темпуратурите са едини от най-ниските регистрирани в България, лятото също е много горещо. За съжаление това е само в двора ми, обстановката в един малък град със затихващи функции е отчайваща. Мизерия, разрушени сгради и цигания.....като всички малки населели места в България.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4497 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2015 - 08:31 AM

Хубав ден и от Мичико и нейният Рай в България :re_037:
България е уникална страна, жалкото е, че не го оценяваме....Тази красота също се намира в този край на Северозападнала България.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4498 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 28 May 2015 - 09:50 AM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 20 May 2015 - 02:43 PM, написа:

Какво ще кажете за тази женска - направо се влюбих :wub: Много съразмерна, вижте краката, главата, ушите, излъчването.....мечта!!! Бях и хвърлила око още от преди година. И тя от линията на Мару и Хисана. Кучето от скоро е продадено в Италия - честито на печелившите!!!

Прилича ми много на Сузу, имат ли общо?
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#4499 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 May 2015 - 06:53 PM

Показване на мнениетоxael, в 28 May 2015 - 07:50 AM, написа:

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 20 May 2015 - 02:43 PM, написа:

Прилича ми много на Сузу, имат ли общо?

За тази Сузу ли става въпрос? http://www.akitapedi...ls.php?id=71895 Тя е много хубава, стара японска линия, но са различни. Кучето е от линията на Shoei Go Aso Inoue - линията на Мару и Хисана :smile: Преди година го забелязах и даже исках да го купя, но тогава не се продаваше, явно италианеца се е добрал до него, като е преговарял дълго и е платил доста солидна сума :smile: Все пак в Италия са един от най-добрите акити и японците го знаят :smile:
Мару и Хасана са различни като визия и характер, въпреки еднаквата си кръв. Мару е копие на Shoei Go Aso Inoue, даже селекционера на дядо му ми писа за поразителната прилика. Хисана е друг типаж, хубава козина, тъмно червен цвят, много хубава глава и проклет характер :ab_041: Толкова е красива, че на моменти не мога да повярвам, че е моя :wub:
Бъдещите бебета на Хисана за да имат излъчването на това куче трябва да се вкара кръв на Ширай :smile: Сигурна съм, че резултата ще е страхотен....живот и здраве да е само :smile:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4500 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2015 - 05:30 PM

Специални благодарности на Д-р Тихомир Делев за клипа, който направи за Мару :wub:
Боже.....този Мару, не знам дали ми вярвате, но плача в момента...Ако знаете колко хора е вдъхновил, колко любов е раздал....Имам негови бебета в момента, които няма да обявявам. Интереса е толкова голям, че ще подбирам собственици си. Бебетата са много високо качество.

https://www.youtube....h?v=7E9JItdTXpU
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4501 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2015 - 07:34 PM

Нов модел поводи за акита по поръчка :smile: не бях сигурна как ще изглежда тази шарения, но хич не е лошо :smile: Аз съм си поръчала черен със златиста, тънка нишка :smile: Чакам го с нетърпение....

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4502 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 June 2015 - 01:39 PM

Знаете ли, че
в Япония нямат ограничение за възрастова граница при допускането на кучетата в разплод. Т.е., ако при нас е навършени 15, в някои страни 18 месеца, то в Япония може куче да бъде заплодено при първото разгонване. Дори повечето селекционери предпочитали ражданията да започнат в по-ранна възраст.
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4503 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2015 - 09:42 AM

Здравейте отново :smile:
искам да ви попитам какво ви е мнението за имбридинга или по-точно тесен инбридинг II - II (полусестра и полубрат). Гледах родословието на дядото на Хисана, на който тя е негово копие : http://www.akitapedi...ls.php?id=63705 Резултатите, които са постигнати от японците са впечатляващи, знам че и линиите на Ширай са постигнати по същия начин. Говорих с един известен селекционер и от него знам, че има голяма смъртност при бебетата от такъв имбридинг, но останалите живи бебета били много високо качество....Вие имате ли опит с подобен имридинг ? Интересесува ме освен визията и здравословното състояние на тези кучета. Личните наблюдения са ми много важни. Вече съм наясно, че някои недостатъци може да се избегнат, ако се познава добре кучето с което се запложда :smile:
Комбинацията Мару/Хисана също може да е много интересна, но на този етап нямам планове да я правя, искам да видя здравословното състояние на произведенаите бебета от Мару. Все още си мисля, защо известният му полубрат почина толкова млад....не знам защо, но на много малко селекционери мога да повярвам на това което ми казават. Видях на живо брат му няколко месеца преди на почине и беше в отлично състояние....Воденето на една добра развъдна дейност е необходимо да се прилагат системи за грамотен подбор на животните. При това трябва да различаваме подбор по фенотип и по генотип. Оценката по фенотип е външната оценка (постигане на желана визия). Оценката по генотип трябва да се осъществява по родословията на животните и по качеството на техните потомства. Най-общо казано, развъдната стойност на едно животно може да се изясни, само като се оценим качествата на неговото потомство.
Ето и двете родословия на кучетата :
http://www.akitapedi...ls.php?id=76626
http://www.akitapedi...ls.php?id=80301
Наясно съм, че си пиша само аз тук, но пък съм знам и че се чете от много хора :md_064:

Хубав ден!
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4504 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2015 - 12:42 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 02 June 2015 - 09:42 AM, написа:

Оценката по генотип трябва да се осъществява по родословията на животните и по качеството на техните потомства. Най-общо казано, развъдната стойност на едно животно може да се изясни, само като се оценим качествата на неговото потомство.
Наясно съм, че си пиша само аз тук, но пък съм знам и че се чете от много хора Качена снимка

Ми пишеш си сама, щото освен, че не си интересна на никого, си и една обикновена преписвачка на текстове от интернет ... Качена снимка
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#4505 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2015 - 01:58 PM

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 02 June 2015 - 10:42 AM, написа:

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 02 June 2015 - 09:42 AM, написа:

Оценката по генотип трябва да се осъществява по родословията на животните и по качеството на техните потомства. Най-общо казано, развъдната стойност на едно животно може да се изясни, само като се оценим качествата на неговото потомство.
Наясно съм, че си пиша само аз тук, но пък съм знам и че се чете от много хора Качена снимка

Ми пишеш си сама, щото освен, че не си интересна на никого, си и една обикновена преписвачка на текстове от интернет ... Качена снимка

Господин КуКу_Ку
:ab_041: Вие не за първи път се държите недостойно за мъж, злобно за селекционер и нехуманно за ветеринар!!! Вместо да се включите с опита си, който имате вие се заяждане.....Явно ВИЕ отдавна не сте интересен и не може да се примирите с това :smile:
Каква преписвачка съм, да не измислям аз статиите и учебниците по генетика - пълен смешник сте!!! Просто чета и се интересувам......обичам породата и подхождам към нея с уважение и отношение. НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МЕ СПРЕ!!! Този форум отдавна изигра своята роля, чете се основно от "старите кучета" :ab_041: за тях пиша...... :ab_041: :ab_041: :ab_041: Времената се променят, технолигиите навлизат с пълна сила, играчите в живота също се променят :ab_041: това е толкова нормално и естествено :ab_041:

А сега нещо различно и свързано с породата акита ину на Балканите, представено от моят приятел Дончо Борисов от Македония :ab_041: Благодаря ти Дончо, много нерви ни костваше да имаме тези акити и много жестока ще е борбата да обясняваш на беден народ с бедни души, какво сме направили за породата. Млад си продължавай напред!!! Ти ми помогна да докарам Хисана, която е първата акита на Балканите от Япония внесена от БЪЛГАРИН!!!
С Дончо и Маринела се запознахме покрай първите ни акити внос от Сърбия. Кирей и Аука са брат и сестра, след това започнахме едни проучвания на линии и постоянна кореспонденция, така се стигна и до вноса ни от Франция на Мару и Емико /кучето с което е на клипа/ те са също брат и сестра :smile: Той беше човека, на който се доверих за транспорта на Хисана от Япония. Живот и здраве вноса ми от Япония ще продължи.
https://www.youtube....eature=youtu.be
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4506 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2015 - 05:01 PM

"Който днес те прегръща, утре може да те нападне.
И който днес те напада, утре може да те прегръща.
Приемай еднакво и двете, и не се вълнувай..."
~ Ху Хуанджи

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4507 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2015 - 05:27 PM

Какво е усещането на получиш подарък по пощата от човек, който не познаваш..... :wub:
Г-жа Вергиния Колева е изчела всичко в този форум и е решила да ми направи този много голям за мен подарък.
Благодаря Вергиния, с цялото си сърце :hc_184:
Живеем в много забързано време - тежко време. Самоизяждаме се от злоба, ненавист и болни амбиции.....Кучетата са тези които ни свалят на земята само с един поглед, показвайки ни, че не можем за забравим първичната си връзка със земята и природата....
Подобен наръчник едва ли ще напиша, но мога да направя други интересни проекти, стига да спра с постоянното си тичане по задачи. И аз позволих динамичният начин на живот да се отрази на същността ми. Имам нужда от почивка и време за да се върна при себе си.

Изказвам благодарности тук, защото Г-жа Веригиния Колева няма профил във фейсбук и не си вдига телефона.....
БЛАГОДАРЯ!!!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4508 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2015 - 05:37 PM

Пожелавам ви слънчево лято, изпълнено с много любов :smile: Моето лято ще е отново пъстро. Скоро излизам в плетен годишен отпуск по кучинство :ab_041: Чакам новите тигри да станат на около месец за да ви ги покажа в цялата им красота :smile:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4509 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2015 - 09:05 AM

Две бебета от мъжките :smile: повечето бебета нямат никакво бяло петно на вратлето.
На Балканите нали сме си по-ограничени :ab_041: тигровите акити като цвят не се харесват, но ....хубавият тигър си е хубав тигър. Нямам търпение да ги видя по-големи :wub:
Прикачена снимка
Развъдник Хачимантай внесоха много хубав мъжкар - кучето е жестоко!!! Поздравления! http://www.akitapedi...ls.php?id=79287

Фаворит от тигрите си ми остава на моята Имари полубрат и, рядко се ражда такова качество. :wub: Ще видим от моите бебета дали ще излезе нещо подобно :smile: като цветове и от мъжките и от женските има същата гама
Прикачена снимка
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4510 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 June 2015 - 06:35 PM

Ето едно мое дете от предното кучило от същата линия по-горе, което живее в Испания :wub:

Dayhime Ami Katsu Kenta - 10 months
http://www.akitapedi...ls.php?id=80305
Breeder: Petia Krusteva - Katsu Kenta Kennel
Owner: Teodosieva Irena

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева