Dog.bg Форуми : Акита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (233 Страници) +
  • « Първа
  • 226
  • 227
  • 228
  • 229
  • 230
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Акита

#4531 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 21 June 2015 - 10:57 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 21 June 2015 - 09:55 AM, написа:

Здравейте,
не че се чувствам засегната от коментарите на "старите кучета ", но нека все пак говорим с факти!!! .......

Как не ви е срам въобще да ми говорите за глупости и се заяждате без да ме познавате?!?!?! Тази жена е наследила развъдната дейност от баща си, аз развъждам в БГ от 2012 година.
То затова в БГ нищо не върви, защото сме като вица с казана, ако един се опита да излезе, то 100 го дърпат надолу. Пък и един ми говореше за линии......ужас!!!

Майната ви, без извинение!!!

Гаси му и логиката!
Кои са фактите?!
Аз не развъждам, но съм от старите кучета, които явно имаме по-различна представа от що е то форум, мнение, заключение, а още повече и развъдчик и намирам за много сходно мнението на mik с моето. Споделям го напълно и искам да добавя, че развъдчик, който е отдаден на породата и развитието й, се простира до прочетено, видяно и далеч не свършва с "на мен ми харесва тази линия". Важно е какво в световен мащаб е мнението, а не на някой си, още повече прохождащ. Има развъдчици с опит десетилетия назад, които много интересно защо, не си позволяват окачествяване и коментар на което и да било куче, което тук очевадно е нещо нормално от 2012 насам. Не знам ПР ли е, радост от откритото ли е, но определено е доста тягостно и еднообразно за всеки влязал в темата. До там ли се простира развъждането, ... на открий и постни?! Така ли би подходил един уважаващ себе си развъдчик?! ....
Ох! Усещам как и аз започвам монологично :) ...

А ругатнята за финал дори не знам как да коментирам ...
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#4532 Потребителят е офлайн   mik Икона

• Breeding for Quality,NOT Quantity
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 June 2015 - 11:30 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 01 June 2015 - 11:39 AM, написа:

Знаете ли, че
в Япония нямат ограничение за възрастова граница при допускането на кучетата в разплод. Т.е., ако при нас е навършени 15, в някои страни 18 месеца, то в Япония може куче да бъде заплодено при първото разгонване. Дори повечето селекционери предпочитали ражданията да започнат в по-ранна възраст.

И това го намираш за много нормално ли ?!?

Ако съдя по начина на цитата ти на теб самата определено този вариант ти допада ! Първо разгонване и опппп ... айде почват се японо - ганьовските кръвни линии съществуващи само по на'ще ширини .
Не ми се мисли този начин на разсъждение какви криле ще даде на " между съседските селекционери " които само чакат още някой да потвърди , че видиш ли заплождане на първото разгонване е не само ОК , ама е направо живото спасяващо .
Понеже ти си поклонничка на японското развъждане значи трябва да очакваме , че твоите женски ще се заплождат на възраст от 6-7-8-9 месеца ?!?

#4533 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2015 - 10:28 AM

Показване на мнениетоmik, в 21 June 2015 - 11:30 PM, написа:

Знаете ли, че
в Япония нямат ограничение за възрастова граница при допускането на кучетата в разплод. Т.е., ако при нас е навършени 15, в някои страни 18 месеца, то в Япония може куче да бъде заплодено при първото разгонване. Дори повечето селекционери предпочитали ражданията да започнат в по-ранна възраст.

Ако съдя по начина на цитата ти на теб самата определено този вариант ти допада ! Първо разгонване и опппп ... айде почват се японо - ганьовските кръвни линии съществуващи само по на'ще ширини .
Не ми се мисли този начин на разсъждение какви криле ще даде на " между съседските селекционери " които само чакат още някой да потвърди , че видиш ли заплождане на първото разгонване е не само ОК , ама е направо живото спасяващо .
Понеже ти си поклонничка на японското развъждане значи трябва да очакваме , че твоите женски ще се заплождат на възраст от 6-7-8-9 месеца ?!?

Качена снимка

Забавна е тази разплодителка на акита :) Истински ме радва ... повечко такива като нея и ще се прочуем. Със сигурност ! Качена снимка

По логиката на това, че ако човек бъде ухапан от вампир, то той се превръща във вампир, категорично смятам, че тази жена е била многократно хапана от овца. Или от кречетало. Или просто от първия срещнат селски идиот...

User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#4534 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 22 June 2015 - 10:44 AM

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 22 June 2015 - 08:28 AM, написа:

Знаете ли, че

Качена снимка

Забавна е тази разплодителка на акита :) Истински ме радва ... повечко такива като нея и ще се прочуем. Със сигурност ! Качена снимка

По логиката на това, че ако човек бъде ухапан от вампир, то той се превръща във вампир, категорично смятам, че тази жена е била многократно хапана от овца. Или от кречетало. Или просто от първия срещнат селски идиот...

Чак ми става смешно вече.... но виж твърде вероятно е да е била ухапана като малка от овца , след това от някой селски идиот и накрая като за капак и от кречетало:af_089:

Снощи ме ухапа комар .................... какво да очаквам сега:dh_188: :ae_085::ab_041:
Това сега каква кръвна линия ще е ? Ушите къде ще са и как ще са поставени ? А очите , за тях какво да очаквам ? И цветът ... тигров или не ?!? А сега де :ab_041:

#4535 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2015 - 02:37 PM

Показване на мнениетоmik, в 21 June 2015 - 09:30 PM, написа:

Знаете ли, че

:ab_041: :ab_041: :ab_041: Божее.......без коментар съм.......Господ да ви съди!!!
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#4536 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2015 - 02:44 PM

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 22 June 2015 - 08:28 AM, написа:

Знаете ли, че

Качена снимка

?!?! Чак ми е чудно, че хора които имат хуманна професия като вашата може да са такива измекяри......За ваше сведение съм хапана от какво ли не, но винаги съм оцелявала :ab_041:
Другото оставям на личната ви съвест.....и на Господ
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4537 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2015 - 03:08 PM

А сега здравейте на всички :smile:
Аз ви се извинавам за всичко което прочетохте по-нагоре и го оставям на времето, което е най-жестокият съдник.

Искам да ви споделя няколко снимки на участието на мое куче Дайхиме Ами на специалката за акита в Испания с японски съдия Sr. Hidechika Yamagami (Japón ), при голяма конкуренция от най-добрите селекционери на акита ину.
Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка

Поздрави от мен и усмихнат ден :smile:
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4538 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2015 - 07:24 PM

Искам да ви попитам като стари селекционери колко от вас регистрираха развъдника си като животновъден обект? Правих запитвания по групи във фейсбук, но до сега не попаднах на такъв развъдник в БГ - т.е. всички сме незаконни :smile:
Аз за себе си съм решила да го направя......вие какво мислите като професионалисти?
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4539 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2015 - 09:25 PM

Кое ме провокира днес да пиша тук - ето това съобщение :
Pfffff sega pak mi kazvat che tvoite kucheta bili nisak klas s falshivi rodoslovia i taka na tatak

Na koi da viarvam veche neznam

Nai hubavite bili v niakav razvadnik do Dobrich

Izpratih edin priatel da proveri

Ama te pak neshto sa si izgubeli uma 2500€ nai malko

Samo tiahnite bili ot Iaponia tvoite ne

Bili s rodoslovia kadeto ne gi priznavat nikade

I takiva raboti......

Знам, кой го е казал, но в момента няма да го коментирам, защото има много по-интересни неща... Само искам да знаете, че ще се боря за всяко мое куче и всеки мой собственик. Подробно по въпроса ще пиша скоро....
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4540 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2015 - 09:37 PM

Нали съм откривател на нешлифовани диаманти :smile: Представям ви Мия и Мария :wub: Които са като "две капки вода" :db_046:

Мия е акита от Мару и Казуми. Казуми вече не е моя собственост, защото искам да имам добри акити и защото всяко едно кучило ми е по-добро от предходното. И така докато постигна качеството, което искам......

Това е поздрав за всички вас, които влизахте в един издъхващ форум за да търсите повече информация за породата и ме подкрепяхте с обажданията си.

Прикачена снимкаПрикачена снимка
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4541 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2015 - 12:18 PM

Снимки на Хисана от вчера :smile: Хисана е импорт Япония

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4542 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2015 - 12:30 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 26 October 2015 - 07:25 PM, написа:

Кое ме провокира днес да пиша тук - ето това съобщение :
Pfffff sega pak mi kazvat che tvoite kucheta bili nisak klas s falshivi rodoslovia i taka na tatak

Na koi da viarvam veche neznam

Nai hubavite bili v niakav razvadnik do Dobrich

Izpratih edin priatel da proveri

Ama te pak neshto sa si izgubeli uma 2500€ nai malko

Samo tiahnite bili ot Iaponia tvoite ne

Bili s rodoslovia kadeto ne gi priznavat nikade

I takiva raboti......

Знам, кой го е казал, но в момента няма да го коментирам, защото има много по-интересни неща... Само искам да знаете, че ще се боря за всяко мое куче и всеки мой собственик. Подробно по въпроса ще пиша скоро....

Моля колегите да не дават грешна информация на клиентите!!! Всички мои родословия са FCI и собствениците на мои кучета може да посещават всички изложби по цял свят, които са под егидата на FCI /в България също/ - даването на грешна и подвеждаща информация е нарушение!!!

Устав на FCI

На бланка на Международната федерация по кинология- МФК [Fédération Cynologique Internationale- FCI]

УСТАВ НА МЕЖДУНАРОДНАТА ФЕДЕРАЦИЯ ПО КИНОЛОГИЯ (МФК)

Член 2 Цели

Целите на МФК са

(1) да стимулира и насърчава развъждането и използването на чистопородни кучета, чието функционално здраве и физически характеристики отговарят на стандартите, установени за съответната порода, и които са годни да работят и изпълняват различни функции в съответствие със специфичните характеристики на породата си;
(2) да защитава използването, отглеждането и развъждането на чистопородни кучета в държавите, в които МФК има организация-член или договорен партньор; да оказва подкрепа при обмена на кучета с нестопанска цел и на киноложка информация между организациите-членки и да инициира организиране на изложби, тестове, изпитания и други дейности като спортни прояви, използване на кучета в спасителни операции и др.
(3) да насърчава и подпомага любителството на кучета и благосъстоянието на кучетата в световен мащаб

Посредством публикуване на специални разпоредби, МФК в частност осигурява:

a) взаимно признаване на племенни книги, приложения към племенните книги и удостоверения за произход;
b) взаимно признаване на имена на развъдници и съдии и създаване на международен регистър на имената на развъдници и съдии ;

Член 4 Насърчаване на приятелски взаимоотношения

МФК насърчава приятелските взаимоотношения :

(a) между поделенията, членовете, договорните партньори и организациите. Всички лица и организации, които са част от киноложкия свят, са длъжни да спазват устава, регламентите и принципите на спортсменско поведение ;
(b) в обществото, с хуманитарна цел.
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4543 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2015 - 06:49 AM

Хисана - Япония :smile:
Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка

Нерина - 100% японска линия
Кучето е много интересно като типаж - масивна, здрава кучка с хубав характер. Ако се запложда с хубав мъжкар съм сигурна, че ще извади Топ мъже.
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка

Бара Го е само на 5 месеца, но е голяма красавица. Тя е мое момиче и ще се присъедини към развъдната програма. В развъдника има още едно момиче 100% Япония, но още никъде не съм я представяла. Пазя я в тайна.....ще я представя когато стане голяма, много интересен типаж е :wub:
Прикачена снимка
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4544 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2015 - 06:59 AM

Bakudan Go
вижте го тоз хубавец, само на 5 месеца тежи 25кг. Много тежък и масивен като костна структура, едното ухо не го е изправил напълно, но ще го изправи до шестия месец. Огромен е ...и всичко му е голямо :ab_041:
Кучето е продадено!

Прикачена снимка
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4545 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2015 - 07:13 AM

И.....отново Мару :wub: 100% японка линия с неговата дъщеря Нерина :wub:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4546 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 02 November 2015 - 08:57 AM

Четейки постовете на само провъзгласилата се за гуру на породата в България п.кръстева човек остава с едно изключително грозно впечатление , че тези кучета г-та използва за избиване на комплекси !
Никъде не прочетох дори едно изречение по което да разбере човек , че за нея кучетата не са предмети които просто раждат и се махат когато не и допаднат , такива дето не биле достатъчно добри за нейната извънземна селекция и т.н.
Скъпи евентуални клиенти , апелирам : Търсете развъдници в които кучетата са обичани и преди всичко са любимци на семейството и не се отнасят като тях като към предмети внос от Япония , Китай или Луната дори .
Жал ми е за животните на тази жена , защото от всички изписано от нея лъха само и единствено глад за пари и болна жажда за слава .
Силно се съмнявам , че тези кучета някога са ходили на разходка в полето , в гората ... че са тичали на воля часове наред заедно с останалите , че са прегръщани и обичани , че някой някога им е показал някаква емоция .
Чета, препрочитам и никъде , ама никъде не пише нищичко за кучетата , не за техните кръвни линии и глави и уши, а за самите кучета .
Кучето като живо същество имащо нужда от обич и внимание , а не кучето като японска машинка за парички .
Помислете си добре дали ще ви бъде лесно да социализирате кученце което никога не е почуствало обич и човешка ласка , младо куче което не е видяло свят различен от клетката и изложбеният ринг .
По света има и други развъдчици ... от ония за които кучетата са неотменна част от ежедневието им , на които кучетата имат достъп до дома и получават внимание и обич .

#4547 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2015 - 09:42 AM

mik, иди се гръмни моето момиче, или момче.....Не може да даваш оценки на някого, когото НЕ познаваш и то лично !!!
От постовете ми лъха едно - желание за професионализъм! И това и ще стане .....Не крия, че искам да работя професионално и да не се срамувам, че съм българка. Максималистка съм! Изисквам много и от себе си, затова ще ти кажа, че все още нищо не съм направила. Или поне не съм направила 50% от това, което ще направя. Влагам много любов и средства в това, което правя. Има една приказка "с п....я, боя не става" :ab_041: За да получиш - трябва да дадеш....
Коментарите ти увисват някъде в небитието, обвити в злоба и безпомощност.......Зарежи всичко, че се излагаш!!!
Кучетата ми спят в леглото ми и развъдника ми е няколко декара, в БГ не знам да има друг с такава площ, че на всичкото отгоре купих още няколко декара земя, където ще се мога да се развивам. За линии и селекция имах желание да пиша, но......няма с кой ?!?! Нивото на повечето хора занимаващи се с развъждане не е много високо. Който иска да разбере повече ми се обажда и говорим. Информацията, която имам не може да се прочете никъде, защото я черпя отвън / и от Япония/ - това са години труд !!! На мен в БГ никой не ми е помогнал грам в проучванията на линиите. Който има желание - намира начини :smile: Нещата са комплексни и може много да се говори, но не си ми подходящ събеседник.

Хайде със здраве, че простотиите са големи.....аз не нападам никой /за разлика от вас/ и ако обичаш не се занимавай с мен, че ще взема да ти дойда на гости.

P.S. И още нещо кучетата ми отиват при своито стопани напълно социализирани и това може да го потвърдят самите стопани. Не може да говориш ей така на "ангро" както се казва :ab_041: увисваш....
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4548 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 02 November 2015 - 10:17 AM

Ето ... пак чета : купих , пари , инвестиции .....
Това ми прилича на люпилня , а не на хоби развъдник , защото професионалните развъдници по света се смятат за ферми и нормалните хора НЕ купуват кученца от ферми .
На мен ми намирисва , че това което правиш си е ферма .
Какви кръвни линии , какви 5 лв.... никъде никой не прочете добър отзив за великите кучета от техните стопани . От теб никой никъде не е прочел нещо написано с обич за тези кучета .
Говориш само и единствено за пари , инвестиции и развитие ( последното съществува само в твоята глава ) ...
Просто трагедия .
Това е което мисля , жал ми е за горките клети кученца които ако са достатъчно достойни за извънземният развъден план имат честта да деградират в клетките си без значение колко са големи . Някаква възрастна жена им хвърля храна и това е то .
Аман от такива като теб , жалко , че си нямаме действаща зоополиция , че иначе всички тия акита - маките щяха да са иззети и предадени в ръцете на нормални хора които освен средства преди всичко ще инвестират огромна доза обич към самото куче, а не към кръвната му линия или ушите .

#4549 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2015 - 12:04 PM

Показване на мнениетоmik, в 02 November 2015 - 08:17 AM, написа:

Ето ... пак чета : купих , пари , инвестиции .....
Това ми прилича на люпилня , а не на хоби развъдник , защото професионалните развъдници по света се смятат за ферми и нормалните хора НЕ купуват кученца от ферми .
На мен ми намирисва , че това което правиш си е ферма .
Какви кръвни линии , какви 5 лв.... никъде никой не прочете добър отзив за великите кучета от техните стопани . От теб никой никъде не е прочел нещо написано с обич за тези кучета .
Говориш само и единствено за пари , инвестиции и развитие ( последното съществува само в твоята глава ) ...
Просто трагедия .
Това е което мисля , жал ми е за горките клети кученца които ако са достатъчно достойни за извънземният развъден план имат честта да деградират в клетките си без значение колко са големи . Някаква възрастна жена им хвърля храна и това е то .
Аман от такива като теб , жалко , че си нямаме действаща зоополиция , че иначе всички тия акита - маките щяха да са иззети и предадени в ръцете на нормални хора които освен средства преди всичко ще инвестират огромна доза обич към самото куче, а не към кръвната му линия или ушите .

За обич не се пише моето момиче /момче/ обич се показва!!!
На мен ми намирисва, че просто ти е платено да се заяждаш с мен и пишеш като пълен/а дебил!!! И пак имаш грешка - за моите кучета се грижи освен майка ми и човек, на който му се плаща. Кучетата ми се гледат при отлични условия и не им липсва нищо - нито храна, нито движение. Моите клиенти няма как да пишат в такава мърсотия и простотия, защото не са на това ниво тук!

Абе, що ти се обяснявам - я да взема да издиря кой стои зад този профил и да видя с какъв авторит се ползвате. Да не се окаже, че точно вие сте за зоополиция.......
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#4550 Потребителят е офлайн   mik Икона

• PipPipPip

Публикувано: 02 November 2015 - 12:11 PM

Взимаш се прекалено на сериозно , слез на земята !
Не си достатъчно важна и значима за да плаща някой на някого за каквото и да било !
Пиша това което виждам !
Гади ми се от подобни като теб .
Вярвам , че хората имат очи и ще видят това което съм видяла и аз .
Относно заканите ти за издирване : Не ставай за пореден път смешна , та чак жалка !
Никога не съм се крила !

• (233 Страници) +
  • « Първа
  • 226
  • 227
  • 228
  • 229
  • 230
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема